Napravite savršeni užitak uz vino u vašem domu

  0

Ako ste ljubitelj vina, sigurno ste nekad maštali da imate vinski podrum kako biste svoje zalihe čuvali u adekvatnim uslovima. Da li ste znali da vinski podrum ne mora biti prostorija već odeljak u frižideru?

Dovoljno je da se opredelite za Beko model frižidera sa specijalnim odeljkom za čuvanje vina.
Mogućnost podešavanja temperature između 5 i 20C, zatamnjeno staklo sa UV zaštitom i sistem protiv vibracije pobrinuće se da vaša dragocena vina budu očuvana baš kako treba u vinskom odeljku.

Četiri police od trešnjinog drveta mogu da smeste do 28 boca različitih dimenzija a teleskopske vođice omogućavaju potpuno i lako izvlačenje polica, što čini sve flaše lako dostupnim.

Savet somelijera:
Podesite temperaturu u vinskom odeljku na 12°C, kao u pravom vinskom podrumu. Za belo vino, koje se servira na temperaturi između 6 i 10°C, biće dovoljno da se pola sata pre služenja ohladi još u frižideru. Što se tiče crvenih vina, ona će se lagano zagrevati na sobnu temperaturu tokom služenja.

U Tehnomanijinom asortimanu postoji još artikala uz koje će vaše vino uvek biti savršeno rashlađeno, a jedan od njih je moderni i elegantni VacuVin rashlađivač. On će vam omogućiti da rashladite vino brzo i jednostavno – bez leda! Aktivni “cooler” sadrži rashladni uložak koji će rashladiti svaku bocu za 5 minuta i održavati je hladnom satima. Nema leda, nema vode niti neurednog vlažnog stola, a takođe ni vlažnih etiketa koje otpadaju sa vinske boce. Idealan je i za poneti jer je lagan i odlično podnosi promenu temperature.

A kako da sačuvate aromu vina kod otvorenih boca? Lako! Tu je VacuVin vakum pumpa koja izvlači vazduh iz boca i ponovo ih zatvara gumenim zatvaračem za višekratnu upotrebu. Gumeni zatvarač se jednostavno pozicionira na otvor boce i vazduh se izvlači uz pomoć vakum pumpe. “Klik” zvuk će vas opomenuti kada budete dostigli optimalan vakum nivo. Nastali vakum usporava proces oksidacije i omogućava da se u istom vinu uživa i nekoliko dana kasnije sa podjednakim kvalitetom ukusa.



Ostavite komentar