Skratite vreme pripreme slavskog ručka – na pola!

  0

Predjelo, supa, glavno jelo, dezert…i prođe ceo dan u mućenju, seckanju, mešanju, a opet uvek postoji bojazan da neće sve biti potpuno spremno do dolaska gostiju, a posebno se to odnosi na one obroke koje treba ispeći u rerni.

 

Ipak, kada je u pitanju ušteda vremena i praktičnost u pripremi hrane, proizvođači imaju različina kreativna i pametna rešenja, a jedno od boljih je Beko Split&Cook tehnologija, koja donosi dve rerne u jednoj!

Šta to znači? Rerne sa ovom tehnologijom, kao što u na primer BVR 34500 BGMS ili BVM 34500 B imaju separator kojim se rerna deli na dve komore u kojima istovremeno možete peći dva jela, bez mešanja mirisa i sa temperaturnom razlikom do 80°C.

Primera radi, u isto vreme možete staviti ribu i kolač da se peku prema receptu, bez bojazni da će bilo koje jelo izgoreti ili poprimiti miris onog drugog.
Da, da, dobro ste pročitali – kolač neće poprimiti jaki miris koji riba ispušta prilikom pripreme, a ni obrnuto. Zgodno, zar ne?

 

Ukoliko odlučite da se uverite u prednosti ove tehnologije, pripremili smo vam recepte za upravo ova dva jela koja istovremeno možete praviti u Split&Cook rernama.

1. Oslić u medu i senfu

 

Sastojci:
Četiri parčeta fileta oslića
dve kašike meda
kašika senfa
sok od jednog limuna
dva čena belog luka
po kašičica ruzmarina i majčine dušice
morska so i biber po ukusu
Kilogram krompira
Šolja maslinovog ulja

Umutiti pola šolje maslinovog ulja, med, senf i limun i time bogato premazati ribu sa koje je oguljena koža. Zaseći ribu na nekoliko mesta i u te proreze ubaciti začine, so i iseckan beli luk. Za seckanje možete koristiti seckalicu.
U vatrostalnu posudu poređati obaren krompir isečen na krupne kriške, a preko njega so, biber i ulje, na kraju ribu.
Prelijte sve ostatkom mešavine kojom ste prethodno namazali ribu.
Peći u rerni na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.

2. Brzi kolač sa višnjama i čokoladom

Sastojci:
4 jajeta
2 dl mleka
1,5 dl ulja
200 gr šećera
2,5 šolje brašna
1 kesica praška za pecivo
Čokolada za kuvanje (50gr ili više)
Višnje – količina po želji
Šlag

U činiju sipati jaja, mleko, šećer, prašak za pecivo, brašno, ulje i seckanu čokoladu. Umutiti mikserom dok smesa ne postane glatka. Sipati u podmazan pleh ili kalup za mafine u koji ste poređali papirne korpice. Dodati višnje u kolač i peći u rerni na 200 stepeni C, ne duže od 10 minuta.
Ispečen kolač ukrasiti šlagom.

Pogledajte na koji način ova neverovatna rerna priprema ta dva ukusna, a potpuno različita jela:



Ostavite komentar