Aparati za kafu za firme – Saveti za odabir i predlozi modela za različite potrebe

  0

Produktivnost, dobra atmosfera i zadovoljni zaposleni deo su dobitne kombinacije svake uspešne kompanije, bez obzira na njenu delatnost i veličinu.

A jedan od proverenih načina da produktivnost, budnost i raspoloženje vaših zaposlenih budu na nivou jeste da im obezbedite sjajnu kafu. Donosimo savete šta sve treba da sadrže aparati za kafu za firme, kao i kako da odaberete najbolji u skladu sa vašim potrebama.

Pripremite svoju omiljenu kafu i pročitajte savete i činjenice koje će vam pomoći da napravite najbolji izbor kada su aparati za kafu u pitanju kako bi vaše radno okruženje bilo još prijatnije za rad.

Nasmejane kolege u prostoriji za predah prave kafu na aparatu

Kako odabrati aparat za kafu za kancelarije?

Prilikom odabrira najboljeg aparata za kafu za vašu firmu ili kancelariju, važno je da znate koje su stavke najvažnije i na šta treba da obratite pažnju.

Što se samog aparata tiče, jedna od važnijih karakteristika kada je mehanizam rada u pitanju jeste pritisak.

Kako aparati za kafu prave ovaj okrepljujući napitak pomoću pritiska, nepisano pravilo je – što veći pritisak, to je bolji aparat. Ovo, naravno, nije uvek tako jer postoje brojne finese koje utiču na kvalitet i ukus kafe, ali i na udobnost pri korišćenju aparata koje treba uzeti u obzir.

Generalno, aparati koji dolaze sa pritiskom od 15 bara prave odličnu kafu sa punom aromom i bogatom kremastom penom.

Ukoliko aparat ima opciju da sprema dve kafe istovremeno, obično je i pritisak veći.

Aparat pravi kafu za dve šoljice

Druga važna stavka koja će u velikoj meri uticati na to koji aparati za kafu za firme će doći u obzir jeste vrsta kafe koju želite da spremate.

Ukoliko želite opcije poput kapućina, caffe latte, makijata i ostalih, onda sigurno aparat koji pravi samo espresso nije najbolja opcija. Kada birate aparat za kafu za kancelariju, uvek je dobra ideja ponuditi malo više opcija.

Naravno, ukoliko postoji mogućnost i potreba za tim. Nekada je takođe važno i da je dostupan funkcionalan aparat za kafu, pa makar pravio samo jednu vrstu napitka.

Pre finalne odluke možete dodatno istražiti kakve su vam opcije dostupne i da li je za vas bolji izbor kafa u zrnu ili praktične kapsule.

Modela ima raznih i svaki ima svoje prednosti i mane. Ključ je u tome da tačno odredite šta je vama važno i potrudite se da pronađete ili odaberete aparat koji će ispuniti vaše kriterijume.

Staklena šolja sa kafom pored kafe u zrnu i u kapsulama

Odlučite se za najbolji kafe aparat za firme u skladu sa vašim potrebama

Prvo što treba uzeti u obzir jeste veličina kancelarije, odnosno broj zaposlenih, kao i navike koje oni imaju.

Odlična ideja je i da pre nego što krenete u finalno odlučivanje napravite kratku anketu u kojoj će se zaposleni izjasniti. Ispitajte da li preferiraju espresso, kapućino, da li žele da imaju izbor između različitih ukusa jednostavnih za pripremu, kakvi dolaze u kapsulama, ili bi pak voleli da sami prave mlečnu penu i određuju intenzitet i vrstu napitka od kafe u zrnu.

Nakon što sagledate rezultate ankete ili opušteno porazgovarate sa svojim kolegama, moći ćete da suzite izbor na neki od najčešćih tipova aparata za kafu koji će se sjajno uklopiti u vaše potrebe i okruženje.

Aparati za kafu na kapsule za bogatstvo izbora

Odlična opcija za manje kancelarije sa manjim brojem zaposlenih. Kapacitet rezervoara za vodu kod ovih aparata može da varira, pa se potrudite da nabavite aparat sa nešto većim kapacitetom.

Naravno, nemojte da vas ovo ograničava, ovi aparati uglavnom veoma brzo zagreju vodu tako da ćete moći da nastavite pripremu kafe za tren.

Sjajan izbor ovih aparata za manje kancelarije ili za uživanje u omiljenom napitku kod kuće možete pronaći u Dolce Gusto aparatima koji donose brojne prednosti.

Bogat izbor kapsula različitih aroma, intenziteta i vrsta kafe sigurno će zadovoljiti različite ukuse zaposlenih, a zahvaljujući čokoladnim napicima čak i zaposleni koji ne piju kafu uživaće u okrepljujućem predahu.

Odličan izbor može biti i Mitaca M1 aparat za kafu na kapsule koji ima sjajan pritisak od 21 bar i automatsko zaustavljanje u skladu sa odabranim programom.

Takođe, Nespresso aparat za kafu Citizz dobar je izbor aparata koji ima kapacitet posude za vodu od 1l i uz koji možete koristiti Nespresso kapsule koje donose sjajan izbor ukusa.

Ipak, prilikom odabira ovakve vrte aparata za kafu, obratite pažnju sa kojim kapsulama su kompatibilni i odaberite one čiji vam ukus i dostupne opcije najviše odgovaraju, a u skladu sa njima i odgovarajući aparat.

Aparat za kafu na kapsule pravi kafu

Aparati za espresso koji koriste mlevenu kafu

Kod ovih aparata upotrebljavaćete mlevenu kafu odabrane vrste i aktivirati aparat da uradi svoje. Upotrebom ovih aparata možete isprobati različite vrste kafe koje su dostupne na našem tržištu za pripremu na ovaj način.

Takođe, postoje i aparati koji mogu koristiti i mlevenu kafu i određene kapsule, kao što je DeLonghi EC 685. Osim ove mogućnosti, ovaj aparat ima jednostavno upravljanje pomoću kontrolnog panela, funkciju zaustavljanja i prilagođavanja visine nivoa kafe, kao i obaveštenje kada je potrebno ukloniti kamenac.

Ukoliko odaberete aparat za kafu koji priprema napitak od mlevene kafe, ne morate se u potpunosti odreći aromatičnosti tek samlevenih zrna. Ukoliko kao dodatak ovoj vrsti aparata odaberete i odgovarajući mlin za kafu, možete neposredno samleti potrebnu količinu kafe pre pripreme.

Ipak, imajte na umu da je ovo dodatan korak koji produžava proces pripreme kafe, pa možda nije najpraktičniji za kancelarijske uslove. Ukoliko su aroma i kvalitet kafe na prvom mestu, predlažemo da odaberete aparat sa ugrađenim mlinom kako biste osigurali maksimum ukusa u svakom gutljaju.

Mlevena kafa u dozeru za espresso aparat

Aparat za kafu sa mlinom, za vrhunski užitak

Za istinske ljubitelje pune arome kafe iz kvalitetnih zrna koja je moguće samleti neposredno pred pripremanje napitka, aparati za kafu sa mlinom pun su pogodak.

Ovi aparati za kafu mogu biti odlično rešenje za firme jer donose sjajan kvalitet i arome, a obično su među jačima kada govorimo o snazi, ali i cenovnom rangu.

Ukoliko se odlučite za ovu vrstu aparata, obratite pažnju na kapacitet posude sa kafom i, zavisno od broja ljudi u kancelariji, radije odaberite veći kako biste izbegli situaciju da aparat morate često da dopunjujete zalihama kafe.

Takođe, možete odabrati i aparat sa mlinom koji ima nekoliko opcija kada je finoća mlevenja u pitanju, pa možete tačno odrediti koliko intenzivan ukus i aromu želite.

Odličan primer ovakvog aparata je Krups aparat za espresso sa mlinom, koji pored mogućnosti podešavanja finoće mlevenja ima i druge sjajne funkcije za lako korišćenje i vrhunski ugođaj.

Još jedan sjajan ovakav aparat je i Boschov model TIS30129RW uz koji možete pripremiti različite vrste kafe jednostavnim pritiskom na dugme.

Imajte na umu da sitnije i finije mlevena kafa daje intenzivniji ukus i jaču kafu, dok krupnije samlevena zrna daju blažu kafu koja je i dalje puna arome.

Kafa u zrnu u aparatu za kafu sa mlinom

Ukoliko u vašem radnom okruženju imate ljubitelja kapućina, makijata i sličnih varijacija, dodatak za pravljenje mlečne pene je nezaobilazan. Zavisno od modela, aparati za kafu mogu mešati kafu i mleko u skladu sa odabranom vrstom napitka, a neki imaju dodatak koji ispušta vruću paru kojom možete napraviti vazdušastu i kremastu penu od mleka.

Nezavisno od vrste aparata, pojedini modeli imaju opciju i za istovremenu pripremu dve šoljice kafe, pa uzmite i ovo u obzir. Tako ćete smanjiti mogućnost eventualne gužve oko aparata za kafu jer nećete morati dugo da čekate čak ni ako se kolegama pripije kafu u isto vreme.

Jedan od odličnih aparata sa ovom funkcijom je i Gaggia New Classic sa velikim kapacitetom rezervoara za vodu, što je dodatni plus.

Dodatne funkcije aparata za kafu koje će uživanje u kafi učiniti još većim zadovoljstvom

Kada su aparati za kafu za firme u pitanju, osim odgovarajućeg pritiska i vrste kafe koju planirate da koristite, a koji će nadalje definisati pravac kretanja važeg izbora, nije zgoreg da malo pažnje posvetite i detaljima.

Određeni modeli aparata za kafu dolaze sa dodatnim funkcijama koje vam svakako nisu neophodne, ali mogu nesumnjivo doprineti racionalnijem korišćenju samog aparata, uštedi energije, ali i dodatnoj personalizaciji napitaka i većem zadovojstvu korisnika.

Aparat za kafu sa posudom za mleko pravi kafu sa mlekom

Vaše kolege će svakako ceniti poneku dodatnu opciju koja može napraviti svu razliku između samo dobre kafe i istinskog uživanja u svakom gutljaju.

Pa tako možete odabrati aparat za kafu za kancelariju koji poseduje:

  • Opciju odabira temperature napitka

Mogućnost da odaberete temperaturu napitka odlična je za sve one trenutke kada žurite na sastanak, a potrebna vam je kafa. Uz ovu funkciju možete podesiti da odmah izađe napitak odgovarajuće temperature za konzumaciju.

Isto tako, možete odabrati i najtopliju opciju da se zagrejete u hladnim jutrima ili kada završavate neki brzinski zadatak nakon koga vas čeka topla kafa.

  • Regulator jačine kafe

Mogućnost odabira jačine kafe koju nude kod određeni modeli, biće odlična za sve kolege koji piju nekoliko kafa dnevno. Ova opcija će im omogućiti da fino doziraju jačinu svake kafe u toku dana, pa tako recimo odaberu najjaču za ujutru ili kada im je potrebna dadatna koncentracija ili slabiju za kasno popodne.

Odličan primer aparata koji poseduje mogućnost i podešavanja temperature za savršeno tempirane tople napitke, ali i regulator jačine kafe je Philips EP4321/50. Osim toga, ima i velike rezervoare za kafu u zrnu, kao i za vodu, pa nećete morati svako malo da ih dopunjujete.

Nasmejana devojka bira podešavanja na aparatu za kafu

  • Grejač šoljica

Ovo nije neophodna funkcija, ali daje sjajan ugođaj i održava vaše tople napitke toplim duže, a utiče i na njihov ukus i celokupan doživljaj. Ukoliko odaberete aparat za kafu koji ima i ovu funkciju, poput elegantnog Illy aparata, verovatno je da vam niko od kolega neće zameriti.

  • Indikator nivoa vode

Praktičan indikator nivoa vode koji će vas na vreme upozoriti kada je potrebno dopuniti rezervoar kako biste nesmetano mogli da spremate kafu.

  • Automatsko isključivanje

Pojedini modeli omogućavaju da podesite kada želite da se aparat uključi ili isključi, pa možete njegov rad uskladiti sa radnim vremenom. Odlična opcija je i da odaberete aparat za kafu koji će se automatski isključiti u slučaju da se ne koristi određeni vremenski period, obično par minuta.

Ovo će uštedeti energiju i sprečiti da aparat bude uključen ceo dan ukoliko za tim nema potrebe.

Aparat za kafu i staklena tegla sa kafom u zrnu

Na šta obratiti posebnu pažnju kada birate aparat za kafu za firmu?

Kada ste utvrdili koji aparati za kafu za firme mogu sa ispune sve ili bar većinu vaših kriterijuma, vreme je da donesete konačnu odluku.

Pored vrsta kafe i broja zaposlenih, obratite pažnju i na nekoliko stavki koje vam donosimo u nastavku, a koje vam mogu pomoći pri finalnom odabiru, kako bi korišćenje bilo pravo zadovoljstvo.

Laka upotreba – Brzo i jednostavno do kafe na pauzi

Iako u ovom delu teško možete da pogrešite jer su ovi uređaji uglavnom veoma intuitivni i jednostavni za upotrebu, nije zgoreg da proverite koji sve koraci prethode uživanju u savršenoj šoljici kafe.

Trudite se da izbegavate modele koji imaju puno koraka i zahtevaju veću pripremu pre nego što započnu sa spremanjem kafe.

Imajte na umu da vam je potreban kafe-aparat za kancelariju – mesto gde ljudi uglavnom nemaju puno vremena, žele da svoju pauzu provedu napolju ili uživajući u šoljici kafe, bez komplikovanih procedura, pa je često jednostavnije zapravo bolje.

Zbog toga je odlično odabrati potpuno automatski aparat za espresso, ukoliko vam budžet to dozvoljava.

Muškarac u plavoj košulji pravi kafu na aparatu

Jednostavno održavanje za maksimalnu praktičnost

Takođe je važno na koji način funkcioniše održavanje aparata i kojom dinamikom. Pravilno održavanje doprineće dugoročnom zadovoljstvu radom aparata i njegovim performansama, ali i najboljem ukusu kafe.

Za upotrebu u kancelariji, uvek je dobra ideja odabrati neki od aparata koji imaju program samočišćenja, poput sjajnog Gaggia Cadorna Prestige, kod kojih je sav posao koji je potrebno uraditi oko održavanja maksimalno pojednostavljen.

Dostupnost servisa i rezervnih delova

Kako uvek važi krilatica „Ko radi, taj i greši”, tako se može desiti i da vaš aparat za kafu u kancelariji zataji. U tim trenucima biće vam drago što ste prilikom odabira u obzir uzeli i ovaj momenat.

Dobra mreža servisa, lako i brzo dostupni rezervni delovi znatno će ubrzati dijagnostiku i popravku ili eventualnu zamenu aparata. Odlični Krups aparati dizajnirani su tako da budu održivi, pa proizvođač naglašava da se proizvodi mogu efikasno popravljati u periodu od 10 godina i više.

Kao i za sve u poslu, važno je odabrati pouzdanog partnera.

Žena u sivom sakou pravi kafu na aparatu

Sjajni aparati za kafu za firme koji će savršeno upotpuniti radnu atmosferu

Prilikom odabira aparata za kafu koji će pričinjavati zadovoljstvo svim kolegama i uneti miris koji širi najbolja espresso kafa u vaš radni prostor, imajte na umu da ipak ne možete svima ugoditi.

Jasno definisani kriterijumi kao što su:

  • Vrsta aparata koju planirate da koristite
  • Budžet
  • Jednostavna upotreba i održavanje

neka vam budu osnova za odluku koji su najbolji aparati za kafu za firme u vašem slučaju.

Odlična ponuda i sjajne cene koje možete pronaći u našem asortimanu, kao i opisane karakteristike svakog od modela, olakšaće vam izbor i učiniti da atmosfera i pozitivna energija u vašem kolektivu budu još bolje.

Nekada su opušteni razgovori i slobodna razmena ideja odlični za otkrivanje novih pravaca i pravljenje planova na kojima sarađuju kolege iz različitih delova poslovanja. Naravno, uz kafu.



Ostavite komentar