Zašto su tramboline i ljuljaške neizostavni dodatak svake bašte?

  0

Već sa prvim sunčanim danima kreće i uređenje bašta i balkona. Želimo da što više slobodnog vremena provodimo napolju, pa smo u potrazi za ljuljaškama, trambolinama i ostalim dodacima, kako bismo sebi i svojim najdražima pripremili najbolje uslove za odmor i opuštanje.

Ukoliko planirate da svoje dvorište ili terasu učinite pravom oazom za uživanje tokom lepih dana, imamo sjajne predloge za vas.

Pronađite ljuljašku za baštu i trambolinu u Tehnomaniji

Da biste omogućili maksimalnu relaksaciju i odmor od svakodnevnih obaveza, važno je da svoje kutke za odmaranje opremite na pravi način. Pored baštenskog nameštaja, tu su i dodaci koji se na prvi pogled mogu učiniti manje važnim, ali su danas sastavni deo mnogih terasa i bašta.

Tako, baštenske ljuljaške pružaju pravo zadovoljstvo i komfor onda kada želite da se malo opustite i zaboravite na sve što vas čeka. Sa druge strane, naši najmlađi ipak zahtevaju drugačiji vid zabave u slobodno vreme, pa ne smemo izostaviti tramboline.

U Tehnomaniji sada možete naći više različitih modela sjajnih trambolina i ljuljaški za baštu, koje će se idealno uklopiti u vaša mala carstva na otvorenom. Ali da krenemo redom.

Baštenska ljuljaška – Sve što vam je potrebno za uživanje i predah sa najdražima

Ukoliko pratite društvene mreže, verovatno ste primetili i aktuelne trendove u vezi sa uređenjem dvorišta i balkona. Sigurno je do vas stigla bar neka od fotografija slatkih i romantičnih prostora za odmor.

Retko koji od njih se danas može zamisliti bez ljuljaški za baštu. One su tu da trenutke odmora učine još udobnijim i lepšim.

Ljuljaška za baštu na prostranom balkonu sa pogledom na okolinu

Svi oni koji imaju dovoljno prostora, za svoje bašte i dvorišta biraju prostrane baštenske ljuljaške trosede. One pružaju dovoljno mesta za sedenje više osoba, pa su zgodne i za leškarenje, kao i za trenutke kada imate društvo.

Šta ukoliko nemate dovoljno prostora za baštensku ljuljašku?

Bez obzira kojih su površina, balkoni i terase jesu sastavni deo životnog prostora u kome provodimo dosta svog vremena. Svaki od ovih delova upotpunjavaju naš dom i čine ga praktičnijim i komfornijim, pa i male terase od svega par kvadrata.

Mala baštenska ljuljaška sa mekanim i udobnim jastukom na terasi

Zato ne brinite i ako nemate velike i prostrane balkone. Postoje ljuljaške za terase manjih dimenzija koje zauzimaju i manje prostora. Neki ih zovu ljujaška jaje ili ljuljaška gnezdo. Predviđene su za jednu osobu i veoma su zgodne za smeštanje.

Modernog su dizajna i praktične su za male ambijente.

Izaberite trambolinu i zabava može da počne

Ako ste odlučili da najmlađima ispunite želju i da u unesete malo avanture, tramboline su definitivno idealno rešenje za to.
I iako vam sigurno na pamet padaju različite vratolomije koje oni jedva čekaju da izvedu na ovakvim spravama, tramboline mogu biti od koristi i odraslima.

Jeste li znali da postoji i trambolina za vežbanje?

Pored zabave za najmlađe, tramboline se koriste i kao odličan rekvizit za vežbanje, kako za decu, tako i za odrasle. Zahvaljujući različitim aktivnostima na trambolini, utiče se na razvoj motorike, koordinacije, spretnosti, jačaju se i zatežu mišići. Osim toga, kod odraslih se smanjuje i stres.

Donji deo tela dve devojke koje vežbaju na trambolini

Pronađite neke od vežbi koje će vam biti od pomoći da se razmrdate ili se jednostavno prepustite nezaboravnoj razonodi sa najmlađima. Možete samo zamisliti koliko će biti oduševljeni kada im se pridružite.

Garantujemo mnogo potrošenih kalorija i dosta smeha, a zabava sigurno neće izostati.

Kako pronaći odgovarajuću trambolinu?

Pri kupovini tramboline treba obratiti pažnju na neke od karakteristika, kako biste odabrali onu koja zadovoljava vaše potrebe. Neke od značajnijih su:

  • Dimenzije
  • Preporučeni uzrast
  • Nosivost
  • Zaštitna mreža

Veoma je važno da znate da li su tramboline namenjene samo za decu. Neki od modela imaju veće dimenzije, veću nosivost, pa su pogodne i za odrasle. Određeni modeli imaju i sigurnosni sistem u vidu zaštitne mreže koja sprečava mogućnost povrede.

Dvoje dece sa majkom skaču i zabavljaju se na trambolini u dvorištu

Takođe, treba napomenuti da ukoliko se odlučite za trambolinu manje nosivosti, deca je mogu brzo prerasti, pa će samim tim i njena upotreba biti kraća.

Zato je značajno da pre kupovine uzmete u obzir sve prethodno navedeno kako biste izabrali pravi model u skladu sa svojim potrebama i prostorom kojim raspolažete.

Da li su tramboline sigurne?

Najvažnije je da se ispoštuju sigurnosne procedure oko konstrukcije same sprave, kao i pravilnog korišćenja. Ako pričamo o trambolinama za decu, značajno je da se najmlađima skrene pažnja šta je dozvoljeno, šta ne bi trebalo raditi, kako bi sigurnost bila zagarantovana.

Tramboline mogu biti sa i bez zaštitne mreže, ali se kod obe vrste savetuje nadzor starijih.

 

Ne dozvolite da nespremno sačekate leto. Pravo je vreme da svoje oaze mira i odmora sredite onako kako vi želite.

Opustite se i uživajte na suncu uz neki osvežavajući napitak, dobro društvo ili knjigu. Zavalite se u svoju omiljenu baštensku ljuljašku ili se pridružite najmlađima u uzbudljivoj zabavi na trambolini.

Neka vaši dragoceni trenuci opuštanja budu potrošeni na najbolji način.



Ostavite komentar