Top 7 letnjih gedžeta koji će vam ulepšati ovo letovanje!

  0

Sigurno ste do sad bezbroj puta pomislili kako bi baš bilo zgodno da kupite baš “Taj” mali, kompaktni uređaj, ali vam nije bio na listi prioriteta. Ipak postoje neki gedžeti sa kojima će nam život biti lakši i definitivno zanimljiviji. Pošto je vreme odmora i putovanja pravo je vreme da neki od tih proizvoda uzmete u razmatranje jer su sad na akciji.

 

Bilo da ste se vratili sa odmora ili tek planirate da idete na neku egzotičnu destinaciju, ili eventualno planirate da obradujete nekog sa zanimljivim poklonom ko se sprema za put, nastavite da čitate ovaj tekst jer smo odabrali najprodavanije uređaje za ovo leto.

 

  1.     Polaroid vs vodootporni fotoaparat – Za koji se odlučiti?

 

Sve nezaboravne trenutke treba zabeležiti, zar ne? Tu su svakako telefoni da uslikaju one prelepe plaže, panorame i zalaske sunca. Međutim ako ste ljubitelji fotografija i želite da zabeleženi trenutak ne završi samo na instagramu već želite da napravite pravu fotografiju FUJIFILM Fotoaparat INSTAX MINI 9 je pravi izbor za vas. Ovi fotoaparati u trenutku naprave pravu fotografiju i odmah je pretvore u lepu uspomenu koju možete da čuvate gde god poželite.

Ako tražite tanak i elegantan fotoaparat koji takođe možete poneti svuda sa sobom vaš izbor može biti Nikon fotoaparat Coolpix S33 uz koji dobijate i torbicu na poklon kako biste bili sigurni da je vaš uređaj uvek zaštićen. Mada, ovaj aparat može da se pohvali velikom izdržljivošću jer je otporan na padove visine do 1,5m. Bitna stvar kod ovog fotoaparata je što ga možete koristiti i pod vodom do dubine čak 10m a otpornost na prašinu olakšaće vam upotrebu čak i na plaži.

 

FUJIFILM Fotoaparat INSTAX MINI

 

  1.     Power bank – Da ne jurite više utičnice po kafićima

Opremite se izvorom energije za duge letnje dane. Sa power bank uređajima ne morate da brinete da li će vam se baterija isprazniti u toku dana, baš kada želite da objavite super fotku, kada ste u važnoj prepisci ili možda kada su vam Google maps neophodne da pronađete željenu egzotičnu destinaciju.

 

Uz X WAVE power bank BIZ 80 BLACK od čak 8000mAh zaboravićete kada ste poslednji put punili telefon običnim punjačem.  Ovakvi uređaji vas ne ograničavaju jer možete da punite telefon i u pokretu što je na putovanju složićete se veoma bitno.

 

  1.     GoPro – Sportska kamera za aktivan život

Za sve vas ekstremne avanturiste ne postoji bolji saputnik od GoPro kamere. Zašto baš ova kamera? GoPro kamere su male i lake za rukovanje. Idealne su za sve uslove, možete ih koristiti čak i 10m ispod vode. Sa najnovijom GoPro akcionom kamerom HERO6 Black ne može da vam promakne ni jedan jedini zanimljiv trenutak sa uzbudljivog odmora. Mogućnost video stabilizacije kao, slikanje i snimanje kamerom od 12MP iz svih uglova učiniće vaše snimke još profesionalnijim.

 

Maksimalna rezolucija snimanja je 3840 X 2160 (4K) što znači još kvalitetniji snimak a opcija redukovanja šuma vetra dočaraće realan zvuk. Zbog jednostavne kontrole na jednom tasteru, glasovne kontrole kao i LED ekrana od 2 inča rukovanje je olakšano a nova opcija ovog modela zoom na dodir ekrana pomoćiće vam da usnimite i najsitnije detalje.

 

Go Pro kamere ne samo da su fizički izdržljive već mogu da podrže i automatsko skladištenje sadržaja na Cloudu pored standarnog skladištenja na kartici microSD Class 10 ili UHS-I. Sa ovom kamerom možete snimati i u uslovima slabog osvetljenja tako da možemo slobodno reći da ograničenje za ovaj tehnički izum ne postoji pa čak i kada su u pitanju najekstremnije destinacije.

 

GoPro6

 

  1.     Bluetooth zvučnik – Nosite muziku svuda sa sobom

 

Za dobru zabavu potrebna je dovoljno glasna muzika. Kako na odmoru nije moguće poneti velike uređaje, idealna zamena je prenosivi bežični zvučnik. Njihova veličina varira s tim što i najveća verzija zvučnika će zauzeti mali deo prostora. Sa njima možete uživati u omiljenim pesmama gde god se nalazite. Potrebno je samo da putem bluetooth veze povežete sa vašim telefonom ili tabletom i to je sve.

 

Kako mogu lako da se prenose, idealni su za izlete koje organizujete u prirodi, za pored bazena ili ispijanja jutarnje kafe na terasi ili u dvorištu.

 

Pogodni za letovanje na moru su X WAVE Bežični zvučnici B Under Sea koji su vodootporan pa ne morate da brinete da li ćete ih slučajno pokvasiti. Mogu se naći u više boja kao i TRUST Bežicni zvučnik PRIMO koji mogu bežično da prenose muziku čak 12 sati. Ne dozvolite da vas udaljenost od računara ili radia spreči da uživate u omiljenoj muzici i prepustite se uživaju uz prenosive male uređaje koji su uvek spremni za žurku.

 

Bluetooth zvucnici

 

  1.      FM transmiter i USB punjač – Vi birate šta slušate

 

Multifunkcionalni uređaj koji ćete sigurno zavoleti. Njegove funkcije vam omogućavaju više stvari, od slušanja muzike, javljanja na telefon putem Bluetooth veze do punjenja telefona u automobilu. Podržava flash uređaje i micro SD tako da možete putem FM transmitera da slušate omiljenu muziku preko ozvučenja u kolima i uživate u vožnji. Opcija koju preporučujemo svim vozačima je povezivanje telefona sa ovim uređajem putem Bluetooth-a.

 

Ovako povezani uređaji će vam omogućiti da nesmetano razgovarate telefonom i ostanete fokusirani na vožnju. Zvono telefona automatski smanjuje muziku što će vam dati znak da se javite na telefon a preko ugrađenog mikrofona vaš sagovornik će vas odlično čuti. Postoje verzije ovakvh uređaja sa ili bez displeja a mi izdvajamo X WAVE mp3 adapter BT66 sa kojim će vam put brže proći. Sa druge strane ovakve uređaje možete da koristite za svakodnevnu vožnju po gradu tako da investicija se definitivno isplati pogotovo ako ste od onih koji ne vole da slušaju radio već sami želite da izaberete repertoar pesama koji vama najviše prija.

 

  1.     Dron – Za pogled iz neke drugačije perspektive

Za drugačiju perspektivu tu su dronovi, novi među gadgetima, koji sve više peokupiraju pažnju svih nas. Mogu se naći različiti modeli, mi izdvajamo DJI dron TELLO BUNDLE koji može da dostigne brzinu letenja skoro 30km/h na visini do 10m sa radijusom od 100m što vam omogućava da snimite šta god poželite brzinom koju ste prethodno podesili. Upravljanje pomoću džojstika je jednostavno pa će se i najmlađi jedva čekati da rukuju ovim modernim uređajem. Kadrove koje možete da usnimite ovim uređajima su neverovatni. Ako ste ove godine izabrali egzotičnu destinaciju mislimo da ovakvi uređaji treba da se nađu u vašem koferu.

Dron

 

  1.     Slušalice – Samo za vaše uši

 

Slušalice, može se reći standardni gadget, ali svima nam trebaju i uvek ćemo rado kupiti nove. Posebno su bitne ako putujete recimo autobusom pa put može da potraje a oko vas je buka.  Muzika u autobusu nije baš po vašoj meri ili vam se gleda određeni film na laptopu ili možda sluša audio knjiga. Razloga za nošenje slušalica uvek ima zato treba izabrati model koji će vam odgovarati na duže staze. Sony slušalice MDR-ZX310R zanimljivog dizajna sa školjkama za udobno slušanje priliče svim generacijama. Uz ovaj gedžet put će vam se učiniti kraćim a kad se vratite sa putovanja možete ih koristiti prilikom igranja igrica, gledanja video klipova, filmova i serija ili čitanja knjiga.

Ovo je naša lista preporuka i u potpunosti smo sigurni da će vam olakšati putovanje ili kupovinu interesantnog poklona i da ćete vi ili neko vama drag bez brige otići na letovanje ne razmišljajući o tome da li će se baterija isprazniti, da li će nestati memorije na telefonu i slično. Sa ovim uređajima možete potpuno da se opustite i uživate u svom odmoru koji ste dugo priželjkivali. Bez kojih uređaja vi ne krećete na letovanje? Podelite sa nama u komentaru koje uređaje još nosite sa sobom i napišite nam kako vam se dopala lista letovanje sa Tehnomanijom za put.



Ostavite komentar