Uz Greyp i E Prime bicikle uživajte u rekreaciji, sportu i zdravim navikama

  0

Za sve koji žele da se aktivno bave sportom, rekreacijom ili jednostavno nameravaju da održavaju formu, nove generacije bicikli su pravi izbor. Ako pri tome želite i da na posao stignete na vreme, ali bez stresa zbog gužve i nedostatka parking mesta, rešenje za vas su E Prime i Greyp električni bicikli.

Ova vrsta bicikli na baterije odlična su investicija bez obzira na to koliko godina imate i u kakvoj ste kondiciji. Vožnja bez imalo napora idealna je i za one koji su u punoj snazi, ali i za sve one kojima nije preporučeno veliko naprezanje.

Električni bicikli, vožnja koju ćete želeti da ponovite

Ako se pitate kako funkcionišu ovi električni dvotočkaši, odgovor je veoma jednostavan. Naizgled su kao obični bicikli koji se voze na pedale, imaju standardni menjač i lančani prenos snage. Kada se, međutim, potpomognete elektro-motorom onda ih možete voziti i do 25 km/h. Sami birate podešavanje nivoa snage, a ubrzanja kontrolišete pomoću gasa na menjaču.

Ovom prevoznom sredstvu popularnost sve više raste upravo zbog ovih prednosti. Vožnja do posla bez znojenja je možda na prvom mestu liste pozitivnih strana kupovine električnih bicikli, ali je važna stavka, posebno u današnje savremeno doba, i to što su ovo ekološki proizvodi. Ne koriste gorivo, već se kreću pomoću struje. Neki savremeniji modeli se čak pune pomoću solarne energije, a ovakav ekološki trend je u svetu odavno postao prioritet.

Ovo, međutim, nije sve. Evo još nekoliko praktičnih pogodnosti koje vam pružaju bicikli na bateriju kao što su Greyp i E Prime:

 • ne treba vam vozačka dozvola – slični su klasičnim modelima i po zakonu svi koji mogu da voze „obični” bicikl mogu i električni
 • ne treba vam ni registracija, ni osiguranje – za razliku od skutera i motora čiju registraciju morate da obnavljate svake godine, za električne bicikle to ne morate da radite
 • izbegavate saobraćajnu gužvu – brzo i lako možete da se izvučete iz svakog kolapsa
 • imate besplatan parking – kao i za klasične modele, parkiranje na označenim mestima se ne naplaćuje
 • lako se prenose – možete ih poneti na put i na nekoj drugoj destinaciji uživati u vožnji kroz neke nove, lepe predele
 • poboljšaćete fizičku aktivnost – uživanjem u vožnji na svežem vazduhu steći ćete kondiciju
 • uvek se možete osloniti na električni pogon – u slučaju da naiđete na nesavladivu uzbrdicu, imate mogućnost da svoju snagu zamenite električnom
 • bićete bezbedniji – za razliku od skutera i motora, električni bicikli se uglavnom voze po biciklističkim stazama, koje su mnogo bezbednije od ulice
 • uštedećete – nećete kupovati gorivo, potrošićete nešto struje, a moći ćete da pređete razdaljinu i od 100 km

E Prime, električni bicikli za preporuku

Već je pomenuto da u Srbiji raste ekološka svest, ali kada u svojoj zemlji imate da kupite ekološki proizvod koji je osmišljen i proizveden u Srbiji, onda je to pun pogodak. E Prime bicikli su upravo takvi.

Od ideje nastale iz hobija do realizacije prošlo je kratko vreme, a kvalitet je zagarantovao popularnost. Predstavljanje električnih bicikli na sajmu automobila i motora bila je odskočna daska za grupu prijatelja koja sada u ponudi ima nekoliko modela električnih dvotočkaša.

Zahvaljujući napretku tehnologije, E Prime bicikli postali su modeli sa sjajnim performansama – one se pre svaga ogledaju u povećanju kilometraže koju prelaze zahvaljujući samo jednom punjenju baterije, zatim, brzini koju postižu, kao i izdržljivosti i mogućnosti prelaska biciklističkih tura po planinskim vencima.

Pojedini modeli E Prime bicikli mere zagađenost vazduha i dok ih vozite i dok odmarate. Kada god poželite, bilo gde da se nalazite, možete znati aktuelno stanje zagađenosti vazduha. Informacije dobijate pomoću pametnog telefona ili računara.

Elegantno odeven čovek parkira E prime biciklu pored poslovne zgrade okružene drvećem, na ruci mu je okačena kaciga
Foto: E Prime

Pored svih prednosti koje imaju, nude i jedan zdraviji pogled na život, a imaju još karakteristika koje ih čine idealnim i za rekreaciju i za prevoz:

 • jedinstven dizajn – jednostavno dizajnirani, a veoma prepoznatljivi
 • Geared motor – karakteriše ga kvalitet i dugotrajnost, kao i snaga do 250 W
 • baterija od 700 Wh – može da se prenosi, ima i zaštitu protiv krađe
 • veliki domet – do 120 km sa jednim punjenjem
 • vreme punjenja baterije – potpuno prazna baterija puni se za od 2,5 sata do 7 sati, u zavisnosti od modela
 • 5 nivoa asistencije – kada se iz moda bez električne asistencije pređe na mod sa električnom asistencijom
 • maksimalna nosivost – 110 – 130 kg, u zavisnosti od modela
 • maksimalna brzina – do 25 km/h
 • displej – LCD u boji sa USB priključkom

Pored svih ovih karakteristika veoma je bitno da E Prime bicikli imaju visok stepen iskorišćenosti energije, 0% emisije štetnog zračenja, lako ih je održavati, a još lakše parkirati. Dovoljno razloga da se opredelite za jedan od ovih modela.

E prime električni bicikl žuto-sive boje parkiran je ispred ulaza u modernu zgradu
Foto: E Prime

Šta je to što razlikuje Delux modele od ostalih modela E Prime električnih bicikli?

Ako, međutim, želite da uživate u bržoj vožnji, većoj snazi motora i dodatnim mogućnostima vašeg električnog dvotočkaša, onda se opredelite za E Prime Delux modele. Dobićete najbrži električni bicikl kojim ćete se ponositi.

Pored karakteristika koje imaju prethodni, ovi sa oznakom Delux poseduje jaču i dodatnu opremu:

 • baterija – 930 Wh
 • maksimalni domet – do 150 km
 • punjač – 10 A
 • retrovizori – desni i levi
 • GPS – uređaj sa dodatnom baterijom, praćenje putem telefona ili računara
 • alarm – ima daljinsku komandu

Zbog ovih značajnih prednosti Delux modela, ne iznenađuje sve veće interesovanje ljudi za ovo prevozno sredstvo.

Greyp bicikli, moderan dizajn koji pruža najuzbudljivije vožnje

Za sve ljubitelje biciklizma preporuka su i fenomenalni električni bicikli Greyp. Proizvođači ovih vrhunskih dvotočkaša su napravili neverovatnu mešavinu performansi i inteligentnog prikupljanja podataka. Ako želite da se prepustite pravim biciklističkim avanturama i osvajate najrazličitije terene, onda su ovi modeli pravi izbor za vas.

Dečko obučen u sportsku opremu vozi Greyp električni bicikl kroz teško prohodne staze u šumi
Foto: Greyp

Greyp bicikli su postali poznati zahvaljujući elektronici koju su razvili do savršenstva. Tu je, pre svega, integrisani eSIM koji preko dve kamere i ugrađenog komunikacionog modula sa brojnim senzorima obezbeđuje internet konekciju, kao i mogućnost da vozač šalje naredbu svom biciklu čak i kada se ne nalaze na istoj lokaciji. Mogućnost snimanja fotografija sa dve kamere, registrovanje više od 50 telemetrijskih podataka, kao što su nagib bicikla, snaga motora, barometarski pritisak, G-sila veoma su važni benefiti za udobnu i sigurnu vožnju.

Greyp elektirični bicikl, magija na dva točka

Dvotočkaši ovog proizvođača su pravi primer country-cross bicikla nove generacije. Sa njima možete preći razdaljine o kojima ste nekada samo maštali, a pri tome ćete se osećati potpuno komforno.

Greyp Bike je napravio bicikle od najfinijih delova, kao što su Ohilins viljuška i zadnji amortizer, bežični nosač sedišta i menjač i set točkova sa potpunim ugljenikom, Magura kočnice… Još neke od njihovih karakteristika olakšaće vam izbor pri kupovini:

 • baterija – pri izradi je korišćena tehnologija Rimac automobila tako da snaga od 700 Wh omogućava lakše savladavanje različitih uslova vožnje
 • rezervna baterija – ukoliko se odlučite za kupovinu još jedne baterije, čak i kada uspete da ispraznite jednu, imate mogućnost njene zamene i nastavite osvajanje novih grebena
 • TXT displej – veličine 3″, lako čitljiv na sunčevoj svetlosti
 • integrisani USB port – zahvaljujući njemu imate mogućnost da dopunite i druge uređaje
 • integrisane kamere – pomoću prednjih i zadnjih kamera, koje snimaju vožnju u HD rezoluciji, kasnije možete još jednom uživati u divnim predelima kroz koje ste vozili gledajući snimke svojih vožnji
 • eSIM tehnologija – omogućava vam da sve svoje avanture odmah podelite na društvenim mrežama
 • Greyp aplikacija – idealna za pametno upravljanje, jer vam pruža neophodne informacije o biciklu i omogućava da isplanirate novu maršrutu, a da ne strahujete da li će vam se baterija isprazniti ili guma ispustiti
 • G senzor – detektuje opasne situacije i započinje proceduru slanja poziva u pomoć; zahvaljujući njemu svojim biciklom možete upravljati na daljinu, na primer, zaključati ga i mirno otići da predahnete

Ako tragate za novim mestima, stazama, planinskim vencima i grebenima koje želite da osvojite, nemojte propustiti mogućnost da uz Greyp doživite potpuno novo iskustvo.

Mnoštvo prijatelja popeli su se na vrh planine Greyp električnim biciklama, čestitaju jedni drugima i uživaju u pogledu sa planine na more
Foto: Greyp

Pravo vreme da probate vožnju električnim biciklima je sada

Kada ste se detaljnije upoznali sa njihovim mogućnostima i prednostima, nije na odmet dodati da razne modele E Prime i Greyp bicikli možete naći u Tehnomaniji.

Uz ove dvotočkaše na posao, ali i na bilo koje drugo mesto, stižete na vreme nasmejani i raspoloženi jer ne morate da tražite parking ili gubite vreme zaglavljeni u dugačkoj koloni automobila. Uz sve to ste i ekološki potpuno „in” – vozeći ove bicikle utičete na smanjenje nivoa emisije ugljen-dioksida u vazduhu.

Pogledajte našu sjajnu ponudu, pronađite pravi model za sebe i uživajte u laganim gradskim, ali i onim uzbudljivim, avanturističkim vožnjama u prirodi.Ostavite komentar