Najbolji kućni aparat za espresso – Top 10 predloga za omiljenu kafu po vašim merilima

  0

Nikad nije bilo lakše pripremiti dupli espresso ili onaj sa predivnom baršunastom penom, baš po vašem ukusu i to u udobnosti vašeg doma.

Sa velikim izborom aparata za espresso, danas je postalo gotovo normalno da svi ljubitelji napitaka od kafe u svojoj kuhinji imaju neki od uređaja koji će omogućiti jednostavno i lako pripremanje omiljenih toplih napitaka bilo kada.

Izbor ovih uređaja jeste odličan, ali nekima nije lako da se odluče koji da izaberu – razlog tome je što ih ima mnogo, kako modela tako i brendova, njihove karakteristike se razlikuju, ali i mnogo toga još.

Zato vam u produžetku donosimo savete kako da odaberete espresso aparat i otkrivamo neke od najboljih predstavnika različitih brendova, koji svojim specifičnostima mogu odgovarati baš vama. Saznajte koji su to najbolji kućni aparati za espresso kafu, šta sve mogu i pronađite savršeni model za sebe.

Koji aparat za espresso kupiti?

Ukoliko se još uvek pitate i niste sigurni da li baš i vama treba ovaj uređaj, ne morate mnogo razmišljati. Ako ste od onih istinskih ljubitelja različitih kafa, volite da se budite uz magični ukus ovih okrepljujućih napitaka, ali i svoju svakodnevicu upotpunite aromama i ukusima koji osvajaju, sigurni smo da će jedan od aparata za kafu biti i savršen dodatak u vašoj kuhinji.

Crveni aparat za espresso koji upravo priprema kafu za dve šoljice, a pored je tanjir sa kroasanima

Bez mnogo polemisanja, za sve one koji su u nedoumici za koji od modela se odlučiti, najvažnije je da znate da li želite:

  • Aparat koji pravi napitke od sveže kafe u zrnu ili
  • Aparat za koji su potrebne kapsule

Iako pri izboru mogu biti važne i druge stavke kao što su, broj napitaka koje aparat može da pravi, dimenzije samog uređaja, koje mogu biti značajne onima koji imaju ograničen prostor u kuhinji, verujemo da je ipak najbolja polazna tačka upravo ono što je navedeno, način na koji se pripremaju napici.

Uzimajući u obzir i jedne i druge, predstavljamo vam koji su to najbolji kućni aparati za espresso kafu, kako rade, koje kafe prave i to čak 10 modela.

1. DeLonghi aparat za kafu Magnifica S

Ovaj superautomatski aparat za espresso poseduje DeLonghi Tubeless sistem koji vam priprema najsvežiju kafu u svako doba i to baš po vašem ukusu. Ovaj sistem je kreiran tako da smanji količinu kafe koja ostaje unutar mlina na minimum, te se samo nova mlevena kafa koristim za pripremu vaših napitaka po izboru.

Dovoljan je dodir odgovarajućeg dugmeta i imate priliku da promenite podešavanja, za vašu omiljenu šoljicu zadovoljstva u datom trenutku. Ovaj aparat je opremljen manuelnim uređajem za kapućino zahvaljujući kome ćete spremati ovaj ukusan napitak bogat neodoljivom penom.

Interesantno je što DeLonghi Magnifica S ima i dva nezavisna sistema za grejanje koji rade istovremeno i garantuju idealnu kontrolu temperature vaših napitaka – jedan od njih je namenjen pripremi kafe, a drugi pripremi mleka.

DeLonghi aparat za kafu prikazan iz desnog ugla

Tu je i integrisana tehnologija mlevenja koja uvek melje sveže zrno. Kod ovog uređaja možete podesiti finoću mlevenja prema svom ukusu kako biste dobili napitak idealne arome, baš onako kako volite.

Kada je u pitanju održavanje čistoće ovog aparata, sjajno je što nećete imati mnogo posla oko toga – ali zaista. Magnifica S ima posudu za mleko koja dolazi sa integrisanom funkcijom čišćenja, što će vam sigurno mnogo značiti. Svi delovi mašine koji su u kontaktu sa mlekom se automatski peru vrućom vodom i parom. Može li bolje i jednostavnije?

2. Dolce Gusto aparat Piccolo XS

Malo je onih koji nisu čuli za ove simpatične aparate za espresso, čije ime nije tek tako toliko poznato. Iako u svojoj ponudi imaju veliki broj modela i svoju paletu od nekoliko boja za svaki od njih, ovom prilikom izdvajamo dva predstavnika koji svojim karakteristikama predstavljaju sjajno rešenje za većinu ljubitelja kafe iz kapsula.

Izuzetno kompaktni i dizajnirani tako da se uklope u gotovo svaku kuhinju, njihove dimenzije su takve da zauzimaju veoma malo prostora, pa su pogodni i za manje kuhinje.

Dolce Gusto KP1A3B31 Piccolo XS je tu da vam napravi kafu profesionalnog kvaliteta sa bogatom kremom, zahvaljujući sistemu visokog pritiska. Uz manuelnu tehnologiju koji poseduje ovaj aparat, potrebno je samo da postavite kapsulu i pomerite polugu, za savršeni napitak po vašem izboru.

3. Aparat za espresso Dolce Gusto Genio S Plus

Ovaj Krups aparat poseduje unapređene karakteristike koje ćete obožavati, ali zadržava kompaktan dizajn koji je definitivno velika prednost ovog brenda. Sjajna Espresso Boost tehnologija će obezbediti intenzivniji i još više koncentrovan espresso, dok je Temperature Control tu za dodatnu personalizaciju svih napitaka – jednostavnim okretanjem LED prstena možete prilagoditi količinu svog napitka, od kratkog do onog XL od 300 ml.

Dolce Gusto aparat za kafu u crnoj boji, sa tri različite pripremljene kafe pored njega

Dolce Gusto KP340831 je sjajan i zato što tako mali, uklopiv, obezbeđuje uživanje u više od 30 ukusnih napitaka od kafe – uživajte u intenzivnom Espressu, odvažnom Ristrettu, aromatičnom Lungu i Grande kafi bogatog ukusa, kremastom Latte Macchiatu, penušavom kapućinu, toploj čokoladi, čajevima.

Ono što je još bolje jeste da uz ovaj aparat za espresso možete spremati pored toplih, čak i hladne napitke. Može li bolje? Preporučujemo da probate Orleans Style Cold Brew Coffee.

Ukoliko želite detaljnije da se upoznate sa ovim brendom i njihovim aparatima, pročitajte naš tekst Zašto su Dolce Gusto aparati odličan izbor za uživanje u omiljenom napitku.

4. Philips aparat za kafu – Dva LatteGo modela za različite ukuse

Neodoljivi Philips LatteGo EP4346/70 pravi čak 8 različitih napitaka od sveže kafe u zrnu. Njegova prednost je što vam omogućava čak i da podesite finoću mlevenja kafe, kako bi određeni napici bili baš po vašem ukusu. Snažni i izdržljivi keramički noževi mlina su kreirani tako da se mogu podesiti na 12 načina – tako će zrna kafe moći da se samelju od ultrafinog praha do grubo samlevenih komadića, vaše je samo da odaberete.

Uz jednostavna podešavanja i funkcije za prilagođavanje željene kafe na TFT ekranu, imate mogućnost da podesite aromu i količinu svakog napitka – intenzitet, količina kafe i količina mleka, sve su to opcije sa kojima možete dobiti napitak baš po svom ukusu.

Uživajte u aromatičnim napicima od kafe poput espressa, kafe, kapućina jednim pritiskom na dugme, a ukoliko želite da podesite i druge detalje, sve je to moguće uz ovaj potpuno automatski espresso aparat. Jedinstveni sistem za penu LatteGo će vam začiniti omiljenu kafu svilenkasto-kremastim slojem pene od mleka ukoliko se odlučite za to.

Philisp aparat za espresso LatteGo sa upravo napravljeniom kafom

Osim njega, sjajan predlog je i Philips aparat za kafu EP2231/40 koji je vrlo sličnih karakteristika, ali pravi 3 napitka. Krase ga elegantan dizajn, lako i intuitivno korišćenje i podešavanje željenih opcija, kao i AquaClean filter koji je zamenjiv i brine o tome da eliminiše kamenac iz vode koja se koristi.

Jednostavan za održavanje, kao i prethodni model, omogućava vam da određene delove možete prati i u mašini za sudove što će vam uštedeti vreme i osigurati higijensko čišćenje.

5. Nespresso aparat za kafu Lattissima One

Za sve one koji žele da na dohvat ruke imaju kafu najvišeg kvaliteta, Nespresso Lattissima One je pravi izbor. Pružiće vam uživanje u čarobnim ukusima i aromama 6 različitih pića: Ristretto, Espresso Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato ili samo toplo mleko, za one situacija kad samo želite da se opustite uz šolju laganog i zagrejanog napitka koji će vas ugrejati.

Zanimljivo je što ovaj aparat ima upozorenje kada je vreme za uklanjanje kamenca, te ne morate sami proveravati i brinuti za to. Njegov rezervoar za vodu iznosi 1 litar, a za sveže mleko 0,12 litara i može da se po potrebi skine i opere, čak i u sudomašini.

Ono što se posebno izdvaja kod ovog aparata jeste da uz njega dolazi set od 14 kapsula – ništa nije prepušteno slučaju, ta imate priliku odmah da isprobate nekoliko Nespresso ukusa.

Prefinjeni i ergonomski dizajn, sa kvalitetnom završnom obradom i sitnim detaljima kao što su hromirana ručica i diskretni sjaj, su još neki elementi koji ovaj aparat čine savršenim dodatkom vašoj kuhinji.

Ako vas zanima da saznate još detalja i informacija i od drugim espresso aparatima ovog brenda, pročitajte u našem tekstu više o svim modelim Nespesso aparata za kafu, među kojima možete pronaći mašine različitih veličina, boja, mogućnosti, kao i brojne druge informacije o Nespresso kafama.

6. Potpuno automatski aparat za kafu Bosch TIS30329RW

Ukoliko vam je pored ukusne kafe važno da vaš espresso aparat ima mogućnost što jednostavnijeg čišćenja, ovaj model je upravo jedan od takvih. Ima Calc’nClean automatski program za čišćenje i odstranjivanje vodenog kamenca što će vam uštedeti vreme i brigu oko problema koje može stvoriti kamenac. Pored toga, tu je i automatski brzi program ispiranja prilikom isključivanja i uključivanja koji će vam omogućiti efikasno ispiranje nakon upotrebe, kako se ne bi gomilale naslage koje kasnije mogu praviti probleme.

Ako vam je nekada priprema kremastog kapućina bila pravi izazov, uz Bosch TIS30329RW aparat za kafu sada to možete zaboraviti. Bez obzira na to da li je vaš izbor makijato, espesso ili kapućino, funkcija OneTouch vam omogućava da samo jednim dodirom dugmeta odaberete napitak od kafe i mleka po svojoj želji.

Bosch aparat za kafu sa prikazanim displejo i opcijama za podešavanje

Za savršeni ukus i nenadmašnu aromu, tu je CreamDrive, visokokvalitetan i izdržljiv keramički mlin koji uvek fino melje kafu, baš onako kako vi to želite, jer se finoća mlevenja može podesiti.

Da li ste znali da se optimalna temperatura za pripremu savršenog espressa kreće od 90 °C do 95 °C? Ukoliko je temperatura preniska, iz kafe će se osloboditi samo deo ukusa, a ako je ona pak previsoka, kafa može poprimiti ukus zagorelosti, što svakako nije ono što želite. Zato Bosch aparat za espresso poseduje ugrađeni pametni grejač koji obezbeđuje punu aromu zahvaljujući optimalnoj temperaturi pripreme.

Napravite pauzu, pripremite svoju omiljenu kafu i prepustite se aromi koja opušta i okrepljuje.

7. Heinner Soft Cream 250 aparat za espresso

Espresso ili kapućino, za bilo koju opciju da se odlučite, ovaj aparat će vam omogućiti pripremu obe vrste kafe, efikasno i lako.

Uz pumpu za pritisak od 15 bara obezbeđuje ekstrakciju najbolje arome mlevene kafe. Spremite se da uživate u ovim intenzivnim aromama espressa i kapućina, sličnim onima koje ste imali prilike da isprobate u najboljim kafeterijama.

Zahvaljujući duplom filteru od nerđajućeg čelika, možete istovremeno pripremiti dve šoljice kafe – nema potrebe da čekate jer je kafa za dvoje sada gotova za duplo manje vremena, pa se možete prepustiti ćaskanju. Sjajno, zar ne?

Sa mlekom ili bez, zaslađena ili gorka, dobra kafa će vam učiniti dan lepšim, a obaveze lakšim. Odličite se za Heinner HEM-250 espresso aparat i u svako svoje jutro unesite dozu energije uz neki od omiljenih toplik napitaka.

8. Aparat za espresso Gorenje ESCM 15 DBK

Prepustite se omiljenim ukusima kada god da to poželite i uživajte u brzoj pripremi napitaka od kafe i mleka kao pravi barista. Fleksibilna funkcija ispuštanja pare pod visokim pritiskom je tu da vam pomogne pri pripremi bogate i kremaste mlečne pene, posebno za napitke poput kapućina.

Pored toga, Gorenje aparat za kafu ESCM15DBK će vam omogućiti da omiljenu kafu dobijete na samo jedan dodir, uživate u optimalnoj ekstrakciji ukusa za svaki napitak i da izbor možete prilagoditi vašem ukusu. Dobro je znati i da je jednostavan za korišćenje i lako se čisti, što je, priznaćete, veoma važno.

Espresso aparat Gorenje koji upravo sprema kafu

Sjajno je što čak i ako želite dve šolje kafe, možete ih dobiti istovremeno. Izaberite neki od unapred podešenih programa ili ručno upravljajte mašinom kako biste sami odabrali količinu kafe koju želite da dobijete. Funkcija ravnomernog pritiska pare će vam pružiti dodatni ukus i zadovoljstvo u svim onim situacijama kada želite da penušate mleko ili napravite kapućino.

Delovi se lako mogu odstraniti, te je nakon upotrebe potrebno jednostavno ukloniti ručke sa dvostrukim filterom od nerđajućeg čelika, ležište u kome se sakupljaju kapljice kafe, kao i rezervoar za vodu i isprati ih pod mlazom vode. To će biti sasvim dovoljno da vas za sledeći put sačeka čist aparat za kafu, spreman za naredno korišćenje.

9. DeLonghi aparat za kafu TIS30329RW

Ovaj superautomatski aparat za espresso, po principu „od zrna do šoljice”, ima patentirani sistem za automatski kapućino i dva nezavisna sistema grejanja koji rade istovremeno i obezbeđuju optimalnu temperaturu za pripremu najukusnijih kafa.

Poseduje pregledan ekran sa dve linije teksta za lakši pregled odabranih opcija. Samo jednim dodirom dugmeta lako pripremite vaš savršeni kapućino ili podesite finoću mlevenja kafe kako biste dobili željeni ukus u kome uživate – sjajan DeLonghi TIS30329RW vam to omogućava.

Nema ništa lepše od toga da u svakom trenutku možete lako i brzo spremiti svoj omiljeni napitak savršenog ukusa i spremno zakoračiti u dan ili nastaviti sa planiranim aktivnostima nakon pauze uz omiljenu kafu. Uz ovaj espresso aparat imate sve to na dohvat ruke.

10. Lavazza aparat za kafu Jolie

Mali, lagan, a tako kompaktan i moćan, Lavazza Jolie u crnoj boji će vas osvojiti na prvi pogled svojim jednostavnim i elegantnim dizajnom, a kada probate neku od njegovih kafa, poželećete da baš on bude deo vaših svakodnevnih rituala pripreme omiljenih napitaka.

Lavaza aparat za espresso sa belom pozadinom

Za lakše korišćenje, ovaj aparat za espresso ima opciju automatskog izbacivanja kapsule, dve opcije podešavanja visine nosača šolja i automatsko isključivanje nakon 9 minuta.

Odlikuje ga brzo zagrevanje za 25 sekundi, te u svojoj omiljenoj kafi možete uživati za manje od minut. Koristi Lavazza A Modo Mio kapsule različitih ukusa, da upotpunite svoj užitak neodoljivom aromom koju donosi Lavazza mlevena kafa u kapsulama.

Uz najbolji kućni aparat za espresso u vašoj kuhinji, omiljena šoljica kafe uvek kada poželite

Bilo da je rano jutro, mirno popodne ili do kasno u noć pokušavate za završite neke od privatnih ili poslovnih obaveza, spremate ispit ili bilo koja druga situacija da je u pitanju, uvek možete pripremiti vašu omiljenu kafu da lakše savladate obaveze.

Da ne spominjemo sve one situacije kad dođu prijatelji na partiju ćaskanja, malu zabavu ili zajedničko gledanje novog filma i najsvežijih epizoda omiljene serije – ovi aparati za espresso će vam omogućiti da napravite kafu za svačiji ukus ili možda čaj.

Društvo gleda u laptop i pije kafu u dnevnoj sobi

Zato, ukoliko želite svoju kuhinju da opremite kvalitetnim aparatom za espresso uz koji će priprema vaših omiljenih šoljica zadovoljstva biti brza i laka, odaberite aparat koji će vam baš to i obezbediti. U Tehnomanii vas čeka fenomenalan izbor ovih uređaja, a mi smo vam predstavili samo neke od njih, za koje smatramo da nude vrhunsko iskustvo u pripremi najrazličitijih kafa i toplih napitaka.

Ukoliko tražite najbolji kućni aparat za espresso, pronađite odgovarajući model prema svom ukusu i potrebama i on će na pravi način upotpuniti vaš dom i pružiti vam uživanje u omiljenim aromama svaki dan.



Ostavite komentar