Zdravi načini pripreme hrane uz uređaje koji će te oduševiti svojom jednostavnošću

  0

Ukoliko uživaš u ukusnoj hrani, ali ne i u griži savesti koja prati svako prepuštanje slasnim zalogajima, ne brini, imamo savršeno rešenje za tebe.

U želji da pribegavanje brzim i nezdravim opcijama svedemo na minimum, a svesni da savremen način života diktira tempo koji ti ne dozvoljava da provodiš sate i sate u kuhinji, ili jednostavno to ne želiš, predstavljamo ti uređaje pomoću kojih ćete ti i tvoja porodica svakodnevno uživati u ukusnim i zdravim obrocima, uz minimum truda.

Iznenadićeš se koliko je malo promena i prilagođavanja dovoljno za velike rezultate. Ali ne možeš ni znati dok ne probaš, zar ne?

Blenderi za vitaminske bombe koje će ti preporoditi imunitet

Možemo reći da su blenderi svojom pojavom na tržištu uneli pravu revoluciju u zdrav način ishrane i olakšali unos vitamina, minerala i vlakana putem praktičnih i ukusnih obroka.

Količinu voća i povrća koju moćnim blenderom možeš pretvoriti u ukusan smuti, bilo bi malo teže spakovati i užinati dok obavljaš svakodnevne aktivnosti.  Uz neki od sjajnih blendera, svoju omiljenu kombinaciju punu vitamina, minerala i ostalih nutritijenata možeš sipati u omiljenu čašu i poneti sa sobom kad god poželiš.

Osim nedvosmislenih zdravstvenih benefita koje će ti ovi zdravi obroci doneti u vidu jačanja imuniteta, boljeg varenja i više energije, ove vitaminske bombe će se pozitivno odraziti i na tvoj izgled.

Bilo da ti je potrebna brzinska užina, zdrav obrok za poneti jer kasniš na jutarnji sastanak ili okrepljujući napitak posle napornog treninga, uz blender za smuti za par minuta imaćeš sve što ti je potrebno. Pusti mašti na volju, poigraj se različitim ukusima i otkrij nove omiljene kombinacije koje će te oduševiti.

Nasmejana devojka priprema namirnice za pripremu u blenderu

Uz praktičan blender mališani će uživati u zdravim obrocima

Impresioniraj svoje mališane šejkovima jarkih boja koji će biti ukusna i hranljiva užina. Uz neki od njihovih omiljenih sastojaka „prokrijumčari” zeleniš ili bilo koji zdrav sastojak koji im nije na listi favorita i slasno će ga posrkati. Podigni zdrave obroke za decu na viši nivo uz šarene spiralne cevčice i čak i najizbirljivije dete će uživati u svakom gutljaju čarobnog smutija. Jednostavnim potezom zamenićeš nezdrave sokiće i slatkiše pune veštačkih šećera.

Napravi domaći krem od lešnika, kakaa i meda za savršenu slatku užinu i više nećeš morati da kupuješ kremove sa gomilom nezdravih sastojaka i konzervanasa. Napravi ukusan i kremast kikiriki puter i uživaj u hranljivom i zdravom namazu koji će ti napuniti baterije i obradovati receptore ukusa, a tvoje mališane osvojiti na prvi zalogaj.

Ukoliko dete uživa da ti pomaže u kuhinji, dozvoli mu da samo odabere sastojke i napravi svoju kombinaciju. Mali koraci ka tome da deca formiraju zdrave navike od ranog detinjstva mogu učiniti da ne moraš da brineš o budućim izborima svog deteta kada je hrana u pitanju.

Dve devojčice uživaju i piju zeleni smuti

Kada govorimo o hrani za bebe, blenderi su nezamenjivi. Mogućnost da samostalno praviš kašice svom detetu od prvog trenutka kada počne da jede čvrstu hranu, ne samo da je daleko zdravija opcija, već i višestruko ekonomičnija. Fina tekstura koja je savršena za bebe pružiće im zadovoljstvo otkrivanja novih ukusa u svakom zalogaju. Pripremi količinu dovoljnu za nekoliko obroka i ostatak zamrzni za užurbane dane kada nemaš vremena za kuvanje ili želiš da provedeš dragoceno vreme sa svojom bebicom.

Kada pronađeš savršene sveže sastojke u sezoni, pripremi paketiće svojih omiljenih kombinacija i zamrzni ih. Ovo će ti uštedeti vreme i omogućiti da bez planiranja i za tili čas imaš spremnu osvežavajuću užinu prepunu sastojaka koji će te okrepiti ili zdrav obrok za decu.

Za očuvanje hranljivih sastojaka, pročitaj sve savete kako da pravilno zamrzneš različite vrste namirnica.

Friteza bez ulja za zdravu varijantu omiljenih obroka

Ko ne uživa u hrskavoj teksturi mirisne pohovane piletine ili savršeno zlatnim, hrskavim krompirićima meke unutrašnjosti? Svima nam je poznato da je prženje, iako mnogima omiljeni, jedan od najnezdravijih načina pripreme hrane. Velika količina ulja potrebna za postizanje te savršene korice zaista zna da pokvari zadovoljstvo uživanja u ukusnom obroku.

Ovo ne mora da bude slučaj jer savršeno hrskavu teksturu možeš postići i bez dodavanja masnoće ili sa minimalnom količinom. Predstavljamo friteze bez ulja, sjajne uređaje za pripremu tvojih omiljenih jela i poslastica na zdrav i jednostavan način.

Friteza bez ulja u crnoj boji na kuhinjskom pultu

Ove friteze rade na principu vrelog vazduha koji velikom brzinom kruži oko perforirane posude u koju se smešta hrana i ravnomerno peče namirnice formirajući savršenu zlatnožutu hrskavu koricu u kombinaciji sa mekom unutrašnjošću koja se topi u ustima.

Zahvaljujući svojoj kompaktnosti i malim dimenzijama, friteza na vruć vazduh savršeno će se uklopiti u tvoju kuhinju i oduševiće te svojim prednostima:

  • Brzo zagrevanje – Uštedi vreme i električnu energiju zahvaljujući kompaktnim dimenzijama friteze bez ulja koja se brzo zagreva i kraće peče namirnice.
  • Jednostavno korišćenje – Nema prskanja masnoće i beskrajnog stajanja pored šporeta dok pržiš meso, krompiriće ili krofne. Namirnice jednostavno ubaci u ovaj uređaj i hrana će biti brzo gotova, bez prskanja i masnih fleka po kuhinji, zidovima i tvojoj odeći.
  • Lako čišćenje – Čišćenje friteze bez ulja neverovatno je lako i jednostavno. Dovoljno je da posudu u kojoj je hrana prebrišeš papirnim ubrusom, mekom krpom ili opereš mekom stranom sunđera, ukoliko u uputstvu konkretnog uređaja nije drugačije naznačeno. Nikakvo čišćenje oko ove friteze nije potrebno jer je potpuno zatvorena i nema prskanja.
  • Praktična i estetski superiorna – Ne samo što će ti skratiti pripremu obroka i učiniti ih višestruko zdravijim, već će se sjajno uklopiti u tvoj prostor. Svedeni dizajn, jednostavno rukovanje i praktična ručka čine je lakom za upotrebu i idealnom za bilo koje mesto koje joj nameniš.
  • Pogodna za podgrevanje hrane – Ubaci namirnice koje želiš da zagreješ u posudu, uključi uređaj i uživaj u toplom, ravnomerno zagrejanom obroku za svega par minuta.

Šta sve možeš pripremiti u fritezi bez ulja?

Friteza bez ulja savršena je za pripremu i pečenje svih onih namirnica u kojima uživaš, a uglavnom ih izbegavaš zbog velike količine masnoće koja je potrebna za pripremu.

Pohovano meso, krofne, riba, krompirići, pomfrit ili savršeno začinjena pileća krilca, sve ovo i više možeš pripremiti u fritezi bez ulja i uživati u punom ukusu namirnica bez suvišnih masnoća.

Takođe, možeš peći i peciva, prepržiti hleb ili slaninu za brzinski sendvič i uživati u punom ukusu omiljenih kombinacija.

Zdravo kuvana i sušena hrana koja će obogatiti tvoju trpezu autentičnim ukusima

Ukoliko nisi do sada, krajnje je vreme da isprobaš i zaljubiš se u načine pripreme zdravih obroka uz neki od fantastičnih aparata za kuvanje na pari, kuvanje pirinča ili dehidratatora hrane.

Aparati za kuvanje na pari za očuvanje svih vitamina i minerala

Spremanje hrane u aparatima za kuvanje na pari krajnje je jednostavno, a ujedno i jedan od najzdravijih načina koji omogućava da uživaš u svim blagodetima hranljivih sastojaka koje namirnice sadrže.

Većina aparata za kuvanje na paru ima više „spratova” na kojima u isto vreme možeš pripremiti različite vrste namirnica, tako da kompletan obrok možeš spremiti na lak i zdrav način, bez gomile sudova. Odlična vest je da u ovom aparatu možeš pripremati i namirnice bez prethodnog odmrzavanja, tako da nećeš ostati bez ručka ukoliko zaboraviš na vreme da izvadiš meso. Jedino što će kuvanje trajati nešto duže.

Aparat za kuvanje na pari u kome se priprema povrće i meso

Aparat za kuvanje na pari idealan je za jednostavnu pripremu savršeno izbalansiranih porodičnih obroka, a možda i najbolji način da najmlađe članove porodice upoznaš sa autentičnim ukusima hrane. Mlade šargarepice i krompirići pripremljeni na ovaj način zadržaće svu svoju sočnost i hranljive sastojke dragocene za tvoje dete uz lepezu prirodnih ukusa koji će postaviti osnove zdrave ishrane za ceo život.

Aparat za kuvanje pirinča za pun ukus u svakom zrnu

Aparat za kuvanje pirinča je još jedan sjajan uređaj koji će ti olakšati pripremu zdravih jela i omogućiti da skuvaš savršen pirinač, svaki put.

Praktičan i izdašan, pirinač možeš kombinovati sa raznim vrstama povrća, mesa i ribe tako da raznovrsnost ne izostane. Takođe, odlična je opcija za zdrav desert. Skuvaj pirinač u mleku i uživanje u kremastom sutlijašu obogaćenom mirisima vanile i cimeta je zagarantovano.

U aparatu za kuvanje pirinča možeš pripremiti veće količine i podeliti u ukusne i zdrave obroke za poneti. Uživaj u zdravom ručku gde god da si – na poslu, u školi ili nakon šetnje. Uštedećeš ne samo vreme, već i značajnu količinu novca, a u svakom trenutku ćeš znati da je tvoj obrok pripremljen od svežih i kvalitetnih sastojaka.

Većina modela poseduje i odloženi start, kao i funkciju održavanja hrane toplom, tako da možeš obaviti sve pripreme kada tebi odgovara i nesmetano obavljati svoje redovne aktivnosti. U vreme koje ti odrediš, tebe i tvoju porodicu čeka topao ručak.

Dehidratator za maksimalno očuvanje hranljivih materija

Dehidaratator hrane je odlična opcija ukoliko želiš da nezdrave grickalice zameniš ukusnim sušenim voćem i povrćem čije hranljive vrednosti daleko prevazilaze sve veštačke alternative.

U dehidratatoru, ili sušaču hrane, možeš sušiti voće, povrće, pa čak i meso ili ribu, kao i biljke u koliko si ljubitelj aromatičnih čajeva. Zahvaljujući tehnologiji sušenja i načinu cirkulacije vazduha u većini dehidratatora možeš bez problema sušiti različite vrste namirnica na različitim nivoima, bez mešanja mirisa.

Osušene namirnice ne samo da se mogu čuvati znatno duže, već je i koncentracija hranljivih materija u njima veća. Slasni komadići sušene jagode, jabuke ili banane odlična su opcija za hranljive i zdrave užine kojima ćete uneti obilje vitamina i minerala. Takođe, ukoliko se spremaš na put, ukusan i hranljiv čips od voća i povrća odlična je opcija za okrepljujuću užinu tokom putovanja.

Kriške svežeg voća poređane na posudi koja se postavlja u dehidratator hrane

Sve što je potrebno je da očistiš i isečeš željene namirnice na približno jednake delove, podesi odgovarajuću temperaturu i vreme sušenja zavisno od vrste namirnica i dobićeš sopstvenu zalihu domaćih zalogaja koje možeš sačuvati mnogo duže nego sveže namirnice. Idealno je za sušenje sezonskog voća ili povrća, za maksimalno uživanje u aromama i ukusu kad god poželiš.

Uz neki od praktičnih uređaja pronađi svoj recept za zdrav život

Zdrava i izbalansirana ishrana uopšte nije zahtevna i komplikovana kako se na prvi pogled može učiniti. Naprotiv, jednostavna priprema i bogatstvo ukusa veoma brzo će postati nešto što se podrazumeva i na šta ćeš se lako navići.

Investiraj u dobar uređaj uz koji će ti kuvanje biti zadovoljstvo i uvedi u svoju svakodnevnicu promene koje će ti otvoriti nove horizonte i pružiti tebi i tvojoj porodici uživanje u zdravim i hranljivim obrocima u čijoj pripremi nećeš morati da provedeš pola dana.

Uz ove sjajne uređaje, otkrij jednostavan način da živiš rasterećenije, hraniš se zdravije i uživaš u svakom obroku bez griže savesti.



Ostavite komentar