Koji klima-uređaji su najbolji za tvoj dom? – 7 preporuka odličnih modela za 2022. godinu

  0

Obezbedi savršenu temperaturu u svom domu uz klimu koja će savršeno odgovarati tvojim potrebama – zaboravi na sve one vrele letnje dane kada te pravo osveženje čeka upravo u tvom domu ili odaberi model koji će ti obezbediti i grejanje kada je to potrebno.

Kako je izbor klima danas zaista veliki, čini se da nikad nije bilo lakše odabrati odgovarajuću – ipak, neke će možda i zbuniti mnoštvo informacija i karakteristika ovih uređaja, te će im sigurno biti potreban i neki dodatni savet.

Zato ti donosimo 7 konkretnih predloga sjajnih modela klima za različite potrebe, kao i par saveta koji će sigurno biti od pomoći da napraviš najbolji odabir.

Kako odabrati klima-uređaj?

Bilo da želiš da staru klimu zameniš novom ili prvi put kupuješ ovaj uređaj za svoju kuću ili stan, najbolje je da znaš kakav bi to model bio idealan za tvoj prostor.

Roditelji sa svojim detetom sede na sofi u dnevnoj sobi dok klima uređaj hladi

Iako se može uzeti mnogo različitih kriterijuma, pri izboru je značajno da se najpre pozabaviš onim najznačajnijim, a tek nakon toga da razmotriš one manje važne karakteristike koje ti mogu biti važne za lakše upravljanje i veći komfor. Tako preporučujemo da uzmeš u obzir:

  • Veličinu i strukturu prostora za koju kupuješ klimu kako bi se odabrao i model odgovarajućeg kapaciteta
  • Tip uređaja, tj. da li želiš standardni, inverter model ili pokretnu klimu
  • Dodatne funkcionalnosti poput Wi-Fi upravljanja i upravljanja putem aplikacije, posedovanje tajmera, specijalnih filtera, režima rada, itd.

Više informacija o svim značajnim karakteristikama, kao i praktičnim dodatnim opcijama, čeka te u našem detaljnom vodiču za izbor klima-uređaja.

Uz odabir odgovarajućeg tipa i kapaciteta klime koja će biti u skladu sa prostorom koji imaš, uživaćeš u savršenoj temperaturi kada god poželiš.

Standardne klime, za savršeno hlađenje po tvojoj meri

Danas je klima-uređaj gotovo neizostavna stavka u svakom domu. Ove klime zovu još i klasične ili on/off klime zbog njihovog specifičnog načina rada koji se zasniva na uključivanju motora i njegovom isključivanju nakon što se dostigne željena temperatura.

Rashladi se i unesi malo svežine u vrele letnje dane uz sjajne modele koje predstavljamo u produžetku.

VOX Standardna klima VSA 7 – 12BE

Nema lepšeg osećaja od onog da u svom stanu ili kući uvek imate savršenu temperaturu, baš onakvu kako vam odgovara u datom trenutku.

Bela VOX klima na beloj pozadini

Sa VOX klimom možete uživati u svežem vazduhu i kada je najtoplije – sjajna dodatna karakteristika ovog modela je Self Clean funkcija koja sprečava stvaranje plesni i bakterija. Ovo se reguliše na taj način što se nakon isključivanja, uređaj nastavlja da radi slabijim intenzitetom, čineći da kondenzovana voda ispari.

Ima pregledan LED ekran, a u slučaju nestanka struje, AutoRestart omogućava automatsko pokretanje i vraćanje inicijalnih podešavanja nakon dolaska struje.

Hisense klima V Pie 12K

Njen sjajan odnos cene i kvaliteta, pored standardnih, nudi i odlične dodatne karakteristike sa kojima će korišćenje biti udobnije i lakše.

Uz ovaj model možeš podesiti da se klima automatski uključi ili isključi u određeno vreme tokom dana, u skladu sa tvojim potrebama. Energetska klasa A će doprineti manjoj potrošnji električne energije, što doprinosi uštedi, a Smart funkcija je tu da reguliše održavanje odabrane temperature – tvoje je samo da uživaš.

Tesla standardna klima TT35XC1-12410B

Standardno dobre performanse u kojima ćeš uživati uz Tesla klimu sa brojnim sjajnim funkcijama će učiniti da te u tvom domu uvek čeka idealna temperatura.
Kao spoj modernog i funkcionalnog, ovaj model će te osvojiti svojim dizajnom sa skrivenim ekranom koji ni malo ne narušava estetiku uređaja uklopivu u bilo koji prostor.

Standardna klima Tesla slikana iz desnog ugla

Zahvaljujući opciji samodijagnostike, ovaj model klime može da nadgleda različite nepravilnosti u radu ili automatski identifikuje neispravne delove – ekran prikazuje šifru greške, te na taj način čini održavanje lakšim i efikasnijim.

Midea klima Forest MSAF11-12HRN1

Ukoliko tražiš klima-uređaj idealan za prostor srednje veličine, površine do 60 metara kvadratnih, onda je Midea klima jedan od sjajnih izbora.

Njen Turbo režim rada će ti pomoći da se brzo izboriš sa vrućinom, a opcija tihog rada i tajmera ti pružaju već komfor kada je u pitanju korišćenje.

Za sve one kojima je važan i odabir filtera za klimu koju žele u svom domu, ovaj model poseduje odličan filter za prašinu velike gustine, kao i hladan katalizatorski filter, za najbolje upijanje neželjenih čestica iz vazduha.

Inverter klime – Za hlađenje i grejanje u jednom

Poznato je da su inverter klime uređaji koji imaju drugačiju tehnologiju rada u odnosu na standardne, a koja je posebno karakteristična po efikasnijem radu i racionalnijem korišćenju električne energije.

Možda jesu u startu skuplje, ali inverter nudi i bolju učinkovitost kada je u pitanju rad na nižim temperaturama, te je njihova velika prednost mogućnost grejanja prostora i kada je spoljna temperatura dosta ispod nule.

U produžetku predstavljamo nekoliko odličnih predstavnika ovih uređaja, o čemu govore i njihove sjajne karakteristike.

Vivax Inverter klima Cool ACP-12CH35AEFI

Ako ti je potreban klima-uređaj na koji ćeš moći da se osloniš i tokom leta, ali i tokom hladnijih godišnjih doba, Vivax inverter je jedan od odličnih predloga.

Vivax inverter klima na beloj pozadini

Uz sjajnu energetsku efikasnost kako pri hlađenju, tako i pri grejanju, ovaj model će doprineti manjoj potrošnji električne energije bilo da radi u režimu hlađenja ili grejanja. Ovo je posebno značajno jer su poslednjih godina prelazna godišnja doba takva da zahtevaju neku vrstu dogrevanja prostora, pa je upotreba klime, umesto neekonomičnih grejalica dobro rešenje.

Turbo režim je odličan način da željenu temperaturu u svom domu imate vrlo brzo, a auto režim rada, sleep mod, tajmer i filter prašine su još neke dodatne mogućnosti koje će ti pružiti veću udobnost pri korišćenju.

VOX Inverter klima-uređaj IVA5-12JR1

Ovaj klima-uređaj ima dugi domet klimatizovanog vazduha, čak i do 12 metara, te je zgodan i za velike prostorije. Zahvaljujući njegovom fleksibilnom dizajnu, odvodna cev se može montirati i sa desne i sa leve strane unutrašnje jedinice.

AutoCleaning opcija doprinosi sprečavanju nastanka gljivica, plesni i drugih neželjenih mikroorganizama, a njen DeepSleep je tu da ti obezbedi automatsko podešavanje temperature, manje buke za miran san, i uštedu energije.

Inverter klima VOX bele boje

Zanimljivo je poseduje opciju inteligentnog odmrzavanja, te čim detektuje da je temperatura niska, automatski pokreće proces odmrzavanja spoljne jedinice.

Uz Vox inverter klimu možeš sve savršeno prilagoditi svojim potrebama i učiniti da temperatura u tvom domu bude baš onakva kakvu želiš.

Hisense Inverter klima Apple Pie Pro HiNano 12K

Ukoliko voliš zanimljiv, moderan dizajn ili se u enterijer i stil tvog doma više uklapa crna boja, onda je ovaj model baš za tebe.

Sjajne performanse i funkcionalnosti štite tvoj dom i zdravlje, a napredna tehnologija i pametna kontrola ti pružaju mogućnost da uživaš u lakom podešavanju, jednostavnom korišćenju i savršenoj temperaturi i tokom leta i tokom zime.

Hisense inverter klima crne boje

Hi-Nano tehnologija zahvaljujući snažnoj emisiji jona može da eliminiše 99% čestica H1N1 virusa u roku od dva sata, efikasno uklanja bakterije i obezbeđuje čist vazduh svakoga dana. U prilog tome govori i francuska laboratorija Texcell čijim istraživanjem se potvrđuje i da Hi-Nano može efikasno da uništi i 93,54% čestica novog koronavirusa (SARS-CoV-2) za dva sata.

Zahvaljujući Wi-Fi kontroli imaš mogućnost da klima-uređajem upravljaš sa bilo kog mesta. Na taj način možeš podesiti željenu temperaturu u svom domu pre nego što kreneš sa posla, a prijatna atmosfera te čeka čim stigneš.

Izaberi klimu u skladu sa svojim potrebama

I na kraju možemo zaključiti da je najbolji klima-uređaj onaj koji će maksimalno odgovoriti svim tvojim zahtevima i obezbediti ti sav komfor koji je potreban kada je u pitanju lako rukovanje i moderne funkcionalnosti za udobniji život.

Zato, pre nego što napraviš konačan odabir, razmisli o tome šta ti je potrebno, koje su to ključne karakteristike koje su ti važne, da li ti je potrebno samo hlađenje ili i grejanje i koje to klime u najvećoj meri odgovaraju tvojim potrebama, da li su to neki klasičniji ili luksuzniji modeli.

Kada se sve uzme u obzir, ukoliko znaš koju vrstu uređaja želiš, za koliki prostor, sa izborom modela nema mnogo greške jer će svako birati u skladu sa svojim potrebama.

Pronađi pravu klimu za svoj dom i uživaj u prijatnoj temperaturi svaki dan.



Ostavite komentar