Recenzija – CANDY Mašina za pranje veša CS4 1072 D3 2

  9

U prošlom blogu pisali smo o tome kako izabrati idealnu mašinu za pranje veša i na koje sve stavke treba da obratite pažnju prilikom kupovine istih. Da izbor bude lakši tu smo da vam predstavimo jednu od najprodavanijih mašina u ovoj godini. Radi se o Candy CS4 1072 D3 2 mašini za pranje veša koja predstavlja pravu kombinaciju svega što vam treba.

 

Brojni programi pranja omogućavaju prilagođavanje svakoj vrsti veša, od one koje zahtevanju dubinsko pranje na visokim temperaturama do onih stvari koje peremo na nižim temperaturama. Jedna od najčešće korišćenih funkcija koja se pokazala kao velika ušteda u vremenu kod naših korisnika, je program za brzo pranje veša koji se kreće u rasponu od 14 do 59 minuta.

 

Mašina za pranje veša CS4 1072 D3 2

Brzo pranje veša – od 14 do 44 minuta

 

Da li je 14 minuta dovoljno da mašina završi pranje? Da, sa ovom mašinom je to moguće. Ovaj brzi program pranja idealan je za jednom nošene stvari koje želite da osvežite kratkim pranjem. Sa nežnim prodiranjem deterdženta i omekšivača možete prati i najnovije stvari bez brige da će se u mašini izgubiti njihov prvobitni savršen izgled. Ručno pranje ovakvih stvari biće prošlost za vas a zajedno sa njim i bol u leđima, dugotrajno pranje i nepotrebno čekanje. Pranje na najkraćem programu je vremenski isto kao ispijanje jutranje kafe. Eto, toliko je potrebno da vaše stvari budu oprane.

 

Nešto duži program pranja a opet jako efikasan je namenjen pranju sportkse odeće i on traje svega 30 minuta. Znamo koliko ume da zamara pranje opreme nakon treninga, kada je energija već na izmaku. Sa ovom mašinom, svaki vaš trening može da se završi ubacivanjem odeće u mašinu koja će biti oprana dok se istuširate ili spremite večeru. Oprana sportska odeća je već sutradan spremna za novi trening dok vi uspešno štedite svoje dragoceno vreme.

 

Za obojeni veš i dečiju osetljivu odeću izaberite program od 44 minuta. Ovaj program sa odgovarajućim deterdžentom idealan je za velike porodice koje imaju potrebu za svakodnevnim pranjem šarenog veša. Sortiranje veša po boji je davno zaboravljena akivnost uz Candy veš mašinu koja specijalnim sistemom pranja sa adekvatnim tečnim deterdžentom i na posebnom programu sprečava mešanje boja.

 

Vreme pranja kako kod brzih tako i kod ostalih programa pranja možete pratiti putem displeja naa frontalnom delu mašine a možete odložiti i start pranja do 24h a i ubrzati pranje putem Time management taster.

 

Čak i najduži program brzog  pranja kod ove veš mašine kraći je od sat vremena. Programu za pranje belog veša i peškira potrebno je 59 minuta da završi proces pranja. Za besprekorno čist i svež veš koji se pere na visokoj temperaturi više ne morate da čekate po nekoliko sati.

Pored brzih programa tu su i standardni koji automatski podešavaju program pranja prema vašim potrebama.

Sa 1000 obrtaja u minuti ova mašina ima tu moć da za kratko vreme ostvari iste rezultate pranja a automatsko smanjenje potrošnje energije učiniće je još ekonomičnijom. Centrifugu možete i sami regulisati pomoću specijalnog tastera a pomoću tastera za regulaciju temperature možete podešavati i taj segment kako bi mašina bila još ekonomičnija.

 

CANDY Mašina za pranje veša\

Programi za pamuk

 

Program koji ćete sigurno najčešće koristiti je standardni program za pranje pamučne odeće. Pamučne stvari čine najveći deo naših stvari pa samim tim i potreba njihovog pranja je najčešća a sa ovim programom nemate o čemu da brinete. Tu je i program za pamuk sa predpranjem koji je dobar za zaprljanu odeću, tvrdokorne fleke i stvari koje zahtevaju dubinsko pranje.

 

Program za sintetiku i osetljivu odeću – Ako ste od onih koji ne znaju koja temperatura je pogodna za pranje sintetičkih stvari onda je ovaj program baš za vas. Osetljiva odeća zahteva niže temperature prilikom pranja kao i nežnije deterdžente koji u kombinaciji sa ovim programom stvaraju odličan rezultat pranja. Sa ovakvim programima, vaša osetljiva i novija odeća ne mora da bude prana samo ručno već u mašini baš kao i obične pamučne stvari.

Baby program

 

Za mlade porodice sa bebom idealan je baby program pranja koji pomoću inovativnog bubnja i nežnog ubrizgavanja vode u odeću omogućava detaljno i nežno pranje. Kako dečija odeća treba da ostane nežna na dodir koristite deterdžente koji su namenjeni baš za najmlađe kao i omekšivače koji će u sinergiji sa ovim programom učiniti odeću još nežnijom i mekanijom.

Program pranja vunenih stvari

 

Mašina koja može da pere vunene stvari je sve traženija mašina i ova opcija pranja je ogroman plus pri kupovini mašina za pranje. Ova Candy mašina ima poseban program za pranje delikatnih vunenih tkanina i ovde naravno spadaju debeli zimski džemperi koji sami po sebi zahtevaju poseban način pranja. Program za pranje vune će svakako olakšati pranje vunenih stvari koje imate ma koliko god da su debele a jaka centrifuga svojim obrtajima će ih ocediti dovoljno da budu spremni odmah za brzo sušenje.

 

Ušteda u potrošnji i električnoj energiji

 

Brzi programi pranja nisu jedina prednost ove mašine. Candy je poznat po prihvatanju novih tehnologija, tako je svaka njihova veš mašina nove generacije pravi predstavnik savremenih tehnoloških trendova. To je slučaj i sa ovom mašinom koja poseduje inovativni senzor za merenje količine veša u bubnju čiji je kapacitet 7kg. Senzori regulišu i potrošnju vode i struje što ovu mašinu svrstava u red ekonomičnih mašina energetskog razreda A+++.

Inovativan bubanj koji “masira” vašu odeću

Kada smo več kod bubnja, hajde da malo bolje predstavimo još jednu inovativnost kojom može da se pohvali ova mašina. Shiatsu bubanj je pravo osveženje u svetu veš mašina koje se odlikuje drugačijim dizajnom i površinom bubnja.

 

Candy shiatsu bubanj

 

Ovaj bubanj pored standardnih rupica čiji broj iznosi čak 2000, ima i ravnomerno raspoređene kuglice koje imaju funkciju “masiranja” veša radi boljeg pranja. Pored njih, tu su i lopatice za bolje prevrtanje i cirkulaciju veša unutar bubnja. Ova dva mehanizma zajedno čine odličan spoj za bolje otklanjanje fleka sa odeće a ujedno nežnim tretmanom čuvaju odeću.

Kontrolisanje veš mašine putem telefona – Smart Touch funkcija

Pametni telefoni su zaokupirali ceo svet a sa njima i drugi tehnički uređaji koji se kreću u tom pravcu a sve u cilju lakšeg rukovanja od strane korisnika. Smart Touch funkcija omogućava kontrolisanje veš mašine putem vašeg telefona. Sve što je potrebno jeste da instalirate mobilnu aplikaciju Candy simpy-FI na vašem telefonu.

 

Aplikacija je besplatna i za sada je dostupna samo na Play Store platformi za Android uređaje. Aplikacija je namenjena prvenstveno za lakše rukovanje  i pravovremeno reagovanje kada dođe do nekih problema. Sistem autodijagnostike omogućava da saznate kakav problem je nastao u procesu pranja i da odmah reagujete ako je potrebno servisiranje. Pomoću aplikacije možete da preuzmete specijalizovane dodatne programe pranja kao i savete za efikasnije pranje. Uz ovu aplikaciju otrkićete još mnogo mogućnosti koje vam pruža ova mašina.

 

SMart touch tehnologija ves masine

 

Sa ovom mašinom ne možete da pogrešite, ona vam nudi mnogobrojne mogućnosti uređaja ove vrste sa kojim pranje veša zaista može da bude jednostavno, da kratko traje i da uštedi puno vremena vama i vašoj porodici. Ako imate ovakvu ili sličnu Candy mašinu za pranje veša, slobodno nam podelite utiske i to za šta sve koristite Candy simply-FI aplikaciju.

 




  1. Proslo leto sam kupila kod vas candy masinu koja pere i susi. Masina je stvarno super odlicno pere.. postoji jedna mana, ne znam da li jos neko ima taj problem ali masina je preglasna, jako se cuje u toku pranja. Da li jos neko ima taj problem i da li je to normalno kod ovih masina??

  2. Olivera Antic


    Postovani,imam jedno pitanje ,masina radi na moj telefon, dali ta ista masina moze da se ukljuci na drugi telefon pr.od supruga?Unapred hvala.

    • Tehnomanija


      Dobar dan, Olivera. Hvala Vam na postavljenom pitanju. Mašina CS4 1072D3 (ili DE) je opermljena Smart Tuch funkcijom koja radi putem NFC-a, samo za Android aparate sa kompatibilnim NFC chipom, i koristi se prevashodno za autodijagnostiku.

      Bilo da je u pitanju NFC ili Wifi, mašina se može koristiti putem više uređaja – samo je važno da se poveže na prvi uređaj i nalog, a na svim narednim telefonima potrebno je samo uneti mail i šifru naloga i ona će već povući sve podatke za dalje upravljanje mašinom.


  3. Kako se ovde odvija donji filter???

    • Tehnomanija


      Dobar dan. Hvala Vam na postavljenom pitanju. Da biste dobili što potpuniji odgovor, pozivamo Vas da kontaktirate našu online kanale na društvenim mrežama Facebook i Instagram, gde ćete, u formi dijaloga, moći eventualno da postavite i podpitanja.


  4. Da li se na ovoj masini moze zameniti lezaj na bubnju

    • Tehnomanija


      Dobar dan, Milojko. Hvala Vam na postavljenom pitanju. Ležaj se ne moze zameniti – kada je zalivena.


  5. Poštovanje, da li imate iskustvo sa modelom veš mašine kapaciteta od 14 kg

    • Tehnomanija


      Dobar dan, Zorane. Hvala Vam na upitu. Najbolje informacije će Vam dati sami korsnici. Ovo je ejdno od mesta gde mogu preneti svoja iskustva. Takođe, pozivamo Vas na naše kanale na društvenim mrežama “Facebook” i “Instagram“, da biste čuli još više korisničkih iskustava.

Ostavite komentar