Pripremi slavsku trpezu brže i lakše uz odlične kuhinjske aparate

  0

Zašto da sebi za slavu ne pokloniš više vremena uz neki od sjajnih uređaja koji će ti biti od neprocenljive pomoći kada je priprema hrane u pitanju?

Predstavljamo ti male kuhinjske aparate koji će ti postati nezamenljivi za pripremu slavske trpeze i višestruko korisni kada nastupi sezona praznika. Ali i svakoga dana, bez obzira da li s vremena na vreme pripremaš jednostavnije obroke ili svakodnevno uživaš u novoj kulinarskoj avanturi.

Poštedi sebe naporne pripreme i pronađi lakše načine da obaviš posao podjednako dobro, samo brže. Uz praktične uređaje priprema hrane će ti biti veće zadovoljstvo, a tvoji gosti će uživati sa odmornijim domaćinima.

Mali kuhinjski aparati su savršeni saveznici u pripremi slavske trpeze

Tako mali, a tako korisni. Ono što je uglavnom prvo na dnevnom redu prilikom pripreme različitih slatkih i slanih slavskih specijaliteta, svakako je priprema samih sastojaka – seckanje, mlevenje i tome slično. Zbog toga je višestruko korisno imati uređaje koji će ti omogućiti da to obaviš brže i efikasnije. Ne samo da se nećeš previše umoriti, već će ti ostati više vremena da bez žurbe uživaš u pripremi trpeze sa svojom porodicom i da zajedno stvarate uspomene.

Baka i unuka nasmejane pripremaju jelo od testa

Seckalice i blenderi će ti višestruko olakšati pripreme za slavu

Nekada mali pomagači iznesu najveći deo posla. Poslovi koji ti se na prvu mogu učiniti jednostavnijim, kao na primer seckanje luka ili povrća za rusku salatu, usitnjavanje sastojaka za kolače i ostale ukusne zalogaje, lako se mogu pretvoriti u mukotrpnu aktivnost koja oduzima dosta vremena. Posebno ukoliko želiš da komadići budu približno jednake veličine. Da ne pominjemo suze prilikom seckanja luka ili mogućnost da se povrediš nožem trudeći se da što pre završiš.

Nismo svi podjednako vešti u kuhinji i to je sasvim u redu. Sjajna stvar je što svi imamo priliku da savršeno obavimo i stvari kojima nismo vični, zahvaljujući korisnim uređajima.

Uz seckalice tvoje povrće za salatu, čorbu ili crni luk za sarmu biće iseckani za svega par minuta i to tako savršeno da će svima biti jasno koliko je pažnje posvećeno i najmanjim detaljima. Za vrhunski utisak, iskoristi štapni mikser ili blender za pravljenje umaka i soseva fantastične teksture i ukusa koji osvaja.

Uz mikser sa posudom imaćeš osećaj kao da imaš pravog asistenta u pripremi kolača za slavu

Pripremi savršene kremove, filove, torte, pa čak i testo uz neki od sjajnih i praktičnih miksera sa posudom.

Jednostavno sjedini sve sastojke i nastavi sa svojim poslom. Ne moraš da držiš mikser i dovijaš se kako da u isto vreme isključiš šporet ili izvadiš koru za tortu iz rerne. Imaćeš potpunu slobodu kretanja da spremiš sve što je potrebno ili jednostavno raskloniš i oslobodiš sebi prostor dok se muti fil ili mesi testo.

Prikaz dodavanja sastojaka u toku mućenja mikserom sa posudom

Multipraktici, za sve što zamisliš

Ukoliko želiš da se počastiš jednim kompletnim uređajem koji u sebi objedinjuje funkcije miksera, blendera, seckalice, pa možda i sokovnika i još korisnih stvari, onda je multipraktik pravi izbor.

Zauzeće malo više mesta, ali smo sigurni da vredi jer ćeš mu pronaći različite načine primene. Samo odaberi nastavak koji ti je potreban i savršeno umešaj urnebes salatu, preliv za ribu ili samelji žito za slavu. Uz odgovarajući dodatak možeš napraviti i svež sok, da podigneš nivo energije dok si u poslu, a sve što zamisliš biće završeno za svega par minuta.

I nakon slave, multipraktik će ti svakodnevno olakšavati pripremu obroka, ali i ukusnih užina. Ovi aparati se obično praktično pakuju tako da više nastavaka možeš smestiti zajedno, a pojedini delovi su perivi u mašini za sudove, za savršeno lako održavanje.

Otkrij efikasne načine da pripremiš ukusnu slavsku trpezu od najsvežijih sastojaka

Ukusne sarmice, meze i salate za slavsku trpezu pripremaju se u znatno većim količinama, pa je posebno izazovno sve to izvesti na najbolji mogući način. Ali uz prave uređaje, organizacija je lakša.

Pronađi svoje favorite koji će ti olakšati pripremu različitih vrsta jela i osigurati da sastojci uvek budu sveži i vrhunskog kvaliteta.

Mašine za mlevenje mesa za vrhunski kvalitet i svežinu sastojaka za posnu ili mrsnu slavsku trpezu

Znamo koliko ti je važno da tvoja slavska trpeza bude izuzetno ukusna i sveža kako bi tvoji gosti uživali samo u najboljim specijalitetima.

Zato je prilikom pripreme sarmi, koje su jedno od omiljenih jela kada spremamo mrsnu slavsku trpezu, mašina za mlevenje mesa nezamenljiva.

Odaberi najbolje komade svežeg mesa, grubo ih usitni nožem i samelji po želji. Podesi nastavak koji ti odgovara i samelji meso ili možda pečenu papriku za ukusnu salatu neposredno pre pripreme jela, za vrhunsku svežinu i punoću ukusa.

Muškarac, žena i dete nasmejani, zajedno melju komade svežeg mesa pomoću mašine za mlevenje mesa

Ovaj uređaj višestruko će ti koristiti i prilikom pripreme svakodnevnih obroka za tvoju porodicu. Pored mesa, u ovim mašinama možeš samleti i paradajz, papriku i ostalo povrće za najukusniju domaću zimnicu, ajvar ili sveže salate.

Friteze na vruć vazduh – neočekivani pomagač za pripremu posne slavske trpeze

Ukoliko pripremaš posnu slavsku trpezu, friteze bez ulja su prava stvar za to. Uživaj u savršeno hrskavoj korici ribe ili krompira uz veoma malo ulja ili potpuno bez ulja. Krompirići, riba ili ukusno povrće – sve je spremno na zdraviji i praktičniji način.

Imaj na umu da se u ovim uređajima mogu pripremiti nešto manje količine namirnica, ali su zato idealni ukoliko ti gosti dolaze u različitim terminima, a želiš da im poslužiš svežu i toplu hranu. Friteze na vruć vazduh su nezamenljive ukoliko za slavsku trpezu pripremaš posnu hranu, pa tako možeš pripremiti ukusan i hrskav pomfrit, kolutiće lignji ili ribu brzo i lako, a da ne moraš da stojiš pored šporeta ni da koristiš velike količine ulja.

Jednostavno stavi pripremljene namirnice u fritezu bez ulja, po potrebi promešaj u toku pečenja i posluži goste pićem. Dok se smeste i popiju kafu, posluženje će biti spremno, toplo i hrskavo, za uživanje u svakom zalogaju i vrhunski osećaj dobrodošlice.

Možeš čak i ispeći orahe, lešnike ili ostale orašaste plodove koji će tvojim kolačima dati onaj poseban, bogat ukus.

Mesoreznice uz koje će predjelo za slavu biti savršeno aranžirano

Ništa bolje od sveže isečenih zalogaja vrhunskih suhomesnatih proizvoda koji će idealno upotpuniti mrsnu slavsku trpezu. Uz praktične mesoreznice iseci suhomesnate proizvode, omiljene salame, sireve i ostale đakonije na savršene komadiće i to bez napora, kad god poželiš. Pripremi predjelo, dekoraciju ili dopuni posluženje za tren.

Komadi pršute, kobasice i ostalih tvojih omiljenih zalogaja imaće još bolji ukus kada su savršeno isečeni i servirani.

Bogato servirano predjelo, salate i pecivo na slavskoj trpezi

Dočekaj svoje goste tako da se osete dobrodošlim od prvog trenutka

Kada je sve spremno – od žita, predjela, pa sve do sitnih kolača, pravo je vreme da uživaš u ukusnim zalogajima sa svojom porodicom i gostima.

Ukoliko želiš da više vremena provedeš u društvu svojih gostiju umesto u kuhinji, olakšaj sebi i poželi im dobrodošlicu njihovim omiljenim toplim napitkom za tren oka.

Aparat za kafu ili kuvalo za vodu kao prvi pomoćnici kada dođu gosti

Iako nam svakako prilikom pripreme hrane na pamet padaju seckalice, mikseri i blenderi koji će nam uštedeti vreme, ne zaboravi šta je jedna od prvih stvari koju ponudiš svakom gostu.

Naravno, kafa. Smanji gužvu u kuhinji i spremi mnogima omiljeni napitak lakše i brže, bez da zauzimaš mesto na šporetu gde se greju supa ili sarma.

Sjajni aparati za kafu koji prave najbolji espresso ili kapućino, kuvala za vodu i električne džezve namenjene isključivo za pripremu crne kafe, ne samo da će ti višestruko ubrzati i olakšati kuvanje toplih napitaka za vreći broj ljudi, već su i savršeni uređaji koje ćeš svakodnevno sa zadovoljstvom koristiti.

Serviraj slavsko posluženje tako da istakneš svoje umeće

I na kraju, kada je slavska trpeza spremna i ukusna hrana samo čeka trenutak da zadivi sve goste, ne zaboravi na pribor za jelo i posuđe koje ti je potrebno da svoje đakonije predstaviš na najbolji mogući način. Ali i kako bi sve bilo praktično za posluživanje, kao i sklanjanje.

Bez obzira da li ti nedostaje elegantan komplet escajga koji će savršeno dopuniti tvoje aranžiranje, veća šerpa, ekspres lonac ili pleh u kojima ćeš za duplo manje vremena pripremiti veću količinu hrane, u našoj sjajnoj ponudi posuđa i pribora za jelo, pronađi sve što ti je potrebno.

Svečano postavljen sto za goste

Uživaj u prazniku sa svojom porodicom i neka vam priprema slavske trpeze ne bude opterećenje

Bez obzira na način na koji način proslavljaš slavu, broj gostiju i šta je na trpezi, ne zaboravi da je najvažnije da taj dan provedeš u miru sa svojom porodicom i dragim ljudima.

Kako bi ti spremanje slave bilo jednostavnije, odaberi neki od malih kućnih aparata uz koje ćeš otkriti efikasnije načine da organizuješ svoje vreme i brže i lakše pripremiš ukusnu hranu, a da sve bude na vrhunskom nivou.

Ako ti se i dogodi da nešto ne ispadne baš onako kako je zamišljeno, opusti se i uživaj u društvu dragih ljudi, sigurni smo da niko neće zameriti.



Ostavite komentar