Asus TUF i Asus ROG – Moćne serije laptopova za gejming u pokretu

  0

Ako si u potrazi za gejming laptopom, Asus će te sigurno oduševiti svojom ponudom koja omogućava da igraš igrice na zavidnom nivou. Njihove gaming modele prate visoke konfiguracije i nešto robustniji dizajn sa „oštrim“ linijama idealnim za gejmere.

Pored činjenica koje govore o trijumfalnim Asus gaming laptopovima upoznaćemo te bolje i sa njihovim ROG i TUF serijama, otkrićemo razlike između njih uz nezaobilazne prateće preporuke modela.

Zašto odabrati Asus gaming laptop?

Asus gaming laptopovi su izrađeni od izuzetno kvalitetnih materijala, veoma su stabilni i pouzdani. Njihovi modeli prate inovacije i non stop se unapređuju, tako da se u bilo kom trenutku možeš osloniti na njih.

Zbog stalnog rasta zahteva igrica većina Asus gaming modela opremljena je jakim procesorima kao što su Intel Core i5, Intel Core i7, Intel Core i9, AMD Ryzen 7 i AMD Ryzen 9.

Kada je u pitanju hard disk i raspoloživi kapacitet, Asus gaming laptopovi uglavnom su potkovani onim bržim SSD-ovima kapaciteta od 512 GB, 1 TB ka naviše. Omogućiće ti da igraš igrice, smeštaš veće instalacione fajlove, a da ti pri tome ostane dovoljno prostora za slike, muziku i filmove.

U pogledu grafičkih karti ni tu nisu štedeli na kvalitetu. Kod Asus modela zastupljene su NVIDIA GeForce RTX 3060 i RTX 3050 grafičke karte koje će ti pomoći da prvi ugledaš protivnika.

Ekrani su im uglavnom IPS, upotpunjeni Anti-Glare premazom za otklanjanje odsaja i Adaptive-Sync tehnologijom za igru bez fluktuacija. Radna memorija je takođe na nivou neophodnim za gejming, a kreće se od 8 GB, 16 GB ka naviše.

Sve u svemu, kada pogledaš bilo koje specifikacije Asus laptopova bićeš fasciniran, pogotovo kada su u pitanju gaming modeli iz ROG i TUF serije koje ćemo u nastavku sa ponosom istaći.

Otkrivamo osnovne razlike između Asus ROG i TUF serija gaming laptopova

Ukoliko želiš da igraš najnovije igrice sa visokim kriterijumima Asus serije gaming laptopova ROG i TUF su kao stvorene za tebe. Razlikuju se u nekoliko segmenata, a iza svojih akronima kriju interesantne nazive.

Asus ROG laptopovi (Republic of Gamers) svojim nazivom lako te upućuje na glavnu namenu ovih moćnih mašina. Sa modelima iz ove serije bićeš uvek spreman da zaigraš aktuelne igračke naslove čak i na maksimalnim podešavanjima.

Asus TUF laptopovi (The Ultimate Force) pružiće ti moralnu podršku u igri svojim ultimativnim nazivom. Mogu da isprate skoro sve najnovije naslove, samo ih grafički ne treba baš previše opterećivati, kako imaju nešto slabije grafike u odnosu na ROG modele.

Asus ROG i TUF serije gaming laptopova

Nakon što si otkrio šta znače ROG i TUF skraćenice i spoznao osnovnu razliku između njih pročitaj nešto više o dva fantastična modela iz navedenih serija.

Asus ROG Zephyrus G14, laptop koji ispunjava visoka očekivanja

Zahvaljujući svom IPS ekranu sa brzinom osvežavanja od 120 Hz impozantni Asus ROG Zephyrus G14 laptop pruža detaljan prikaz sadržaja. Njegov ekran ima Anti-Glare premaz, tanki sloj koji smanjuje količinu odsjaja i omogućava ti da igraš igrice u bilo kakvim uslovima osvetljenja.

Displej mu je zasnovan na Adaptive-Sync tehnologiji koja sinhronizuje brzinu osvežavanja ekrana sa sadržajem u cilju smanjivanja vidljivog „kidanja” uzrokovanog fluktuacijama pri brzini kadrova. Zahvaljujući ovoj mogućnosti igraćeš nesmetano bez suženja ekrana ili prekida čak i u najzahtevnijim igrama.

Kako je njegova dijagonala veličine 14 inča, a težina 1,7 kg omogućiće ti da svoju igru poneseš uvek sa sobom bilo kad i bilo gde bez imalo muke. Tastatura sa pozadinskim osvetljenjem oduševiće te svojim dizajnom, ali i brzom reakcijom koja pruža preciznu kontrolu tokom igre.

Asus ROG Zephyrus G14 laptop

Asus Rog Zephyrus G14 ima moćan procesor AMD Ryzen 9 5900HS najnovije generacije, brzine 3,1 GHz do 4,5 GHz. Njegovih ukupnih 16 GB DDR4 RAM-a i SSD od 1 TB koji će učiniti da budeš najbrži u svakom igračkom naslovu.

NVIDIA GeForce RTX 3060 grafika sa 6 GB GDDR6 memorije omogućiće ti da igraš igricu u najboljoj rezoluciji, bez da propustiš bilo koji detalj. Protivnika uvek videćeš prvi! Sada je vreme da se još samo pobrineš sa svoj brz odziv.

Dodatni bonus na sve ove sjajne specifikacije jeste i Windows 10 Home operativni sistem, koji će ti instant omogućiti da pokreneš omiljenu igricu.

Asus TUF Gaming F15, laptop stvoren za ultimativne pobede

Laptop Asus TUF Gaming F15 FX506HC-HN002 ima Full HD IPS ekran dijagonale 15.6 inča. Takođe, kao i prethodni model ekran je prekriven Anti-Glare premazom, koji smanjuje odsjaj.

Za nesmetan prikaz detalja u igrici tu je i Adaptive-Sync tehologija zadužena za sinhronizaciju brzine osvežavanja ekrana sa igricom. Fluktuacija u igrici neće biti, slika će biti kristalno jasna.

Njegova tastatura je sa RGB pozadinskim osvetljenjem, koje igračku atmosferu posebno upotupunjuje u noćnim sesijama.

Laptop Asus TUF Gaming F15 FX506HC-HN002

Pokreće ga Intel Core i5-11400H procesor koji u kombinaciji sa radnom memorijom od 8 GB DDR4 ispunjavaće većinu tvojih igračkih zahteva.

Za skladištenje primarnih većih instalacija igrica tu je brzi SSD veličine 512 GB, koji će ujedno ponuditi dovoljno prostora i za sve sekundarne fajlove na laptopu kao što su muzika, filmovi, slike.

Njegova grafička karta NVIDIA GeForce RTX 3050 obezbediće ti visoke rezolucije u gejmerskim poduhvatima. Imaćeš posebnu nadmoć u borbi i doživeti foto-realističnu igru.

Odabirom Asus TUF Gaming F15 laptopa nećeš pogrešiti, samo ćeš bolje izgraditi svoj igrački stil i doživljaj igranja podići na znatno višu lestvicu.

Uz neverovatne Asus gaming laptopove pripremi se da u potpunosti vladaš igrom!

Dobro je poznato da kompanija Asus pravi moćne gejmerske laptopove koji osvajaju dizajnom i svojim jakim performansama, a u to su te prethodno uverile i njegove ROG i TUF serije gaming laptopova.

Da li će ti se više svideti model iz Asus ROG ili Asus TUF linije to je stvar ličnog ukusa ali i raspoloživog budžeta koji u toj dilemi može prelomiti. Ono što je neopozivo jeste da su obe serije dizajnirane da što bolje isprate svaku gejmersku misiju.

Preostaje ti samo da zakoračiš u gejming svet uz neki od Asus modela i da uz njihovu pomoć obezbediš nadmoć nad protivnicima.



Ostavite komentar