Koji bazen za dvorište kupiti i kako izabrati odgovarajući?

  2

Letnje vrućine su već tu, a ti tražiš pravi način da se rashladiš i izboriš sa njima?

Predlažemo ti da izabereš neki od sjajnih bazena za dvorište i omogućiš sebi osveženje i uživanje u suncu i kupanju tokom svih onih vrelih dana koji predstoje.

Da bi se napravio pravi izbor, donosimo ti i nekoliko korisnih saveta kako da izabereš bazen koji će se idealno uklopiti u tvoj prostor na otvorenom, šta je važno pri izboru, o čemu treba voditi računa pri njegovom održavanju i na koji način ga sačuvati da duže traje.

Kakvi bazeni za dvorište se mogu kupiti?

Ako si među onima koji svoje slobodne trenutke leti ne mogu da zamisle bez brčkanja i zabave na vodi tokom čitave letnje sezone, bazeni za dvorište su idealno rešenje za tebe.

Zaboravi na odbrojavanje onih poslednjih dana na moru jer sada kod kuće možeš imati svoju malu plažu svaki dan. Ukoliko se premišljaš oko toga koji su najbolji bazeni za dvorište, koji od njih će najviše odgovarati tvojim potrebama i potrebama tvoje porodice, na raspolaganju ti je nekoliko vrsta bazena:

  • Bazeni na naduvavanje
  • Đakuzi bazeni
  • Bazeni za dvorište sa pumpom i konstrukcijom
  • Bazeni za decu
  • Bazeni za bebe

Otac se zabavlja sa dvoje dece u velikom plavom bazenu za dvorište

Bilo da su u pitanju modeli na naduvavanje, oni sa konstrukcijom ili bilo koji od ostalih vrsta, zovu ih još i montažni bazeni. Odlični su jer ih možeš postaviti i montirati u dvorištu, pa i na terasi ako imaš dovoljno prostora i tako uživati u osveženju.

Bez obzira na to da li planiraš porodično kupanje i rashlađivanje ili samo da svojim najmlađima priuštiš uzbudljivu zabavu na vodi tokom leta, sigurni smo da će uživanje biti maksimalno za koji god od modela da se odlučiš.

Kako odabrati odgovarajući bazen za dvorište ili terasu?

Nema boljeg načina, nego da sagledaš sve značajne faktore koji mogu uticati na odabir – neki od njih su:

  1. Namena – Tražiš porodični bazen, za odrasle i decu, ili dečiji model?
  2. Gde planiraš da ga smestiš – Važno je da znaš površinu prostora kojom raspolažeš kako bi bez problema bilo dovoljno mesta za njegovo postavljanje i montiranje.
  3. Oblik i veličina bazena – Da li želiš kružni ili pravougaoni? Pored toga, ne zaboravi da proveriš njihove dimenzije bilo koji oblik da je u pitanju.
  4. Dubina bazena – Iako ova stavka najčešće ide uz prethodnu kada razmatraš dimenzije, važno ju je i dodatno naglasiti jer će nekima dubina možda biti ključni faktor pri izboru.
  5. Vrsta bazena – Mogu biti bazeni sa metalnom konstrukcijom ili na naduvavanje

Možda ti se učini da neki od ovih kriterijuma naizgled nisu toliko važni, kao što je npr. oblik bazena, ali u određenim situacijama, posebno kada je prostor koji imaš donekle ograničen, moguće je da će i ova stavka biti od presudnog značaja za konačan izbor. Naravno, u zavisnosti od svih njih će zavisiti i sama cena bazena.

Svi oni koji na raspolaganju imaju više mesta, ne moraju da brinu o svemu ovome i mogu da se prepuste svojim željama i komforu kakav žele da dobiju od jednog ovakvog proizvoda.

Da li da bazen na naduvavanje bude tvoj izbor?

Ako misliš da samo dečiji modeli mogu da budu na naduvavanje, ponuda je ipak šira. Bazeni na naduvavanje mogu biti i za odrasle i oni imaju prepoznatljiv izgled – najčešće zahtevaju kompletno naduvavanje stranica, te bi bilo dobro da imaš pumpu koja ovaj proces može dosta olakšati.

Porodično kupanje i igranje sa loptom u bazenu za dvorište

Neki drugi modeli mogu biti takvi da poseduje mekanije „korito” i samo jedan prsten na vrhu koji se naduvava – to je zapravo i jedini deo koji treba ispuniti vazduhom dok se korito formira punjenjem vode.

Mali i veliki bazeni za dvorište

Dimenzije bazena na naduvavanje mogu biti raznolike, u zavisnosti od toga da li su namenjeni samo deci ili i odraslima i deci.

Kada su u pitanju manji bazeni za dvorište, najčešće se radi o dečjim modelima čija dubina ne prelazi 25-30 cm i koja je za mlađe klince sasvim dovoljna.

Svakako, bilo da je u pitanju veći ili manji model, obrati pažnju na to sa koliko vode ćeš ga napuniti kako bi sve bilo u skladu sa preporukama.

Đakuzi bazeni – Prepusti se uživanju i relaksaciji uz mehuriće

Ako si među ljubiteljima SPA tretmana, sauna i masaže mehurićima, onda je ovo među razlozima zašto je đakuzi na naduvavanje za dvorište pravi izbor

Njegovi mekani zidovi i ivice su napravljeni od posebno izdržljivih materijala – ima sistem vazdušnih mlaznica za mehuriće, kako bi ti omogućio prijatnu masažu kojoj nećeš odoleti, automatski sistem grejanja i mekani pod.

Đakuzi na naduvavanje za dvorište u kome leškare i opuštaju se prijatelji

Određeni modeli poseduju i LED osvetljenje, digitalnu kontrolnu tablu i ugrađeni sistemi za čišćenje što predstavlja savršeno rešenje za sve one koji vole ovu vrstu uživanja.

Uživaj u letu uz čvrste i prostrane bazene sa metalnom konstrukcijom

Za sve one koji žele stabilne i veće bazene, modeli sa konstrukcijom su pun pogodak. Mogu biti pravougaonog i kružnog oblika, a samo konstrukcija metalna ili čelična.

Uz ovakve modele ćeš imati trajno rešenje za vrele letnje dane dugi niz godina. Sjajni su jer nude dovoljno prostora i dubinu koja omogućava i da malo zaplivaš, ali i relativno jednostavno montiranje za tako velike dimenzije.

U dvorištu ispunjenu raznim drvećem i cvećem se nalazi prostrani bazen plave boje sa metalnom konstrukcijom. Kao dodatak tu su i stabilne merdevine za ulazak u bazen

Oni zbog svoje veličine i zapremine najčešće dolaze sa pumpom koja pomaže pri filtriranju vode i održavanju njene čistoće. Filter pumpe doprinose očuvanju higijene vode jer prečišćavaju sitnu prljavštinu i doprinose cirkulaciji hemijskih sredstava koja se koriste za održavanje higijene.

Okupi porodicu, pozovi prijatelje jer u ovom bazenu ima mesta da se svi osveže.

Najlepši bazeni za decu, za nezaboravne trenutke svih mališana

Zamisli samo tu sreću i radost kada ih u dvorištu sačeka šarena oaza za brčkanje i uživanje. Pored onih najjednostavnijih okruglih modela, dečiji bazeni mogu biti zaista najrazličitijih oblika.

Vrlo često predstavljaju mali svet za sebe u kome nikada ne može biti dosadno. Dinosaurus ili Fishing Fun Play centar su samo neki od njih, a zovu ih još i igraonice bazeni. Ovi mali centri zabave imaju zanimljiv i atraktivan dizajn sa mnoštvom različitih elemenata koji trenutke u vodi čine još interesantnijim i uzbudljivijim.

Tako neki od njih poseduju mali vodeni tobogan, vodopad, mogućnost povezivanja creva za vodu sa određenim delovima i kreiranje mini-vodoskoka, ali i mnogo toga još. Često uz njih idu i sitni dodaci koji će upotpuniti trenutke igre – loptice, štap za pecanje, ribice, a sve u vezi sa tematikom i nazivom samog zabavnog centra, tj. bazena. Fenomenalno, zar ne?

Devojčica se spušta niz gumeni vodeni tobogan u svom bazenu žuto-roze boje sa dodatnim aplikacijama palminog drveća

Među dečijim modelima posebno se izdvajaju bazeni za bebe koji veoma često nemaju neku značajnu dubinu, njihov oblik najviše podseća na klasičan šlauf za plivanje – razlika je samo što bazeni imaju mekani pod koji se može naduvati, za veću udobnost, kao i zaštitu od sunca u vidu tende.

Kada pričamo o dečijim bazenima najčešće je podela takva da su ovi za bebe zapravo bazeni za uzrast do 2 godine, i ostali, namenjeni starijoj deci.

Bazeni za bebe i decu i sigurnost

Bilo da kupujete bazen za stariju decu ili bazen za bebe, za svaki od ovih proizvoda postoje preporuke za koje uzraste su namenjeni.

Najvažnije je budete upućeni u savete i preporuke koje su istaknute u uputstvima i da deca u bazenu borave pod vašim nadzorom jer će tako biti najsigurniji.

Obratite pažnju na sve značajne stavke pri postavljanju bazena, kako bi on bio montiran ili naduvan na ispravan i siguran način. Takođe, uputite mališane, posebno one koji mogu da shvate značaj sigurnosti, objasnite im sve što mogu i što ne bi trebalo da rade dok su u vodi kako bi i oni sami znali da se sačuvaju od potencijalnih opasnosti.

Bazen za dvorište na naduvavanje u kome se nalazi jedna devojčica

Dodatna oprema za bazene, za duže trajanje i uvek čistu vodu

Da bi se bazen sačuvao od oštećenja, jedna od najvažnijih stvari na početku je obezbediti sigurne uslove pre njegovog postavljanja ili montaže. Važno je da teran na kome će se nalaziti bude ravan, bez neravnina i po mogućstvu betonski.

Poznato je da bazeni mogu biti osetljivi, posebno kada su u pitanju oni na naduvavanje, ali uz samo malo brige, mogu služiti veoma dugo. U tome će ti bez sumnje pomoći i brojni dodaci koji su specijalno namenjeni za ovu svrhu, a neki od njih će doprineti održavanju higijene i čistoće vode.

  • Podloge za bazene – Veoma je značajno postaviti ih pre same montaže ili naduvavanja jer omogućavaju zaštitu dna od sitnih kamenčića, neravnina i oštećenja.
  • Prekrivači za bazene – Zaboravite na opalo lišće i druge trunčice i nečistoće u vodi. Oni štite vodu od upadanja lišća i drugih prljavština. Jednostavno se navlače na bazen onda kada znate da se isti neće koristiti, tokom noći i kišnih dana.
  • Filteri za bazen i pumpa za bazen – Prečišćavaju vodu i pomažu u održavanju higijene.
  • Hemija za bazene – Veoma često su to različite vrste tableta i njihova upotreba omogućava dezinfekciju vode, reguliše njenu PH vrednost i koristi se kao inhibitor korozije i algi.
  • Usisivač za bazen – Za lakše čišćenje površine vode, kao i poda bazena.

Čovek čisti dno bazena za dvorište specijalnom četkom čistačom

I mada nije neophodno da sve ovo imaš odmah u startu, posedovanje nekih od ovih dodataka će te spasiti briga i omogućiti bezbrižnije i lepše kupanje.

Gde kupiti bazen za dvorište i kakve su cene?

Verujemo da nije lako doneti odluku za koji model se odlučiti, ali smo sigurni da će ti naši saveti biti od pomoći i značajno olakšati potragu. U Tehnomaniji te čekaju bazeni za dvorište kao i raznovrsna dodatna oprema koja će ti obezbediti njihovo duže korišćenje i lakše održavanje.

Cene bazena se razlikuju i obično zavise od njihove veličine, namene i samih modela bazena za dvorište – tako su oni najveći ili specifični modeli među najskupljima, svakako imaš izbor da odabereš i neki od jeftinijih modela, izbor je samo tvoj. Čekaju te Intex, Bestway i drugi brendovi.

Ne dozvoli da ti vrućine promene planove – uživaj u svakom trenutku odmora, toplim letnjim danima u svom dvorištu ili na terasi i uz odgovarajući bazen priušti sebi i svojoj porodici najlepše trenutke za pamćenje.



  1. Borka Trninic


    Molim Vas da li imate drveni bazen sa drvenim stepenicama idrvenim parapetom oko bazena.Koje su dimenzije I cène. I deciji Dva bazena u jednom sa zaštitom za Sunce, toboganima, prskalicama, lopticama itd.Hvala na saradnj! I da li imate prodavnicu Vasu u Novom Sadu? Hvala N i c

    • Tehnomanija


      Dobar dan, Borise. Hvala Vam na upitu. Na ovom linku se nalazi naša kompletna ponuda bazena. Verujemo da će se među njima naći mdel koji će zadovoljiti Vaše kriterijume. U izboru Vam dodatno mogu omoći i filteri sa leve strane. Posetite, takođe, i naše stranice na društvenim mrežama Facebook i Instagram da biste razmenili iskustva sa onima koji već koriste neki od bazena iz naše ponude.

Ostavite komentar