Tražite Lenovo laptop? Preporučujemo super modele u skladu sa vašim potrebama

  0

Razmišljate o kupovini prenosnog računara i Lenovo laptop vam se čini kao pouzdan izbor koji bi ispunio vaša očekivanja?

Iako izborom Lenovo računara teško da možete da pogrešite, u zavisnosti za šta vam treba i koje su vam karakteristike važne kod laptop računara, različiti modeli se mogu pokazati kao pun pogodak.

U nastavku pročitajte šta treba da znate kada su laptopovi ovog brenda u pitanju, kao i koji modeli su odličan izbor u zavisnosti od primarne svrhe za koju vam je potreban računar.

Da li su Lenovo laptopovi dobar izbor?

Na glasu kao pouzdani, izdržljivi i sa udobnim tastaturama, Lenovo laptopovi imaju dobru reputaciju, i to zasluženo.

Proizvođač se potrudio da uz navedeno isporuči i sjajan dizajn, ali i pregršt dodatnih opcija kod pojedinih modela namenjenih određenim kategorijama korisnika.

U nastavku donosimo sjajne preporuke koji Lenovo laptop kupiti, kao i koji modeli imaju baš ono što vam je potrebno u zavisnosti od toga da li laptop planirate da koristite pretežno za rad, zabavu, gaming ili za manje zahtevno svakodnevno surfovanje.

Nasmejana devojka koristi laptop računar

Pronađite odličan model Lenovo laptopa za posao

Sofisticirano dizajnirani, sa dobrim performansama i funkcijama koje će vam olakšati obavljanje poslovnih zadataka, Lenovo laptopovi su odličan izbor za profesionalce u svom poslu.

Lenovo Laptop IdeaPad 5 Pro je jedan od njih. IPS ekran dijagonale 14”, dobre osvetljenosti i brzine osvežavanja, AMD Ryzen 7 5800U procesor, kao i memorija od 16 GB i 1 TB SSD, odlični su za poslovne poduhvate, izveštaje, čuvanje podataka i ostalo.

Takođe, zahvaljujući maloj težini, osvetljenoj tastaturi i Windows 11 Pro operativnom sistemu, možete ga poneti svuda sa sobom i obaviti bilo kakav zadatak gde god da ste.

IdeaPad 5 Pro

Još jedan od sjajnih modela koji vam može biti interesantan ukoliko vam je laptop potreban prevashodno za posao jeste Lenovo laptop ThinkBook 14 G2.

Lenovo ThinkBook serija je predstavljena kao dizajnirana za posao, te donosi sjajne performanse u tom pogledu.

ThinkBook 14 G2 i njegova dijagonala ekrana od 14”, Windows 10 Pro operativni sistem i AMD Ryzen 5 4500U procesor, integrisana AMD Radeon grafička karta i 256 GB SSD, odlična su kombinacija. Elegantan i lagan, odličan je izbor za poslovne prilike.

ThinkBook 14 G2

Sjajan primerak je i Lenovo Thinkbook 14 koji takođe ima WIndows 10 Pro operativni sistem. Dijagonala ekrana od 14” i IPS tehnologija čine ga lako prenosnim i zgodnim za rad sa različitih mesta. AMD Ryzen 5 procesor, integrisana AMD Radeon grafička karta i memorija od 512 GB SSD koja je veća nego kod prethodno pomenutog modela, takođe su za preporuku.

Otvoren laptop ThinkBook 14 u sivoj boji

 

Odlični primerci poslovnih računara dolaze i iz Lenovo ThinkPad serije.

Jedan od njih je sjajan Lenovo ThinkPad E 14 koji donosi maksimalnu fleksibilnost, odličnu sliku i audio performanse, ali i sjajne bezbednosne funkcije namenjene prevashodno za poslovne potrebe. Intel Core i3 procesor, Intel UHD integrisana karta, 256 GB SSD i Full HD rezolucija ekrana sa IPS tehnologijom i dijagonalom od 14” čine ovaj laptop pouzdanim saveznikom za različite situacije.

 

Lenovo ThinkPad u crnoj boji

Lenovo laptop – Pravi izbor za kreativne zadatke i za zabavu

Ako vaše zanimanje malo izlazi iz okvira klasične definicije posla, možda će neki Lenovo laptop od predloga koji slede biti kao stvoren za vas.

Kreativci će uživati uz Lenovo IP Creator5. Pregledan ekran dijagonale od 16” sa Anti-glare i IPS tehnologijom, NVIDIA GeForce GTX 1650 grafička karta i memorija od 1 TB SSD, pružaju odlične performanse za kreativno izražavanje i slične aktivnosti. Takođe, ima i veoma izdržljivu bateriju.

Prikaz Lenovo Creator 5 laptopa

A ako baš volite velike ekrane, za potpuno uživanje u omiljenim sadržajima IdeaPad 3 17ALC6 je odličan izbor. Uz Anti-glare ekran od 17,3” u Full HD rezoluciji i sa IPS tehnologijom, možete biti uvereni da nećete propustiti nijedan detalj.

Ima AMD Rayzen 5 5500U procesor, integrisanu AMD Radeon grafiku, 8GB memorije i hard disk od 512 GB SSD. Činjenica je da ga veća dijagonala ekrana čini malo težim za poneti gde god da krenete, ali ako je komfor bez mnogo premeštanja ono što tražite, samo napred.

IdeaPad laptop

 

Kada smo kod kreative i zabave, ne možemo a da ne spomenemo fantastičnu Lenovo Yoga seriju, koja je kako Lenovo tvrdi, kreirana za sve.

Sjajan dizajn, portabilnost i odlične performanse čini ove modele lako prilagodljivim i odličnim za posao, zabavu, ali i zahtevnije zadatke.

Uz Lenovo Yoga Slim 7 Pro sa odličnim OLED ekranom, osvetljenom tastaturom i Intel Core i5 procesorom jedanaeste generacije, otkrićete svu lepotu i fleksibilnost Lenovo Yoga modela.

Odlična rezolucija ekrana od 14”, Dolby Vision i osvetljenost ekrana od 400 niti, kao i 1 TB SSD pružaju pouzdan i brz rad uz veliku udobnost korišćenja.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro u sivoj boji

Ukoliko su vam mala težina i portabilnost na vrhu liste prioriteta, a ne želite da se odreknete odličnog prikaza, Lenovo Yoga C640 je vrlo verovatno model koji će vas oduševiti.

Dijagonala ekrana od 13,3” je idealna da ovaj laptop možete lako da ponesete, a sjajna Multi-touch funkcija i odlična rezolucija ekrana koji je osetljiv na dodir i ima IPS tehnologiju i olakšaće vam rad ili zabavu gde god da ste.

Lenovo Yoga računar sa šarenom pozadinom na ekranu

Moćan procesor Intel Core i7, 256 GB SSD, Windows 10 Pro operativni sistem i integrisana Intel UHD grafička karta pružiće vam sjajne performanse.

Ukoliko vam je zanimljiv IPS ekran osetljiv na dodir, a ipak preferirate AMD Ryzen procesor, Yoga 6 13ALC6 je još jedan odličan Lenovo laptop čija je dijagonala ekrana 13,3”.

Odlikuje ga integrisana AMD Radeon grafička karta, AMD Ryzen 5 5500U procesor, hard disk od 1 TB SSD i Windows 10 Pro operativni sistem.

Lenovo Youga 6 računar

Lenovo Laptop IdeaPad Flex 5 14ITL05 je takođe jedan od laptop računara koji možete koristiti za različite namene.

Dijagonala ekrana od 14” i IPS tehnologija, Intel Core i5 procesor, integrisana Intel Iris grafička karta, Windows 10 Home operativni sistem, kao i Dolby Audio, postaviće nove standarde za udobnost i zabavu.

IdeaPad Flex prikaz ugla preklapanja

Uz Lenovo laptop uživajte u sjajnom gejming iskustvu

 

Za sve ljubitelje gejminga, Lenovo donosi sjajna rešenja sa odličnom grafikom i performansama koje su važne svakom gejmeru.

IdeaPad Gaming 3 15ACH6 ima odlične karakteristike – dijagonala ekrana 15,6” i IPS tehnologija, frekvencija osvežavanja od 165 Hz, AMD Ryzen 5 procesor, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti grafika, kamera sa poklopcem i osvetljena tastatura. Zaista je odličan izbor za uživanje u gaming avanturama.

Lenovo gaming laptop u crnoj boji

Još jedan Lenovo IdeaPad model namenjen ljubiteljima gaminga je IdeaPad Gaming 3 82K200ABYA.

AMD Ryzen 7 procesor, NVIDIA GeForce RTX 3060 grafika, 512 GB SSD, dijagonala ekrana 15,6”, Anti-glare, brzina osvežavanja od 165 Hz i osvetljena tastatura dobitna su kombinacija za prepuštanje svakom potezu.

prikaz IdeaPad gaming laptop računara

Legion 5 Pro 82JF000HYA je odličan izbor za sve one koji u gamingu vole da uživaju u većem vidnom polju.

Dobra rezolucija ekrana veličine 16” sa osvetljenjem od 500 niti, Anti-glare i IPS tehnologijom u kombinaciji sa NVIDIA GeForce RTX 3050 grafičkom kartom, Intel Core i5 procesorom, čine moćnu mašinu.

Pored toga, 1 TB SSD i tastatura koja ima RGB osvetljenje sa četiri zone, učiniće da svaki potez doživite na pravi način.

Lenovo legion laptop

 

Lenovo laptop kao sjajan izbor za svakodnevnu upotrebu

I pored odličnih Lenovo serija koje donose modele koji će zadovoljiti različite korisnike, ukoliko nemate potrebu za vrhunskim performansama koje zahtevaju i nešto veći budžet, Lenovo ima i jednostavnije modele.

Oni su odlični i pouzdani za svakodnevnu upotrebu kao što je surfovanje internetom, uživanje u video i audio sadržajima, elektronsko plaćanje i slično.

Jedan od takvih je i Lenovo 81W100KAYA čija je dijagonala ekrana 15,6” sa Anti-glare tehnologijom, AMD 3020e procesorom i kamerom sa poklopcem za prekrivanje. Ima i instaliran Windows 10 Home operativni sistem, da možete da započnete sa korišćenjem istog trena.

Prikay Lenovo laptopa u sivoj boji

Sličan model, samo bez Windows operativnog sistema je Lenovo 81W100K2YA. Anti-glare ekran veličine 15,6”, AMD 3020e procesor, AMD Radeon grafička karta, kao i pristojna kamera sa poklopcem dolaze uz ovaj računar koji ima i Free DOS operativni sistem.

Za svakodnevno korišćenje je pouzdan alat i odlično će poslužiti svrsi.

Lenovo 81W100K2YA laptop

Lenovo IdeaPad takođe donosi sjajne modele koji su odlični za svakodnevnu upotrebu.

IdeaPad 3 82H800YYYA ima Intel Pentium Gold 7505 procesor i 256 GB SSD. Full HD rezolucija ekrana dijagonale 15,6” i integrisana Intel HD grafička karta donose sjajan prikaz video i ostalog sadržaja.

Lenovo IdeaPad u sivoj boji

IdeaPad 3 15ITL6 je takođe laptop koji će vam omogućiti obavljanje svakodnevnih zadataka i uživanje u omiljenim sadržajima.

Dijagonala od 15,6” i Full HD rezolucija ekrana, Intel Celeron 6305 procesor, 256 GB SSD i integrisana Intel UHD grafička karta, sasvim su dovoljne preporuke za ovaj odličan model.

Lenovo ideaPad 3 u crnoj boji

Postavite jasne kriterijume i odaberite najbolji laptop za sebe

Predlozi modela koji su izneti u skladu sa presvahodnom namenom laptopa dati su okvirno i ne treba ih shvatiti bukvalno.

Svaki od navedenih modela može biti sjajan izbor za više namena, a u zavisnosti od toga na čemu van je fokus, odaberite Lenovo laptop sa karakteristikama koje će se najbolje uklopiti u vaše potrebe.

Kako biste bili maksimalno zadovoljni odabranim modelom, važno je da postavite jasne kriterijume koji će definisati vaš izbor:

  • Za šta ćete koristiti laptop?

Bilo da tražite najbolji poslovni laptop, laptop za gaming, kreativne zadatke ili model za nezahtevno svakodnevno korišćenje, u našoj odličnoj ponudi laptopova ćete pronaći sve.

Iako nema potrebe da striktno definišete svrhu svog laptopa, imajte na umu da zavisno od prvobitne namene računara, određeni modeli daju prednost pojedinim funkcionalnostima.

Mladi' radil na laptopu koji drži u krilu

  • Koje su vam stavke naročito važne?

Usko povezana sa prethodnom stavkom, ova tačka definiše u kom pravcu će se kretati vaš izbor modela.

Da li vam je važan vrhunski procesor i grafička kartica ili vam je bitnije da laptop bude lagan za nošenje i sa baterijom koja može da izdrži radni dan?

Ukoliko ne možete da odlučite šta vam je najvažnije, odličan ultimativni vodič za kupovinu laptopa može vam pružiti osnovne smernice i pomoći pri odabiru.

  • Koliki budžet imate na raspolaganju?

Uvek je važno da znate čime raspolažete. Možda je određivanje budžeta može da bude i prvi korak na osnovu koga ćete suziti svoju pretragu. Odredite okvirnu cifru i bacite se u potragu šta je najbolje što možete da dobijete za taj novac.

Ipak, ako vam mogućnosti dozvoljavaju, potrudite se da ne budete suviše isključivi. Ponekada mala razlika od nekoliko hiljada dinara može značiti daleko bolje performanse, tako da držite svoje opcije otvorenim.

Kada postavite okvire pomenutih stavki, možete da suzite izbor i odaberete model koji će vam pružiti sve ono što vam je kod laptopa važno.

Otvoren laptop na stolu, osoba kuca po tastaturi

HP ili Lenovo laptop – Koji odabrati?

Kako su u pitanju dva veoma poznata brenda i renomirana imena u laptop industriji, neretko se korisnici susreću sa ovom dilemom.

Iako je razumljivo da jednostavnog odgovora nema, treba uzeti u obzir specifičnosti i fokus svakog brenda, kao i kojoj grupi na tržištu je više naklonjen kada se radi o konfiguraciji i specifikacijama modela.

Kada se dvoumite da li da kupite HP ili Lenovo laptop, najbolji savet jeste da ne donosite odluku samo na osnovu brenda, osim ako imate apsolutnog favorita.

Započnite odabir odgovarajućeg računara tako što ćete pronaći odlične modele koji ispunjavaju vaše potrebe i uklapaju vam se u budžet.

Takođe je preporuka da suzite izbor što je više moguće i donesete konačan sud na temelju specifikacija, odnosno performansi pojedinačnih uređaja.

Nasmejan mladić koristi laptop

Koji ima procesor koji vam više odgovara, koji ima jaču grafiku ili više memorije? Baterija i njeno trajanje su takođe važne stavke, ali nemojte zanemariti ni dizajn, težinu, kao ni one posebne funkcionalnosti koje mogu izdvojiti jedan od modela.

Ako dosta vremena provodite kucajući, dobar touchpad i kvalitetna, možda i osvetljena tastatura su van verovatno na vrhu liste.

Sa druge strane, možda vam je važnija baterija, odgovarajuća dijagonala i rezolucija ekrana, količina GB SSD memorije i mala težina da možete bez problema da ga ponesete gde god da krenete?

Izbor je uvek između modela, bar kada su ovako renomirani proizvođači u pitanju, tako da nema potrebe da se ograničavate.

Odaberite onaj računar koji vam se dopada i ispunjava vaše kriterijume kada su u pitanju performanse, udobnost korišćenja, ali i portabilnost i dizajn, nevezano da li je u pitanju HP ili Lenovo laptop.

Odlučite se za laptop koji će se savršeno uklopiti u vaš stil života i rada

Sada kada ste pogledali koji su to odlični modeli Lenovo laptopova, odredite kriterijume i suzite sebi izbor tako da imate nekoliko opcija koje su odlične za vas.

Modeli predloženi u ovom tekstu imaju odlične performanse koje će odgovarati većini korisnika, pa čak i onim zahtevnijim.

Istražite bogatu ponudu i pronađite Lenovo laptop koji će imati sve one karakteristike koje su vama važne. Rezolicija ekrana, dosta GB SSD memorije ili odgovarajući hard disk, Intel Core ili Rayzen procesor, dijagonala ekrana ili RAM memorija, uzmite u obzir sve.

Sjajni Lenovo modeli zaista donose odličan dijapazon mogućnosti, funkcija i prilagodljivosti. Vaše je samo da odaberete koji vam najviše odgovara i uživate u svemu što ima da ponudi.

 



Ostavite komentar