Vodič za TV trendove u 2018. godini

  0

Tržište televizora znatno se menja iz godine u godinu, tehnologije napreduju, i sve više ljudi odlučuje da u svom domu napravi bioskopski doživljaj uz najbolji kvalitet slike i zvuka. Prošlu godinu obeležilo je nekoliko bitnih tendencija u potražnji televozora, a u 2018. možemo očekivati dalji razvoj u tom pravcu.

Tehnomanija, kao i uvek, prati najnovije trendove, i tokom ove godine u našim radnjama možete očekivati još veće televizore, zajedno sa novim poboljšanjima performansi i unapređenjem opcije kontrole glasom.

Ukoliko planirate baš ove godine da kupite TV, ovo su saveti stručnjaka iz Tehnomanije, oslonjeni na tendencije i potražnju iz prošle godine:

1. Ekrani postaju jos veći

Sećate li se kada su dijagonale od 42 inča izgledale kao giganti?
Danas sa ponosom možemo reći da dijagonale od 55 i 65 inča možete videti u gotovo svakoj Tehnomanijinoj radnji. Svetski trendovi pokazuju da će upravo ove dijagonale zabeležiti rast od 35%, tako da vam savetujemo da uzmete u razmatranje veće ekrane, i potražite idealni model za sebe putem Tehnomanijinog sajta.

Da biste bili u trendu , mi vam preporučujemo ove modele, a uz to, poklonima nagrađujemo vašu vernost:

Uz bilo koji Samsung LED od 55 i 65 inča poklanjamo Samsung 4K TV od 49 inča, pogledajte recimo model QE65Q7F uz koji na poklon dobijate UE49MU6172

Uz LG OLED od 55 inča poklanjamo LG TV od 43 inča dok traju zalihe!

Kada je reč o Sony OLED modelu od 55 inča – uvek se uvek trazio komad više! A nije ni čudo jer ima fantastičan dizajn.

2. HDR preuzima primat

Još jedan trened iz prošle godine, High Dynamic Range (HDR), će biti top tema i u ovoj godini. Tokom 2017. samo su skupi televizori mogli da obezbede istinsko HDR iskustvo. Za ovu godinu postoji najava da će veći broj 4K televizora moći da reprodukuje široki spektar boja, i osvetljenje koje prikazuje i najkritičnije detalje svake senke. Iako 4K TV postaju mainstream, vodeći proizvođači nam najavljuju i rezolucije od 8K!

 

3. Kontrola glasom

Veliki broj brendova je uveo neku vrstu glasovne interakcije, najčesće pričanjem u mikrofon postavljen u daljinskom upravljaču. Primena je bila uglavnom prilikom promene kanala, prilagođavanja jačine zvuka, ili ponekad za pretrage sadržaja.
Ove godine će mnogi proizvođači ponuditi integrisane digitalne asistente kao Amazon Alexa i Google asistent u samu TV platformu.

4. Nove tehnologije postaju svima dostupne

Ono o čemu će se pričati ove godine, za sve sladokusce, je upravo “self-illuminating” LED tehnologija, pomoću koje LCD postaje gotovo kao OLED. Neke kompanije kao što su Samsung i Sony razvijaju upravo ovu tehnologiju pomoću koje će LED generisati svoju svetlost potrebnu za pozadinsko osvetljenje.

5. Domaći brendovi

Ne zaboravimo da u Srbiji postoje veoma kvalitetni domaći brendovi, koji su već odavno postali ozbiljni ponuđači televizora velikih dijagonala sa velikim rezolucijama. U Tehnomaniji uvek toplo preporučujemo 3 brenda: Alpha, Fox i Tesla, i svi imaju u ponudi TV od 65 inča, Android TV i 4K rezoluciju.

Od domaćih brendova, predlažemo Alpha TV od 55 inča kao i Fox Android a kada je o brendu Tesla reč, uvek rado preporučujemo 4K modele od 43 do 55 inča.

 



Ostavite komentar