Raskošni svet boja u svakom domu sa Philips Ambilight tehnologijom

  6

Ne prođe mnogo vremena da se na tržištu ne pojave novi modeli televizora sa novim tehnologijama i mogućnostima. Brojni dodaci donose novo iskustvo gledanja različitih TV sadržaja i sve izgleda mnogo uzbudljivije nego ranije.

Jedna od takvih tehnologija je i Philipsov Ambilight. Neverovatna atmosfera i ambijentalno osvetljenje u skladu sa dešavanjima na ekranu neće vam dozvoliti da se odvojite od svog televizora.

Pročitajte zašto izabrati neki od sjajnih Philips Ambilight televizora i zašto se 8 od 10 kupaca ovog uređaja ponovo odlučuje da kupi televizor sa Ambilight tehnologijom.

Šta je Ambilight?

Ambilight je jedinstvena i zaštićena tehnologija kompanije Philips karakteristična samo za televizore ovog brenda.

Čini je niz inteligentnih LED dioda koje su ugrađene na zadnjoj strani televizora. One osvetljavaju zid iza sebe, kao i okolni prostor, bojama koje se u tom trenutku prikazuju na ekranu.

Ambilight televizor sa zadnje strane na kojoj se vide LED diode koje predstavljaju osnovu Ambilight tehnologije

Malo je poznato da Ambilight tehnologija, uz konstantna unapređivanja, postoji već 18 godina i slobodno možemo reći da donosi daleko više nego što se iz prethodno rečenog može zaključiti.

Bez obzira koje TV sadržaje pratite, teško da ćete odoleti ukupnom utisku i atmosferi koju stvara igra boja i svetlosnih efekata Ambilighta.

Osvetlite svoju dnevnu sobu savršenim ambijentalnim osvetljenjem

Ambilight pruža potpuni ugođaj u gledanju filmova, igranju različitih igara, slušanju muzike, ali i mnogim drugim sadržajima. Ovo dinamičko pozadinsko osvetljenje ima mogućnost prilagođavanja svakom od njih.

Magični svet projektovanih boja i njihovo smenjivanje u realnom vremenu pružaju potpuno novu dimenziju gledanja različitih sadržaja, dok celokupna atmosfera podseća na bioskopsku.

Uključen Philips Ambilight televizor u dnevnoj sobi

Čini se da se sve akcije i emocije prenose izvan ekrana, svaki trenutak se oseća bliže, a muzika dobija i svetlosne efekte.

Zašto se kaže da je uz Ambilight slika i izvan okvira televizora?

Uzimajući u obzir tananost današnjih ramova TV uređaja, praktično se gubi linija koja razdvaja boju ekrana od boje koju emituje Ambilight u pozadini. Na taj način i ekran televizora, bez obzira koje veličine bio, izgleda veće i prostranije.

Svi Philips televizori, počevši od modela sa oznakom 6754 i većom, imaju ugrađenu trostranu Ambilight tehnologiju. Ona osvetljava tri najaktivnije strane ekrana: levu, desnu i gornju stranu.

Ambilight modovi za bioskop, gejming i atmosferu romantičnog restorana u vašoj dnevnoj sobi

Složićemo se svi da nije isto da li gledamo TV program, dramsku seriju, akcioni film, utakmicu ili igramo video igru. Kako različiti sadržaji podrazumevaju različite intezitete osvetljenja, različitu dinamiku smenjivanja boja i kontrasta, tako se i Philips Ambilight tehnologija prilagođava.

U produžetku predstavljamo sve mogućnosti ove inovativne Philips tehnologije.

1. Ambilight i video sadržaji u skladu sa raspoloženjem

Moguće je odabrati sedam različitih Amiblight modova koji prate video: standardno, prirodno, živo, ugodno i opuštajuće. Pored toga, postoji i mod koji je podešen za brze promene na ekranu dok igrate igrice i mod za gledanje fudbalskih utakmica.

Svaki od ovih modova osvetljava zid drugačijim intezitetom, uz drugačiju dinamiku menjanja boja, a sve u skladu sa atmosferom dešavanja na ekranu.

Dečko i devojka sede na sofi i gledaju film na Philips Ambilight televizoru

Atmosferu filma je, takođe, moguće preneti u prostoriju. Uz ovakav mod eksplozije trepere na zidovima, a široke scene izgledaju još šire.

Naš predlog je da intenzitet Ambilighta izaberete u skladu sa vašim trenutnim raspoloženjem, a ako želite, Ambilight možete i isključiti.

2. Ambilight i muzika – Zvuk koji se može videti

Sa Ambilightom možete lako napraviti i žurku u svom stanu. Ova tehnologija ima mogućnost da prati ne samo promene boja na ekranu već i promene zvuka. Tako se uz muziku koja se pušta preko Philips televizora, bilo preko nekog muzičkog kanala ili Spotifaja, dobija i sopstveni lightshow.

Dečko, udobno smešten na sofi, sluša muziku i gleda muzičke spotove koji se prikazuju na Philips Ambilight televizoru

Ambilight detektuje intezitet, ritam i glasnoću muzike koju slušate i na osnovu toga bira boje i intenzitet sa kojima ih prikazuje. Vaše je da izaberete između sedam različitih modova i napravite atmosferu koju želite.

3. Uronite u svet igara sa gejming modom

Za ovaj mod je karakteristično to da je specijalno kreiran sa željom da se svi ljubitelji igrica osete još uključenijim u radnju i atmosferu igre koje igraju.

Bez obzira koji žanr igara volite, bio to FPS, neka akciona igrica ili fudbalska simulacija, gejming mod je sa svojim izuzetno brzim promenama boje savršeni dodatak bilo koje igre.

4. Ambilight Lounge mod – Ugodna atmosfera i kad je televizor isključen

Čak i onda kada ne želite da gledate televizuju, Ambilight se može koristiti za stvaranje atmosfere u prostoriji.

U centru kadra je Philips Ambilight televizor u stanju pripravnosti sa uključenim ambijentalnim osvetljenjem

Dovoljno je, dok je televizor u stanju pripravnosti, na daljinskom upravljaču pritisnuti dugme Ambilight. Nakon toga se pokreće Lounge mod koji emituje jednobojno svetlo koje osvetljava prostoriju.

Bez obzira da li čitate knjigu ili se opuštate uz kafu, savršeno doterano ambijentalno osvetljenje će se uklopiti u sve ono što trenutno radite.

5. Proširite Ambilight efekat na čitavu prostoriju uz Ambilight+Hue

Svoj Ambilight možete nadograditi sa Hue smart sistemom sijalica. Šta to znači?

Hue sijalice mogu da emituju svetlo bilo koje boje. Kada se povežu u sistem sa Philips Ambilight televizorom, one će emitovati onu svetlost koju emituje Ambilight u tački najbližoj sijalici. Tako će proširiti Ambilight efekat na ostatak prostorije.

Ambilight tehnologija nadograđena sa Hue sijalicama koje svetle u skladu sa bojama ekrana

Hue sijalice se mogu naći u više verzija, a najpopularnije i najjednostavnije su one sa klasičnim sijaličnim grlom. One se mogu postaviti umesto bilo koje sijalice u sobi.

Uz par Hue sijalica i Ambilight televizor možete celu prostoriju ispuniti atmosferom sa ekrana i osetiti se daleko više uključenim u dešavanja na njemu.

Koji su zdravstveni benefiti Ambilight tehnologije?

Ne smemo zaboraviti da spomenemo i zdravstveni efekat koji gledanje Ambilight televizora ima za vaše oči.

Prilikom gledanje talevizora u kućnim uslovima, postoji velika razlika u kontrastu između ekrana koji emituje svetlost i okolnog zida. Iako mi to ne primećujemo dok gledamo TV program ili filmove, naše oči to registruju i posle dužeg gledanja dolazi do njihovog zamaranja.

2005. godine Tehnički fakultet iz Ajndhovena je napravio studiju o efektima Ambilighta (A scientific study on the effects of Ambilight in flatpanel displays Prof. Dr. Ir. S.H.A. Begemann , Technische Universiteit Eindhoven (Tue), Netherlands ¬July 22, 2005).

Rezultati studije su pokazali da je efekat „zamaranja“ očiju smanjen od 60% do 90% pri gledanju Ambilight televizora u odnosu na ostale televizore.

Zašto izabrati Philips Ambilight televizor?

Malo je reći da Ambilight menja način gledanja i doživljavanja različitih TV sadržaja. Ova tehnologija prenosi emocije i izvan ekrana i čine da se osećate baš kao na mestu dešavanja radnje.

Dečko gleda film na Philips Ambilight televizoru sa svetlosnim efektima koji se vide u pozadini

Uz Ambilight i svetlosne efekte oko televizora ekran izgleda veće, a svaki trenutak je dočaran na poseban način. Takođe, u zadivljujućem ambijentalnom osvetljenju se može uživati čak i u trenucima kada je televizor isključen.

Izaberite Ambilight televizor, udobno se smestite i uživajte u kompletnoj atmosferi. Vaš dom postaje vaša mala bioskopska sala. Doživite Philips Ambilight.



  1. Dragana Petrovic


    Super je stvar Ambilight , gde ga mozemo videti u vasoj radnji . Mislim na neku bolju radnju gde ima vise ovih modela.


  2. Najbolja moguca stvar,velika pohvala za ovu philipsovu tehnologiju!Pozdrav

  3. Aleksandra


    Originalno, prelepo izgleda u prostoru. ??


  4. Philips televizori su i do sada predstavljali istinsku avangardu u svetu tv tehnologije. Koliko se može videti serija “The one to watch” je napravila pravi boom na zapadnom tržištu, što nije ni čudo, jer se radi o perfektnim televizorima u odnosu na dat novac. Sve čestitke za Philips, samo neka ovako nastave.

  5. Aleksandar


    Imam 65 inca, atmosvera sa ambilight osvetljenjem cini cuda u sobi, fenomenalno, jedinstveno i nezaboravno iskustvo

    • Tehnomanija


      Dobar dan, Aleksandre. Hvala Vam na pozitivnom iskustvu u korićenju ovog televizora. Nadamo se da će Vaše iskustvo pomoći kupcima pri odabiru modela.

Ostavite komentar