Recenzija ACER Swift 1 serija- Lagan i elegantan laptop

  0

Acerova linija laptopova „Swift“ dizajnirana je tako da bude verna imenu – da u pitanju budu lagani računari podesni za brzo, sigurno i glatko prenošenje, odnosno računari sa kojima sami možete biti „swift“.

Upravo to pruža i Swift 1 serija. Pogledajmo sada šta još kriju laptopovi koji se nalaze u njoj.

Swift serija 1 laptopova

13.3“ ili 14“ veličina ekrana?

Prisutni su modeli dijagonale 13.3 inča, kao i nešto veći modeli dijagonale 14 inča.
Odaberite u skladu sa svojim preferencijama, a za koju god varijantu da se odlučite čeka Vas kvalitetan ekran visoke rezolucije.

Full HD rezolucija (1920 x 1080 piksela) donosi oštru sliku i uživanje u detaljima koje je malo teže uočiti na nižim rezolucijama. IPS tehnologija je još jedan dobrodošao dodatak – iskusite jasniju sliku kao i značajno širi ugao gledanja od klasičnih ekrana.


Kvalitetno kućište


Metalno aluminijumsko kućište na prvi pogled privlači svojom estetikom, ali daleko od toga da je lepota jedini njegov benefit. Ono pre svega daje čvrstu i pouzdanu šasiju za ovaj laptop – dajući mu na izdržljivosti.

Nikada nije na odmet imati robustan laptop, ali to postaje posebno bitno za modele koji će mnogo putovati, vaditi se iz torbe i stavljati u nju, provoditi vreme po improvizovanim radnim lokacijama i tako dalje.

Aluminijum takođe poseduje odlična termička svojstva – pomažući tako dodatno sistemu hlađenja Vašeg računara. Osim što je metalno kućište prijatnije čulu vida od plastičnog, takođe je prijatnije i čulu dodira. Ovo može postati faktor posebno kod dugog kucanja i sličnih aktivnosti.

Ispod haube Swift 1 serije

Postoje izvesne razlike u specifikacijama između 13.3“ i 14“ verzije Swift 1 laptopa. Oba laptopa imaju procesor iz Pentium serije Intela, sa tim što verzija od 14 inča ima nešto jači model – Pentium Silver N5000 vs Pentium N4200.

Sa Silver N5000 je spakovana i malo bolja integrisana grafička karta – Intel UHD 605 nasuprot HD 505-ici u računaru sa 13.3 inča. Kapacitet RAM memorije je u oba kompjutera 4 GB, ali je kod većeg računara u pitanju DDR4 tip memorije, a kod manjeg DDR3L.

Model od 14 inča predstavlja za nijansu moćniju mašinu, ali oba laptopa su svakako namenjena prevashodno običnim, svakodnevnim korisnicama koji računar ne koriste za hardverski zahtevne poduhvate. Ovo nije računar za recimo kompetetivni gejming ili teško poslovno breme, ali je idealan za studente, kućne korisnike koji žele da surfuju, pogledaju film, odrade malo Office paket posla i slične široke kategorije korisnika.

U obe verzije se može naći SSD od 128 GB kapaciteta. SSD će vidno pomoći performansama Swift 1, kao što to radi kod svih računara gde je prisutan. SSD donosi mnogo brži rad nego klasični hard disk, odnosno HDD. Dizanje sistema i bilo kakvo upravljanje sa materijalom na disku, kao što je pokretanje programa, otvaranje i premeštanje fajlova i slično, biće znatno brže. Posebno je upečatljivo dizanje sistema – računar je spreman za rad ubrzo po stiskanju dugmeta za paljenje, i više nema obavljanja neke sitnice dok čekate da mašina završi buđenje.

Acer swift 1 serija zelena bojaKomfor korišćenja


Ovaj laptop tajvanske firme ima 4 USB porta – što je više nego respektabilan broj. Za respekt je i njihova struktura, s obzirom da samo jedan ne podržava napredni 3.0 standard USB prenosa podataka koji donosi pre svega veću brzinu. Jedan od portova podržava i 3.1 standard i USB-C konstrukcije je.

Svi modeli Acer Swift 1 serije imaju spreman Windows 10 Home verzije, pa se može odmah prionuti na upotrebu, bez dodatnih komplikacija. Baterija je pouzdana, posebno kod većeg računara, a interesantan je i čitač otiska prsta. Sa njime možete da koristite servise poput Windows Hello, za lako i bezbedno logovanje u sistem.
Težina je svega 1,3 kg što osigurava nenametljivog a izdržljivog saputnika u putu.

Atraktivan dizajn laptopa

Elegantne ivice i odlična završna obrada garantuju visoku stilsku ocenu za ovaj laptop.

Ukombinujte to sa paletom nekoliko jako zanimljivih boja koje su u ponudi; zlatna, zelena, siva, i roze i uzećete sebi jako atraktivan model laptopa . Boje su u isto vreme i svedene i žive, i veoma su ukusno uklopljene sa celinom.

Acer swift 1 zlatna boja
Zaključak

Svoj potencijal za zadovoljavanje prohteva prosečnog korisnika kombinuje sa visokom mobilnošću, sjajnim ekranom i mnogo više čvrstine nego što njegove elegantne konture nagoveštavaju.

Idealan laptop za sve koji su često u pokretu, i za sve one koji žele pouzdanu i dugovečnu opciju za obavljanje svojih potreba, uz kvalitetan prikaz na ekranu šta god to bilo.



Ostavite komentar