Recept za proju sa blitvom, prelivenu kiselim mlekom

  0

Želite da napravite brz a ukusan obrok, idealan za doručak ili večeru? Lepi Brka iz emisije “Gastronomad” pripremio je za vas odličan recept!

Proja sa blitvom prelivena kiselim mlekom sa mirođijom i belim lukom

Za 6 osoba

150 g kukuruznog brašna
150 g griza
150 g pšeničnog brašna
kesica praška za pecivo
1,5 dl ulja
3 jaja
2 dl mleka
2 dl jogurta
kašičica soli
150 g sira
150 g blitve
½ kašičice suvog origana

Za preliv
5dl kiselog mleka
5 čenova belog luka
1 veza mirođije

Način pripreme

1. U posudu odgovarajuće veličine sipati sve tri vrste brašna i dodati prašak za pecivo. Dobro promešati.

2. Nakon toga dodati ulje, mleko i jogurt. Promešati, pa zatim dodati jaja, sir i blitvu, malo posoliti. Sjediniti masu.

3. Uključiti rernu da se zagreje na 250° C.

4. Sipati masu u pleh obložen papirom za pečenje ili premazan uljem i posut brašnom. Peći 5 minuta na toj temperaturi, a zatim smanjiti temperaturu na 200° C i peći oko 20 minuta.

5. U blender staviti kiselo mleko, beli luk i mirođiju očišćenu od tvrđih stabljika. Sve dobro promešati.

5. Servirati toplo uz preliv od kiselog mleka.

Prijatno!



Ostavite komentar