Odličan izbor alata po vašoj meri – Za sve po kući, ali i za radionicu

  0

Koliko puta vam se dogodilo da vam se nešto pokvarilo u kući, a majstora nigde? Kvar nije veliki niti komplikovan i vi biste znali da ga popravite, ali nemate čime. Nedostaje vam alat.

Čak i ako ste majstor nad majstorima, ako imate svoju radionicu i u njoj sve što vam je potrebno za rad, može se desiti da vam nešto nedostaje ili jednostavno želite da nabavite neki novi komad alata koji će upotpuniti vašu kolekciju.

Opremite svoj radni kutak kvalitetnom opremom i alatom koji je u skladu sa vašim potrebama i uvek imajte pri ruci sve što vam je neophodno za rešavanje sitnih kvarova, popravki ili za neke druge majstorije, ukoliko ste među ljubiteljima istih.

Bez alata, nema zanata

U poslednje vreme primećen je trend da se sve više ljudi iz hobija bavi kućnim popravkama i majstorisanjem. Popravke i radove po kući obavljaju iz zadovoljstva, želje da nešto više nauče, ali i neophodnosti.

Ukucavanje eksera, bušenje rupa za tiplove i postavljanje novih polica ili slika na zid, kao i mnogo složenije poduhvate kojima želite da ulepšate svoj prostor u kući ili vašem dvorištu, možete lakše obaviti uz odgovarajući alat i dodatke uz koje će sve biti jednostavnije.

Za neke laganije majstorije dobro je da imate čekić i šrafciger, a ukoliko želite i znate da popravite i neki kompleksniji kvar, sigurno će vam zatrebati i druge vrste ručnog i električnog alata.

Dva muškarca u radionici savijeni nad radnim stolom nešto popravljaju
Foto: Shutterstock

 

Bez obzira na to da li ste majstor od zanata ili se popravkama i majstorisanjem bavite iz hobija, dobar alat vam je neophodan i morate ga imati u kući jer uvek zatreba.

Gde kupiti alat?

Da biste potragu za alatom maksimalno pojednostavili, potrudili smo se da vam obezbedimo jedinstvenu ponudu u kojoj ćete moći da pronađete sve, ili gotovo sve što vam je potrebno, bez obzira da li tražite profesionalnu opremu ili samo najosnovniji alat.

Zaboravite na lutanje od prodavnice do prodavnice jer sada Tehnomanija nudi sve što vam treba od alata na jednom mestu. Bilo da imate svoju radionicu ili želite da sami majstorišete, nabavite alat za kuću koji je potreban svakom domaćinstvu ili opremu za radionicu i budite opremljeni pouzdanim i kvalitetnim uređajima.

Od dleta do aparata za varenje

U slučaju da ste početnik u majstorisanju, preporuka je da krenete od onog najosnovnijeg. Potrebni su vam čekići, dleta, turpije, skalpeli, makaze, merdevine, ključevi… Naravno, možda nije neophodno da sve ovo imate odmah, ali vremenom će se sigurno javiti situacije kada će vam ove sitnice zatrebati kako biste obavili sitne popravke, doterivanja u stanu, na nameštaju i slično.

Iznenadićete se koliko različitih modela ima svaki od njih. Sjajno je što se mnogi mogu kupiti pojedinačno, a neki i u setovima alata. Na primer, viljuškasti ključevi imaju set od 12 različitih profila, ili set odvijača – oni su uredno spakovani u kutiji, po svim pravilima, odnosno profilima, tako da se nećete zbuniti pri upotrebi. Tu su i setovi raznih nastavaka ili imbus ključevi, a sve to vam omogućava da se brzo snađete i naučite da rukujete alatom.

Muškarac u tamnom odelu drži kofer sa setom alata
Foto: Shutterstock

 

Ako se profesionalno bavite nekim od zanata, za vas nema problema što se tiče znanja. Jedino može da vam se dogodi da nemate sav potreban alat ili da želite da nabavite neke modernije uređaje uz koje ćete moći lakše da obavljate posao. Preporuka je da imate više vrsta bušilica, od vibracionih do pneumatskih, namenjenih za bušenje metala, drveta, betona, različite snage i sa različitim brojem obrtaja, ali i složeniji alat.

Aparati za varenje su takođe deo opreme koju bi trebalo da imate u svojoj radionici. Odaberite onaj koji vama treba, a da li će to biti aparat za električno lučno ili onaj za REL zavarivanje, zavisi od vaših potreba.

Brusilica je još nešto što dobar majstor mora da ima. Da li vam treba električna ili akumulatorska, ugaona ili ekscentrična, vibraciona ili stona? U zavisnosti od toga koji od ovih uređaja i njihovih karakteristika vam najviše odgovara, imate priliku da napravite pravi izbor.

U muškim rukama brusilica kojom se radi na obradi metalne cevi i varnice koje pršte
Foto: Shutterstock

 

Pored različitih uređaja i alatnih mašina dodatna oprema za radionice je nešto što spada u neophodnost kada je u pitanju profesionalno bavljenje različitim zanatima. Tako će nekim majstorima biti potreban sto za ubodnu testeru, razne vrste transportnih kolica, organizer, radni nogar, postolje, određeni modeli radnih stolova, kutije za alate, klaseri – sve to je potrebno ako želite da imate uredno spakovan alat i radionicu za primer.

Wurth alati – za prave profesionalce

Ono što je zajedničko za sve profesionalce i majstore iz hobija jeste želja da alat koji imaju spada u visokokvalitetnu opremu. Ukoliko ste i vi među njima, preporučujemo vam brend Wurth koji se može pohvaliti širokom paletom proizvoda za svaki vaš poduhvat. Iz bogatog asortimana ovog brenda izdvojićemo samo neke od njihovih pouzdanih i kvalitetnih uređaja:

  • Brusilice – postoji veliki izbor, te u u zavisnosti od toga da li su vam potrebne za profesionalni rad ili jednostavniju upotrebu možete izabrati onu koja vama najviše odgovara
  • Bušilice – od čekić bušilica, preko vibracionih, do akumulatorskih… različiti modeli, snage i veličine ovih aparata, za raznovrsne poslove i potrebe
  • Aparati za varenje – lako prenosivi, malih dimenzija i težine, sa tehnologijom koja omogućava stabilan rad uprkos promeni napona u elektičnoj mreži
  • Šlajferice – odlične električne polirke, omogućavaju poliranje različitih materijala
  • Električne testere za metal – veoma stabilne testere za sečenje aluminijuma, čelika, inoksa, plastike i bakra. Neke od njih poseduju bezbednosni prekidač, koriste rezne ploče i imaju mogućnost zaključavanja vretena za brzu zamenu ploče.

Ovo su samo neki od odličnih uređaja Wurth brenda, a u našoj ponudi možete pronaći još mnogo toga. Wurth alati su pravi izbor za prave majstore.

Ponuda alata koja pravi razliku

Budite uvek korak ispred. Alat vam može zatrebati za različite situacije i popravke u stanu, kući ili dvorištu, od onih jednostavnijih, do komplikovanijih. Nije isključeno da će vam za neke od njih biti potreban majstor, ali je sigurno i dosta onih sitnih popravki ili poslića koje biste sami mogli da sredite uz odgovarajuću opremu.

Zato je dobro da u svom radnom kutku imate nešto od alata koji će vam omogućiti da lakše i brže sredite neke kvarove ili da obavite određene majstorije. Tako ne morate uvek da zovete i čekate majstora za svaku sitnicu koja vam je potrebna.

Istražite našu sjajnu ponudu alata i pronađite sve što vam je potrebno od uređaja, setova i dodatne opreme jer uz kvalitetne i savremene aparate svaki posao se lakše završi.



Ostavite komentar