Nikad lakša priprema recepata za koje ranije niste imali vremena

  0

Vreme u kome živimo je brzo, mnogo je obaveza na dnevnom nivou, mnogo planova. Posao, briga o deci, porodici, stres, sve zajedno dovodi do toga da svakodnevno trošimo mnogo energije.

Zato je neophodna ne samo dobra, već i zdrava ishrana. Ona omogućava neometano funkcionisanje našeg organizma i obavljanje mnogobrojnih aktivnosti.

Ovih dana će neki od vas možda imati više vremena da se posvete pripremi zdrave hrane, pa zašto ne razmisliti o svim onim receptima i savetima za zdravu ishranu koje ranije niste stigli da isprobate.

Tehnomanija ima sjajne male kućne aparate koji će vam u tome pomoći.

Kako uticati na jačanje imuniteta?

Snažan i dobar imunitet jeste osnova snage našeg organizma u borbi protiv različitih bolesti. Pored genetskog imuniteta, veoma važna činjenica je da i mi sami možemo mnogo doprineti njegovom jačanju.

Na stolu postavljen doručak sa različitim zdravim i nutritivno bogatim namirnicama

Ishrana koja se bazira na mnogo vitamina, raznovrsnim, zdravim, nutritivno bogatim namirnicama, jeste jedan od načina za to.

Ukusna i zdrava ishrana u nekoliko jednostavnih koraka

Kako je tema o zdravoj hrani veoma popularna u zadnje vreme i vođenje zdravog života je postalo jednostavnije. Mnogi sastojci za nove, moderne recepte, su ranije bili teško dostupni. Danas se mnogo toga može naći u našim trgovinama i prodavnicama zdrave hrane.

Pored toga, na tržištu je i toliko uređaja koji će vam pomoći u pripremi raznovrsnih specijaliteta. Oni su dizajnirani tako da olakšaju sve one, nekada komplikovane procese, a rezultat su ukusni i zdravi obroci različitih vrsta.

Predstavljamo vam neke od naših favorita, a vaše je samo da se aktivirate.

Uz mini pekaru različite vrste hleba svaki dan

Priprema domaćeg hleba je možda nekada predstavljala naporan i dugotrajan proces. Danas je to drugačije. Posebno kada u svojoj kuhinji imate moderan i elagantan uređaj koji će maksimalno pojednostaviti ovaj posao.

Zato su mini pekare pravi prijatelji svake porodice koja vodi računa o ishrani. Poseduju brojne programe koji omogućavaju pripremu hleba od najrazličitijih vrsta brašna. Neke od njih imaju i posebno razvijen program Gluten free, za sve one čija se ishrana bazira na bezglutenskim namirnicama.

Zamislite samo da vas svako jutro sačeka topao, sveže pripremljen, spolja hrskav, a iznutra mekan hleb. Sve to po vašem ukusu i vašem omiljenom receptu, bez nepoželjinih sastojaka koji su prisutni u kupovnom hlebu.

Na stolu je mini pekara u kojoj je svež tek ispečen hleb, dok su pore nje druge namirnice i nasečen hleb

Ukoliko vaša mini pekara poseduje funkciju odloženog starta podesite tačno vreme kada biste želeli da vas sačeka topao i svež hleb. Potrebno je samo unapred pripremiti i staviti sastojke u mini pekaru. Nema mešenja i rasutog brašna.

Može li jednostavnije?

Puna čaša vitamina sa sokovnikom za hladno ceđenje

Za razliku od klasičnih sokovnika čiji se način rada i dobijanja soka bazira na velikoj brzini okretanja sečiva, sokovnici za hladno ceđenje imaju sporiji i tiši rad i manji broj obrtaja. Na taj način obezbeđuju čuvanje veće količine vitamina i minerala iz sastojaka, a samim tim i zdraviji napitak.

Svi sastojci koje cedimo se filtriraju pomoću cediljke sa finom sitnom mrežicom koja propušta minimalnu količinu pulpe. Tako čuva sve hranjive materije u soku. Hladnim ceđenjem tekstura soka je ujednačena, stvara se manje mehurića, a sam sok sadrži više vitamina.

Sokovnik za hladno ceđenje sa raznovrsnim voćem i povrćem pored njega

Sjajno je što u sveže pripremljenom soku možete uživati dok ste u svom domu, ali ga možete poneti i na posao, trening, u školu.

Zahvaljujući sokovniku za hladno ceđenje imate mogućnost da uživate u bistrom soku, a možete ga dopuniti i sočnim delićima pulpe, izbor je vaš.

Sjajan blender – Hranljiva kaša za nekoliko sekundi

Poslednjih godina, zdravi i osvežavajući napici kao što su šejkovi, smutiji i slične mešavine su veoma popularni kako u kafeima i restoranima, tako i u kuhinjama mnogih od nas.

Blenderi su postali nezamenljiva pomoć za pravljenje ovih ukusnih i zdravih napitaka koji mogu biti i zamena za pojedine obroke.

Njihov značaj je što imaju mogućnost da seku, mešaju, miksuju sastojke po vašem izboru, brzo i pouzdano. To mogu biti voće, povrće, ali i druge namirnice. Neki od blendera poseduju sečiva takva da mogu usitnjavati i tvrde sastojke kao što je led.

Ženska ruka drži poklopac blender u kome su različiti sastojci za mućenje

Izuzetna praktičnost ovih uređaja je što vam mogu pomoći za pripremu tople hrane, hladnih pića i drugih obroka. Vruće supe i hladni osvežavajući napici sa lomljenim ledom, sve može.

Kod pojedinih modela blendera se mogu naći i inovativni sistemi koji omogućavaju tiši rad, bez buke.

Dovoljno tečnosti uz bokal za filtriranje vode

Osnova svakog posebnog režima ishrane, ali i zdrave ishrane, je unos velike količine tečnosti, odnosno vode. Koristimo je svakodnevno, kako za piće, tako i za pripremanje hrane. Iz tog razloga su bokali za filtriranje vode idealni za svaki dom.

Zašto biste svakodnevno trošili novac za flaširanu vodu ako u svom domu, u svakom momentu, možete imati prečišćenu i svežu vodu?

Bokal za filtriranje vode je uvek uz vas i pri ruci, bez obzira da li radite nešto u kući, gledate film, televiziju, sedite na terasi.

Devojka u svetloj i osunčanoj dnevnoj sobi siba sebi u čašu vodu iz bokala za filtriranje vode

Velika dobrobit bokala za filtriranje je što smanjuju nečistoće iz gradske vode, ublažavaju ukus hlora, filtriraju sediment, uklanjaju suvišnu tvrdoću i obezbeđuju čistiju i svetliju vodu. Pored toga, bokali su napravljeni od sigurnih materijala i njihovom upotrebom se smanjuje plastični otpad.

Bokal je veoma jednostavan za korišćenje, ali treba voditi računa o redovnoj zameni filtera. U zavisnosti od količine vode koja se filtrira, zavisiće i koliko često je potrebno menjati filter.

 

Ukoliko su vam neki od naših predloga privukli pažnju, predlažemo da pogledate odlične uređaje u Tehnomaniji koji će pripremu ukusnih i zdravih specijaliteta maksimalno pojednostaviti.

10 saveta za zdravu ishranu

Pitanje zdravlja i imuniteta nije uvek i konstantno vezano samo za zdravu ishranu ili samo za zdrave navike. Pored genetske predispozicije, na zdravlje našeg organizma i njegovu odbrambenu snagu utiče sinergija prethodno spomenutih, ali i drugih faktora.

Da bi vaše telo funkcionisalo na pravi način, potrebno je da:

  1. Jedete raznovrsnu hranu
  2. Zamenite zasićene nezasićenim mastima
  3. Utičete na to da se vaša ishrana bazira na mnogo voća i povrća
  4. Smanjite unos soli i šećera
  5. Jedete redovno i kontrolišete veličinu porcije
  6. Pijete mnogo tečnosti
  7. Održavate zdravu telesnu težinu
  8. Dovoljno spavate
  9. Jedete polako
  10. Redovno trenirate i potrudite se da vam to postane navika

Zdrava hrana brzo i lako

Danas zaista nije teško hraniti se zdravo. Brojni sjajni aparati omogućavaju da samo u korak-dva dođete do zdravog obroka punog vitamina.

Neka vam ne bude teško da odvojite malo vremena za pripremu hrane koja će vaš organizam učiniti zdravim i otpornim. Pronađite sve one zaboravljene recepte ili još bolje, isprobajte nešto novo što ste videli na internetu. Toliko je izbora svuda oko nas.

Sa modernim i jednostavnim uređajima imate priliku da svojoj porodici obezbedite zdrave i sveže obroke i poslastice bez ikakvih napora.



Ostavite komentar