Otkrijte zašto je Dolce Gusto aparat odličan izbor za uživanje u omiljenom napitku

  0

Ako uživate u ukusu dobre kafe i volite da se prepustite zadovoljstvu tog savršenog gutljaja dok započinjete dan, pravite pauzu, odmarate posle ručka ili razgovarate sa dragim ljudima, onda je zaista pravo vreme da sebe počastite aparatom za kafu.

Ukoliko ne pristajete na kompromis kada su ukus i kvalitet vaše kafe u pitanju, odgovarajući Dolce Gusto aparat je idealno rešenje koje će vam vaš omiljeni napitak učiniti dostupnim za nekoliko sekundi, kad god poželite.

U nastavku pročitajte zašto su baš ovi aparati odličan izbor za uživanje u šoljici savršene kafe kad god vam odgovara.

Uz Dolce Gusto aparat za kafu uživajte u vrhunskoj kafi, kad god poželite

Zahvaljujući moćnom mehanizmu spakovanom u neodoljiv dizajn koji krasi svaki Dolce Gusto aparat za kafu, vaša kafa će biti savršeno kremasta i spremna za samo par sekundi.

Sjajan način pakovanja kafe u hermetički zatvorene kapsule čuva njenu svežinu i aromu koja se oslobađa u punom intenzitetu tek prilikom pripreme vašeg napitka.

Mogućnost da fino podesite aparat za kafu zavisno od veličine šoljice i vrste napitka koji želite, kao i pritisak koji ide i do 15 bara, obezbediće vam punoću ukusa u svakom gutljaju.

Dolce Gusto kapsula i espresso u staklenoj šolji

Kako rade Dolce Gusto aparati?

Napravljeni tako da izvuku maksimum arome i ukusa iz svake kapsule, ovi aparati za kafu su jednostavni za upotrebu, a napitak je spreman za manje od minut.

Kada postavite kapsulu u aparat za kafu Dolce Gusto i zatvorite poklopac, mala igla perforira njen vrh i voda pod pritiskom prodire u kapsulu. Voda zatim prolazi kroz perforiranu membranu kuvajući kafu, dok plastični disk reaguje na pritisak i kontroliše prolazak vode precizno kako bi način pripreme u potpunosti odgovarao izabranoj vrsti kafe.

Zahvaljujući pritisku koji ide i do 15 bara, ovi aparati za kafu će izvući maksimum arome i ukusa iz svake kapsule. Sve što vi treba da uradite jeste da odaberete vrstu napitka koji želite, podesite odabrane stavke i prepustite se nepogrešivo savršenoj aromi, svaki put.

Kako bi uštedeli energiju, pojedini Dolce Gusto aparati za kafu će se sami ugasiti nakon nekoliko minuta ukoliko ih ne koristite.

Veliki izbor Dolce Gusto kapsula otkriće vam nove ukuse i uživanje u savršenom gutljaju za svaku priliku

Kafa predstavlja posebno zadovoljstvo i naviku u kojoj se uživa, ali ne uživaju svi u istim ukusima – u tome je i draž.

Dolce Gusto donosi odličan izbor kapsula koje možete koristiti u ovima aparatima kako biste dobili različite napitke – od intenzivne espresso kafe koja razbuđuje sva čula, do slatkaste kremaste rapsodije tople čokolade. Raznovrsni ukusi, poput Nesquik-a će omogućiti da uz ovaj aparat za kafu i mlađi članovi vaše porodice dobiju svoje mesto u uzvišenom ritualu ispijanja kafe.

Osim što predstavljaju sjajno rešenje za aparat za espresso kafu za sve one koji uživaju u ovom ukusu, pojedini modeli imaju i mogućnost pravljenja hladnih napitaka. Ovo je pravi spas za vrele letnje dane, kada želite da uz svoju dozu kofeina uživate i u preko potrebnom osveženju.

Istražite ukuse, intenzitet i arome i napravite svoju selekciju napitaka koji vam najviše prijaju.

Ukoliko vam je potrebno okrepljenje na poslu, a ne želite da se odreknete svojih omiljenih aroma, Dolce Gusto je jedan od predloga odličnih aparata za kafu za firme, idealan za manje kancelarije sa manje ljudi.

Koje kapsule se mogu koristiti uz Dolce Gusto aparate?

Dolce Gusto kapsule dolaze u različitim kombinacijama ukusa, intenziteta i aroma koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Dopustite sebi da vas oduševi kremasta tekstura kapućina sa bogatom penom, jednostavan i neprevaziđen espresso, topla čokolada ili možda neki od hladnih napitaka kao savršena opcija za tople letnje dane.

U čemu god da uživate, ovaj sjajan aparat za kafu će vam isporučiti šoljicu čistog zadovoljstva, kad god poželite.

Zavisno od vrste kafe, u pakovanju možete pronaći samo kapsule kafe ili jednaku količinu kapsula kafe i kapsula koje sadrže mleko koje je potrebno za pripremu određenih napitaka.

Dolce Gusto kapsule različite vrste kafe

Dolce Gusto ukusi će vas osvojiti svojom raznovrsnošću, pa tako možete odabrati klasičnu espresso kafu, Caramel Latte Macchiato, Flat white, a tu su i Risstreto Napoli kapsule intenziteta 13/13, napravljene za istinske ljubitelje intenzivnog ukusa, ali i mnoge druge opcije.

A odlična stvar je što apsolutno ne morate da birate. Možete uživati u istraživanju i otkrivanju novih ukusa ili se držati par omiljenih koji vam najviše prijaju. Uz aparat za kafu Dolce Gusto, koju god vrstu napitka da pripremate, postupak je podjednako jednostavan i lak – samo odaberite kapsulu koju želite i startujte svoj aparat.

Dolce Gusto aparati kompatibilni su i sa Starbucks kapsulama koje će vam doneti svetski poznate arome za kojima žudi ceo svet pravo u vaš dom. Ove kapsule takođe dolaze u različitim ukusima i apsolutno ne sumnjamo da će vas osvojiti na prvi gutljaj.

Ukoliko želite da saznate više o vrstama kafe u kapsulama, kao i kafe u zrnu koje možete koristiti uz aparat za esspresso ili drugi po vašem izboru, pročitajte tekst koji će vam približiti vrste kafe i pomoći vam da odaberete onu po vašem ukusu.

Svaki Dolce Gusto aparat za kafu je savršeno dizajniran i toliko praktičan da ćete ga obožavati

Umetnost ispijanja kafe ne svodi se samo na ukus i aromu, već je definitivno užitak kome se prepuštate svim čulima. Stručnjaci koji su kreirali Dolce Gusto aparate za kafu savršeno su svesni ovog momenta i odlučili su da ga iskoriste na najbolji mogući način.

Jedinstveni i upečatljiv dizajn koji će oplemeniti svaki prostor i doprineti osećaju uživanja u vrhunskom napitku poznata su osobina ovih aparata.

Pored toga da zadovolje estetski momenat, ovi aparati dizajnirani su tako da omogućavaju laku popravku u slučaju potrebe uz dostupnost rezervnih delova tokom najmanje 10 godina.

Malih dimenzija i super praktični, koji god aparat za kafu Dolce Gusto da odaberete, uklopiće se u vaš prostor kao da mu je tu oduvek i bilo mesto. A i vi ćete se čuditi kako ste do sada mogli bez njega.

Krups Dolce Gusto aparat u beloj boji , kapsule i dve bele šolje za kafu

Koji Dolce Gusto aparat za kafu odabrati?

Bilo da vam je potreban aparat za espresso ili i za druge vrste kafe, ne sumnjajte da će Dolce Gusto zadovoljiti sve vaše kriterijume. Različiti modeli ovih aparata imaju svoje specifičnosti i razlike pomoću kojih možete odrediti koji je baš kao stvoren za vas:

  • Manualno ili automatsko doziranje

Možete odabrati aparat za kafu, kao na primer Dolce Gusto KP1A01, u koji ubacite kapsulu i jednostavnim podešavanjem ručice odredite dužinu, odnosno količinu napitka koji želite. Na ovaj način možete isprobati različite kombinacije ukusa i intenziteta i maksimalno prilagoditi napitak svakom gostu ili svom raspoloženju.

Ukoliko preferirate aparat za kafu sa automatskim zaustavljanjem u skladu sa vrstom napitka, možete odabrati model poput Dolce Gusto KP440E31 aparata. Ovo je odličan izbor i ukoliko volite ekstra veliku kafu jer dolazi sa XL funkcijom za napitke od 300 ml, za uživanje u velikoj šolji omiljene arome.

  • Podešavanje tacne za kapanje u tri položaja, zavisno od visine šoljice

Kod nekih modela možete podesite visinu tacne za kapanje na različite visine, za praktičnije doziranje zavisno od toga da li uživate u kratkoj, intenzivnoj kafi ili vam je velika šolja favorit.

  • Podešavanje idealne temperature napitka

Ukoliko volite da imate sve pod kontrolom, čak i kada je aparat za kafu u pitanju, odaberite model poput Dolce Gusto KP340831 koji dolazi sa opcijom koja vam omogućava da sami odredite koliko topao napitak želite.

Jednostavnim podešavanjem odaberite nivo toplote svog napitka. Sjajna stvar ukoliko ste u žurbi pa želite da odmah popijete kafu, bez čekanja da se ohladi do odgovarajuće temperature. Podesite aparat na najtoplije ukoliko ipak želite da par minuta uživate u aromatičnom mirisu koji se širi iz vaše šoljice iz koje se puši neodoljiva kombinacija sjajnog ukusa i fantastične teksture.

Devojka pored prozora uživa u mirisu tople kafe koji dolazi iz šoljice

  • Kapacitet rezervoara za vodu

Krups Dolce gusto aparat za kafu možete pronaći sa manjim ili većim kapacitetom rezervoara za vodu, uglavnom od 0,8 od 1,2 l.

Veći kapacitet rezervoara koji možete pronaći kod Nescafe Dolce Gusto Infinissima aparata za kafu omogućiće vam da napravite više napitaka uzastopno, bez prekida kako biste dopunili rezervoar. Uzmite u obzir broj članova domaćinstva koji koriste aparat i koliko kafa pravite i odaberite opciju koja će se najbolje uklopiti u vaše potrebe.

  • Dizajn i boja

Zavino od toga da li ste ljubitelj klasičnih oblika i neutralnih boja ili će se Dolce Gusto aparat za kafu u jarko crvenoj savršeno uklopiti u vaš prostor i razveseliti vaša jutra, odaberite model u kom ćete najviše uživati.

Svaki Dolce Gusto aparat za kafu je dovoljno kompaktan da ne zauzima puno mesta, a zahvaljujući sjajnom obliku, gde god ga postavite izgledaće kao ukras, te se ne morate ograničavati samo na kuhinju.

Postavite ga u radnu sobu kako biste imali šoljicu sveže kafe na dohvat ruke, za predah i koncentraciju. Možete ga postaviti čak i u spavaću sobu, za buđenje uz omiljene arome. Na vama je da osmislite kako će se vaš nov aparat za kafu uklopiti u vašu svakodnevnicu i učiniti vaše rituale ispijanja kafe još posebnijim i dražim – baš kako vama odgovara.

Naravno, ukoliko želite da istražite i druge opcije kada su način pripreme i vrste kafe aparata u pitanju, donosimo sjajne predloge modela koji mogu poneti titulu najboljih kućnih aparata za kafu.

Dečko i devojka sede na kauču, nasmejani i piju kafu zajedno

Lako održavanje Dolce Gusto aparata za kafu učiniće ga vašim omiljenim uređajem

Kao što je napraviti vrhunsku kafu sa nekim od Dolce Gusto aparata krajnje jednostavno, tako da ne možete pogrešiti, tako je i čišćenje i održavanje ovog aparata u najboljem stanju podjednako praktično.

Zahvaljujući načinu na koji se kafa priprema, ovi aparati za kafu zahtevaju minimalno održavanje. Sve što je potrebno jeste da s vremena na vreme očistite rezervoar za vodu, posebno zbog izuzetno tvrde vode koja je karakteristična za naše prostore. Srećom, dostupna su veoma efikasna sredstva za čišćenje ovih aparata koja će vam omogućiti lako održavanje.

Za svaki pojedinačni model, poštujte smernice i uputstva proizvođača kako biste osigurali da vaš aparat za espresso ili bilo koju drugu vrstu kafe funkcioniše najbolje moguće.

Prepustite se omiljenim aromama Dolce Gusto kafe u vašem domu

Kvalitetan i praktičan aparat za kafu u kombinaciji sa sjajnim izborom kapsula fantastičnih ukusa, odličan su spoj da uživate u svom ritualu ispijanja kafe u toplini i udobnosti svog doma.

Odaberite svoj Dolce Gusto aparat i pripremite kafu ili neki drugi napitak za svega nekoliko sekundi i prepustite se punoj aromi bogatog ukusa, kao da ste u nekom od omiljenih kafića. A najbolja stvar je što uz odabrani aparat za kafu možete uživati u omiljenoj kafi čak i kada vam nije do društva, dok ste u pidžami, čitate knjigu, gledate omiljenu seriju ili ste jednostavno sami sa svojim mislima.



Ostavite komentar