Usisivač koji sam usisava – najbolji saveznik u održavanju higijene doma

  0

Nema dileme da je usisavanje jedan od najomraženijih kućnih poslova. Dugo traje, naročito ako imate veliki stan ili kuću, a da biste to uradili kako treba, morate da pomerate fotelje, garniture, krevete i pošteno se umorite i utrošite dosta vremena. Za sve vas koji biste želeli da se rešite ovog problema, rešenje je usisivač koji sam usisava.

Takozvani robot usisivač je veoma praktičan zato što se bez problema podvlači pod nameštaj i kupi svu prašinu, dolazi do svih zabačenih uglova vašeg doma, besprekorno ga čisti, i to tako da na podovima i tepisima ne ostane ni mrvica, a, što je najbolje od svega, sve to radi sam. A kad neko sve uradi sam umesto vas, i to besprekorno, dobrodošao je svuda, a naročito u vaš dom.

Eufy RoboVac 15C robot usisivač usisava prašinu na parketu i teško dostupnim uglovima ispod i oko kreveta u spavaćoj sobi
Foto: Anker innovations

 

Šta je robot usisivač i kako on radi?

Sigurno ste se pitali kako radi i šta je zapravo robot usisivač. Robot usisivač je aparat savršenog dizajna, mali je i veoma praktičan. Obično se sastoji od dve četke koje se vrte i jedne ili dve koje se kotrljaju tako da prljavštinu usmeravaju ka centru aparata gde vakuum usisava prašinu u kesu za otpad unutar uređaja. Ima veoma veliku usisnu moć, pa tako kupi sve što se nađe pred njim. Poseduje veoma izdržljivu litijum-jonsku bateriju, temeljno čisti sve nečistoće, a s njim možete da se povežete preko daljinskog upravljača ili aplikacije na telefonu i tako mu zadajete zadatke.

Takođe, ako ga tako programirate, robot usisivač može da radi i kada niste kod kuće, a tokom usisavanja ne podiže prašinu, već je detaljno skuplja. Robot usisivač je idealan za sve ljude koji mnogo rade i nemaju vremena da se bave kućnim poslovima.

Robot usisivači su budućnost čišćenja doma

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji koju poseduju, robot usisivači predstavljaju pravu revoluciju u planiranju čišćenja vašeg doma. Dakle, sve možete unapred da rešite tako što ćete programirati u koje vreme želite da vam smart usisivač usisa stan.

Osim toga, robot usisivači imaju senzore za prašinu, čiste sve zabačene ćoškove, a mnogi od njih imaju opciju da se prazne sami i da pamte raspored prostorija u vašoj kući te da usisnu moć prilagođavaju stepenu zaprljanosti podova.

Takođe, veličinu, snagu i kapacitet smart usisivača možete da birate prema svojim potrebama, kvadraturi stana, prema tome imate li kućne ljubimce ili ne, te kakvu vrstu čišćenja i usisavanja želite.

Pas šeta po parketu dnevne sobe, dok pored njega radi robot usisivač Eufy RoboVac 35C
Foto: Anker innovations

 

Eufy robot usisivači – kvalitet, efikasnost i elegancija

Kada su u pitanju brendovi, tačnije najbolji odnos cene i kvaliteta, onda su Eufy robot usisivači najbolji izbor. Jako su kvalitetni, veoma efikasni, a moderan i elegantan dizajn ih izdvaja od sličnih proizvoda na tržištu.

Imaju veoma izdržljivu litijum-jonsku bateriju, odličan program koji sam, automatski prilagođava brzinu usisavanja i izuzetnu usisnu snagu od 1.300 do 2.000 Pa.

Eufy RoboVac 15C – tih, a veoma efikasan

Ono što posebno izdvaja robot usisivač RoboVac 15C jeste moderni ultra tanki i kompaktni dizajn jer je ovaj robot usisivač visok samo 7,2 centimetra. Osim toga, poseduje drop-sensing tehnologiju koja mu omogućava da tačno i bez greške prepozna prepreke na koje može da naiđe, ali i da ih pređe zahvaljujući velikim točkovima. Poklopac je napravljen od kaljenog stakla, što ga najbolje štiti od ogrebotina nastalih od nameštaja ili kućnih ljubimaca.

Eufy RoboVac 15C prelazi sa parketa na tepih i usisava kompletan pod bez obzira na prepreke
Foto: Anker innovations

 

Odlično čisti i tepihe, etisone i tvrde podove. Jako se lako upravlja njime daljinskim upravljačem ili preko Wi-Fi mreže i EufiHome aplikacije za smart telefone. Osim toga, postoji i opcija za kontrolisanje i upravljanje pomoću glasa i glasovnih poruka uz podršku Amazon Alexa i Google asistenta.

Na mobilnom telefonu prikazana je EufyHome aplikacija za upravljanje RoboVac usisivačima
Foto: Anker innovations

 

Eufy RoboVac 15C ima litijum-jonsku bateriju jako velikog kapaciteta, a kao ekstra snagu koristi BoostIQ tehnologiju, pa za sekund i po postiže još bolje rezultate dok čisti. Kada mu se baterija isprazni, sam se vraća na bazu na kojoj se puni.

Ako se slučajno negde zagubi ili ostane ispod nameštaja, pomoću opcije Find My Robot oglašava se karaterističnim zvukom, pa ćete ga tako brzo pronaći. Izuzetno je snažan, maksimalna moć usisavanja mu je 1.300 Pa, a uz sve to ima i trostruki filter i veliku posudu u kojoj skuplja prašinu i nečistoće koje je pokupio. Premda moćan u svojoj efikasnosti i bogat glasovnim i zvučnim signalima koji služe za upravljanje i pronalažanje samog uređaja, izuzetno je tih dok čisti svaku površinu.

RoboVac 35C robot usisivač – čisti prostor koji mu vi odredite

RoboVac 35C je snažniji od prethodnika, njegova snaga usisavanja je 1.500 Pa. Pored snage, njegova prednost u odnosu na RoboVac 15C jeste i to što poseduje specijalizovane dual-Hall senzore, zahvaljujući kojima prepoznaje granice koje mu postavite i može da čisti isključivo one površine koje ste mu vi odredili.

Eufy RoboVac 35C usisivač prepoznaje granice i čisti isključivo deo površine koje ste mu odredili
Foto: Anker innovations

 

Ima sve što ima i 15C, ultra-tanki dizajn, iste je visine, a i njegov poklopac je od otpornog kaljenog stakla. I on poseduje drop-sensing tehnologiju pomoću koje može da prepozna potencijalne prepreke i da ih zaobiđe.

Kao i 15C, ima izdžljivu litijum-jonsku bateriju, BoostIQ tehnologiju za brže i bolje rezultate čišćenja, a svoju lokaciju otkriva zvukom preko opcije Find My Robot. RoboVac 35C ima trostruki filter i posudu u kojoj skuplja prašinu.

Eufy G10 Hybrid – napredna navigacija za duplo bolje rezultate

RoboVac G10 Hybrid je izuzetno moćan uređaj u ovoj kategoriji i snažniji u odnosu na prethodna dva modela. Njegova snaga usisavanja je čak 2.000 Pa. Poseduje identične karakteristike kao i prethodno opisani uređaji – ultra tanki dizajn, poklopac od kaljenog stakla, litijum-jonsku bateriju, BoostIQ tehnologiju, kontrolu preko daljinskog upravljača, Wi-Fi mreže ili aplikacije na telefonu. Međutim, ima nekoliko funkcija koje ga izdvajaju i bez sumnje mu daju prednost u svojoj kategoriji.

Mlad momak upravlja Eufy RoboVac G10 Hybrid robot usisivačem putem EufyHome aplikacije
Foto: Anker innovations

 

Prvo, ima impresivno trajanje baterije, koja omogućava do 80 minuta kontinuiranog usisavanja po punjenju, a 40 minuta kada je na opciji Max Power Mode. Tu dolazimo i do njegove druge značajne karakteristike, a to je Gyro navigacija, zahvaljujući kojoj je čak i do dva puta efikasniji od prethodna dva modela robot usisvača jer određuje najefikasniju moguću rutu čišćenja, što rezultira sporijim trošenjem baterije i većom očišćenom površinom po punjenju baterije.

Eufy RoboVac G10 Hybrid robot usisivač usisava parket dnevne sobe na osnovu glasovnih poruka
Foto: Anker innovations

 

Ono što ga takođe izdvaja jeste redizajnirani Unibody filter, koji ima jako visoke performanse zahvaljujući kojima mu se povećavaju i efikasnost, kao i sama dužina trajanja.

A sada idemo na glavnu stvar, a to je dodatna funkcija brisanja. RoboVac G10 Hybrid čisti i briše istovremeno, sa rezervoarom vode ovaj hibridni robot usisivač obe stvari radi simultano. S prednje strane usisava dok krpu povlači pozadi čisteći podove brzo, ali i temeljno.

Ušteda vremena i zdravlje za celu porodicu

I sada kada znamo sve ove sjajne karakteristike robot usisivača, nema dileme kako će budućnost čišćenja stanova i kuća izgledati. Zahvaljujući robot usisivačima, uštedećemo vreme, koje je i dalje najskuplja valuta, pa ćemo umesto višesatnog čišćenja moći da ga provedemo sa porodicom i ljudima koji su nam dragi.

Osim toga, efikasnost robot usisivača je i tu tome što ne podižu prašinu, već je samo skupljaju, tako da će i prostor u kome živimo biti mnogo čistiji, prijatniji i zdraviji za život. Sva tri modela koja smo predstavili imaju sve ove funkcije, ali kako da odaberete pravi za vas?

Eufy RoboVac G10 Hybrid prelazi preko prosutih žitarica i mrvica na parketu usisavajući ih
Foto: Anker innovations

 

Naša preporuka je da se odlučite za Eufy RoboVac 15C ukoliko imate stan manje kvadrature koji se lako održava, bez mnogo tepiha i etisona, a uz to imate i manje prostora za odlaganje uređaja jer je ovaj model robot usisivača dovoljno snažan da očisti takav stan, a s druge strane i dovoljno kompaktan da ne traži poseban prostor za odlaganje.

U svim testovima modela RoboVac 35C pokazalo se da je neverovatno koliko prašine može da pokupi čak i kada ga programirate da svaki dan radi. To govori dovoljno o njegovoj snazi i efikasnosti. Vrlo je brz, ali tih, a da ne govorimo o opciji da možete da mu, dok čitate knjigu u spavaćoj sobi, izdate naredbu da očisti dnevnu sobu. Dakle, ako birate potpuni komfor, a maksimalni rezultat, ovo je model za vas.

Na kraju, tu je i RoboVac G10 Hybrid, koji je u ovoj trci definitivni pobednik u domenu detaljnog čišćenja s obzirom na to da ima i rezrevoar za vodu, ali i najjaču snagu. Za veći budžet, sigurno najbolje što možete da odaberete.



Ostavite komentar