Telefoni sa najboljim kamerama za 2020. godinu: 3 najbolja izbora

  0

Pri odabiru mobilnog telefona jedna od najbitnijih stavki je kvalitet kamere, stoga ćemo ovde predstaviti koji su to mobilni telefoni sa najboljim kamerama za 2020. godinu. Mnogo je telefona koji imaju vrhunske performanse, ali postavlja se pitanje na šta je potrebno obratiti pažnju ukoliko želite mobilni telefon koji garantuje savršene fotografije.

Kako izabrati telefon sa najboljom kamerom?

Odabrati mobilni telefon sa najboljom kamerom nije lako. Na tržištu je raznolika ponuda, ali na prvom mestu vi morate da znate šta možete da očekujete od kamere. Kada znate šta želite da postignete tim uređajem, u skladu sa tim ćete i izabrati mobilni telefon koji će te potrebe zadovoljiti.

Tri drugarice prave selfi fotografiju svojim mobilnim telefonom
Foto: Shutterstock

Nekome je prioritet fotografisanje, drugima snimanje, a neko možda želi da ode korak više u izradi profesionalnih snimaka i fotografija pa u tu svrhu želi da ima i objektiv za telefon, kao i stalak za telefon koji će neutralisati nemirnu ruku. Ono što je sigurno jeste da za svakoga postoji najbolja kamera koja će zadovoljiti upravo ono što želi, a ova tri mobilna telefona su po tom pitanju u samom vrhu za ovu godinu.

iPhone 11 Pro Max – vrhunski kvalitet fotografije

iPhone 11 Pro Max telefon ima trostruki sistem kamera sa po 12 megapiksela što, iako ne predstavlja najveći broj piksela u tehnologiji koja se svakog minuta razvija, čini da ovaj uređaj proizvodi fotografije vrhunskog kvaliteta koje pri tome izgledaju prirodno.

Ovaj iPhone telefon opremljen je glavnom, zatim ultraširokom kamerom, dok je treća telefoto kamera sa 2x optičkim zoom-om.

Prikaz zadnje strane telefona iPhone 11 Pro Max u četiri različite boje
Foto: Apple Authorised Assets

Sa sve tri kamere možete snimati 4K video pri 60fps ako to želite, a prelaz s jedne na drugu u toku snimanja je impresivno gladak i skoro pa neprimetan. Selfi kamera ima takođe 12 megapiksela i snima 4K video, pa i SloMo video zapise.

iPhone 11 Pro Max je otporan na vodu i prašinu i to do 4 metra dubine, maksimalno 30 minuta.

Noćni režim Apple uvodi među poslednjima, ali su dali primer drugima. Uređaj ga automatski uključuje i produžava ekspoziciju u zavisnosti od količine svetla i mirnoće ruke. Nudi opciju isključivanja ili skraćivanja ekspozicije, ako mislite da je potrebno. Fotografije ne ispadaju nerealno osvetljene, a zadržavaju gomilu detalja.

iPhone 11 Pro Max je idealan za snimanje putopisnih fotografija, travel blogeri ga obožavaju, pa je savršen izbor za beleženje uspomena s putovanja, a o Instagram fotografijama da ne govorimo.

iPhone 11 pro Max je savršen telefon za sve koji vole vrhunski kvalitetne fotografije, koje ne izgledaju veštački.

Samsung Z Flip – moć u malom pakovanju

Moderni sklopivi telefon iz Samsung Galaxy Z serije učiniće da fotografisanje dobije novu dimenziju i pruži još veći užitak nego što je to bilo ranije.

Ovaj telefon omogućava pravljenje vrhunskih selfija, a na najbolji način beleži momente koje želite da ovekovečite uz pomoć ultraširokog objektiva.

Samsung Galaxy Z Flip uređaj savršen je za hands-free fotografisanje kada koristite ekran poklopca ili kada je sklopljen u Flex (Free-stop) režimu. Jednostavno fotografišite uz pomoć Galaxy Z Flip izdavanjem glasovnih komandi ili pokazivanjem dlana prema ekranu.

Sklopivi Samsung Z Flip sa buketom cveća
Foto: Samsung

Glavna dvostruka kamera ima 12 megapiksela, kao i dodatnih 12 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike.

Samsung Z Flip krasi Samsung revolucionarno ultratanko staklo, a napravljen je tako da traje bez obzira na to koliko ga puta zaklopite i otklopite.

Minimalnih dimenzija svojim korisnicima pružiće maksimalan efekat i doprineti novoj perspektivi fotografisanja bez stativa u bilo koje doba dana.

Ultrapraktičan, naoružan odličnom opremom, Samsung Galaxy Z Flip je savršen izbor za sve koji za rezultat vole odličnu fotografiju bez imalo muke. Vrlo elegantnog izgleda, kao i mnogi Samsung telefoni, Samsung Galaxy Z Flip je veliki korak napred kada je reč o kvalitetu kamere.

Huawei P40 Pro – za fotografije pune detalja

Nova kamera koja je jedan od aduta ovog telefona čini da Huawei P40 Pro jeste nekoliko grama teži od prethodnika Huawei P40, ali impresivne fotografije koje će vam omogućiti, učiniće da na to i ne obratite pažnju.

Huawei je kod ovog modela upotrebio četvorostruku kameru, a posebna pažnja je posvećena sočivima tako što se povećala njihova rezolucija.

Glavna kamera je objektiv pod imenom Ultra Vision sa velikim sočivom od 50 megapiksela, ali je fokus značajnije poboljšan. Po automatizmu fotografije su rezolucije 12,5 megapiksela iako možete namestiti da slikate sa svih 50, ali za tim nema potrebe jer, kao i ranije, Huawei i Leica rade odličan posao.

Drugi objektiv je ultra širokougaoni i to je 40 megapikselno sočivo, a treće sočivo telefoto takođe ima bolje performanse sa svojih 12 megapiksela kako bi se dobile slike bez ikakvih šumova, senki, sa jasnim i dobrim dinamičkim opsegom. Uverićete se da u praksi zaista i jeste tako jer P40 Pro daje odlične fotografije koje u nekim slučajevima dodaju malo „topline” bojama u odnosu na original.

Prednja – selfi kamera od 32 megapiksela je sa autofokusom.

Telefon Huawei P40 Pro u ženskim rukama
Foto: Huawei

Kod fotografija po slabom osvetljenju Huawei i ovaj put radi dobar posao. Fotografije koje budete zabeležili ovim telefonom u noćnom režimu vas neće razočarati ni u kom slučaju.

Ako ste ljubitelj Huawei telefona, onda su vam performanse Huawei P40 Pro sigurno poznate, a ovaj Huawei P40 Pro je još razlog da se ponovo zaljubite u ovaj brend.

Tople fotografije koje su rezultat njegove kamere lako se prepoznaju na društvenim mrežama, pa ako vam je jedan od razloga za kupovinu telefona sa dobrom kamerom imidž na Instagramu, ovo je savršen izbor za vas.

Koji telefon sa kvalitetnom kamerom kupiti?

Izvrsne performanse kamera svakog od tri telefona definitivno opravdavaju zašto su, zasluženo, na listi zvanoj telefoni s najboljim kamerama za 2020. godinu. Pa koji mobilni telefon kupiti, pitanje je sad? Tu su, ponavljamo, na prvom mestu vaše želje i potrebe.

Ukratko, ukoliko preferirate iOS operativni sistem u odnosu na Android, iPhone 11 Pro Max je pravi izbor. Sa svojom trostrukom kamerom od po 12 megapiksela uspomene ovekovečene u vidu fotografija zadržaće boje kakve su bile i u vašem sećanju, a selfi kamera idealna je i za snimanje videa, kao i SloMo video zapisa.

Samsung Z Flip će ljubitelje fotografije oduševiti hands-free fotografisanjem. Ovaj sklopivi model telefona, naime, savršen je za selfije, a njegov ultraširoki objektiv doprineće vrhunskom kvalitetu fotografija.

Huawei telefoni neće razočarati ni one najzahtevnije. Huawei P40 Pro sa povećanom rezolucijom svakog od sočiva učiniće da fotografije koje zabeleži njegova kamera budu vrhunske. Na problem sa fotografisanjem pri slabom osvetljenju sa ovim mobilnim možete da zaboravite jer će noćni režim zadovoljiti sve vaše potrebe.

Pogledajte i kompletnu ponudu mobilnih telefona u Tehnomaniji, osvrnite se dodatno na njihove kamere i izaberite model koji će ispuniti sve vaše zahteve.



Ostavite komentar