Šta vam je sve potrebno od kućnih uređaja za useljenje u novi stan ili kuću?

  0

Pred vama je važan životni korak, useljavate se u novi dom i želite da opremanje stana novim uređajima završite što je pre moguće, a opet da to bude po vašem ukusu i potrebama cele vaše porodice.

To je zaista uzbudljiv period u vašem životu, kreirate potpuno novi životni prostor za sebe i svoje najmilije… Zbog toga uživate u svakom potezu i sa posebnim zadovoljstvom birate stvari jer je konačno došlo vreme da uredite stan onako kako vama odgovara.

Kako je opremanje stana ozbiljan poduhvat, evo nekoliko predloga koji će vam olakšati i pomoći pri izboru kućnih uređaja za vaš životni prostor.

Opremite novi stan ili kuću uređajima uz koje će vam život biti udobniji i lepši

Kada odlučujete koje uređaje kupiti za novi stan ili kuću, važno je da jasno postavite kriterijume vezano za ono što vam je zaista važno.

Da li želite da uređaji budu maksimalno energetski efikasni, da li ste zamislili određenu boju koja vam se savršeno uklapa u ostatak enterijera ili vam je određeni brend favorit?

Dobro je imati jasne smernice, ali ipak nemojte se suviše ograničavati i dajte sebi dovoljno slobode da istražite koji su sve kućni uređaji u ponudi i kakve pogodnosti donose. Krajnji cilj jeste da uživate u njihovim finkcijama i da vam olakšaju svakodnevne obaveze.

Kada se upustite u avanturu opremanja stana i u potragu za uređajima koji vam najviše odgovaraju, savetujemo da krenete od krupnijih stavki bez kojih se ne može.

Bela tehnika, uređaji bez kojih je svakodnevica nezamisliva

Počnimo od onog najneophodnijeg – bele tehnike za vaš dom. Opremanje domaćinstva kvalitetnom belom tehnikom je nešto što vam je prvo potrebno.

U zavisnosti od toga da li živite u malom stanu ili komfornoj kući, vaše potrebe se razlikuju. Takođe, od velikog značaja je i broj ukućana – samci i parovi obično insistiraju na malim kuhinjama, dok su porodice zahtevnije i njima treba više prostora u tim delovima stana.

U današnje savremeno doba, takođe, mnogo pažnje obraća se na zdravu ishranu. Ukoliko vodite računa o tome u kakvim uslovima čuvate namirnice, želite da vam sve bude dobro organizovano i lako dostupno, neophodni su vam kvalitetni kućni uređaji.

  • Frižideri – U ponudi su razni modeli, od mini frižidera koji zauzimaju malo prostora, preko onih sa jednim vratima, kombinovanih sa zamrzivačem, ugradnih, do side by side frižidera, pogodnih za veće kuhinje. Izbor je zaista veliki, a u Tehnomaniji možete pronaći izuzetnu ponudu različitih modela i proizvođača.
  • Šporeti – Električni, plinski, kombinovani, mini… tu je sve što vam treba za vašu kuhinju. Opredelite se za model koji najviše odgovara vašim potrebama i ukusu. Ponuda je tako dobra da će zadovoljiti i najzahtevnije kupce.
  • Ugradne ploče i rerne – Za one koji više vole savremenije kuhinje, tu su ugradne ploče – staklo-keramičke, indukcione, plinske – po želji, da vam kuvanje bude uživanje. Ponuda modela renomiranih svetskih brendova je sjajna.
    Njihov „pratilac” uvek su ugradne rerne. Pogodne su jer ih možete postaviti na visini na kojoj vi želite. Vrlo praktične, inoks, u beloj ili crnoj boji, multifunkcionalne ili konvencionalne, sa pirolitičkim čišćenjem ili bez njega, različitih energetskih klasa… Za efikasno pečenje i uživanje u ukusnim jelima, možete birati između ugradnih rerni velikog broja proizvođača.
  • Aspiratori – Ugradni ili samostalni, možete ih izabrati po vašem ukusu. Ako želite da vam aspirator bude zanimljiv deo kuhinje, opredelite se za samostalni. U slučaju da želite da on bude „nevidljiv”, a opet efikasan, vaš izbor treba da bude ugradni aspirator. U zavisnosti od proizvođača i karakteristika, zavise i mogućnosti ovog veoma korisnog uređaja.
  • Mašine za pranje sudova – One više nisu luskuz, već sjajni uređaji koji će vam uštedeti vreme. Samostalne, stone, ugradne, izaberite prema potrebi. Svakodnevne poslove uradićete mnogo brže, a konačno ćete i vi uživati u prazničnim gozbama jer pranje velike količine sudova više neće biti vaše zaduženje, to će umesto vas obaviti mašina.
Mladi bračni par bira sudomašinu za svoju novu kuhinju
Foto: Shutterstock
  • Veš mašine i mašine za pranje i sušenje veša – Kvalitet ovih uređaja je presudan za jedno moderno domaćinstvo. Izborom pravih modela, za kratko vreme dobićete opran i osušen veš. Uz mašine za sušenje veša, uštedećete i vreme. Za vreme kišovitih i hladnih dana nećete morati dugo da čekate da se veš osuši.

Posuđe za svačiji ukus

Kada ste opremili kuhinju uređajima po vašim potrebama i želji, vaše kulinarsko umeće može da dođe do izražaja. Ipak, da biste postigli potpuni efekat nedostaje vam još nešto – različito posuđe i pribor.

Ako ste zagovornik ideje da je najbitnije šta je u šerpi, a ne i kakva je šerpa, onda ste u velikoj zabludi. Nije ovde reč samo o dizajnu posuđa, to je nadogradnja, ono što je mnogo važnije je funkcionalnost i kvalitet onoga u čemu spremate hranu.

Nije isto spremiti nešto u tiganju u kome se hrana ne lepi i „običnom” u koji morate da sipate mnogo ulja da biste dobili isti efekat. Tehnomanija ima izvrsnu ponudu tiganja, lonaca, šerpi, raznog kuhinjskog posuđa, escajga… Tu su i posude za čuvanje i odlaganje hrane, razni kuhinjski pribor, pekači, tepsije, kalupi, noževi i mnogo toga još.

Momak i devojka pokušavaju da odaberu novo posuđe za svoju kuhinju, devojka drži jednu šerpu kao prvi izbor
Foto: Shutterstock

Ukusno jelo ćete pripremiti mnogo lakše i jednostavnije pomoću dobrog i kvalitetnog posuđa. Ako se opredelite za ove modernije, neće biti zagorevanja, ulepljenih šerpi i tiganja, praktično u dva-tri poteza vaše posuđe će sijati kao novo. Uz sve to, jednostavno spremanje, kvalitetna hrana i sve to servirano sa ukusom – biće pun pogodak.

Mali kućni aparati za zdraviji život i više slobodnog vremena

Da biste uživali u vašem novom domu, potrebno vam je još nekoliiko koraka. Opremanje stana ne može se smatrati završenim ako se niste snabdeli i malim pomagačima koji će vam život svakodnevno činiti lakšim. U Tehnomaniji vas čeka velika ponuda malih kućnih aparata.

Mladi par je u potrazi za malim kućnim aparatima za svoj stan. Devojka je odabrala toster crvene boje
Foto: Shutterstock

Tu su razne vrste pegli, robot usisivača, miksera, roštilja, grilova… A za sve čiji je život „u petoj brzini”, tu su i uređaji koji su nezamenjivi pri pripremanju hrane zahvaljujući kojima ćete znatno skratiti vreme spremanja obroka. Počnimo redom:

  • Mini pekare
    Ima li šta lepše od mirisa tek ispečenog hleba? U vašoj novoj kući taj miris može da vas budi svakog jutra jer možete programirati kada tačno želite da hleb bude ispečen.
    Ako ste neko ko želi zdravo da se hrani, ovo je idealan aparat u kome možete spremati peciva i hlebove od različitih vrsta brašna – od onog bezglutenskog, do ražanog ili crnog pšeničnog.
    Uz sve to, vi ćete uštedeti vreme jer će pekara mesiti i peći, a vi za to vreme možete da radite nešto drugo ili jednostavno odete na spavanje.
  • Friteze
    U slučaju da volite prženo, friteze su vaš pravi izbor. Pomfrit, krofne, ćufte sada možete spremiti i sa minimalnom količinom ulja ukoliko se opredelite za fiteze na vruć vazduh.
  • Sokovnici, cediljke, blenderi i seckalice
    Ako volite sirovu ishranu, za vas su sokovnik, cediljka i blender. To su uređaji idealni za ceđenje i pasiranje voća i povrća. Uz njih spremanje sokova i smutija će biti brzo i jednostavno.
  • Multipraktici
    Ima li šta bolje? Za nekoga ko za kratko vreme mora da spremi obrok, ovo je idealan izbor. Razni dodaci koji su deo svakog multipraktika omogućavaju vam da sve što treba iseckate, narendate, ispasirate, umutite…Imate „sve u jednom”.
  • Aparati za pripremu hrane
    Oni su jedna od boljih investicija za sve koji uživaju u ukusnim zalogajima. Pogodni za spremanje određene vrste hrane, poput palačinki, sladoleda, vafli, mafina, galeta, hamburgera i kokica, ovi aparati će vam znatno uštedeti vreme, a pri tom će sve spremljeno biti odličnog ukusa.
    Multicookeri, dehidratori i aparati za kuvanje na pari su u današnje vreme veoma korisni u kuhinji. U njima možete spremiti više jela odjednom, a namirnice će zadržati sva svoja svojstva, tako da ćete se zdravije hraniti.
  • Usisivači
    Klasični, sa posudom umesto kese, sa vodom, štapni… ima ih toliko različitih da i najzahtevniji kupci imaju odličan izbor i priliku da se odluče za određeni model.

Spojite moderno i tradicionalno, uživajte svim čulima, učinite sebi život jednostavnijim, odlučite se za neki od ovih malih kućnih aparata i nećete pogrešiti.

Koji je pravi televizor za vaš dom?

Kada ste opremili novi stan ili kuću svim potrepštinama za kuhinju, možete preći na dnevni boravak. U njemu je jedan od bitnijih elemenata televizor. Veoma je važno odabrati pravi i zato prilikom kupovine treba voditi računa o kvalitetu, performansama, ali i dimenzijama televizora.

Momak sa devojkom bira televizor za dnevnu sobu i ujedno drži u ruci i pregleda jedan model
Foto: Shutterstock

Ako vam je dnevni boravak manjih dimenzija, nemojte preterivati i uzeti televizor velike dijagonale, jer ćete pri gledanju programa imati utisak kao da sedite u prvom redu u bioskopu. Ni televizor male dijagonale nije rešenje za one koji imaju veliki dnevni boravak, imaćete utisak kao da film gledate na mobilnom telefonu.

Isto važi i za televizor u spavaćoj sobi. Da li ćete ga postaviti na zid ili komodu, kojih će dimenzija biti, na kojoj će visini televizor biti postavljen… Sve to zavisi od kvadrature spavaće sobe, položaja kreveta i vaših želja.

Najbolje je da se za savet obratite prodavcu u Tehnomaniji ili sve dobro prostudirate na Tehnomanija sajtu. Tu je ponuda televizora koja će vas oduševiti, od klasičnijih LCD televizora, do onih sa zakrivljenim ekranom ili Ultra HD slikom. Izbor je tako veliki da čak i oni koji žele da uklope boju televizora sa nameštajem u sobi mogu pronaći crne, bele, sive, pa čak i plave televizore.

Ako ste spremni za uživanje u vašem novom stanu, pripremite kokice u aparatu koji vam je u kuhinji, pređite u dnevni boravak, udobno se smestite, uključite novi televizor i na miru odgledajte omiljeni film. To će vas relaksirati i potpuno opustiti. Zaslužili ste.

Alat koji će vam biti potreban pri useljenju, ali i za druge prilike

Glavni posao ste završili. U vašoj novoj kući opremili ste kuhinju, nameštaj je stigao, bela tehnika, televizor, sve je tu. Ostaju samo finese. Želite da oplemenite prostor, da ukrasite zidove i unesete toplinu.

Slike za zid imate, potreban vam je alat. Svaka kuća treba da ima nešto od ručnog ili električnog alata, npr. različite bušilice, čekić, odvijače, šrafcigere. Izbegnite situaciju da vam u ključnom trenutku nešto od alata nedostaje, nabavite set i imajte ga uvek pri ruci.

Alat za kuću je poželjno da uvek bude kompletan jer uvek nešto treba zategnuti, zakucati, namestiti. Sjajna stvar je što sve možete naći na jednom mestu – Tehnomanija ima odličan izbor alata neophodnih svakom domu.

Opremanje stana i kuće novim uređajima nikad nije bilo lakše

Uz ovakvu ponudu, opremanje stana je pravo uživanje. Skoknite do bilo koje Tehnomanija radnje ili posetite sajt i pronađite sve kućne uređaje neophodne za opremanje vašeg novog stana.

Vrhunski izbor potrebnih uređaja možete pronaći na jednom mestu, a uz sjajne prodavce i bogat asortiman možete lako odabrati šta vam najviše odgovara. Za veću udobnost, kupovinu možete obaviti i online, ako vam je praktičnije, a tu su i odlične opcije za odloženo plaćanje. Iskoristite sve pogodnosti koje vam nudi Tehnomanija i uživajte u izboru.



Ostavite komentar