Projektor za kancelarijski prostor – na šta obratiti pažnju

  0

Sve više poslova obavlja se online putem, okruženja za sastanke učestalije naginju ka virtuelnom. Zato je veoma važno da firma u svojim salama za sastanke ima mogućnost vođenja video prezentacija na nešto višem nivou, koristeći projektor.

Potrudićemo se da vam pomognemo da razumete sve prednosti korišćenja projektora, ali i dodatne opreme koja itekako može da doprinese celokupnom izlaganju na sastancima.

Nakon što ćemo vas naoružati osnovnim znanjima o projektorima, moći ćete lakše da pronađete idealan projektor za svoju kancelariju ili konferencijsku salu.

Zašto je važno da u kompaniji postoje projektori?

Verovatno i sami uočavate kako se današnje poslovanje kreće dinamičnim tempom, a kako bi se taj tempo ispratio neophodno je da firma konstantno pravi napredak. Ne samo u načinu poslovanja, već i u samoj prezentaciji svojih rezultata.

Kako biste privukli što više saradnika važno je da svoj posao i zacrtane ciljeve, ideje prezentujete na što kvalitetniji i privlačniji način. A da biste uspeli da svoju profesionalnost prikažete na višem nivou potrebni su vam projektor i dodatna oprema – platno za projektor, nosač za projektor, prezenter.

Uz pomoć projektora moćićete da zakoračite u poslovni svet vođenjem razgovora i prikazom materijala na ekranima veličine preko 300 inča.

Eleganti zaposleni ovde video konferenciju u kancelariji koristeći projektorsko platno i projektor

Između ostalog projektor i adekvatna dodatna oprema za projektore izazvaće kod vaših slušalaca mnogo pozitivnih komentara, samo neki od njih glasiće:

  • Izuzetno su profesionalni, koriste čak i prezenter!
  • Pouzdani partneri, zašto da ne sklopimo jedan unosan posao?
  • Kompanija prati inovacije, isplatiće nam se saradnja sa njima 100%.

Uz projektor sa dopunskom opremom sigurni smo da će rezultati biti vidljivi u veoma kratkom roku, i da će bar neki od komentara krenuti da se šire velikom brzinom među vašim saradnicima.

Projektori su idealni za prezentacije, video konferencije ali i zabave

Osim što se koriste projektori u firmi za prezentacije, mogu se upotrebljavati i za razne druge aktivnosti.

Korišćenjem projektora tokom Zoom, Microsoft Teams sastanaka istovremeno ćete moći sa više kolega, saradnika da razgovarate koristeći veliko platno. Sastanak će teći dinamičnije, zabavnije što će sigurno rezultirati novim kreativnim idejama i rešenjima za poslovne izazove.

I ne samo za to, projektor su pogodni i za korišćenje u nešto opuštenijoj varijanti poslovanja. Ukoliko volite da organizujete okupljanja van firme sa vašim zaposlenima, što da ne, ponesite projektor i platno sa sobom u kafić (ne zaboravite da se sa vlasnikom dogovorite o detaljima) i kroz zabavu prođite vaše ciljeve za naredni period. Dodatno napravite neki zanimljiv kviz o zaposlenima, karaoke žurku, unesite pozitivnu timsku atmosferu.

Korišćenje projektora i platna za projektor u modernom restoranskom okruženju

Koji projektor za prezentaciju izabrati?

Poslovni projektori su uglavnom fokusirani na prikazivanje statičkih slika kao što su dokumenti, tabele, grafikoni, prezentacije, međutim tu se često mogu pronaći i dodatni multimedijalni sadržaji.

Samim tim za njhovo prikazivanje važna je osvetljenost, rezolucija, udaljenost od platna, kablovi i druge karakteristike. Istražimo ih sve ponaosob zajedničkim snagama.

Osvetljenost (lumeni) su bitni za što jasniji prikaz slike i videa

Osvetljenost je važan segment na koji treba obratiti pažnju prilikom kupovine projektora kako vam pomaže u isporuci slike i to najboljeg kvaliteta na osnovu toga koliko je prostorija svetla.

Kancelarijski projektori uglavnom se koriste u dobro osvetljenim salama za sastanke. Zbog toga je preporučeni nivo osvetljenosti za kancelarijske projektore obično u rasponu od 2000 do 3000 lumena.

Birajte rezoluciju u skladu sa željenim prikazom sadržaja

Ono što je definitivno ključno za uspešnu prezentaciju jeste jasan prikaz slike ili videa. To ukratko znači da vaši slušaoci, gledaoci moraju da vide svaki mogući detalj, bez obzira na udaljenost projektora od platna ili zida na kom se vrši prezentovanje. Zato obratite pažnju na rezoluciju.

Ako na vašem projektoru želite da prikažete samo Power Point prezentacije, dokumente i druge tekstualne datoteke, SVGA rezolucija (800×600 px) bi trebala biti dovoljna.

Ukoliko pak želite povremeno da prikazujete i neki video sadržaj, ciljajte na veće rezolucije kao što su XGA (1024×768 px), WXGA (1280×800 px) ili Full HD (1920×1080 px).

Udaljenost projektora od platna

Pod pretpostavkom da ste doneli odluke o tome koja rezolucija vam je potrebna, kolika vam je osvetljenost potrebna za vaše okruženje, želećete da znate na kojoj udaljenosti je potrebno postaviti projektor. Ali zar je i to važno? Naravno da jeste.

Udaljenost projektora od platna za projektor veoma je bitna kako bi se proizvela jasna slika bez zamućenih tragova. Postoje projektori kratkog dometa (short throw) koje postavljate blizu ekrana, dok su tu i projektori većeg dometa (long throw) koje možete koristiti na većoj udaljenosti.

Koji kabl za projektor vam treba?

Većina uređaja podrazumevano ima VGA konekciju, što olakšava njihovo povezivanje sa projektorima i video opremom. HDMI ulaz takođe postaje tipična karakteristika, pogotovo zato što većina laptopova ima baš HDMI ulaz.

Muškarac povezuje projektor

Uz napredak tehnologije, brojni projektori spremni su da ponude Wi-Fi konekciju što proces povezivanja čini dodatno jednostavnijim. Tako i da vam u ovim slučajevima kabl za projektor čak neće ni trebati.

Da li izabrati DLP projektor ili LCD projektor?

Danas je na tržištu dostupno nekoliko tipova projektora. Dva tipa koja se obično koriste za komercijalnu upotrebu su DLP i LCD projektori, dok se vrlo često može zapaziti i laserski projektor koji je pogodniji za gledanje filmova. Dakle, kada birate projektor za firmu, birajte između DLP i LCD projektora, ne možete pogrešiti.

Odaberite pouzdan brend, kvalitet će doći sam

Kada su u pitanju brendovi za projektore su na dobrom glasu nekoliko svetskih imena, samo neki od njih su Epson, Philips i Samsung. Oni se prvashodno mogu pohvaliti kvalitetom izrade, ali i cenama koja su uz napredak tehnologije postali sve pristupačniji našim mogućnostima.

Top 3 najbolja Epson projektora za prezentaciju

Epson projektori su profesionalni projektori odlični za prezentacije iz mnogo razloga. Oni su u veoma pristupačnom cenovnom rangu, što je pored samih karakteristika projektora složićete se vrlo bitno razmotriti. Iz naše ponude vam trenutno možemo preporučiti 3 odlična Epson modela.

Epson projektor EB-E20 odlikuje pre svega lagan i kompaktan dizajn koji njegovo premeštanje omogućava bez imalo muke. Njegova težina je svega 2,7 kg, imaćete utisak kao da sa sobom nosite nešto teži laptop. Odličan je projektor za prezentacije u kancelarijama, ali i većim konferencijskim salama.

Za projekciju slike koristi 3LCD tehnologiju (3 Liquid Crystal Display) koja sadržaj isporučuje u XGA rezoluciji (1024 x 768 px). Osvetljenost je od 3400 do 2200 lumena, kontrast 15000:1, a maksimalna udaljenost projektora od platna iznosi 1,76 m.

Priključci za povezivanje su standardni – HDMI, VGA, USB i drugi. Poseduje odlične režime za prezentacije, ali i za kućni bioskop. Može da projektuje sliku veličine od 30″ do čak 350″.

Zastupljene su i dodatne funkcije: AV Mute Slide, Digital zoom, Direct Power on/off, OSD copy, Quick Corner, Split-screen.

Epson projektor EB-E20

Epson projektor EB-X06 je praktičan za prenošenje kako teži samo 2,5 kg. Idealan je za korišćenje u različitim salama za sastanke, a čak i za eksterne konferencije.

Sliku projektuje koristeći 3LCD tehnologiju (3 Liquid Crystal Display) i to u XGA rezoluciji (1024 x 768 px). Osvetljenje je u rasponu od 3600 do 2400 lumena, kontrast 16000:1, maksimalna udaljenost projektora do platna je 2,17 m.

Koristi standardne priključke za povezivanje USB, VGA, HDMi i druge. Ima različite režime rada – režim prezentacije i bioskopski režim su samo jedni od njih. Projektuje sliku veličine od 30″ do fascinantnih 300″.
Neke od njegovih dodatnih funkcija su AV Mute Slide, automatsko traženje izvora, funkcija podeljenog ekrana.

Epson projektor EB-X06

Epson projektor EB-W06 moćićete lako da prenosite zahvaljujući njegovoj maloj težini od 2,5 kg. Pogodan je za sale za sastanke, ali se takođe može koristiti i za filmove.

Za projekciju slike zadužena je 3LCD tehnologija koja sliku projektuje u WXGA rezoluciji (1280 x 800 px). Osvetljenje se kreće u opsegu od 3700 do 2400 lumena. Projektovanje možete obaviti sa minimalne razdaljine od 1,68 m, dok je maksimalna razdaljina za projektovanje 2,02 m.

Priključci za povezivanje su uobičajni USB, VGA, HDMI i drugi. Od režima rada izdvajamo režim prezentacije i bioskopski režim.

Ovaj sjajni uređaj poseduje dodatne funkcije – automatsko pretraživanje izvora, funkcija podeljenog ekrana i druge koje možete samostalno istražiti.

Epson projektor EB-W06

Ne zaboravite na platno za projektor

Uz projektor kao i jedna posebna isplativa investicija na duže staze definitivno ide platno za projektor. Koristeći ga uštedećete vaša sredstva, jer ćete eliminisati korišćenje dodatnog materijala za sastanke. Izbećićete korišćenje fascikli, kopija materijala, pribora za pisanje koji su potrebni za beleške i ponovnu štampu materijala u slučaju da nešto pred sam sastanak izmenite.

Ovako vašu prezentaciju možete odraditi na laptopu, izmene raditi čak i 5 minuta pred sastanak, prezentovani je na savršen način koristeći projektor i platno za projektor. Na samom kraju sastanka kroz jedan klik vašu prezentaciju možete putem mejla podeliti sa vašim zaposlenima, kolegama ili saradnicima.

Kada je u pitanju izbor modela platna za projektor, nećete imati poteškoća, jer postoje samo dva tipa. Prvi tip je platno na izvlačenje koje ne zauzima puno prostora. Tu je i nešto klasičnije platno u vidu stalka koje je pogodno za korišćenje ukoliko imate prostor gde će platno trajno stajati.

U sali za sastanak aktuelna je radna atmosfera tokom video konferencije koristeći projektor i platno za projektor

Koristeći nosač za projektor uštedećete na prostoru

Kada ste odabrali pravi projektor za vaše potrebe i platno na red dolazi i pitanje gde ćete vaš novi projektor montirati?

Naravno, uređaj možete postaviti na sto ili neku policu, ali to nije poželjno prvobitno iz bezbednosnih razloga. On sa police lako može skliznuti, a to ne želite da se desi. Dok kada projektor postavite na sto, verovatno ćete u toku prezentovanja imati smetnje usled slučajnih prolazaka kolega ispred stola odakle se prikazuje slika.

Opcija koja je mnogo bolja jeste postavljanje projektora na plafon koristeći nosač za projektor. Prednosti ovog načina montiranja su mnogobrojne. Nećete razmišljati o njihovoj bezbednosti, kolege vam neće ometati prezentaciju prolaskom.

Projektor postavljen na plafon koristeći nosač za projektor

Takođe, postavljanjem projektora na plafon moćićete da pozicionirate sliku na najprecizniji način, da omogućite savršen ugao gledanja za sve gledaoce, slušaoce bez obzira na to u kom delu sale se nalaze.

Ono što je dodatno važno napomenuti jeste da postavkom projektora na nosač na plafon nećete imati problema sa ventilacijom. Neće biti prepreka u vidu rokovnika, laptopa, torbi ili drugih predmeta koji se mogu naći na stolu u projektorovoj neposrednoj blizini.

Obezbedite prezenter, dodatnu opremu koja ostavlja upečatljiv utisak

Kako bi vaša prezentacija zadivila vaše slušaoce, iznenadite ih korišćenjem prezentera. Pointer za projektor je vrlo jednostavan uređaj za korišćenje. Povezuje se lako sa laptopom, mobilnim telefonom ili drugim uređajem koji ima Wi-Fi konekciju. Zahvaljujući svom dometu od 8 m, 15 m i više služiće vam za prezentovanje u manjim ali i većim konferencijskim salama.

Prezenter će vam olakšati da upravljate slajdovima, video zapisima i drugim sadržajem koji ćete predstavljati putem projektora.

Takođe, dodatna prednost prezentera je nepostojanje kablova koji vam mogu smetati prilikom prezentovanja, oni rade samo na baterije.

Muškarac koirsti prezenter za prikazivanje sadržaja sa laptopa na projektorsko platno

Osim što ga možete korisiti u svojoj firmi, lako ga možete poneti i na eksterne sastanke gde ćete držati vašu prezentaciju. To će posebno oslikati vašu profesionalnost, želju za uspehom i sklonost ka inovacijama.

Unapredite svoje poslovanje već danas

Pratite inovacije koje današnje tržište servira, ne dozvolite ni u jednom trenutku da zbog manjka adekvatne tehnologije vaš posao ispašta.

Zaslužite poverenje vaših zaposlenih, kolega, saradnika i uvećajte profit zajedno sa njima koristeći projektor i dodatnu opremu.

Ne propustite priliku za kupovinu projektora koja će vam se isplatiti neočekivanom brzinom, koji će zaseniti vaše konkurente.



Ostavite komentar