Zimske gume, navigacija, autoradio – opremite svoja kola povoljno u Tehnomaniji!

  0

Zimske gume tokom perioda snega, leda i poledice su pre svega pitanje vaše bezbednosti u saobraćaju, i na taj način bi trebalo da posmatrate menjanje letnjih guma zimskim. Na zamenu guma vas obavezuje i zakon, koji propisuje da su zimski pneumatici obavezni u periodu od 1. novembra do 1. aprila.

Zimske gume su projektovane za temperature ispod sedam stepeni celzijusa, i tada dolaze do izražaja njihova svojstva, jer znatno teže proklizavaju i imaju kraći zaustavni put nego letnje, pa ih stručnjaci zato preporučuju kako za snežne dane, tako i za one bez snega. Po zakonu, dubina šare na zimskim pneumaticima ne sme biti manja od 4 milimetra.

Razlike između letnjih i zimsih guma vidljive su već na prvi pogled – dezen je drugačiji, jer su kod zimskih guma šare dublje i šire, a prepoznaćete ih i po oznaci M + S što označava mud i snow, odnosno blato i sneg. Takođe, na bočnoj strani imaju utisnutu oznaku pahuljice i planinskog vrha.

Stručnjaci savetuju da uvek kupujete nove zimske pneumatike, jer samo tako ćete biti sigurni u godinu proizvodnje kao i u to da nisu korišćenjem dovedeni u stanje istrošenosti.

Nabavite svoje nove zimske gume u Tehnomaniji već sada, po veoma povoljnim cenama!

Tigar Winter guma je veoma dobro izrezbarena, i ima brojne blokove šare za bolje upravljanje u snežnim prilikama. Poseduju 4 uzdužna kanala za brzu evakuaciju vode unazad, kao i brojne poprečne kanale u obliku slova V za brzu evakuaciju vode sa strane. Ova guma poseduje i veliku gustinu kanala za poboljšano prianjanje na snežnim, zaleđenim i vlažnim površinama.

Kada kupite gume i obezbedite sigurnu zimsku vožnju za sebe i svoju porodicu, vreme je da nabavite i navigaciju za lakše sanalaženje u vožnji. Auto navigacije nisu neophodne samo za duža putovanja kroz nepoznate predele, već su često veoma potrebne i za snalaženje u svakodnevnoj gradskoj vožnji.

Garmin navigacija

Garmin Drive LM serija auto navigacija je sinonim za pouzdanost i kvalitet u svetu GPS uređaja, a svi modeli imaju ekran sa dvostrukom orijentacijom, kao i lokalizaciju na srpski glas i tekst. Poseduju i prethodno učitane detaljne karte sa besplatnim ažuriranjem Evrope ili istočne Evrope u zavisnosti od modela, kao i funkcije pomoći u vožnji koje uključuju upozorenja na opasne krivine, promene brzine, umor, školske zone. Omogućavaju lako pronalaženje restorana, prodavnica, bankomata, bolnica, benzinskih pumpi i drugog sadržaja zahvaljujući aplikaciji Foursquare.

Garmin navigacija

Kartografski podaci kompanije HERE su izuzetno kvalitetni i mogu se lako ažurirati sa najnovijim kartografskim podacima do 4 puta godišnje uz računar i brzu internet vezu pomoću Garmin Express aplikacije.

Izuzetan predstavnik Garmin Drive serije je Garmin Drive™  50 LM, koji vam pored standardnih opcija za Drive seriju nudi odličan odnos cene i kvaliteta.

Osim navigacije, za opuštenost za volanom pobrinuće se i autoradio. Naša preporuka je PIONEER MVH 390BT  koji će svojim upečatljivim dizajnom biti pravi dodatak vašem automobilu, a nudi vam moćan, jasan i kvalitetan zvuk uz veliki izbor opcija za slušanje muzike: pored radio tjunera sa memorijom od 24 stanice, memorijom za najbolje stanice i opcijom za saobraćajna obaveštenja, postoji i mogućnost povezivanja uređaja preko USB ulaza, kao i Aux-in. Uređaj je kompatibilan sa Android smartfonovima kao i sa iPhone i iPod uređajima, a posebno interesantna mogućnost je prepoznavanje glasa preko Bluetooth opcije.

Pioneer auto radio

Za slučaj da vam 4x50W ugradne MOSFET snage nije dovoljno, obezbeđena je opcija povezivanja dodatnih komponenti, npr. vufera ili dodatnih pojačala.

Uživajte u sigurnoj vožnji uz Tehnomaniju!



Ostavite komentar