Ceđeni citrusi: najbolji izbor za dobro zdravlje

  0

Limun, pomorandža i grejpfrut – nezaobilazni su trio za svakoga ko vodi računa o svom zdravlju, posebno u ovom prelaznom, jesenjem periodu. Bogate vitaminom C, ove voćke jačaju imuni sistem, a kako bismo iskoristili maksimum iz njih, najbolje je da ih iscedimo i konzumiramo kao sok.

Sok od narandže potiče iz jugoistočne Azije, a prva stabla pomorandže u zapadnom svetu zasadio je jedan španski istraživač na Floridi 1513. godine. Samo 20% ukupne količine pomorandže koja se uzgaja na svetu se prodaje kao voće, dok se oko 8o%  koristi za pravljenje soka.

Isceđeni grejpfrut ostavljen u frižideru zadržava 98% vitamina C čak nedelju dana, tako da je idealan za pravljenje zdravih napitaka koje možete malo po malo konzumirati danima, a grejp je posebno dobar, ukusan i zdrav u kombinaciji sa limunom i narandžom.

Započnite i vi svaki dan čašom sveže ceđenih vitamna! VOX cediljka CES 8119 S od 60W sa mogućnošću dvosmerne rotacije, dovoljno je snažna da voće iscedi za tren oka, a dizajnirana je tako da svaka dragocena kap soka završava isključivo tamo gde treba – u čaši!

Uživajte u kreiranju svojih vitaminskih koktela dok VOX cediljka izvlači ono što je najbolje za vas.



Ostavite komentar