Otkrijte zašto je Canon Pixma G3411 štampač sa CISS sistemom pravo rešenje za vas

  1

Ukoliko nameravate da kupite štampač, bez obzira da li vam je potreban za kancelariju ili za kućnu upotrebu, verovatno ćete se naći pred dilemom – koji štampač odabrati?

Da li se odlučiti za klasični inkjet ili inkjet CISS štampač i koja je razlika između ove dve vrste? Po čemu se izdvaja, na primer, Canon Pixma G3411 štampač i zašto je on tako poseban pa ga sve više korisnika preporučuje?

Nedoumica ima bezbroj, pogotovu ako ste potpuni laici. Međutim, činjenica je da ćete odabirom pravog štampača olakšati sebi posao i sve ćete obaviti brzo, efikasno i kvalitetno. Takođe, uštedećete jer nećete rasipati novac na višestruka štampanja.

Pa da vam olakšamo izbor.

Šta je to što štampače sa CISS tehnologijom izdvaja od klasičnih sa kertridžom?

Osnovna razlika je u tome što klasični štampači koriste kertridže, koji u sebi imaju boju za štampu, dok CISS štampači imaju rezervoare za boju koji se dopunjuju iz bočica kada se određena boja spusti na minimum.

Kertridži imaju kapacitet za štampanje 250 do 300 stranica u boji i nakon toga potrebno ih je zameniti. Postoje i modeli kod kojih kertridži ne mogu da se menjaju, pa svaki naredni mora da se kupi, što iziskuje dodatne troškove.

Događa se da korisnici, u nameri da uštede, pokušavaju špricem sami da napune kertridž ili menjaju čipove i tako ga oštete. Osim toga, pri takvom pokušaju prljanje bojom, koja se veoma teško skida, je neminovno, pa se pokušaj uštede često završi kao u onoj narodnoj „skuplja dara nego mera”.

Pojavom CISS štampača sve se promenilo. Oni su se izdvojili zbog jednostavne upotrebe i jeftine štampe. U ovo ćete se najbolje uveriti ukoliko se odlučite za jedan ovakav model.

Canon Pixma G3411 vam nudi sve što vam treba od štampača

Trenutno najmlađi predstavnik Canon Pixma serije „G”, Canon Pixma G3411 multifunkcionalni štampač koristi CISS tehnologiju (continuous ink supply system).

To znači da ovaj model nema kertridž koji se menja već ima rezervoar u koji se sipaju boje iz posebnih bočica. Na ovaj način štedi se na materijalu jer nema potrebe stalno kupovati skupe nove kertridže sa ugrađenom elektronikom koji se bacaju posle upotrebe.

U pakovanju dolazi neophodno mastilo, potrebno je samo da dodate papir. Takođe, lako ćete pratiti nivoe mastila zahvaljujući integrisanim kertridžima okrenutim ka napred.

Canon Pixma G3411 štampač i mastilo u četiri boje smešteni su na radni sto pored monitora, tastature i laptopa
Foto: Canon

 

Ovo nisu jedine prednosti ovog štampača sa CISS tehnologijom. U nastavku vam predstavljamo još neke pogodnosti koje donosi Canon Pixma G3411.

Kablovi i žice odlaze u zasluženu penziju

Koliko puta vam se dogodilo da nemate više ni jednu slobodnu utičnicu u kancelariji ili stanu? Uključili ste računare, laptopove, dopunjujete bateriju na telefonu… Sve ste „popunili”, ne pomaže vam ni produžni kabal. O kablovima po celoj prostoriji o koje se spotičete da ne govorimo.

Sve to sada odlazi u istoriju. Prednost nove tehnologije je upravo to da smanjuje potrebu za utičnicama i dodatnim kablovima, sve radi pomoću Wi-Fi mreže.

Takav je slučaj i sa Canon Pixma G3411 štampačem. Ovaj model je idealan za isplativo poslovno i kućno štampanje sa pametnih uređaja i sa informatičkog oblaka (cloud-a). Jednostavno ga povežite putem Wi-Fi tehnologije sa uređajima, poput mobilnih telefona i bežično štampanje i skeniranje može da počne.

Štampajte mnogo duže sa CISS sistemom

Zašto se treba opredeliti upravo za Canon Pixma G3411 štampač možda najbolje govori činjenica da ovaj model može da štampa i u crno-beloj i kolor varijanti, a pri tom zapravo štedi.

Štampanje je izuzetno isplativo i produktivno. Evo kakav je učinak:

  • do 12,000 stranica sa crnim mastilom
  • do 7,000 stranica sa mastilom u boji
  • do 2,000 fotografija u boji formata 10 x 15 cm
  • brzina štampanja u koloru – oko 5,0 slika u minuti
  • brzina crno-belog štampanja – približno 8,8 slika u minuti

Za štampanje možete koristiti običan papir, papir za štampanje visoke rezolucije (HR-101N), sjajni foto-papir (GP-501) i sjajni foto-papir Plus II (PP-201), foto-papir Pro Luster (LU-101), foto-papir Plus Semi-gloss (SG-201), mat foto-papir (MP-101), koverte.

Canon Pixma štampač okružen velikom gomilom ištampanih papira i bojama u bočicama
Foto: Canon

 

Ukoliko se pitate šta još nudi ovaj model Canon Pixma štampača, imamo odgovor

Štampač Canon Pixma G3411 koristi savremenu tehnologiju koja je apsolutno okrenuta korisniku. Većinu stvari ćete moći sami da uradite, pomoć vam neće biti potrebna pri povezivanju sa drugim uređajima i celokupan rad će vam biti jednostavniji. Sve je „na klik”.

Evo još nekoliko specifikacija koje će vam olakšati da još bolje uočite prednosti ovog modela:

  • Brzina A4 skeniranja – približno 19 s
  • Maksimalne dimenzije dokumenta – 216 x 297 mm
  • Višestruko kopiranje – 20 kopija (maks.)
  • Podržani operativni sistemi:, Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1 – potreban je .NET Framework 4.5.2 ili 4.6
  • Podržani mobilni sistemi: Android, Windows 10 Mobile, iOS

Ova vrsta štampača ima i USB velike brzine (B port), kao i Google Cloud Print.

Ako vam sve ovo nije dovoljno da izaberete preporučeni model, dodaćemo da Canon Pixma G3411 može da se koristi i za skeniranje i kopiranje.

Ukoliko navedene karakteristike zadovoljavaju vaše potrebe, onda ste uspešno rešili svoju nedoumicu koji štampač da izaberete.

Zašto će štampač Canon Pixma G3411 biti vaš logičan izbor?

Jednostavno – odabirom Canon Pixma G3411 uživaćete u bržem, efikasnijem i ekonomičnijem štampanju.

Sada kada znate koji je štampač odličan izbor, pronađite ovaj model u Tehnomanija online prodavnici ili prošetajte do najbliže radnje, gde vas čekaju ljubazni prodavci koji će se potruditi da razjasne sve eventualne nedoumice.

Za kraj, treba dodati da cena CISS štampača jeste nešto viša od onih koji nemaju tu tehnologiju, ali znajte da će se ta razlika vrlo brzo isplatiti.

Cena je opravdana i za kratko vreme ćete se uveriti da je ova investicija isplativa. Više nećete morati da kupujete skupe, originalne kertridže za dopunu. Umesto toga dopunjavaćete samo mastilo čija je cena znatno niža.

Odaberite Canon Pixma G3411 i opustite se – uštedećete i vreme i novac, a sve što odštampate biće izuzetnog kvaliteta, tako da će nadmašiti vaša očekivanja.




  1. Konačno su proizvođači štampača počeli da se utrkuju sa ovim sistemima za dosipanje boja… Ludilo sa papreno skupim ketridžima i generisanjem nenormalno mnogo otpada, nadam se da je postala prošlost.

Ostavite komentar