Pegle na paru za vertikalno peglanje kao efikasan način uštede vremena

  0

Kada govorimo o peglanju, susrećemo se često sa problemom kako da se što lakše i jednostavnije rešimo neravnina i nabora na garderobi. Često žurimo, ne želimo da potrošimo mnogo vremena i energije na to, a ponekad se desi da upravo u takvim situacijama napravimo suprotan efekat.

Zato saznajte sve o peglama na paru za vertikalno peglanje koje će biti idealno rešenje za ovakve situacije i koje će vam zasigurno uštedeti dragoceno vreme, ma kolika gomila veša da vas čeka.

Kako funkcionišu vertikalne pegle?

Jednostavni za upotrebu, aparati za vertikalno peglanje postaju sve popularniji i sve zastupljeniji u svakodnevnoj upotrebi. Njihove najveće prednosti su efikasnost i kvalitet koje nesumnjivo pružaju. U ponudi su brojni modeli, a sa njima i brojne karakteristike.

Ovi uređaji koriste vlagu, tj. paru, i tako u kombinaciji sa gravitacijom ispravljaju tkaninu. Stvari mogu da budu okačene na držač ili na vešalicu – dovoljno je da im približite peglu, pritisnete dugme za ispuštanje pare i tako ih ispravljate. Ukoliko želite „jači efekat”, sve što treba da uradite jeste da peglu prislonite bliže tkanini. Ono što se posebno ističe kao prednost jeste što se u ovom procesu ne koristi pritisak, već se materijal opušta i ispravlja zahvaljujući pari.

Krojačica u roze prsluku sa okačenim metrom oko vrata pegla pomoću vertikalne pegle drugi prsluk roze boje koji je okačen na držaču
Foto: Shutterstock

I kod ovih uređaja možete podešavati željenu temperaturu i time obezbediti pouzdanu i nežnu negu različitih materijala. Kao i kada koristite bilo koju drugu peglu, predlažemo da svakako obratite pažnju na etikete različitih odevnih komada i da se držite preporučenih saveta za održavanje garderobe.

Vrste vertikalnih pegli u ponudi

U širokom izboru ovih uređaja razlikujemo putne pegle za vertikalno peglanje i one koje imaju vertikalni držač.

Putni modeli imaju sklopivu glavu i kompaktan dizajn koji pruža mogućnost za prenošenje i odlaganje bez ikakvog dodatnog napora. Uz njih ne morate brinuti ni kada krenete na putovanje – omogućavaju izuzetno jednostavnu negu odeće bilo da ste kod kuće ili ste na putu. Lagane su i veoma ih je zgodno smestiti u putnu torbu ili kofer.

Druga vrsta jesu modeli sa vertikalnim držačem ili vertikalnom pločom. Oni omogućavaju da se stvari zakače i budu u visećem položaju i tako se brže i lakše isprave. Takođe, na taj način se i jednostavnije uklanjaju nabori sa teže dostupnih mesta, kao što su karneri ili slični slojeviti i naborani delovi bluza i haljina. Kod ovih aparata rezervoari za vodu imaju veću zapreminu u odnosu na putne varijante, što je odlično za intenzivnije i duže sesije peglanja.

Mlada devojka stoji ispred ofingera na kome su okačeni različiti odevni predmeti – bluze, majice, košulje, sako. Koristi vertikalnu peglu crne boje kako bi ispeglala sivi sako
Foto: Shutterstock

Pojedini modeli su fleksibilniji, pa poseduju mogućnost podešavanja ugla postavljanja ploče ili su takvi da mogu da se odvoje od baze i koriste za peglanje zavesa i delova nameštaja bez premeštanja celog uređaja. Oni mogu imati i dodatnu opremu u vidu četke za tkanine, koja je dizajnirana za deblje materijale kao što su tapacirung ili različite vrste prekrivača.

Preporučujemo da se upoznate sa karakteristikama svakog od modela pojedinačno i pronađete odgovarajući za svoje potrebe.

Praktičnost vertikalnih pegli u svakodnevnoj upotrebi

Praktičnost ovih proizvoda ogleda se u tome da vam uz njih daska za peglanje nije neophodna, niti morate da pritiskate materijal da biste ispravili neku neravninu. Što je još važnije, nema brige oko toga da li ćete progoreti neki komad garderobe.

Pored toga, brzina zagrevanja i rada jesu takođe na strani ovih uređaja. Vrlo brzo možete da dođete do željene temperature, kod nekih modela i za manje od minuta. Neke od njih odlikuje i mogućnost da za samo 60 sekundi eliminišu i bakterije i time dezinfikuju materijal koji se pegla.

Za šta se sve mogu koristiti vertikalne pegle?

Sigurno vam se mnogo puta desilo da vam je odelo izgužvano od prethodnog korišćenja ili ste iz ormara izvadili vašu omiljenu potpuno izgužvanu haljinu, košulju, bluzu ili pantalone. Upravo ovi modeli vertikalnih pegli mogu vam pomoći da vaša garderoba izgleda kao nova, a da vi na to ne potrošite dragoceno vreme.

Još jedan od većih problema skoro svakog domaćinstva je kako brzo i efikasno ukloniti nabore sa zavesa. One su uvek zahtevne – zbog njihove dužine i širine teško ih je lepo ispraviti, a gotovo uvek se dogodi da se sa neke strane izgužvaju. Uz vertikalno peglanje, zaboravite na ovaj problem. Možete ih peglati odmah, čim ih postavite da „vise”, tj. kada ih okačite. Na taj način smanjićete utrošak vremena, a efekat će biti odličan. Zavese će biti bez nabora i linija, čak i one od najfinijeg materijala.

Žena drži jednom rukom zavesu bele boje dok je drugom rukom pegla pomoću ljubičaste vertikalne pegle na paru
Foto: Shutterstock

Bilo da peglate garderobu, posteljinu, zavese, stolnjake ili nešto drugo od kućnog tekstila, podesite jačinu rada u skladu sa materijalom koji želite da ispravite i začas se rešite svih neravnina i nabora.

Dodatne mogućnosti korišćenja vertikalne pegle

Za ovaj uređaj se, na neki način, može reći i da je multifunkcionalan jer pruža brojne mogućnosti svojim korisnicima. Ne samo da omogućava da vaše stvari budu uredne i ispeglane, već i osvežene – njihova para će vašoj odeći pružiti svežiji izgled i obezbediti nežniji pristup tekstilu jer nema pritiskanja. Ali ne samo to. Sve njene prednosti se ogledaju u sledećem:

  • peglanje i ispravljanje svih vrsta materijala, pa i onih zahtevnijih i osetljivijih
  • mogućnost peglanja zavesa čak i kada ih okačite
  • neutralisanje neprijatnih mirisa i osvežavanje vaše garderobe
  • dezinfekcija tkanina kao i mogućnost da se eliminiše 99% bakterija
  • izuzetna praktičnost ukoliko se odlučite za model bez postolja, koji je lako prenosiv, zgodan za kofer i putovanja

Vertikalne pegle kao dobra investicija za vaše domaćinstvo

Ušteda vremena i opcija da vašu garderobu ili zavese efikasno i brzo ispeglate dovoljan su razlog da jedan ovakav aparat poželite da imate u vašem domu.

U Tehnomaniji postoji veliki izbor pegli za vertikalno peglanje među kojima ćete sigurno pronaći onu koja vama odgovara. Ukoliko birate u skladu sa svojim potrebama, koju god da izaberete nećete pogrešiti. Svaka od njih je efikasna na svoj način i pruža vam sve neophodne funkcionalnosti za jednostavnije, praktičnije i brže peglanje.



Ostavite komentar