Fitnes sprave za vežbanje kod kuće koje će te motivisati da svoje telo dovedeš u top formu

  0

Od ponedeljka počinjem da vežbam.

Koliko ti je puta ova čuvena rečenica poslužila da odložiš svoje planove? Ali baš taj ponedeljak nikako da dođe, zar ne? Ili možda dođe s vremena na vreme, ali motivacija ne potraje duže od par dana ili eventualno nedelja. A onda uhvatiš sebe kako ne možeš da uđeš u omiljene pantalone ili se zadišeš pri svakom manjem naporu.

Priznaćeš, uvek je pravo vreme da svoje telo dovedeš u formu kakvu zaslužuje i da se osećaš dobro u svojoj koži. A sprave za vežbanje kod kuće su baš ono što ti je potrebno za to, zato ti predlažemo sjajne modele.

Složićeš se, ne vredi više čekati taj čuveni ponedeljak. Najbolje vreme da kreneš sa vežbanjem je upravo sada. Za par meseci zahvalićeš sebi.

Organizuj treninge onako kako tebi odgovara

Vežbanje ima višestruke benefite i ne govorimo samo o izgledu. Osim što izgrađuješ mišiće i sagorevaš kalorije i masne naslage, vežbanjem podstičeš dotok kiseonika do svih delova tela i pospešuješ eliminaciju toksina iz organizma. Odmah posle vežbanja osetićeš prijatan umor i oslobođenje od stresa i napetosti koja ti se nagomilava u telu.

Nasmejana devojka stoji pored prozora sa zavesom, drži flašicu vode i briše čelo peškirom zadovoljna urađenim treningom

Sjajno je imati zdrav i koristan „izduvni ventil” kao što je umerena fizička aktivnost. Da ne pominjemo onaj osećaj satisfakcije kada znaš da činiš nešto dobro za sebe. Što duže vežbaš rezultati su uočljiviji, promene na telu i u raspoloženju su evidentne, motivacija raste, a dugoročne posledice su višestruko korisne za fizičko i psihičko zdravlje.

Kako bi ti se vežbanje lakše uklopilo u rutinu, idealno bi bilo ako bi ova aktivnost bila potpuno prilagođena tebi. Uz praktične sprave za vežbanje kod kuće, prilagodi način, vreme i mesto vežbanja svojim potrebama umesto da svoj dan ili nedelju organizuješ prema rasporedu treninga. Najvažnije je da se osećaš prijatno i da ti izabrana aktivnost prija i rezultati će sami doći.

Prva asocijacija na vežbanje većini je verovatno teretana. Iako može biti dobar izbor, ipak, nije za svakoga. Organizovani i vođeni treninzi su jedna od opcija, ali tu dolaziš u situaciju da neko drugi organizuje tvoje vreme ili da možda vežbaš tempom koji ti ne odgovara.

Za maksimalne rezultate, od izuzetne važnosti je da slušaš svoje telo, ne preteruješ i da vežbaš u atmosferi u kojoj se osećaš komforno. A gde je prijatnije nego kod kuće?

Žena vežba na traci za trčanje u dnevnoj sobi, u uglu na fotelji sedi muž i radi za računarom, a na podu je kuče

Prednosti vežbanja kod kuće

Ukoliko ti se čini da dan nema dovoljno sati da postigneš sve ono što se od tebe očekuje ili sve ono što želiš, verovatno ti uključivanje dva do tri treninga nedeljno u pretrpan raspored deluje kao nemoguća misija.

Uz fitnes sprave za vežbanje kod kuće i prateću opremu nedostatak vremena ti ne može poslužiti kao izgovor za preskakanje treninga. Postavi svoj sobni bicikl, eliptični trenažer ili traku za trčanje gde god ti odgovara, iskoristi vreme i dok vežbaš odgledajte omiljenu seriju ili dugo očekivanu utakmicu.

Koje sprave za vežbanje kod kuće će ti pomoći da ostvariš vrhunsku formu?

Prvi koraci ka zavidnoj formi su čvrsta odluka i nabavka odgovarajuće opreme, odnosno sprava za vežbanje koje će ti pomoći da postigneš svoje ciljeve. Izbor odgovarajuće sprave pomoći će ti da više uživaš u sagorevanju kalorija, ali i da ciljano aktiviraš grupe mišića koje su ti problematične i lakše i brže postigneš željenu figuru.

Sobni bicikl za vrhunsku formu

Možda i najpoznatija sprava kada govorimo o kućnim fitnes uređajima jeste sobni bicikl. To sigurno nije slučajno, ova odlična sprava olakšaće ti i obogatiti život redovnim kvalitetnim treningom u vidu vožnje bicikla bez potrebe da izlaziš iz kuće i brineš o vremenskoj prognozi.

Da ne pominjemo da bi za potpuno uživanje u vožnji bicikla napolju idealno bilo da imaš uređene staze za bicikliste u svojoj bližoj okolini, što nije uvek slučaj. Takođe, koliko god da uživaš u vožnji, uz sobni bicikl nema rizika da se zaneseš i odpedalaš dalje nego što je planirano i zakasniš na porodičnu večeru.

Muškarac u šorcu i atlet majici vežba na sobnom biciklu u dnevnoj sobi

Sobni bicikl idealna je opcija ukoliko želiš da smršaš, poboljšaš kondiciju i staviš malo veći akcenat na oblikovanje donjeg dela tela. Položaj i način rada sobnog bicikla, odličan je ukoliko želiš da smanjiš opterećenje kolena.

Zahvaljujući raznim opcijama odabira intenziteta vežbi i praćenja osnovnih parametara, koje zavise od modela bicikla koji odabereš, trening ćeš moći u potpunosti da prilagodiš sebi i svojim mogućnostima. Kao i ostali članovi tvoje porodice.

Za sjajan trening, Ring sobni bicikl ima mogućnost podešavanja ugla upravljača, podešavanje sedišta po visini, kao i osam stepena opterećenja tako da ga možeš podesiti kako ti odgovara. Digitalni displej meri puls, vreme vožnje, kao i potrošene kalorije tako da možeš da pratiš svoj napredak.

Sve u svemu, sobni bicikl je idealno rešenje za sve koji žele noge kao izvajane, bez izgovora.

Eliptični trenažer za trening bez kompromisa

Eliptični trenažer, popularniji kao sprava za nordijsko skijanje, savršen je izbor za vežbanje u kućnim uslovima ukoliko želiš kompletan trening. Osim jačanja i zatezanja mišića, radićeš na poboljšanju svoje kondicije. Pored donjeg dela tela, ova sprava aktivira i mišiće leđa, ruku i abdomena što je posebno značajno ukoliko dugo vremena provodiš sedeći.

Na eliptičnom trenažeru možeš simulirati penjanje uz stepenice, hodanje po uzbrdici, nordijsko skijanje itd. I sve to bez dodira sa podlogom, za manje opterećenje zglobova i kolena.

Ukoliko ti je jedan od glavnih ciljeva i motivatora za vežbanje gubitak viška kilograma, ova sprava za vežbanje je odličan izbor. Ring eliptični trenažer donosi mogućnost podešavanja opterećenja, kao i praćenje važnih parametara tokom treninga, pa može biti baš ono što ti je potrebno da postigneš željene rezultate.

Mlada devojka u sportskoj opremi podešava intenzitet treninga na displeju eliptičnog trenažera koji je postavljen pored prozora

Zavisno od modela, ove sprave za vežbanje mogu imati razne funkcije koje će ti olakšati kako izbor vežbe, tako i praćenje rezultata. Na displeju možeš pratiti puls, broj potrošenih kalorija i razne druge parametre, kao i podešavati nivo otpora za lakši ili intenzivniji trening. Neki modeli imaju i unapred definisane programe vežbi koji više pokreću određene grupe mišića, pa ih možeš kombinovati u skladu sa rezultatima koje želiš da postigneš.

Odaberi model po svojoj meri, pusti omiljenu muziku koja te motiviše, pokreni svoje telo i oslobodi se stresa sjajnim i efektivnim treningom.

Uz trake za trčanje dovedi svoje telo do savršenstva

Ukoliko uživaš u brzom hodanju ili trčanju, ali baš te ne oduševljava činjenica da to isto moraš da radiš po dubokom snegu ili da u zimskim mesecima ispadneš iz forme, trake za trčanje su kao stvorene za tebe. Angažuj celo telo i sve grupe mišića i uživaj uz omiljenu muziku u laganom džogingu ili treningu visokog intenziteta koji će ti ubrzati puls.

Trake za trčanje takođe dolaze u različitim varijantama i možeš odabrati neki od modela koji beleže brzinu, rastojanje i ostale značajne parametre pomoću kojih ćeš moći da pratiš svoj napredak i prilagođavaš intenzitet treninga. Možeš ih postaviti u bilo koji kutak svog doma jer čak ni rasklopljene ne zauzimaju puno mesta, a lako se sklapaju i odlažu.

Muškarac u sportskoj opremi trči na traci za trčanje u prostoriji sa sobnom biljkom i dugom belom zavesom

Uskoči u svoje omiljene patike i u prijatnoj atmosferi svog doma posveti se vežbanju. Uživaj u osećaju da ne propuštaš trening dok kroz prozor posmatraš kako pljušti kiša ili duva vetar. Za tebe sada vremenski uslovi nisu prepreka ka postizanju zacrtanih ciljeva.

Traka za trčanje sa 15 programa biće odličan saveznik na tvom putu ka odličnoj formi.

Dodatna oprema koja će ti pomoći da postigneš bolje rezultate

Kako bi se tvoj trud višestruko isplatio, dobra opcija je da iskoristiš i razne fitnes rekvizite koje možeš kombinovati da dopuniš svoj trening ili da se ciljano usresrediš na određene kritične zone.

Jednom nedeljno posveti pola sata nešto drugačijem vidu vežbanja i ojačaj svoje mišiće pomoću tegova, obruča ili lopte za pilates.

Jedan od najboljih dodataka za vežbanje su elastične trake koje su idealne za aktivaciju različitih grupa mišića.

Uz trake za vežbanje aktiviraj svaki mišić

Elastične trake za vežbanje odlične su za izgradnju i definisanje mišića. Uz ove fantastične pomagače imaćeš otpor savršeno prilagođen tebi i moći ćeš da ga doziraš zavisno od stepena opterećenja koji osećaš. Različitim kombinacijama ojačaćeš čak i grupe mišića koje se teško aktiviraju drugim načinima vežbanja oslanjajući se na snagu sopstvenog tela i otpor koji traka pruža.

Devojka u sportskoj opremi vežba pomoću elastičnih traka

Odaberi trake za vežbanje koje ti najviše odgovaraju i koristi ih za zatezanje i jačanje mišića, poboljšanje pokretljivosti i istezanje tela. Zahvaljujući malim dimenzijama, možeš ih poneti na odmor ili vikend putovanje i vežbati kad god i gde god poželiš. Takođe, neće ti predstavljati problem da im nađeš stalno mesto u svom domu jer zauzimaju izuzetno malo prostora.

Fitnes narukvica kao tvoj najbolji saveznik

Podigni svoje sportske aktivnosti na viši nivo uz jednu od fenomenalnih fitnes narukvica. Osim što se mogu savršeno uklopiti u svaki stil, imaju niz funkcija koje će ti vežbanje i zdrav život učiniti jednostavnim i zanimljivim, a tvoje napore efikasnijim.

Zavisno od modela, narukvica za fitnes nudi niz opcija i različitih režima treninga, mogućnost podešavanja cilja i trajanja treninga, indikator manjka fizičke aktivnosti itd…

Izvuci maksimum iz funkcija kao što su merenje otkucaja srca, praćenje kvaliteta sna, merač koraka i mnogih drugih. Unosom svojih podataka i željenih parametara možeš da personalizuješ i savršeno pratiš svoje telo i promene na njemu.

Devojka posle treninga prati parametre na fitnes narukvici

Osim što su super gedžet, fitnes narukvice su vrlo korisne i olakšavaju utvrđivanje uzročno-posledičnih veza između određenih ponašanja ili spoljnih faktora i njihovog uticaja na tvoje zdravlje i fizičku aktivnost.

Ulaganjem u dobru fitnes narukvicu, imaćeš utisak kao da kraj sebe imaš ličnog trenera koji ti je na raspolaganju 24h dnevno i koji odlično poznaje tvoje telo i tvoje navike. Dobar izbor je Xiaomi Smart Band 7 sa više od 110 sportskih režima koju možeš povezati sa Mi Fitness aplikacijom za jednostavno i pregledno praćenje rezultata.

Pojas za mršavljenje – Maksimizuj svoje rezultate

Izrađen od specijalnog platna i dizajniran da se savršeno uklopi ispod svake odeće, pojas za mršavljenje možeš nositi tokom celog dana ili samo prilikom vežbanja za maksimalne rezultate.

Ovaj diskretni saveznik pomoći će ti da ubrzaš gubitak suvišnih kilograma i masnih naslaga i pospešiće eliminaciju toksina. Posebno će ti koristiti ukoliko veći deo dana provodiš sedeći ili ti je stomak izraženo problematična regija.

Neka vežbanje bude uživanje

Bilo da se prvi put upuštaš u svet vežbanja ili si osoba koja je oduvek fizički aktivna, osnovni princip je da nađeš ono što tebi odgovara i u čemu uživaš.

Da, vežbanje i te kako može i treba da bude uživanje.

Pozitivni efekti vežbanja i redovne fizičke aktivnosti višestruko su dokazani. Smanjenje rizika od mnogih oboljenja, poboljšanje opšteg fizičkog i psihičkog zdravlja i povećanje samopouzdanja, samo su neki od benefita koje ćeš iskusiti.

Kako je cilj da svoj život obogatiš redovnim treninzima koji će ti doneti više energije i elana za svakodnevne zadatke, svakako ne treba da ih doživljavaš kao moranje ili mučenje. U današnje vreme, kada imaš more opcija pred sobom, upusti se u avanturu i raduj se svakom sledećem treningu.

Tvoje je samo da pronađeš vrstu vežbanja u kojoj uživaš, a sve potrebnu opremu i sprave za vežbanje kod kuće pronaći ćeš u našem asortimanu.



Ostavite komentar