5 saveta za odabir najbolje mašine za sušenje veša

  0

Mašine za sušenje veša su danas jedan od omiljenih proizvoda u svakom domu. Bilo da je hladno i kišovito vreme ili su u toku topliji meseci, one predstavljaju savršeno rešenje koje će ti omogućiti brže i efikasnije sušenje veša u svakom trenutku.

Sa njima ćeš uštedeti svoje vreme, ali i olakšati obaveze oko prostiranja i sakupljanja veša, posebno ako je tvoja porodica brojnija i ako su količine veša koje se peru veće i mašina često radi.

Ako se pitaš kako da odabereš idealan model, donosimo ti 5 korisnih saveta koji će ti pomoći da lakše napraviš svoj izbor.

Žena miriše mekan i čist veš koji je upravo izvadila iz mašine za sušenje veša

1. Kapacitet mašine za sušenje veša

Imaj u vidu realne potrebe svoje porodice kada razmišljaš o kapacitetu mašine za sušenje veša. Model najvećeg kapaciteta jeste najbolji odabir za veliku porodicu, ali s obzirom na to da je najekonomičnije da veš mašina radi ako je puna, pokušaj da izračunaš koju količinu veša ćeš uglavnom sušiti.

Jednostavno izmeri uobičajenu kilažu veša koju pereš i u odnosu na to odaberi kapacitet mašine za sušenje – potrošnja energije se znatno povećava kada se suše količine manje od punog kapaciteta, te je iz tog razloga najbolja preporuka da ti pri izboru ovo bude jedan od ključnih kriterijuma.

Ukoliko tražiš mašinu srednjeg kapaciteta, jedan od predloga može biti Beko DS 8312 PX od 8 kg. Naravno, ako ti je potrebna manja, možeš se odlučiti za neki od modela od 7 kg, dok je za one koji imaju veću porodicu i velike zahteve kada je u pitanju količina i učestalost sušenja veša, najbolje da odaberu neki od velikih modela čiji je kapacitet 9 kg.

Beko mašina za sušenje veša ds8312px

2. Energetska efikasnost mašine i ušteda energije

Ipak, u određenim slučajevima se ne moraš previše opterećivati potrošnjom energije jer mnogi savremeni modeli mašina za sušenje veša imaju inovativne tehnologije koje ti pomažu da maksimalno uštediš energiju prilikom sušenja veša.

Svi modeli energetske klase A, pa i B, znatno su štedljiviji od ostalih. Naravno, uređaji klase A su najekonomičniji, a svaki sledeći energetski razred predstavlja uređaj manje energetske efikasnosti. Ovde moraš uzeti u obzir i to da su najčešće aparati koji imaju oznaku A i nešto skuplji od ostalih – možda to jeste veće ulaganje na početku, ali je ono u cilju manje potrošnje energije i dugoročno gledano se veoma isplati. Svakako, imaš mogućnost da izabereš, te u skladu sa svojim potrebama možeš pronaći mašinu koja će odgovarati tvojim kriterijumima.

Jedan od naših predloga je Candy CSOE C8TE-S energetske klase B – spoj njenih sjajnih karakteristika, programa sušenja i konkurentne cene čini je sjajnim odabirom.

Bela Candy mašina za sušenje veša

Poseduje funkciju senzorskog sušenja i KG detektor što je čini idealnom za sve veličine domaćinstava – zahvaljujući tome, automatski se reguliše vreme sušenja prema količini veša, od 1 kg do 8 kg. Osim toga, poseduje odloženi start do 24 h što je odlično rešenje za sve one situacije kada želiš da podesiš njen rad u određeno vreme, a tu je i patentirani SoftCare bubanj koji poboljšava negu veša, omogućava nežno sušenje odeće kako bi se obezbedilo njeno manje habanje.

Mama, tata i ćerka ispred veš mašine pakuju veš

3. Kondenzaciona ili odvodna mašina za sušenje veša?

Ukoliko se pitaš da li da kupiš model sa kondenzacionim ili odvodnim sistemom sušenja, manje energije troše kondenzaciona veš mašine. Za njih je karakteristično da se voda sakuplja u posebnoj posudi, pa samim tim što nemaju odvodnu cev, ove mašine možeš smestiti u bilo koju prostoriju svog doma – sa njima ne moraš brinuti o tome da li je na mestu i u prostoriji gde želiš da je staviš sproveden odvod.

Napredni Candy modeli, kao što je ROE H9A2TE-S, vodu sakupljaju u jedinstvenoj Easy Case posudi u vratima, koja zahvaljujući novoj ergonomskoj ručici predstavlja najlakši način pražnjenja posude za vodu.

Ptvorena vrata mašine za sušenje veša Candy ROE-H9A2TE-S

Pored toga, ona nudi i brojne druge napredne funkcionalnosti koje će ti omogućiti njeno lakše korišćenje i uštedu vremena koje možeš iskoristiti na lepši način.

4. Programi sušenja veša

Ono na šta bi svakako trebalo da obratiš posebnu pažnju jeste koji su programi sušenje veša dostupni kod odabranih modela. Dobro je da mašina ima dosta raznovrsnih programa kako se ne bi gubilo mnogo vremena oko razmišljanja koji je najbolji za određene situacije. Kada je postavka programa sušenja dobra, lako je pronaći odgovarajući program za određene tkanine. Ipak, ne mora se ići ni u drugu krajnost, te treba znati da nije neophodno ni da odabrani model mašine mora da ima previše programa koji nam nisu potrebni.

Zato je Bosch mašina WTM85251BY sjajno rešenje jer nudi one programe koji će ti biti potrebni za sušenje različitih stvari – Vuna, Mešano, Peškiri, Vremenski program – toplo, Vremenski program – hladno, Sportswear, Super 40, Bluze/košulje i Fini veš – oni nude raznovrsnost u skladu sa različitim potrebama. Bilo da je u pitanju nežniji veš ili su u pitanju grublji materijali, za sve možeš pronaći program uz koji će tvoj veš da bude kvalitetno osušen vrlo brzo. Sve to prati i prijatnih 65 dB buke i jedinstveni AntiVibracioni dizajn bočnih zidova uređaja što ovu mašinu čini stabilnijom i tišom.

Kontrolna tabla Bosch mašine za sušenje veša na kojoj su prikazani programi sušenja koje ova mašina ima

U ovom kontekstu ne smemo da zaboravimo ni sjajni Candy Smart asortiman koji nudi mogućnost korišćenja mobilne aplikacije – putem besplatna interaktivne Candy Simply-Fi aplikacije imaš priliku da preuzmeš dodatnih 20 programa za mašinu, čime dobijaš još više opcija za odabir odgovarajućeg sušenja za različite vrste tkanina, materijala i garderobe.

Zanimljivo je još što one, u slučaju kvara, pružaju servisnu dijagnostiku i sugerišu ti kako da je efikasnije koristiš – sve ono što ti je potrebno za udobniju i lakšu upotrebu.

5. Opcija koja ti omogućava da ne moraš da peglaš veš nakon sušenja

Ako želiš, koliko je to moguće, da izbegneš peglanje nakon sušenja veša u mašini, i tu postoje brojna rešenja.

Sa Gorenje DP7B mašinom, koja poseduje AntiCrease sistem protiv gužvanja, sve što sušiš od veša biće manje izgužvano, što je sjajno jer su određeni komadi garderobe odmah nakon sušenja spremni za nošenje.

Gorenje mašina za sušenje veša sa otvorenim vratima

Još jedan od fenomenalnih modela sa ovom opcijom je Bosch WTW855H0BY sa Sensitive Drying sistemom. Zahvaljujući njemu veš se suši blagim, toplim vazduhom koji dolazi sa svih strana – zaobljene Soft prečke su zadužene za to da nežno prevrću veš koji se ne lepi na bubanj, ima takvu strukturu koja je pogodna za tkanine, a kao rezultat se dobija mekan veš bez nabora.

Izaberi mašinu za sušenje veša u skladu sa svojim potrebama

Ako nisi do sada, pravi je trenutak za kupovinu mašine za sušenje veša. Bilo da ti je potreban model većeg ili manjeg kapaciteta, sa manjim ili većim brojem opcija i programa, u Tehnomaniji te čeka sjajan izbor najraznovrsnijih modela.

Odloži štipaljke i žicu za sušenje i pronađi mašinu koja će biti savršena za tebe i tvoju porodicu – za više slobodnog vremena, brzo sušenje i uživanje u savršeno čistom, suvom i mirisnom vešu.



Ostavite komentar