5 Različitih tipova kuhinje koji odgovaraju svima – Koji je vaš?

  0

Imati kuhinju po meri san je svih onih koji rado borave u ovoj prostoriji; onih kojima kuhinja nije samo mesto gde se jede, već mesto gde se provodi vreme sa porodicom i gostima. To je i mesto koje izražava lični stil, jer nije stvar samo u inovativnim tehnologijama već i u uređajima baš kakve ste zamislili.

 

Površina kuhinje obično nije velika što nam govori da prostor moramo iskoristiti do maksimuma. Sa ugradnim elementima je sada lakše jer svaki deo vaše kuhinje može da bude efikasno iskorišćen. Ugradni elementi čine kuhinju funkcionalnijom jer je sve na dohvat ruke.

 

Organizujte svoj kutak za pripremu hrane baš onako kako vi želite i slobodno se igrajte sa dizajnom, elementima i uređajima jer u modernoj kuhinji je sve dozvoljeno.

 

Vanvremenska elegancija – Bež ugradni uređaji

 

Crna ugradna ploča, diskretan aspirator. Klasika je u redu, ali originalnost donosi uzbuđenje. Ukoliko spadate u one koji vole da budu drugačiji, inspirišite se bež ugradnim uređajima koji, uklopljeni uz vaše kuhinjske elemente, donose pravo osveženje u kuhinji.

 

Dobro je znati da se odabirom Beko Beige linije ne odričete funkcionalnosti na ime dizajna; naprotiv. Moderni i praktični, Beko Beige uređaji –ugradna rerna BIM 24400GCS i ugradna ploča HII 64400ATBG  omogućiće Vam lako korišćenje ali i održavanje.

 

Uređaji zahvalne boje kao što je bež iako neobični, veoma su fleksibilni jer se ova nijansa uklapa u različite tipove drvo dekora, tamne i svetle površine, a učiniće da manje kuhinje deluju prostranije.

 

Siva  je nova crna – Ugradni elementi grafitne boje

 

Čiste linije, kvalitetni materijali i diskretna boja – a da nije crna – su obavezne stavke kada birate kuhinju neprolazne elegancije. Ako vas inspirišu ovakvi enterijeri, predlažemo Beko Grey liniju, specifičnu po kvalitetnim uređajima grafitne boje, koji se zbog odsjaja idealno uklapaju čak i u tamne elemente. Ugradna ploča BEKO HII 64400 ATZG, ugradna rerna BEKO BIM 24301 ZGCS i samostalni aspirator BEKO HCB 61734 BX odmah će postati centralni deo vaše omiljene prostorije i to na krajnje nenametljiv način.

 

Volite da eksperimentišete – Bela ugradna rerna i ploča su za vas

 

Kada tražite inspiraciju za ugradnu kuhinju, najčešće viđate svetle elemente i tamne uređaje, zar ne? A šta ako volite baš obrnuto? U tom slučaju, razmotrite Beko White liniju i opredelite se za ugradnu rernu BIM 24300WS i ugradnu ploču HII 64400 ATW koje će se i te kako istaći fantastičnom belom bojom.

 

Zahvaljujući svetlim uređajima, tamnije drvo i pločice, ne samo da su dozvoljeni, već su i poželjni. Naš predlog je retro stil: drvo dekor u nijansi hrasta ili mahagonija u kombinaciji sa mozaikom zemljanih tonova.

 

Za savršen i siguran sklad – Crni i inox ugradni elementi

 

Naravno, ne možemo napisati tekst o inspirativnom kuhinjskom dizajnu a ne osvrnuti se na ugradne uređaje sa inox detaljima. I naravno, oni su crni. Ukoliko ste se opredelili za minimalizam u uređajima i elementima, dok ćete lični stil iskazati detaljima, predlažemo da pogledate Beko Supreme liniju.

 

Crna i inox su neprolazna kombinacija, naročito ako je dominantna boja kuhinjskih elemenata bela ili svetlija siva. Ukoliko želite da spojite i vrhunski dizajn i najsavremenije tehnologije, predlažemo indukcionu ploču HII68600PTX, ugradnu rernu BVR 34500BGMS, aspirator HCA 62741B i mikrotalasnu MGB 25333BG.

 

Za velike porodice – Praktičnost pre svega

 

Vaša kuća, stan ili vikendica su mnogo više od zidova i krova; obožavate svoj dom i cela vaša porodica u njemu provodi dragoceno vreme. Vikendima se sve, uglavnom, vrti oko kuhinje, zbog čega ona osim što treba da bude prostrana, svetla i praktična, mora da ima i odličan raspored i uređaje koji će odgovoriti na vaše brojne potrebe. To znači veliku ugradnu ploču, praktičnu za upotrebu i čišćenje.

 

Naš predlog je ugradna ploča HIC 85402T, uklopljena uz ugradnu rernu BIR 35400XMS koju odlikuju 3 jako važne karakteristike za veliku porodicu u kojoj se često kuva: ravnomerno pečenje uz Surf tehnologiju, lako čišćenje uz Clean Zone i ekstra kapacitet uz Cook Master.

 

Veliki i efikasan aspirator se podrazumeva – nemojte zaboraviti na uređaj koji će održavati vazduh u vašoj omiljenoj prostoriji svežim, bez obzira na to koliko spremate. Jednostavan i elegantan dizajn ovih uređaja ostavlja vam prostora za uređenje kuhinje po želji; ako niste sigurni, enterijeristi uvek predlažu svetlije nijanse drvodekora koji ćete lako prati i ulepšavati detaljima.

Ako vam spremanje hrane nije omiljena aktivnost tokom dana, onda bar opremanje nove kuhinje može da pomogne da se prijatnije osećate dok pripremate obroke za sebe i porodicu. Znamo da svi hoćemo da pripremimo hranu što pre zato odabir bele tehnike i njihov raspored može skratiti vreme koje dnevno provodite u kuhinji.

 

Pažljivo izabrana pozicija ugradne ploče, ugradne rerne i ugradnih setova može da vam ubrza proces pripremanja hrane. Evo i nekoliko predloga. Ako vam je kuhinja posebna prostorija u stanu ili kući možete elemente rasporediti u obliku slova U ili L. Ovo će vam omogućiti da vam sve bude dostupno tako da šta god vam zatreba brzo možete da pronađete. Sa druge strane, radna površina biće veća ako su elementi spojeni.

 

Ako ste od onih kojima je uvek radna površina zauzeta raznim sitnicama pa vam uvek fali još malo prostora, onda imamo super ideju za vas. Sitnice koje obično svima stoje na radnoj površini, i ne samo da zauzimaju mesto već i prave nered, odložite na zidne police odmah iznad radne površine. Mislimo na kutije sa začinima, kafom, testenimama ili razne vrste čajeva koje možete držati u dekorativnim kutijama.

Na taj način, neće vam zauzimati dragocenu radnu površinu a biće vam svakako dostupni i na oku. Za kompaktan izgled vaše kuhinje birajte duboke fioke za skladištenje velikih šerpi i posuđa dok za odlaganje flaša i sličnih posuda koristite uske pregrade.

 

Za velike kuhinje, opcija koja može da bude od koristi jeste takozvano ostrvo na sredini kuhinje. Ako ste gledali strane filmove i serije onda znate o čemu govorimo. Ostrvo u kuhinji je višefunkcionalni element koji može poslužiti ne samo za pripremu hrane nego i kao trpezarijski sto onda kada se žurimo ili užinamo pa nas mrzi da postavljamo veliki trpezarijski sto.

 

Bez obzira da li imate malu ili veliku kuhinju, osnovni kuhinjski elementi i bela tehnika treba da budu raspoređeni onako da jedni druge „ne ometaju“. Recimo, frižider treba da bude odvojen od šporeta, da se vrata otvaraju tako da ne udaraju u druge elemente. Mašina za pranje sudova takođe treba da ima posebno mesto u kuhinji i to pored sudopere, da odlaganje suđa za pranje bude brže. Ono što je najbitnije jeste da vreme provedeno u kuhinji više ne mora da bude umaranje već pravo uživanje, a uz modernu kuhinju će vam čak i deca uskočiti u pomoć.



Ostavite komentar