Šta vam je potrebno od opreme za udoban i produktivan rad od kuće?

  0

Imate posao od kuće, frilenser ste ili ćete tek započeti karijeru na internetu? Rad od kuće vam onda sigurno nije nešto novo.

Iako je mnogo onih koji svoje poslove već duže vreme obavljaju sa najrazličitijih mesta na planeti, mnogo je i onih koji su tek u skorije vreme saznali šta znači rad van kancelarije.

Bilo kojoj grupi da pripadate sigurni smo da znate koliko je važno da za uspešno i neometano obavljanje posla imate opremu koja će vam to i omogućiti.

Rad od kuće uz uređaje koji vam pružaju maksimalnu efikasnost

Pored onih najosnovnijih uslova za rad kao što su zgodan sto i udobna stolica, tu je i odgovarajuća oprema koja će vam predstavljati pomoć i podršku da posao završite profesionalno i dobro.

Svima onima koji obavljaju različite poslove od kuće i preko interneta, neophodni su neki od sledećih kvalitetnih i pouzdanih uređaja:

  1. Laptop ili desktop računar
  2. Monitor
  3. Štampač i skener
  4. Različite periferije i eksterni uređajiMuškarac za radnim stolom u svojoj kućnoj kancelariji objašnjava nešto kolegama sa kojima ima online sastanak, koji se vide na ekranu njegovog monitora

Laptop ili desktop računar, kako se odlučiti?

Verujemo da možete da budete u ozbiljnoj nedoumici kada je potrebno doneti odluku koji kompjuter odabrati. Ono što sigurno znamo jeste da i laptop i desktop računar mogu biti odličan izbor kada ih birate u skladu sa potrebama i zahtevima koje imate.

Ipak, za koji ćete se na kraju odlučiti sigurno najviše zavisi od toga šta radite na računaru, kojim se poslom bavite i koje softvere koristite. Razmislite o svemu.

Sa laptopom ne morate uvek sedeti za radnim stolom

Svim frilenserima koji rade od kuće ali i čije poslovne obaveze podrazumevaju povremeno nošenje kompjutera van svog doma, kvalitetan laptop predstavlja osnovno sredstvo za rad.

Sa njim možete raditi za radnim stolom, ali se lako možete prebaciti i na sofu ili u fotelju ako vam je tako udobnije. Uvek ga možete smestiti u svoje krilo i sa lakoćom se organizovati jer ne zauzima suviše prostora.

Nasmejani otac i njegova ćerkica sede na sofi - otac radi na laptopu, a ona ga je zagrlila

Veliki izbor laptopova pruža širok spektar mogućnosti kada je u pitanju obavljanje najrazličitijih poslova. Nezavisni su od ostalih uređaja i mobilni kada god vam tako nešto treba. Imate sastanak za koji morate izaći napolje? Nema problema jer sa laptoptom sve što vam je potrebno za posao možete poneti sa sobom.

Da li izabrati desktop računar?

Desktop računari jesu glomazniji i definitivno zahtevaju više prostora, ali nekome sve to nije važno ako u svom računaru ima sve ono što mu omogućava kvalitetan i efikasan rad. Ukoliko vaš posao ne zahteva česte odlaske van kućne kancelarije na sastanke i gotovo sve obavljate online, desktop računar ne može biti pogrešno rešenje.

Za sve koji se odluče za ovakav model kompjutera na raspolaganju su najrazličitije konfiguracije desktop računara među kojima sigurno možete pronaći nešto za sebe.

Isključen desktop računar koji se nalazi na danom stolu u kućnoj kancelariji

Ono što je važno naglasiti jeste da bilo da vaš izbor bude desktop ili laptop računar, bitno je da ih odaberete u skladu sa poslovnim potrebama i zahtevima. Razmislite kakve programe koristite ili ćete koristiti, šta vam je važno od karakteristika i nema sumnje da ćete napraviti pravi izbor.

Dobar odabir odgovarajućeg modela računara će vam umnogome olakšati obavljanje posla, on neće kočiti i pružiće vam maksimalni komfor i podršku pri radu.

Kada je monitor neophodan, a kada se bez njega može?

Ukoliko imate ili vam je u planu da kupite desktop računar, monitor će vam biti neophodan. Svima onima koji koriste laptop, monitor možda nije nešto bez čega se ne može, ali definitivno može biti od velike pomoći pri radu.

Dečko u teksas košulji radi od kuće i gleda u svoj monitor

Zato vam nudimo sjajnu ponudu monitora različitih brendova i karakteristika, u kojoj ćete bez sumnje pronaći svoj favorit.

Šta je važno kada birate koji monitor da kupite?

Naravno, i u ovom slučaju je veoma važno, čak možda i ključno, kakav posao radite – da li monitor koristite za, na primer, pregled i upoređivanje različitih dokumenata ili radite na zahtevnim i komplikovanim projektima koji zahtevaju vizuelnu preglednost, video-editovanje, dizajn i druge specifične karakteristike.

Neki poslovi zahtevaju posedovanje čak dva monitora koji spojeni pružaju veći komfor za rad sa više programa, prozora i lakše kretanje kroz njih.

Muškarac okrenutih leđa radi na kompjuteru koji ima dva monitora

Štampači i skeneri, da vaša kućna kancelarija bude kompletno opremljena

Ukoliko tek od nedavno radite od kuće sigurno ćete se zapitati čemu štampač i skener. Možda nekima od vas ovi uređaji i nisu potrebni, ali danas je mnogo frilensera, malih preduzetnika i vlasnika sopstvenih malih biznisa kojima su sigurno ovi dodaci od neprocenjive važnosti.

Ukoliko u svojoj kućnoj kancelariji imate štampač i skener nema razloga da za svaki papir, dokument tražite kopirnicu, štampariju, knjižaru. Možete zamisliti koliko se posao komplikuje ukoliko ih nemate u blizini, a hitno vam je potreban neki od dokumenata.

Veliki izbor najrazličitijih modela štampača i skenera pruža vam mogućnost da prema svojim potrebama odaberete uređaje koji će idealno odgovarati vašim poslovnim zahtevima.

Devojka radi od kuće i upravo na svom štapaču štampa potrebna dokumenta

Imajte na umu da nije isto ukoliko vam je potrebno tek povremeno štampanje ili skeniranje određenih dokumenata običnog A4 formata ili štampa boljeg kvaliteta, specifičnih formata i slično.

Multifunkcijski štampači – Univerzalno rešenje za svaku kućnu kancelariju

Jedno od sjajnih rešenja za kućnu upotrebu jeste mogućnost da jedan uređaj poseduje više funkcija, kao što to imaju multifunkcijski štampači.

Ima ih više vrsta i neki od njih imaju npr. funkciju štampanja i skeniranja, dok neki objedinjuju čak tri funkcije. Sa takvim modelima u jednom uređaju imate štampač, skener i kopir aparat – sve što vam je potrebno za posao na dohvat ruke.

Miš, tastatura, slušalice i ostali periferni uređaji bez kojih se ne može

Nema sumnje da ove sitne periferije i eksterni uređaji mnogima predstavljaju nezamenljive dodatke za efikasnije obavljanje posla. Neki više koriste tastaturu, neki miš, a mnogi ne znaju da funkcionišu bez kombinacije ova dva uređaja. Različita su iskustva i navike, a samim tim i potrebe.

Ženske ruke rade sa tastaturom i mišem

Osim što možete pronaći dobro poznate modele miševa i tastatura sa žicom, danas su veoma atraktivni i bežični modeli. Oni su posebno zanimljivi ljubiteljima moderne tehnologije, ali i svima onima kojima su takvi modeli jednostavno praktičniji za korišćenje.

Još jedan dodatak bez koga se ne može zamisliti nijedan online sastanak jesu slušalice. Mogu biti velike, male, bubice, potpuno bežične, Bluetooth slušalice ili one koje imaju mogućnost da neutrališu buku oko vas i omoguće vam neometani rad. Veoma korisno, zar ne?

Devojka sa slušalicama na ušima koja radi od kuće ima online sastanak sa kolegama

Pored spomenutih, postoje i brojni drugi periferni i eksterni uređaji koji vam na različite načine mogu olakšati da svoj posao obavite kvalitetno i efikasno. Među njima su web kamere, zvučnici, USB fleševi, eksterni diskovi, ali i mnogi drugi.

Izaberite one koje će vaše poslovno okruženje učiniti potpunijim, a posao od kuće lakšim.

Pripremite se za produktivan rad od kuće

Ako ste među onima koji rade posao preko inetrneta i u svom domu imaju svoju malu kancelariju, ukoliko ste frilenser ili tek planirate da se otisnete u te vode, sigurni smo da će prava oprema doprineti efikasnijem obavljanju vaših radnih obaveza.

Bilo da radite od kuće ili sa nekog drugog mesta, odaberite odgovarajuće uređaje za svoj posao i udobno se smestite. Kada tome dodate i malo dobre organizacije sigurni smo da rezultati neće izostati.



Ostavite komentar