Starbucks i Dolce Gusto kapsule za kafu ili Kafeterija kafa u zrnu – Koji je vaš izbor?

  0

Kafa je omiljeni topli napitak u Srbiji. Prema istraživanjima, više od četiri šoljice kafe dnevno popije više od četvrtine stanovnika naše zemlje, dok bar dve šoljice popije čak 82% žitelja Srbije.

Za razliku od onih koji preferiraju domaću kafu, nove generacije više vole da je što lakše skuvaju i zato koriste kapsule za espresso aparat. Nescafe Dolce Gusto ili Starbucks kapsule spadaju u omiljene.

Ipak, i kafa u zrnu ne gubi bitku. Za ljubitelje ove vrste napitka kuvanje i ispijanje kafe je neka vrsta rituala u kome oni maksimalno uživaju. Zato je tu Kafeterija kafa u zrnu.

Bez obzira da li je vaš izbor kafa u kapsulama ili ona u zrnu, nije na odmet da saznate što više informacija o ovom napitku.

Kapsule za kafu, savršen ukus kome nećete moći da odolite

Kafu pijemo ujutru da se razbudimo, na poslu da se „razdrmamo” ili na pauzi dok odmaramo. Pijemo je sa kolegama, sa porodicom ili prijateljima, dok gledamo televiziju, čitamo knjigu, a ponekad i dok obavljamo kućne poslove.

Za šoljicu kafe uvek nađemo vremena. Pogotovu ako je moguće da je pripremimo na što jednostavniji način. Pogodna za upotrebu kod kuće, ali i za firme, kancelarije, frizerske i kozmetičke salone, kafa iz kapsula ima više prednosti:

  • jednostavna upotreba – dovoljno je da kapsulu za kafe aparate stavite na predviđeno mesto, postavite šoljicu, pritisnete dugme i aparat sve radi sam
  • brzina – spremanje kafe iz kapsula ne traje duže od minut
  • higijena – potpuno zatvorena i vakuumirana kapsula sprečava eventualno „mešanje” kafe sa spoljnim elementima
  • kvalitet – upravo zbog vakuumskog pakovanja kapsule za kafe aparate zadržavaju svežinu i punu aromu kafe
  • količina – u kapsulama je uvek idealna mera kafe za espresso ili neki drugi napitak
  • praktičnost – posle spremanja kafe iz kapsula nema pranja džezve

Ove karakteristike su više nego dovoljne da se opredelite za kafu u kapsulama.

Na starinskom džaku braon boje prosuta su zrna kafe i nekoliko kapsula za kafu. Pored njih tu je I šolja sa tanjirićem iz koje se osete mirisi tek skuvane kafe
Foto: Shutterstock

Starbucks kapsule, užitak koji se ne propušta

Izbor kapsula za kafu je veliki, ali topla preporuka je da probate Starbucks. Zašto? Zato što ovaj brend već pola veka ne menja kvalitet kafe. Od jedne prodavnice u istorijskom delu Sijetla, pa sve do danas, oni uvek za svoje kafe biraju cela zrna najkvalitetnijih kafa.

Tradiciju prvih pomorskih trgovaca kafe spojili su sa željom da atmosferu iz italijanskih kafeterija prenesu u Sjedinjene Američke Države. I u tome su uspeli. Ime inspirisano Mobi Dikom postalo je poznato širom sveta, a Starbucks kafa i kapsule postale su navika i zadovoljstvo u domovima i firmama širom planete.

Zahvaljujući pakovanju u kapsulama, uvek možete popiti šolju vrhunski pržene i bogato pripremljene kafe. I to nije sve. Imate mogućnost da birate vrste kafe, napitke i ukuse. Predstavljamo vam pet vrsta Starbucks kapsula za kafe aparate, koje će oduševiti i one najizbirljivije. Ni pravi poznavaoci dobrog espressa, latte kafe i cappuccina neće imati zamerke:

  • Espresso Blonde Roast – pet decenija biranja kafe, mešanja i prženja rezultiralo je kafom specifičnog blagog ukusa. Mešavina kafa iz Južne Amerike, pažljivo pržene da bi se oslobodile lepršave, slatke note, bez ukusa prepečenosti – odlična je za kombinovanje sa mlekom za lagane espresso napitke
  • Columbia Medium Roast – kafa gajena u predelima Kolumbije do kojih vodi uzan, strm put, pripijen uz planinski zid preteći uzdignut ka nebu. Ova 100% kolumbijska kafa ima zaokruženu teksturu, sočan ukus i orašastu, cvetnu notu
  • Espresso Dark Roast – da bi se došlo do ove kafe bogatog ukusa, bili su potrebni meseci potrage za savršenom kombinacijom vrste i procesa obrade kafe. Nakon opsežnih ispitivanja dobijena je kafa sa notom karamela, koja je tako dobra da je nikada više nisu menjali
  • Latte Macchiato – ovaj napitak blagog, baršunastog i kremastog ukusa postao je prepoznatljiv u celom svetu, idealan je za opuštanje u vašem domu
  • Cappuccino – obožavaćete ovaj napitak jer je idealan za ispijanje u društvu prijatelja, ali i u intimi porodičnog doma – prepoznatljivog ukusa, izbalansiran i izdašan, bogatih aroma i kremastog ukusa, uvek je inspiracija za druženje

Pogodnost kapsula sa svim ovim napicima je da mogu da se pripreme i kod kuće pomoću aparata NESCAFÉ Dolce Gusto.

Pored pakovanja za Starbucks kapsule nalazi se i nekoliko manjih kapsula između kojih su poređana i zrna kafe
Foto: Shutterstock

Dolce Gusto kapsule – Magija ukusa koja vas iznova osvaja

Rame uz rame sa Starbucksom su i Nescafe Dolce Gusto kapsule. Umeće stvaranja dobre i kvalitetne kafe je njihova odlika. Od jakih espressa do penastih macchiata, ova će kafa iznenaditi vaša čula i obradovati nepca. Zrna kafe visokog kvaliteta ručno su birana, a stručnjaci su mešanjem i prženjem stvorili prava remek dela.

Prilikom pakovanja u kapsule pritisak je prilagođen u odnosu na napitak kako bi se dobila optimalna aroma. U ponudi su 7 ukusa koji će prijati i uživaocima cappuccina, ali i onima čiji je odabir espresso. Ne propustite da probate sledeće ukuse:

  • Cortado – kafa najsličnija italijanskom espressu sa mlekom, ali inspirisana kulturom ispijanja kafe u Španiji. Kombinacija je intenzivne Robusta i voćne Arabica kafe, „začinjena” penom boje oraha.
  • Colombia lungo – iz svete zemlje Tairona, iz Kolumbije, stiže 100% Arabica kafa, od koje je napravljen lungo sa notom prženog badema i muskatnog oraščića.
  • Espresso Intenso kafa – mešanjem voćne Arabice iz Južne Amerike sa Robusta kafom, prženjem do srednje tamne nijanse, sa intenzitetom od 7 do 11, dobijena je jaka kafa sa pikantnim prigušenim notama ružičastog bibera i letnjih cvetnih bobica.
  • Cappuccino – espresso intenzivnog ukusa i bogatih aroma u kombinaciji sa mlekom kremaste teksture daje ovu pravu italijansku poslasticu. Južnoamerička Arabica kafa, od koje je napravljen ovaj espresso, daje posebnu notu, a punomasno mleko sa prstohvatom šećera gust baršunast krem. Pakuje se u dve kapsule, u jednoj je espresso, a u drugoj mleko.
  • Latte Macchiato – nazivaju ga i italijanskom zvezdom, fantastična kombinacija vrućeg mleka, ukusnog espressa i bogate pene od mleka. Penastiji je od cappuccina, odlično izbalansirane arome kafe, punog mlečnog ukusa i raskošne pene od mleka. Napravljen je od posebnih zrnaca mešavine voćne Arabica kafe – takođe se pakuje u dve kapsule, u jednoj je pržena mlevena kafa, u drugoj mleko u prahu sa prstohvatom šećera.
  • Café au Lait – harmonija ukusa, u jednoj kapsuli kombinacija intenzivne Robusta kafe i finog mleka, prefinjene note karamela i prženih žitarica daju mu specifičan ukus i aromu.
  • Ristretto Ardenza kafa – kraća od espressa, prava italijanska kafa sa bogatom penom na vrhu, pržena do tamne nijanse intenziteta 8/11, u sebi ima notu pečenih kestena, mešavina afričke Robusto kafe i Arabice iz Južne Amerike daje joj voćnu notu.

Ove Dolce Gusto kapsule kompatibilne su sa NESCAFÉ Dolce Gusto aparatima i lako ih je pripremiti i u kancelariji, frizerskom ili kozmetičkom salonu, ali i dok uživate u miru svog doma.

Ispred kafe aparata nalazi se nekoliko ukusnih Nescafe Dolce Gusto kapsula za kafu ispod kojih je i nekoliko zrna kafe
Foto: Shutterstock

Kafeterija kafa – Ukusi koji vas vode u daleke predele Brazila i Kube

Kafa se nekada pila uz zvuke radija, potom uz neku emisiju na TV-u, a danas uglavnom dok se prelistavaju društvene mreže. Najlepši užitak je ona opuštajuća, posle završetka svih obaveza.

Za sve one koji više vole klasičnu domaću kafu topla preporuka je Kafeterija kafa. Ovaj mladi brend izborio se za mesto među ljubiteljima kafe kvalitetom i konstantnim inovacijama. Njihov asortiman kafe je veoma bogat – za sada tržištu u Srbiji nude 15 vrsta kafe, jedinstvenih i pristiglih sa raznih strana sveta, tako da su i ukusi pojedinih vrlo egzotični. Predstavljamo vam dva ukusa:

  • Brazil Black Diamond – crni dijamant među kafama, za sve dobre poznavaoce espressa i one koji žele da se zaslade prirodnim aromama. Poseduje specifičnu čokoladnu notu i slatkoću, tako da ćete u ustima dugo imati prijatan ukus.
  • Cuba Serrano Lavado – vrhunska kafa, perfektnog ukusa i mirisa zbog kojih se lako prepoznaje, bogate arome i karakterističnog blagog ukusa.

Ako želite da se razbudite uz šoljicu dobre crne kafe ili da poboljšate produktivnost, jedna od ove dve vrste je odličan izbor.

U kuhinji su dve devojke. Jedna stoji ispred kafe aparata i otvara teglicu za Kafeterija kafom u zrnu, dok druga u ruci drži belu šoljicu sa tek pripremljenom kafom
Foto: Kanađanin

Otkrijte svoju savršenu šoljicu kafe i prepustite se užitku iz svog doma

Ako ste i vi jedan od pripadnika armije ljubitelja kafe u Srbiji, onda sigurno znate da je izbor sada stvarno bogat i raznovrstan.

Bilo da ste tradicionalista ili ste pobornik modernih tendencija, bilo da volite klasičnu „tursku” kafu ili ste ljubitelj ovog napitka „spakovanog” u male kutijice, svako bi trebalo da pronađe svoj idealni ukus i započne svoj dan savršenim napitkom.

Tehnomanija ima veoma veliku i raznovrsnu ponudu Starbucks i Nescafe Dolce Gusto kapsula, kao i Kafeterija kafu i to će biti sasvim dovoljno da se opredelite za neke od njih. Probajte, oduševićete se.



Ostavite komentar