10 razloga zašto su Bluetooth zvučnici jedan od gedžeta koje moraš da imaš

  0

Sigurni smo da je malo onih koji nisu čuli za ove sjajne uređaje, a ukoliko si i ti među onima koji vole da slušaju muziku u svakoj prilici, na svakom mestu, onda su Bluetooth zvučnici savršeno rešenje za tebe.

Bez obzira na to da li se nalaziš u svom domu, planiraš kampovanje sa prijateljima ili boravak u prirodi, ovi sjajni gedžeti će uneti najbolje zvuke u tvoj dan. Sa njima možeš zaboravite na kablove i prepustite se omiljenim melodijama, ali i drugim audio-sadržajima, ma gde da se nalaziš.

Saznaj zašto ih svi obožavaju, u kojim situacijama mogu biti korisni i šta ih sve čini idealnim izborom za mnoge od nas.

1. Izuzetno su praktični i lako prenosivi

Zahvaljujući njihovoj bežičnoj tehnologiji, možeš ih poneti sa sobom gde god da kreneš.

Dovoljno je samo da im je baterija puna da bi ti pružili zadovoljstvo slušanja omiljene muzike i drugih audio-sadržaja.

Neki od modela imaju dizajn takav da ih je zgodno prikačiti za ranac kao privezak, a neki od njih poseduju kraću ili dužu traku poput tregera – tako ih možeš nositi na ramenu kao torbu ili zakačiti za guvernalu bicikla ili možda neko drugo zgodno mesto u zavisnosti od toga gde se nalaziš.

One male modele čak možeš nositi i u ruci bez ikakvih problema.

Bluetooth zvucnik visi na guvernali bicikla

2. Nemaju kablove

Možda će ti biti potreban onaj jedan kabl koji će ti omogućiti njegovo punjenje, ali ne više od toga.

Uz sjajne Bluetooth zvučnike se možeš potpuno opustiti i računati na uživanje u zvucima omiljene muzike bez potrebe da brineš o tome gde se nalazi utičnica i da li će kabl biti dovoljno dugačak da se poveže sve što bi trebalo.

Ponesi ga u park i odradi trening uz muziku, na izlet u prirodu, iznesi ga u dvorište ili na terasu dok nešto radiš, i uživaj u dobroj muzici sa društvom, prijateljima, porodicom i u brojnim sličnim prilikama.

3. Jednostavni su za korišćenje

Ako već koristiš pametni telefon, nećeš imati problema ni sa prenosivim zvučnicima. Ovi sjajni uređaji nemaju mnogo opcija i dugmića koji će te zbuniti, pa su mogućnosti da se ne snađeš svedene na minimum.

Putem svega nekoliko tastera i bez komplikovanih uputstava možeš ih uključiti, isključiti ili podesiti zvuk na odgovarajuću jačinu.

Neki od naprednijih modela imaju i nekoliko dodatnih podešavanja, te imaš priliku da, na primer, podesiš bas i slične karakteristike koje će ti obezbediti zvuk kakav želiš.

4. Brzo se povezuju sa drugim uređajima, gotovo u istom trenutku

Da bi uživanje u muzici i drugim audio-sadržajima sa tvog telefona, tableta, laptopa bilo po tvojim merilima, potrebno je da zvučnici budu povezani sa nekim od ovih uređaja sa kojih će se reprodukovati zvuk.

Bluetooth zvucnik u ženskoj ruci

Bluetooth tehnologija putem koje se oni povezuju podrazumeva brzo i jednostavno uspostavljanje veze i pristupanje bazi sa muzikom. Dovoljno je samo da tvoji pametni uređaji poseduju Bluetooth opciju da bi bili kompatibilni sa zvučnicima.

U zavisnosti od modela do modela, možeš ih povezati u svega par klikova, pustiti ono što želiš da slušaš i uživaš u omiljenim aktivnostima.

5. Pružaju ti dobar zvuk koji je uvek sa tobom

Nemoj misliti da će ti sa ovim simpatičnim i najčešće malim uređajima nedostajati sjajan zvuk. Bluetooth zvučnici će ti pružiti iznenađujuće dobar zvuk za tako male i jednostavne uređaje, te nema sumnje da ćeš maksimalno uživati u omiljenim melodijama.

U zavisnosti od toga da li model za koji se opredeliš ima mono ili stereo sistem, i sam kvalitet onoga što čuješ će varirati. Iako je, generalno gledano, zvuk i više nego zadovoljavajući kod svih bežičnih zvučnika, za sve one koji imaju istančan sluh i žele više, postoje modeli koji će pružiti zvuk izuzetnog kvaliteta. Za takve modele je obično potrebno izdvojiti i nešto više novca.

Na raspolaganju su ti modeli najrazličitijih karakteristika, te u skladu sa onim što želiš od svog bežičnog zvučnika, imaš mogućnost da odabereš ono što tebi najviše odgovara.

6. Mogu biti otporni na vodu, udarce i prašinu

Neki od brojnih modela Bluetooth zvučnika su prosto savršeni za dan na plaži i na bazenu jer su dizajnirani tako da budu otporni na vodu i prašinu. Uz njih nema razloga da razmišljaš o tome da li će im zasmetati neka kapljica vode.

Crni Bluetooth zvučnik uronjen u vodu

Pored toga, ima i onih koji mogu biti ne samo poprskani, već i delimično uronjeni u vodu i da im to ne smeta. Kompaktnost i praktičnost je kod ovakvih modela upotpunjena i ovom sjajnom karakteristikom koja je idealni dodatak za specifične situacije. Ovakvi modeli su obično napravljeni ili obloženi specifičnim materijalima kao što je guma, koji obezbeđuju njihovu postojanost i izdržljivost u navedenim okolnosti – uz sve to oni su i dalje atraktivni i zgodni.

Bilo da si na kupanju sa društvom ili porodicom, pripremi listu svojih omiljenih pesama, ponesi svoj omiljeni prenosivi zvučnik i uživaj u savršenom ritmu tokom vrelih letnjih dana.

7. U ponudi su i smart modeli Bluetooth zvučnika

Pametni bežični zvučnici poseduju posebnu i najnoviju tehnologiju koja podrazumeva upravljanje glasom i neke slične smart funkcionalnosti koje ti omogućavaju njihovo još lakše i praktičnije korišćenje.

Ukoliko ti je ova karakteristika važna i želiš neki od primeraka koji je imaju, predlažemo da pre konačnog izbora proveriš da li je odabrani model i smart.

Muškarac u farmericama i košulji uključuje Bluetooth zvučnik

8. Imaju pristupačnu cenu i isplativi su

Bluetooth zvučnike možeš pronaći po veoma povoljnim cenama, a užitak koji ti pružaju je vredan novca koji ulažeš. Smatra se da je tehnologija toliko napredovala da je kvalitet zvuka koji nude bolji nego ikada pre i da za pristupačnu cenu možeš uživati u svim prednostima ovih uređaja.

Ukoliko si među onima koji nemaju neke posebne zahteve kada je zvuk u pitanju, za relativno malo novca možeš odabrati model koji će ti savršeno odgovarati.

Ako pak želiš neke posebne i specifične opcije, cena može varirati, pa u skladu tvojim potrebama i karakteristikama određenih modela možeš pronaći ono što je tebi potrebno, za novac koji želiš da investiraš u ovaj uređaj.

9. Lako se i brzo pune

Neodoljivi Bluetooth zvučnici su efikasni i kada je punjenje u pitanju, tako da možeš uživati u satima i satima reprodukcije.

Vreme punjenja se razlikuje od modela do modela – obično će biti potrebno oko nekoliko sati, pa čak i manje, da bi se zvučnik u potpunosti napunio i omogućio ti od 6 do 12 sati neprekidnog vremena reprodukcije, a kod snažnijih modela i duže.

Ipak, ne treba zaboraviti da se ovo može razlikovati u zavisnosti od modela do modela, te na ovu karakteristiku posebno obratiti pažnju pre kupovine kako bi i sam odabir bio u skladu sa tvojim potrebama.

10. Zanimljivih su boja i imaju dizajna koji će zadovoljiti različite ukuse

Bluetooth zvučnici su ne samo kompaktni i praktični, već i atraktivnog dizajna koji će te osvojiti. Pronaći ćeš ih u najrazličitijim bojama, veličinama, pa i oblicima.

Šareni Bluetooth zvučnik na drvenom stočiću

Možeš birati da li želiš da kupiš mali ili veliki Bluetooth zvučnik, crveni, žuti, plavi… Nema te boje koju nećeš moći da pronađeš, a oblici su tek posebna priča.

Da napraviš dobru atmosferu, neki od modela poseduju i raznobojna LED svetla, pa će zabava biti još bolja uz light show i zanimljive svetlosne efekte.

Na šta obratiti pažnju kada kupuješ bežične zvučnike?

Za sve ljubitelje muzike i dobrog zvuka prednosti ovih sjajni uređaja su zaista nemerljive, ali kako je njihov izbor zaista veliki, mnogo je različitih modela koji pružaju i različite mogućnosti.

Pored uobičajenih karakteristika kao što su veličina, boja, da li je vodootporan, smart i slično, tu su i neke dodatne mogućnosti koje nekima mogu biti posebno značajne.

  • Mogućnost punjenja drugih uređaja – Da bi ovo bilo moguće, potrebno je i da sam zvučnik bude veći, kako bi i samo baterija bila većeg kapaciteta i omogućila punjenje drugih uređaja, ali i da zvučnik ima USB izlaz
  • Uparivanje sa drugim zvučnicima – Ukoliko želiš jači zvuk, biće potrebno da upariš više zvučnika međusobno kao i da oni, svaki pojedinačno, podržavaju ovu mogućnost
  • Posedovanje mikrofona – Bluetooth zvučnik sa mikrofonom nudi posebnu pogodnost jer ti omogućava jednostavno i lako javljanje i odgovaranje na pozive sa mobilnog telefona
  • Dužina trajanja baterije – Najčešće zavisi od veličine samih zvučnika, samim tim i veličine baterije, tj. njenog kapaciteta, te ako ti je od presudnog značaja ova stavka, važno je da pri kupovini i odabiru posebno obratiš pažnju na ovu karakteristiku

Plavi Bluetooth zvučnik okačen na rame devojke

Važno je da znaš da i najklasičnije varijante ovih proizvoda nude optimalne performanse za sve one kojima je cilj da uz sebe imaju uređaj za prenos dobrog zvuka sa kojim će biti nezavisni od struje i napajanja.

Onima koji imaju specifične potrebe predlažemo da se detaljno upoznaju sa karakteristikama različitih modela i odaberu onaj koji svojim performansama može da ispuni njihove zahteve.

Najbolji Bluetooth zvučnici, za sjajnu atmosferu ma gde se nalaziš

O popularnosti bežičnih zvučnika se danas ne treba mnogo pričati jer verujemo da njihova praktična strana podjednako oduševljava sve ljubitelje dobrog zvuka i atmosfere, bez obzira na godine, navike i životni stil.

Bilo da li u svom dvorištu praviš ručak za najbliže, roštiljaš sa društvom ili planiraš odlazak na izlet, kampovanje ili plažu, ovi fantastični uređaji mogu biti uvek sa tobom.

Pojačaj zvuk sa svog telefona, tableta ili laptopa uz neki od fenomenalnih Bluetooth zvučnika i oboj dan omiljenim melodijama čak i kada si u pokretu.



Ostavite komentar