Sony zvanično objavio kada izlazi PlayStation 5 konzola i koja će biti njena cena

  4

Nakon brojnih najava, sada konačno znamo kada će PlayStation 5, najnovija konzola kompanije Sony, ugledati svetlost dana širom sveta.

Tako će 12. novembra novi PS5 moći da upoznaju Sjedinjene Američke Države, Kanada, Japan, Meksiko, Australija, Novi Zeland i Južna Koreja. 19. novembar je datum kada nova konzola stiže u ostatak sveta, pa i u Srbiju.

Pored datuma izlaska, u okviru specijalne online prezentacije u sredu 16. septembra su objavljeni i svi detalji u vezi sa cenom za PlayStation 5. Kako sama konzola dolazi u dve verzije, očekivano je i da se njihove cene razlikuju.

Za klasičnu verziju je potrebno izdvojiti 499 eura, dok je cena digitalnog izdanje PS5 konzole nešto jeftinija i iznosi 399 eura. Digitalna verzija jeste nešto potpuno novo u PS svetu jer je digitalno orijentisana i uopšte ne koristi disk. Sve što je potrebno je da se prijavite na PlayStation Network, a kupovina i preuzimanje igara se vrši putem PlayStation Store-a.

Koje igrice se mogu očekivati za PlayStation 5?

Najavljeno je mnogo naslova i okvirno vreme kada se one mogu očekivati. Neke od njih su: Spider-Man: Miles Morales, Final Fantasy 16, Hogwarts Legacy, Call of Duty: Black Ops Cold War, Devil May Cry 5: Special Edition, Resident Evil 8: Village, Oddworld: Soulstorm, Deathloop, Five Nights at Freddy’s: Security Breach, remake klasika Demon’s Souls, Fortnite te God of War: Ragnarok.

Kako predstavljene igre neće biti dostupne odmah, Sony se pobrinuo za to da njihovi fanovi mogu da uživaju u odličnom gejmingu odmah. PlayStation Plus Collection je servis koji će svim pretplatnicima pružiti mogućnost da preuzmu i zaigraju neke od najboljih PS igara odmah nakon kupovine nove PS5 konzole. Spomenućemo samo neke od njih: The Last Guardian, Monster Hunter World, Batman Arkham Knight, Infamous: Second Son, God of War, The Last of Us: Remastered, Persona 5, Bloodborne te Uncharted 4: Thief’s End.

Sada kada znamo sve detalje ostaje još samo da sačekamo novembar i proverimo da li će potpuno redizajnirani i moćni PlayStation 5 opravdati sva očekivanja.



  1. Владимир Тимотијевић


    Da li se te cene odnose i na Srbiju, i ako ne, kolika ce cena biti kod vas?


  2. Kada ce biti na stanju za kupovinu?

    • Tehnomanija


      Zdravo Milane, kako vam u ovom trenutku ne možemo dati preciznu informaciju, preporučujemo vam da redovno pratite naš sajt ili instagram stranicu gde ćete moći da vidite kada bude bilo obaveštenja o pristizanju PS5 konzole i mogućnostima za poručivanje.

Ostavite komentar