Šta poneti na putovanje – 10 sjajnih stvari koje će tvoj odmor učiniti još boljim

  0

Uživanje u odmoru na nekoj egzotičnoj ili uzbudljivoj destinaciji puni baterije kada samo razmišljaš o njemu.

Pored klasičnih stvari koje moraš pripremiti za svako putovanje ili odmor, kao što su odeća, putna apoteka, zaštitni faktor i ostale obavezne stavke, možeš u svoj kofer uneti i malo zabave.

U nastavku ti predlažemo sjajne uređaje koji će tvoju avanturu učiniti još zabavnijom, ali i dodati praktičnu notu koja ti može biti super korisna ukoliko odlučiš da istražiš nove predele.

1. Uz dobre i praktične slušalice ponesi svoje omiljene zvuke sa sobom

Putovanje jednostavno nije isto bez muzike. Bez obzira na prevozno sredstvo i način na koji odabereš da se otisneš na putovanje, dobar par slušalica je nezamenljiv.

Pusti svoju omiljenu muziku, podcast ili čak odgledaj seriju čiju novu epizodu ne možeš da dočekaš. Čekanje na granici ili pauze na aerodromu su neuporedivo podnošljivije uz zvuke koji ti prijaju, tako da ne zaboravi da staviš slušalice na svoj spisak za pakovanje.

Odlična stvar je što ih možeš koristiti i na plaži ukoliko želiš, kao i dok se opuštaš u šetnji ili uživaš u pogledu sa terase, a neće ti zauzeti puno mesta.

Nasmejana devojka sluša muziku putem slušalica i uživa u putovanju vozom2. Bluetooth zvučnici za zajedničko uživanje

A ukoliko želiš da u muzici uživaš u društvu, bluetooth zvučnici su sjajan izbor koji lako možeš poneti sa sobom, za atmosferu koja je baš onakva kakva vama odgovara. 

Kompaktni i praktični, ovi zvučnici su sjajan izbor kada razmišljaš šta poneti na putovanje, a da to ne bude glomazno i da omogući sjajnu zabavu. 

Odaberi boju i oblik koji ti odgovara, a za maksimalni užitak možeš odabrati i neki od vodootpornih modela koji su kao stvoreni za uživanje na plaži, bazenu, reci ili slično.

Još detalja o ovim sjajnim uređajima saznaj u našem tekstu 10 razloga zašto su Bluetooth zvučnici jedan od gedžeta koje moraš da imaš.

3. Powerbank kao savršen saputnik na bilo kojoj destinaciji 

Ko ima vremena da na uzbudljivoj destinaciji ili fantastičnim plažama čeka da mu se napuni telefon da bi krenuo da uživa u odmoru?  

Praktičan, prenosan punjač odgovarajućeg kapaciteta biće pravi spas za sve trenutke kada ti se telefon isprazni od slikanja predivnih predela, deljenja objava na društvenim mrežama i kontaktiranja sa prijateljima i porodicom. 

Savršeno malih dimenzija, kao stvoren za putovanja, powerbank je odlična stavka na tvom spisku šta poneti na putovanje koja će ti omogućiti da ti telefon uvek ima dovoljno baterije. Uživaj u slikanju, slušanju muzike ili istraživanju šta je to što ne smeš da propustiš na svom odmoru, čak i kada putuješ satima.

Dečko sedi u prirodi, uživa u sjajnom pogledu i puni telefon pomoću powerbank uređaja

4. Pametan sat za efikasniju komunikaciju i praćenje parametara koji su ti važni

Razumljivo je da je odmor druga dimenzija, ali ko kaže da moraš da potpuno poremetiš svoju rutinu?

Dovoljno sna, fizička aktivnost i rituali koji tebi prijaju podjednako su važni i kada nisi kod kuće, a možda i važniji kada promeniš sredinu. Pored uživanja na nekom lepom mestu i otkrivanju njegovih čari, nije na odmet da nastaviš sa svojim navikama koje čine da se osećaš dobro.

Pametan sat savršen je način da pratiš parametre o kojima vodiš računa, ali i da lakše komuniciraš sa dragim ljudima jer nećeš morati da svakoga trena posežeš za telefonom. Notifikacije ti jednostavno stižu na tvoj sat, pa možeš da proveriš sve što je važno i opuštenije uživaš u odmoru, bez straha da će ti nešto promaći.

Devojka leži na pesku i proverava obaveštenja na svom smart satu

 

5. Vrhunski foto-aparati da divne momente pretvoriš u nezaboravne uspomene

Bilo da se spremaš za opuštajuće letovanje i celodnevno opuštanje u beach barovima ili otkrivanje skrivenih uvalica i plaža, slike pored tirkizne površine vode, predivnih pejzaža i ispijanja kafe sa pogledom na more su definitivno kadrovi koji zaslužuju da se ovekoveče.

Isti je slučaj i ako se spremaš da dodaš neku novu destinaciju na svoj spisak ili se vratiš u neku državu ili grad koji su ti po nečemu posebni. Fotografije na kojima ćeš zabeležiti sve ono što te fascinira, u savršeno izbalansiranim postavkama, biće ti među najdražim uspomenama.

Neki od sjajnih foto-aparata, koji mogu biti jednostavniji za upotrebu ili sa više opcija koje će ti omogućiti da se igraš sa podešavanjima i pronađeš savršene postavke za svaki kadar, sjajan su način da uhvatiš sve momente koji ti oduzimaju dah ili savršeno oslikavaju jedinstvenu atmosferu neke destinacije.

Devojka sa foto-aparatom sedi iznad veličanstvenog prizora drevnog grada

6. Auto-kamera za bezbrižno putovanje

Pored toga što je na odmoru važno da se skoncentrišeš na uživanje i otkrivanje novih stvari, mesta i ukusa, određena doza opreza nije na odmet, a kako su na najpopularnijim destinacijama česte i prevare turista, ponekad je zaista i neophodna.

Ukoliko na put krećeš autom, auto-kamera je odlična investicija koja će te poštedeti glavobolja, ali će ti koristiti i kada se vratiš sa odmora.

Pritom, ukoliko put do tvoje destinacije uključuje i predele koji oduzimaju dah, sigurni smo da ćeš na auto-kameri zabeležiti neke sjajne prizore.

Jednostavna postavka auto-kamere u unutrašnjosti automobila

7. Navigacija – Jedan od praktičnih odgovora na pitanje šta poneti na putovanje

Kako bi tvoja avantura bila baš onakva kakvom je zamišljaš, idealno bi bilo da napraviš svoj plan obilaska ili plan puta ukoliko putuješ samostalno, a pouzdana navigacija je ono što će ti omogućiti da svoju destinaciju pronađeš bez problema.

Skrivena plaža, neodoljiva seoska idila pored neke svetski poznate destinacije ili neki od sjajnih nacionalnih parkova koje želiš da posetiš na putovanju biće ti na dlanu uz isplaniranu putanju i uputstva kako da stigneš do svog odredišta.

Navigacija je jednostavan način da sebi olakšaš snalaženje u nepoznatom prostoru i da na putu, umesto lutanja, imaš dovoljno vremena da možda otkriješ još po neko sjajno mesto.

8. Zabava na vodi – Neizostavni rekviziti za plažu

Ukoliko je tvoj izbor za putovanje morska obala, ne zaboravi da se opremiš super korisnim, šarenim stvarčicama koje će ti dane na plaži učiniti neodoljivo zabavnim.

Dušeci zanimljivih oblika, lopte ili igračke za decu ukoliko putuješ sa mališanima, neizostavni su deo opreme ukoliko ti samo sunčanje i plivanje nisu dovoljna zabava. Jednostavno odaberi ono što ti najviše odgovara i uživanje je zagarantovano.

Ovi rekviziti za plažu su i prilično jednostavni za pakovanje, pa ih možeš poneti na putovanje bez da zauzmu puno mesta, samo ih spakuj i ubaci u ugao kofera.

Deca uživaju u igri na plaži uz gume, lopte i ostale igračke na naduvavanje

9. Ručni frižider kao sjajan način da odmor prilagodiš sebi

Koju god destinaciju da odabereš, hladno piće, osveženje, kao i užina ili ručak su nešto bez čega ne želiš da ostaneš.

Možda ne želiš da svakodnevno kupuješ potrepštine na plaži, po nešto višim cenama, posebno ukoliko putuješ sa decom ili većim društvom, a možda i uživaš u otkrivanju skrivenih i udaljenih plaža ili netaknute prirode gde se ne mogu naći restorani i kafići. U svakom slučaju, ručni frižider je odlično rešenje uz koje ćeš uvek imati spremno osveženje, za opušteno uživanje bez obaveze odlaska sa plaže i traženja hrane.

Sa druge strane, ako ne ideš na more, a posebno ukoliko ideš na destinaciju punu prirodnih lepota, prenosni rashladni uređaji će biti nezamenljivi na izletima, a manji modeli ili rashladne torbe mogu odlično poslužiti za duže šetnje ili za manji broj osoba. Pročitaj sjajne načine i savete kako da maksimalno iskoristiš ručne frižidere i rashladne torbe, za bezbrižno uživanje.

Zeleno-siva rashladna torba pored bazena

10. Kvalitetan kofer za putovanje kao osnova za bezbrižno pakovanje

Kada je spreman spisak koji osim obaveznih stvari sadrži i po koji element koji će tvoj odmor učiniti još udobnijim, zabavnijim i opuštenijim, važno je da sve bude dobro spakovano u kofer koji je dovoljno kvalitetan i izdržljiv da možeš da se opustiš da će sve biti na svom mestu.

Sjajni koferi za putovanje odgovarajuće veličine i oblika olakšaće ti pakovanje i pomoći da praktično i jednostavno možeš poneti na put sve što ti je potrebno.

Materijali i dizajn kofera su takođe važni, pa potraži modele koji se uklapaju u tvoju estetiku i odgovaraju tvojim kriterijumima. Obrati pažnju na težinu i nosivost kofera, kao važne informacije posebno prilikom putovanja avionom.

Ljubičasti i žuti koferi za putovanje na aerodromu

Odaberi idealnu destinaciju i uživaj na putovanju uz sjajne uređaje

Spremi se za avanturu ili opuštanje i spakuj korisne, praktične i zabavne uređaje koje će ti putovanje učiniti sjajnim.

Odlični proizvodi, gadžeti, kao i praktični aparati i stvari koje smo pomenuli mogu ti znatno olakšati snalaženje u novoj sredini i učiniti odmor zabavnijim.

Takođe, možda te inspirišu na neku sjajnu, inovativnu ideju koja može doprineti da se tvoj spisak šta poneti na putovanje proširi i uključi i neke stavke koje će učiniti da se, gde god da odeš, osećaš kao kod kuće.



Ostavite komentar