Najomiljeniji napitak miliona ljudi širom sveta – KAFA

  0

Reč kafa potiče od arapske reči »kaweh« koja označava snagu i energiju. Ritual ispijanja ovog napitka postao je gotovo neizostavan u životu savremenog čoveka.

Prema legendi, prvu kafu popio je Etiopljanin Kaldi, čuvar koza u 9.veku, koji je primetio da njegovo stado dobija dodatnu energiju kada jede crvene bobice sa jedne biljke. Kaldi je bobice odneo jednom muslimanskom svešteniku, koji ih je bacio u vatru. Prženi plodovi zamirisali su tako privlačno da su ih odmah samleli, pomešali s vodom i popili.

Francuski kralj Luj 14 bio je veliki ljubitelj kafe i imao je svoje drvo kafee, koje je dobilo naziv “Plemenito drvo”. O njemu su brinuli kraljevski botaničari, a nalazilo se u prvoj Evropskoj staklenoj bašti, i postalo je jedna od najplodnijih biljaka kafee na svetu.

Danas u kafi uživamo svakodnevno, a za savršeni užitak u najboljoj espreso kafi u vašem domu pobrinuće se aparati brenda Saeco, koji je osnovan 1981. godine u Italiji.

Saeco je 1985. predstavio prvi potpuno automatski aparat za espresso za kućnu upotrebu, koji pruža ultimativni i najjednostavniji način pripreme i mlevenja zrna kafe, koja daju savršeni italijanski espreso s bogatom aromom i kremom. A sve to – u jednom dodiru dugmeta.
Saeco Incanto HD8914/09 postavlja nove standarde u svojoj klasi, a prefinjena površina od nerđajućeg čelika skriva kvalitetnu talijansku tehnologiju.

Pogledajte kako radi ovaj aparat:



Ostavite komentar