Koje korisne uređaje možete kupiti za manje od 2.000 dinara ukoliko ste ljubitelj tehnike?

  0

Koliko puta vam se desilo da ste ostali bez ideje šta da kupite nekome za poklon? Tu su sestre, braća, partneri, rođaci, prijatelji, vaša i njihova deca… A prilika bezbroj – rođendani, praznici, godišnjice… Toliko povoda, a svake godine ideja sve manje i manje.

Zato smo vam pripremili zanimljive predloge poklona koji ne moraju biti skupi, a svima dobro dođu. Postoji popriličan broj korisnih uređaja za oko 2.000 dinara kojima možete da iznenadite dragu osobu. Ne koriste ih samo ljubitelji tehnike, oni su potrebni svima. Zato su i dobar izbor za poklon, a takvim jednim uređajem možete i sebe da obradujete.

Sjajni i praktični uređaji koji vam mogu biti od pomoći baš svaki dan

Ponekad se dešava da za poklone potrošimo više nego što smo planirali, najčešće zato što smo hteli nekoga da obradujemo upravo onim što je dugo želeo. Ali pravim izborom poklona to ne mora da bude tako.

Savremena tehnologija je toliko napredovala da su sada i aparati koji manje koštaju dobrog kvaliteta. Neki od njih su brojni praktični uređaji do 2.000 dinara koji mogu biti od pomoći u svakodnevnoj rutini i predstavljaju odličan poklon kako za mlade tako i za starije. Evo nekoliko predloga takvih uređaja.

Uz slušalice i bežične zvučnike dobar zvuk je uvek sa vama

Ako kupujete poklon za nekoga ko voli da sluša muziku i često to radi, onda su kvalitetne i udobne slušalice odličan izbor. Ovakav poklon omogućiće korisniku da uživa u omiljenim pesmama, a vas neće koštati mnogo. Danas postoji zaista velika ponuda najrazličitijih modela slušalica, pa ćete među onima čija je cena do 2.000 dinara sigurno pronaći odgovarajući model. Treba samo voditi računa da slušalice i aparat na koji se priključuju budu kompatibilni.

Bežični zvučnici su još jedan odličan izbor, posebno kada je reč o mladima. Bluetooth, Wi-Fi ili NFC zvučnici su kod mladih na samom vrhu po popularnosti. Bez obzira na male dimenzije obezbeđuju dobar zvuk i odličnu zabavu. Oni mogu na više načina da se spoje sa izvorom zvuka (mobilni, laptop, tablet…), ali bežični zvučnici koji za to koriste Bluetooth su sasvim dovoljni za slušanje muzike u kući, na plaži, kampovanju…

Mlada devojka u oker košulji sedi u dnevnoj sobi za stolom i pušta muziku sa telefona koristeći bežični zvučnik crne boje
Foto: Shutterstock

Njihova cena je pristupačna, lako se prenose i za njih nije potreban internet. Potrebno je samo snimiti omiljenu muziku na mobilni telefon ili tablet i uz bežične zvučnike imaćete potpuni užitak ma gde bili. Jedino o čemu treba da vodite računa je da izvor muzike bude u blizini zvučnika (na svakom fabričkom pakovanju bežičnih zvučnika piše koliki im je domet).

Još jedan od kvaliteta ovih zvučnika je i dizajn. U raznim bojama, šareni, zanimljivih oblika, pravi su poklon za mlade.

Zašto je postolje za laptop savršeni dodatak svakom laptopu?

Za ljubitelje tehnike koji dan provode za laptopom sjajan poklon može biti efikasno postolje za laptop. Celodnevni rad na laptopu nesumnjivo zagreva uređaj i samim tim ga usporava. Zato je postolje za laptop sa ventilatorom odlično rešenje.

Performanse i dizajn ovih postolja su se znatno promenili nabolje od vremena kada su se postolja prvi put pojavila na tržištu. Pre svega, umesto jednog, mogu da imaju dva ventilatora. Mogućnost promene nagiba poboljšava ergonomiju, tako da svako može da podesi nagib onako kako njemu odgovara. Pojedini modeli dobili su i mekane naslone što je veoma korisno ako neko laptop koristi u ležećem položaju.

Postolja za laptop mogu imati i veoma funkcionalni USB hub, koji omogućava priključak nekoliko dodatnih USB portova. Na taj način na jedan laptop može da se priključi više uređaja.

Ipak, najvažnije je voditi računa o kompatibilnosti postolja sa laptopom.

Eksterna baterija i Power Bank, da baterija telefona uvek bude puna

Danas je život bez mobilnog telefona bukvalno nezamisliv. Toliko smo se navikli na njega da ga ne koristimo samo za razgovore već i za plaćanje računa, razne bankovne transakcije, koristimo ga kao podsetnik, beležnicu, foto-aparat… Funkcije telefona su sve veće, pa im je samim tim potrebna i sve veća energija. Zbog višestrukih mogućnosti koje imaju mnogo brže troše bateriju.

Nema čoveka kome se nije desilo da mu se mobilni isprazni baš kada mu je najpotrebniji. Da biste izbegli nervozu i mogućnost da dođe do ove situacije, jedan od idealnih poklona do 2.000 dinara je eksterna baterija.

Prilikom kupovine ovog uređaja treba imati na umu nekoliko stvari:

  • za koji uređaj je potreban pouzdan i jak Power Bank – mobilni, tablet, laptop, čitač e-knjiga
  • da li eksternom baterijom treba puniti više uređaja odjednom
  • koliko često će se koristiti

Kada je veličina eksterne baterije u pitanju, odnosno da li ćete se opredeliti za veću ili manju, zavisi od toga da li će je korisnik nositi non-stop uz sebe ili ne. Veći Power Bank je teži, manji je lakši, pa prilikom odabira i to treba imati na umu.

Devojka sa plavim noktima obučena u farmerke i belu košulju sedi na kauču naslonjena na žuti jastuk. Razgovara na telefon i ujedno koristi power bank za dopunu baterije
Foto: Shutterstock

Za eksternu bateriju veoma je bitan i njen kapacitet koji se izražava u miliamper satima (mAh). Da biste odabrali odgovarajući, potrebno je pomnožiti kapacitet uređaja za koji kupujete eksternu bateriju dva, ili još bolje, tri puta. Rezultat koji dobijete biće vam polazna tačka od koje ćete krenuti kako biste odabrali eksternu bateriju pravog kapaciteta.

Šta sve od uređaja za auto može biti korisno da imate?

Ako želite da obradujete nekoga ko mnogo vremena provodi u automobilu, kvalitetan auto-punjač za mobilni je odličan poklon. To su punjači za lako punjenje u automobilu, imaju kabl dužine 1 metar, omogućavaju brzo punjenje telefona, a obično poseduju i zaštitu od prekomernog napona. Ako se koristi optimizovani postupak punjenja čak i štede bateriju i produžavaju njen radni vek.

Na kožnom naslonu bež boje u autu sa modernim enterijerom nalazi se mobilni telefon i auto punjač bele boje
Foto: Shutterstock

U slučaju da neka od vama dragih osoba u automobilu nema ugrađen sistem za sigurno (Bluetooth) telefoniranje, držač mobilnog telefona za auto, koji će svaki telefon držati čvrsto, ne može da bude pogrešan izbor. Njegov poseban značaj se ogleda u tome što omogućava sigurnu vožnju jer osoba za volanom neće držati telefon u ruci.

Još jedan uređaj je idealan poklon za one koji mnogo vremena provode na točkovima – FM transmiter za auto, za uživanje u omiljenoj muzici. Ako želite da nekoga ko stalno putuje podsetite da ste uvek uz njega, to možete uz ovaj uređaj. Snimite mu, na primer, muziku koju ste zajedno slušali i koja vas podseća na zajedničke trenutke. Tako će dok vozi imati utisak da ste vi pored njega.

FM transmiter za auto je odličan poklon i za one u čijem je automobilu moguće puštati muziku samo putem CD-a. Svako ko poseduje ovaj uređaj može da snimi muziku koju voli i uz nju da uživa u putu. Svi oni podržavaju MP3 i WMA formate, imaju memoriju i daljinski kojim se lako upravlja.

Na šta sve obratiti pažnju kada birate poklon ljubiteljima tehnike?

Uz dobre predloge kupovina poklona ne mora da bude tako veliki problem. Savet je da on bude u skladu sa godinama, interesovanjima i potrebama onih za koje birate poklon. Ako sve to uzmete u obzir, ne možete mnogo pogrešiti.

Danas većina ljudi spada u ljubitelje tehnike bez obzira na pol i uzrast. Potrebe su nas na to primorale. Zato, ako se pitate šta korisno kupiti za poklon nekome od vaših bližnjih, predlozi koje smo vam naveli mogu vam biti od pomoći.

Da li je 2.000 dinara zaista dovoljno da biste obradovali zaljubljenike u tehniku?

Nemojte da vas zbunjuje cena. Lista kvalitetnih i korisnih uređaja za oko 2.000 dinara je velika, a ovo su samo neki od naših predloga kojima možete obradovati sve ljubitelje tehnike. Ali ne samo njih – to su odlični pokloni čak i za one kojima tehnika nije jača strana. Jednostavni su za upotrebu i mogu biti veoma korisni svakome od nas.

Nadamo se da smo vam dali dovoljno ideja i malo inspiracije koja će vam olakšati proces traženja i odabira odgovarajućih poklona. Ako je vaš izbor baš nešto od navedenog, dragim ljudima ćete uz navedene uređaje omogućiti da uživaju u radu, muzici, opuštanju ali i obavljanju svakodnevnih obaveza. Na kraju, i to je značajno, kad god budu koristili vaš poklon, pomisliće na vas.



Ostavite komentar