Slavski recept za potaž od bundeve

  0

Gosti dolaze, slavska trpeza je spremna, ali ručak uvek može da se “začini” još nekim ukusnim jelom! Pitate se šta možete napraviti brzo i lako, a da bude zdravo i ukusno? Lepi Brka iz emisije “Gastronomad” ima predlog!

Potaž od bundeve – za 4 osobe

700 g bundeve
1 glavica crvenog luka
100 g praziluka
100 g šargarepe
2 čena belog luka
4 kašike ulja
1 kašika suvog začina
1 l vode ili bistre supe
½ kašičice bibera
so po ukusu
semenke bundeve

Način pripreme

1. U dublju šerpu sipati ulje i u njemu dinstati luk i praziluk. Dodati šargarepu i na manje komade isečenu bundevu, zatim beli luk. Sve dinstati, često mešajući dok bundeva ne omekša. Posoliti i pobiberiti, po ukusu.

2. Naliti vodom ili supom. Kada proključa, smanjiti temperaturu na umerenu i kuvati sve dok bundeva ne omekša, oko 20 minuta.

3. Štapnim mikserom izmiksovati sadržinu šerpe, da se dobije kremasta struktura pa kuvati još 5 minuta. Po potrebi dodati jos soli i bibera.

4. Servirati toplo, ukrašeno bundevinim semenkama, po želji sa kašikom kisele pavlake.

Prijatan obrok!



Ostavite komentar