Najbolji poslovni laptopovi u 2022. godini uz koje ćete otkriti vrhunsku produktivnost

  1

Tražite poslovni laptop koji će savršeno odgovoriti na svaki vaš zahtev, skratiti vreme koje vam je potrebno za obavljanje zadataka i povećati vam produktivnost?

Zavirite u naš izbor u kome otkrivamo koji su to najbolji poslovni laptopovi i pronađite model koji će zadovoljiti sve vaše kriterijume, za lako obavljanje zadataka i vrhunske rezultate.

Siguran izbor moćnih opcija koje donose najbolji poslovni laptopovi

Posebne serije laptopova koje su orijentisane na zadovoljavanje potreba poslovnih korisnika donose performanse i funkcije po kojima se poslovni laptopovi izdvajaju i idu korak dalje od onih namenjenih za svakodnevnu upotrebu van poslovnih okvira.

Kako bismo na odgovarajući način odabrali koji su to modeli na koje treba obratiti pažnju kada se odlučite za kupovinu laptopa za posao, vodili smo se sledećim kriterijumima:

  • Performanse

Između ostalog, uzeli smo u obzir procesor, broj jezgara, brzinu računara, memoriju, grafiku, trajanje baterije.

  • Bezbednosni mehanizmi

Zaštita podataka i onemogućavanje pristupa vašem računaru i osetljivim podacima koji se na njemu nalaze od izuzetne je važnosti kada govorimo o standardima koji treba sa ispune dobri poslovni laptopovi.

  • Težina i dizajn

Nije sve u izgledu, ali moderan dizajn nije na odmet. Lagan laptop koji možete lako poneti sa sobom i obaviti deo posla ma gde god da ste, olakšaće vam svakodnevne zadatke i pružiti vam veći komfor i fleksibilnost. A toga nikad dosta, zar ne?

  • Operativni sistem

Za kupovinu laptopa za posao, važno je da isti ima odgovarajući operativni sistem koji će vam pružiti podršku za obavljanje zadataka unutar različitih programa i aplikacija. Odlična opcija je ukoliko odaberete računar koji dolazi sa već instaliranim operativnim sistemom koji odgovara poslovnim korisnicima.

Ne samo da ćete moći odmah da prionete na posao, već ne morate ni da razmišljate o dodatnim troškovima instalacije. Većina modela sa liste dolaze sa Windows 10 Pro operativnim sistemom, za maksimalnu funkcionalnost i lakoću upotrebe.

Na osnovu gorenavedenih kriterijuma kao glavne orijentacije, ali i još ponekih osobina koje ćemo naglasiti, napravili smo izbor odličnih modela koji su dorasli svakom zadatku.

Koji su najbolji poslovni laptopovi na tržištu u 2022. godini?

Dobar poslovni računar pre svega je sredstvo rada koji će osigurati da sačuvate svoje podatke, obavite zadatke, generišete izveštaje, komunicirate sa klijentima, kolegama i zaposlenima i uštedite vreme i druge resurse tako što ćete posao obaviti efikasnije, bezbednije i lakše.

A najbolji poslovni laptopovi su definitivno izbor koji će napraviti razliku koju ćete ceniti.

 

HP Laptop EliteBook x360

HP Elitebook

  • Procesor: Intel Core i5-1135G7, Quad Core
  • Memorija: 16 GB/ 512 GB SSD
  • Grafika: Integrisana Intel Iris

Sjajan HP model iz serije koju čine poslovni laptopovi oduševiće sve korisnike bez problema. Procesor Intel Core i5 11. generacije sa Intel Turbo Boost tehnologijom obezbediće vam odličnu brzinu i lakoću izvršavanja svakog zadatka. Operativni sistem Windows 10 Pro je tu da podrži svaki proces, a osvetljena HP tastatura otporna na prolivanje, savršena je za nepredviđene okolnosti.

Ekran od 14″ dolazi sa IPS tehnologijom, touch funkcijom i osvetljenjem od 400 nita, za udobnije iskustvo korišćenja u različitim uslovima osvetljenosti. Četiri zvučnika i dva ulaza koji podržavaju Thunderbolt 4 tehnologiju, između ostalih, pružiće odličan zvuk i brz prenos podataka.

Dizajn ovog laptopa je nešto što ne možemo da ne pomenemo. Tanak, elegantan, kvalitetne izrade i lagan sa težinom od približno 1,3 kg odličan je izbor u svakom pogledu.

Lenovo ThinkBook 15 G2

Lenovo ThinkBook 15 G2

  • Procesor: AMD Ryzen 3 4300U, Quad Core
  • Memorija: 8 GB/ 256 GB SSD
  • Grafika: Integrisana AMD Radeon

Ovaj sjajan laptop sa anti-glare ekranom od 15,6″ u full HD rezoluciji i težine od 1,7 kg odličan je primerak poslovnog laptopa koji možete odmah početi da koristite.

Dolazi sa operativnim sistemom Windows 10 Pro, a ima i čitač memorijskih kartica za više opcija kada je prenos podataka u pitanju. Iako nije primarno kod poslovnog laptopa, nije zgoreg pomenuti da ovaj model ima više nego pristojne zvučnike sa Dolby Atmos tehnologijom.

Možete se jednostavno ulogovati otiskom prsta, a tastatura sa izdvojenim numeričkim delom zadovoljiće sve korisnike svojim karakterističnim Lenovo kvalitetom.

Lenovo ističe i kako ovi modeli imaju 50% veće ventilatore od prethodne generacije ThinkBook laptopova i bolji termalni kapacitet tako da možete da iskoristite pun potencijal procesora.

Najbolji poslovni laptopovi za one koji su uvek u pokretu

U ovoj grupi najboljih poslovnih laptopova, dominantni kriterijum za izbor je prenosivost, mala težina i lakoća upotrebe u bilo kojoj situaciji. Ovo su uglavnom modeli sa manjim ekranima, ali zahvaljujući dobrom odnosu ekrana i tankih ivica, razlika u odnosu na veće ekrane neće biti toliko izražena.

Lenovo ThinkBook 14

Lenovo ThinkBook 14

  • Procesor: AMD Ryzen 5 4500U, Hexa Core
  • Memorija: 8 GB / 512 GB SSD
  • Grafika: Integrisana AMD Radeon

Uz ovaj lagani i elegantan model laptopa ponesite svoj posao svuda sa sobom. Težak svega oko 1,5 kg sa ekranom od 14″ sa IPS tehnologijom i tankim ivicama, svaki dokument će vam biti savršeno pregledan – bilo da ste u kancelariji ili ste odlučili da Lenovo ThinkPad 14 stavite pod ruku i ponesete sa sobom.

Ovaj model dolazi sa solidnom baterijom, kao i operativnim sistemom Windows 10 Pro, tako da možete odmah prionuti na posao. Možete se ulogovati otiskom prsta, za maksimalnu privatnost i lakoću pokretanja.

Dvostruki ugrađeni mikrofon omogućava vam da se jasno čujete na virtuelnim sastancima. Pored toga, na ovom modelu možete pronaći i ulaz za mrežni kabl, što je dobra vest ukoliko ne planirate da konstantno koristite Wi-Fi.

HP Laptop Elite Dragonfly G2

HP Elite Dragonfly

  • Procesor: Intel Core i5-1135G7, Quad Core
  • Memorija: 16 GB / 512 GB SSD
  • Grafika: Integrisana Intel Iris

Savršeno kompaktan i portabilan HP Elite model sa IPS ekranom sa touch funkcijom veličine 13,3″. HP Sure View reflect i osvetljenost od 1000 nita čine ovaj ekran jednim od impresivnijih i sigurnijih opcija uz koji će, ukoliko to želite, vaš rad biti nevidljivim svima osim vama i eventualno ljudima koji sede direktno iza vas.

Težak jedva 1 kg, HP Elite Dragonfly savršeno je rešenje za poslovne korisnike koji se dosta kreću, rade sa različitih mesta, a ipak ne žele da svako može jednostavno da baci pogled na njihov ekran.

Windows 10 Pro je instaliran, a osvetljena tastatura otporna na prolivanje je dodatan plus, posebno kada niste u kancelarijskom okruženju. Brz prenos podataka je zagarantovan zahvaljujući ulazima koji podržavaju Thunderbolt 4 tehnologiju.

HP Laptop EliteBook 840 G8

HP EliteBook 840 G8

  • Procesor: Intel Core i7-1185G7, Quad Core
  • Memorija: 16 GB / 500 GB SSD
  • Grafika: Integrisana Intel UHD

Intel Core i7 procesorom 11. generacije izuzetnih performansi i sa Intel Turbo Boost tehnologijom pruža odličnu brzinu i performanse. Ekran sa IPS tehnologijom od 14″ svrstava ovaj laptop među odlične opcije kada je rad pokretu u pitanju.

Tastatura je HP premium i otporna je na polivanje, Windows 10 Pro je instaliran, a Thunderbolt 4 je tu za brz prenos zadataka i uspešno privođenje posla kraju.

HP EliteBook ima karakteristično lep i elegantan dizajn, pa svakako će zadovoljiti i najoštrije estetske kriterijume.

Asus ExpertBook

Asus ExpertBook

  • Procesor: Intel Core i7-1165G7 Quad Core
  • Memorija: 16 GB / 512 GB SSD
  • Grafika: Integrisana Intel Iris Xe

Asus ExpertBook seriju čine sjajni poslovni laptopovi koji imaju odlične performanse. Anti-glare ekran od 14″ sa IPS tehnologijom, moćan procesor i osvetljena tastatura pružiće vam neophodnu brzinu i praktičnost.

Windows 10 Pro dolazi i u sastavu ovog računara, kao i čitač otiska prsta za lako logovanje i pokretanje sistema. Tu je i Kensigton lock za zaštitu vašeg uređaja od krađe.

Lenovo Laptop ThinkPad X1 Carbon

Lenovo Laptop ThinkPad X1 Carbon

  • Procesor: Intel Core i5-10210U, Quad Core
  • Memorija: 8 GB / 256 GB SSD
  • Grafika: Integrisana Intel UHD

Još jedan sjajan primerak Lenovo laptopa namenjenog poslovnim korisnicima. Ekran sa IPS tehnologijom, veličine 14″, brzina i postojanost odlike su koje će vam uliti poverenje na prvu upotrebu.

Udobna Lenovo tastatura ima pozadinsko osvetljenje, a računar dolazi sa Windows 10 Pro sistemom.

Težak samo 1 kg, Lenovo ThinkPad x1 Carbon ćete lako poneti sa sobom, a krasi ga i odličan dizajn koji deluje moćno tako da ćete ostaviti utisak gde god da se pojavite.

Pored odličnih poslovnih modela, Lenovo donosi i sjajne laptopove namenjene različitim kategorijama korisnika, pa ukoliko je ovaj proizvođač jedan od vaših favorita, pogledajte preporuku Lenovo laptopova među kojima ćete lako naći onaj koji će se uklopiti u vaše potrebe.

Apple MacBook Pro

Apple MacBook Pro

  • Procesor: Apple M1, Octa Core
  • Memorija: 8 GB / 256 GB SSD
  • Grafika: Integrisana Apple M1 sa deljenom sistemskom memorijom

Iako Mac OS nije svačiji izbor, oni koji ga koriste uživaće u vrhunskim performansama koje mogu naći u ovom računaru sa fantastičnim Apple M1 procesorom.

Savršeno elegantan, lagan i prenosiv sa Retina ekranom od svega 13″ i IPS tehnologijom, MacBook Pro donosi provereno dobru tastaturu sa senzorom za ambijentalno osvetljenje, sjajan touchpad koji, između ostalog, podržava i Multi Touch pokrete i crtanje osetljivo na pritisak.

Poslovni laptopovi za one koji vole veći ekran i vrhunski prikaz detalja

Koliko god da mogućnost da ponesete svoj računar sa sobom, a da vam to ne bude opterećenje bila privlačna, za posao koji zahteva dobru preglednost, vrhunske boje ili čest rad sa više prozora možda je ipak bolje odabrati neko od laptopova sa većim ekranom.

MacBook Pro 16″ M1 Pro

Još jedan vrhunski laptop za posao sa toliko hvaljenim Apple M1 procesorom. I to ne bez razloga. Korisnici su oduševljeni i brzinom i performansama.

Prostran Liquid Retina XDR ekran daje savršeno dinamične boje i odličan kontrast, a trajanje baterije je takođe inpresivno. Ako dodamo i tri ulaza sa Thunderbolt 4 tehnologijom, jasno je da je ovo jedan od računara za posao kom je teško parirati.

Asus VivoBookPro 16X OLED

Asus je sa razlogom ponosan na prvi 4K OLED display od 16″, ali i na celu ovu seriju namenjenu kreativcima. Ovi uređaji imaju izdržljivu bateriju, Windows 10/11 Pro verzije operativnog sistema I dolaze sa izborom Ryzen procesora – AMD Ryzen 9 5900HX u najmoćnijoj varijanti.

Memorija ide do 32GB i 1TB SSD, a grafika takođe ima odličan izbor. Ako želite vrhunski prikaz sadržaja, zahvaljujući izvanrednom ekranu u razmeri 16:10, ovo je definitivno jedan od najboljih izbora.

Sjajni poslovni laptopovi za preduzetnike i vlasnike malih biznisa sa dobrim odnosom cene i kvaliteta

Ukoliko ste vlasnik manjeg preduzeća i gledate da pažljivo optimizujete svoje troškove, slede najbolji poslovni laptopovi koji će se lakše uklopiti u budžet, a ipak doneti funkcionalnosti i performanse koje će vam omogućiti da posao obavite sigurno, brzo i uspešno.

Dell Laptop Inspirion 15 3000

Laptop Dell Inspirion 15 3000

  • Procesor: Intel Core i3-1005G1
  • Memorija: 8 GB / 256 GB SSD
  • Grafika: Intel UHD

Odličan, a pristupačan model, Dell Insprion 3000 dolazi sa Windows 10 Pro operativnim sistemom, preglednim ekranom od 15,6″ i i3 procesorom 10. generacije koji će vam olakšati svakodnevne poslovne zadatke.

Odličan odnos cene i kvaliteta čini ovaj model jednim od naših izbora za poslovni laptop koji će posebno koristiti manjim preduzećima i preduzetnicima koji nemaju veliki budžet da odvoje za računar, a ipak žele pouzdanu mašinu koja će im omogućiti bezbrižnost i brzinu u obavljanju svakodnevnih zadataka.

HP Laptop 240 G8

HP Laptop 240 G8

  • Procesor: Intel Core i5-1035G1, Quad Core
  • Memorija: 8 GB / 256 GB SSD
  • Grafika: Integrisana Intel UHD

Još jedan model koji je ima odličnu cenu dolazi iz HP proizvodnje.

Manji anti-glare ekran koji ima dijagonalu 14″ ima IPS tehnologiju i doprinosi manjoj težini, a samim tim i lakšoj prenosivosti.

Poseduje Windows 10 Pro, kao i Intel Core i5 procesor 10. generacije koji je brz i pouzdan. Tastatura je pune veličine i otporna na prolivanje, a tamno siva boja ostavlja utisak savršene odmerenosti, te je i dizajn sasvim prikladan za poslovne prilike.

Dell Vostro 3510

Dell Vostro 3510 laptop

  • Procesor: Intel Core i5-1135G7, Quad Core
  • Memorija: 8 GB / 256 GB SSD
  • Grafika: Intel Iris

Još jedan odličan izbor sa Windows 10 Pro operativnim sistemom i ekranom od 15,6″ za sve one koji nisu ljubitelji manjih ekrana.

Iako je sve stvar navike i ličnog izbora, osvetljena tastatura sa izdvojenim numeričkim delom možda je ipak bolji izbor za korisnike čiji poslovi uključuju dosta kalkulacija i često unošenje brojeva.

Pronađite najbolji laptop za posao u skladu sa svojim potrebama

Dobri poslovni laptopovi su posebna kategorija računara namenjena korisnicima koji žele da izvuku maksimum iz ovih uređaja i primenjuju ih u svakodnevnom radu. Svakako su dizajnirani i proizvedeni da sa lakoćom odgovore na manje ili više zahtevne zadatke i pruže vrhunsko korisničko iskustvo i pouzdanost u radu.

Navedeni modeli to ispunjavaju, iako svaki od njih ima svoje specifičnosti kako bi se više prilagodili određenoj kategoriji poslovnih korisnika. Za odabir savršenog modela laptopa po vašim standardima, važno je da znate na koje stavke je potrebno obratiti pažnju kada kupujete laptop i šta svaka od njih znači za vas, što možete pročitati u našem vodiču za kupovinu laptopa.

Nadamo se da ćete pronaći svoj novi laptop među našim predlozima i da ćete otkriti najbolje načine da odlične funkcije koje imaju najbolji poslovni laptopovi maksimalno iskoristite u skladu sa potrebama vašeg posla.




  1. Super. dali ste izbor za one koji se nerazumeju dovoljno u karakteristike (na primer kao ja ). Jedino znam da radim na laptopu, a za hardver i softer totalni duduk. Jos jednom hvala.

Ostavite komentar