Aparati za negu lica, tela i kose – TOP 5 najboljih uređaja

  0

Kada je u pitanju nega, ni žene ni muškarci ne pristaju na kompromise. To su prepoznali i proizvođači, pa su danas aparati za negu lica, tela i kose dovedeni skoro do savršenstva. Zahvaljujući nizu unapređenih funkcija, sada možete postići salonski efekat u udobnosti svog doma, čak i ako niste previše vešti sa, recimo, uvijačima za kosu.

Ponuda je šarenolika i možda naizgled zbunjujuća, zato je za početak potrebno da vas upoznamo sa naprednim tehnologijama, njihovim mogućnostima i prednostima, da biste lakše izabrali aparat i brend koji vama odgovara.

Fen za kosu – saveznik za sjajnu kosu

Počinjemo od aparata koji danas ima svaki dom – fen za kosu.

Ovaj aparat nije stvar luksuza, već praktičnosti. Jasno je i zbog čega. Međutim, ono što često zaboravljamo je da je odabir kvalitetnog fena važan, čak ključan, ako želite da imate lepu, zdravu i sjajnu kosu.

Fen suši kosu zagrevajući je vrelim vazduhom, što isušuje dlaku, čini je krtom i lomljivom. Fenovi novije generacije nastoje upravo da reše ovaj problem, oslanjajući se na niz inovativnih tehnologija.

Kako izabrati najbolji fen?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od vašeg tipa kose i vaših potreba.

Ukoliko imate tanku ili slabu kosu, izaberite fen koji ima mogućnost podešavanja visine temperature, da ne biste dodatno oštetili vlas. Ako se sami fenirate kod kuće, proverite da li model fena koji želite ima potrebne nastavke, poput difuzora koji usmerava vazduh iz fena ka pramenu. Takođe, ako se fenirate redovno bilo bi dobro da vaš fen ima i opciju za hladan vazduh. Frizeri savetuju da na kraju feniranja pustite hladan vazduh da duva na kratko, jer kosa tako dobija na elastičnosti.

Na stolu se nalaze fenovi za kosu u različitim bojama.
Foto: Shutterstock

 

U svakom slučaju, najbolja preporuka je da izaberete profesionalni fen za kosu.

Reč je o aparatima sa jonskom tehnologijom koja razbija milione negativnih jona neutrališući tako dejstvo pozitivnih jona iz dlake. Time se sprečava nastajanje elektriciteta. Takođe, ova tehnologija omogućava da se čestice vlage privlače, čime se štiti kosa od isušivanja. Zahvaljujući svemu tome, za sušenje kose se može koristiti niža temperatura uz bolji rezultat – kosa je suva, ali nije naelektrisana, niti ispucala i slaba.

Kao prednost fenova novije generacije izdvaja se još jedna karakteristika „moisture protect”. U pitanju je senzor koji podešava temperaturu i time omogućava da kosa zadrži neophodnu vlažnost, odnosno ne bude isušena.

Kada je u pitanju profesionalni fen za kosu preporuka su sledeći Phillips uređaji.

Philips profesionalni fen za kosu DryCare Prestige

Ovaj profesionalni fen za kosu se u svakom pogledu prilagođava vašoj kosi.

Pametni MoistureProtect senzor meri temperaturu površine kose do 4.000 puta u toku jednog sušenja i prilagođava temperaturu štiteći kosu na taj način. Po želji, ovaj senzor možete uključiti i isključiti.

Philips DryCare Prestige može da se pohvali još jednom tehničkom inovacijom čiji je cilj da vašu kosu zaštiti od prekomerne toplote – ThermoProtect. U kombinaciji sa motorom jačine čak 2.300 W, rezultat je značajno kraće vreme sušenja čak i duge kose, bez bojazni da bi mogla biti oštećena.

Devojka sa dugom plavom kosom sređuje frizuru Philips fenom za kosu.
Foto: Philips

 

Da biste imali što više kontrole nad sušenjem, ovaj fen ima šest postavki za toplotu i brzinu mlaza. Ako, na primer, želite lokne, tu je postavka sa blažim protokom veoma toplog vazduha. Ako pak izaberete veoma brz protok, dobićete prelepo glatke vlasi.

Fenove obično dovodimo u vezu sa vrelim vazduhom, ali ovaj model ima korisnu opciju i za hladan vazduh. Poseduje dugme koje daje snažan mlaz hladnog vazduha radi doterivanja stila frizure posle početnog oblikovanja vrelim vazduhom.

Svi želimo krotku kosu koja je pak sjajna i glatka, a baš to nam omogućava sledeća pametna osobina ovog profesionalnog fena. Takozvana jonska nega neutrališe statički elektricitet u kosi, što pojačava efekat glatkoće i sjaja vaših vlasi.

Spisku karakteristika dodajemo i to da ima praktičan kabl dužine 2,5 metara, ali i sjajan i elegantan dizajn.

Philips profesionalni fen za kosu BHD272/00

Drugi fen koji zaslužuje preporuku je model istog brenda Philips profesionalni fen za kosu BHD272/00.

Inovativna tehnologija jona ga čini odličnim izborom za negu kose. Kod ovog modela motor od 2.100 W omogućava odličan učinak u udobnosti vlastitog doma, a brzina protoka vazduha je skoro neverovatna – 130 km/h.

Devojka sa dugom plavom kosom sređuje frizuru profesionalnim Philips fenom za kosu crne boje.
Foto: Philips

 

Kao i prethodni model i ovaj poseduje ThermoProtect koji štiti kosu od prekomernog zagrevanja, kao i CoolShot dugme za intenzivan mlaz hladnog vazduha koji se u profesionalnim salonima koristi za doterivanje posle oblikovanja frizure. Kao pomoć u oblikovanju tu je i koncentrator od 9 mm za fokusirani protok vazduha.

Za razliku od prethodnog modela, koji dolazi u nežnim roze i bisernim nijansama, ovaj fen je tamnije boje. Kombinacija crne i „laguna” zelene čini ga izuzetno elegantnim.

Uvijač za kosu – Napravite sami glamurozne lokne

San gotovo svake žene sa prirodno ravnom kosom su savršene lokne. Svi aparati za uvijanje rade po istom principu. Kosa se oblikuje zagrevanjem na izuzetno visokim temperaturama, u nekim slučajevima i do 180°C, i to direktnim kontaktom vrelog aparata i pramena kose. Jasno je i da je time stepen oštećenja kose veći, jer za razliku od fena, koji možete da odmaknete od kose, sa uvijačima to nije slučaj.

Kako onda izbeći ili bar umanjiti štetu koju uvijači prouzrokuju? Odgovor je samo jedan. Birajte moderni uvijač za kosu sa jonskom tehnologijom koja pomaže da kosa zadrži vlažnost, čime se sprečava njeno pucanje. Uvijači sa jonskom tehnologijom omogućavaju vam da napravite uvojke kakve želite, a da pritom kosa ostane zdrava i sjajna.

Moderni aparati ovog tipa imaju još jednu prednost, a to je dizajn. On se ogleda na prvom mestu u vidu kvalitetnijih i laganih materijala koji smanjuju težinu aparata, čineći ga funkcionalnijim. Samo manevrisanje aparatom, odnosno uvijanje u željenim pravcima, jeste jednostavnije, a manji je i osećaj zamora dok su vam ruke iznad glave.

Philips automatski uvijač kose MoistureProtect BHB878/00

Upravo takav je i model koji vam predstavljamo.

Uvijač MoistureProtect BHB878/00 aparat je za koji bismo dali svaku preporuku. Od kose pravi čaroliju bez mnogo napora i sa minimalnim oštećenjem. Ovo poslednje vezano je za njegov specifičan dizajn i inovativne tehničke prednosti.

Devojka uvija kosu Philips uvijačem.
Foto: Philips

 

Prva stvar koju treba naglasiti jeste MoistureProtect tehnologija koja štiti vlagu u samoj vlasi, što joj omogućava da ostane sjajna i elastična. Ova tehnologija omogućava da uvijač sam namešta optimalnu temperaturu za vašu kosu, čime se takođe izbegava nepotrebno pregrevanje.

Dizajnersko rešenje ne čini ga samo zanimljivim, već i bezbednijim. Za razliku od klasičnog figara ili stajlera na koji vi sami namotavate pramen kose, kod ovog uređaja dovoljno je da pramen približite cevi, pritisnete dugme i on će sam namotati kosu.

Takvo rešenje štiti od opekotina, a duža cev za uvijanje, u odnosu na slične aparate, omogućava da se uvije dvaput više kose u toku samo jednog pokreta. Dakle, štedi i vreme, posebno ako imate dugu kosu.

Epilator za savršeno glatku kožu

Nema žene koja ne bi volela da se zauvek reši dosadnih dlačica.

Postoje brojni načini, ali većina kao oružje protiv ovog upornog „neprijatelja” koristi depilaciju voskom. Ona ume da bude i te kako bolna. Tome treba dodati i onaj čuveni period između dve depilacije, kada dlačice nisu dovoljno izrasle da bi mogle da budu uklonjene, pa je potrebno čekati da još porastu.

Daleko efikasniji način za uklanjanje dlačica su epilatori. Reč je o aparatima koji, jednostavno rečeno, imaju mnogo malih pinceta, što omogućava da se dlaka ukloni iz korena. Prednost je to što ove pincete hvataju i najmanje dlačice, pa nema čekanja do sledeće depilacije.

Takođe, moderni epilatori uglavnom imaju i tehnologiju koja umanjuje bol, što ceo postupak čini prijatnijim. Recimo, možete pronaći mnoštvo modela koji imaju funkciju masaže, što umanjuje iritaciju kože, ali i potencijalno urastanje dlaka. Na tržištu postoje i posebni epilatori za lice, prilagođeni činjenici da su dlačice na licu svetlije i tanje, ali i da je depilacija bolnija.

Spisku prednosti treba dodati i finansijski deo. Epilatori traju godinama. Kada se jednom odlučite na kupovinu, jedini dodatni tošak za depilaciju bi mogao da bude povremena kupovina baterija, ako ste izabrali model koji funkcioniše po tom principu.

Ukoliko se pitate koji epilator odabrati, pravi izbor je sjajni Philipsov Lumea Prestige epilator. Neće vas razočarati jer omogućava veoma efikasno i brzo uklanjanje neželjenih dlačica.

Philips Lumea Prestige IPL epilator BRI956/00

Jedan je od najpopularnijih uređaja za epilaciju bez sumnje je Philips Lumea Prestige IPL epilator BRI956/00. Sasvim zasluženo.

Reč je o univerzalnom aparatu koji eliminiše dlačice sa bilo kog dela tela, pa čak i sa onih najosetljivijih, kao što su pazuh, lice i bikini zona. U zavisnosti od toga koje područje depilirate, ovaj Phillips epilator ima nastavke koji savršeno odgovaraju svakoj oblini, što omogućava efikasnu depilaciju.

Devojka sedi na krevetu i depilira noge Philips Lumea Prestige epilatorom.
Foto: Philips

 

Nastavak za telo, ruke i noge, ima najveći otvor za tretiranje površine 4,1 cm². Dodatak za osetljive delove tela, poput lica i bikini zone, ima otvor površine od 3 cm² sa prozirnim filterom.

Razlog popularnosti ovog epilatora je u IPL (engl. intense pulsed light), odnosno intenzivnom pulsirajućem svetlu koje umanjuje bol. Kada uperite epilator ka dlačici, ova svetla umrtvljuju koren dlake, što čini bol osetno manjim. Efekat ovih svetala još je bolji na duže staze. Dlačice se proređuju, koren slabi, a efekat glatkih nogu traje i do šest meseci.

Philips Lumea Prestige IPL epilator BRI956/00 ima SenseIQ tehnologiju i SmartSkin senzor koji omogućavaju da se epilator prilagodi vama, odnosno da prepozna nijansu vaše kože i predloži vam jednu od pet postavki svetla.

Sve koji obožavaju pametne uređaje oduševiće besplatna Lumea IPL aplikacija za vaš pametni telefon. Ona vam pomaže da lakše i intuitivnije koristite ovaj epilator, a personalizovane alatke vam omogućavaju da na najpraktičniji i najefikasniji način upravljate svojim tretmanima.

Uređaj, na čijem su razvoju radili dermatolozi, može se koristiti i bez i sa kablom.

I što je veoma važno, Phillips Lumea je proizvod po principu „ključ u ruke”. Nema potrebe da se menjaju neki delovi, dopunjavaju gelovi ili menjaju lampe. Svi se osećamo prijatnije kad znamo da posle kupovine nećemo imati nikakvih dodatnih troškova.

Aparat za brijanje – Salonski rezultat u vašem domu

I muškarci vode brigu o dlačicama, mada češće o njihovom oblikovanju, nego uklanjanju. To se na prvom mestu odnosi na bradu.

Iako je najčešći izbor brijač, danas na tržištu postoji veliki izbor – brojne mašinice za brijanje i moderni aparati za brijanje. Mašinica za bradu nove generacije vam omogućava da brada bude profesionalno oblikovana, a da za takav rezultat nije potrebno da odlazite u salon.

U zavisnosti od potreba ili afiniteta, izaberite aparat koji odgovara vašoj koži, bradi i učestalosti brijanja. Za one koji se ne briju često tu su aparati sa rotacionim glavama, koji lako prate konture lica. Za one koji imaju osetljivu kožu, najbolji izbor su aparati sa oštricama čija sečiva omogućavaju lako brijanje i manje iritacije.

Takođe, mnoge mašinice za bradu danas imaju opcije i za suvo i za mokro brijanje.

Philips aparat za brijanje OneBlade Pro QP6520/20

Ovaj aparat za brijanje čini uklanjanje i oblikovanje dlačica jednostavnijim nego ikada.

Koje god da su dlačice dužine, Philips aparat za brijanje OneBlade Pro QP6520/20 sa svojim preciznim češljem, koji karakteriše čak 14 dužina, učiniće da posao završite bez ikakvih poteškoća. Bez obzira na to da li se radi o brijanju, štucovanju ili oblikovanju.

Dečko sređuje bradu Philips OneBlade trimerom.
Foto: Philips

 

Brijanje koje, osim što je brzo i prijatno, sa ovim aparatom je i izuzetno precizno. Njegovo fleksibilno sečivo prati konture lica, a rezultat toga je brijanje na baš svakom delu lica, čak i onim teže dostupnim.

Zašto je ovaj model još toliko poseban?

Pre svega, ima veoma brzo sečivo koje ga čini efikasnim na svim tipovima i dužinama dlaka. Pritom, brzina ne znači manju preciznost – dapače – zahvaljujući dvostranim sečivima.

Dvostruko oštro sečivo Philips OneBlade Pro aparata za brijanje.
Foto: Philips

 

Philips Aparat za brijanje OneBlade Pro QP6520/20 je idealan izbor jer ga možete koristiti kako za suvo, tako i za mokro brijanje, a radi do čak 90 minuta bežično, pa je odličan izbor i za sve vrste putovanja.

Ima i digitalni LED displej sa najvažnijim informacijama o napunjenosti baterije i bez po muke se pere pod običnom vodom.

Prednosti novih aparata za negu lica, tela i kose

Kako što smo videli, Philips aparati za lepotu i negu prednjače u ovom segmentu, što i ne čudi ako znamo da je reč o kompaniji koja je poznata po pouzdanosti svojih proizvoda, kvalitetu i inovacijama.

Ovim modernim uređajima postižete salonski efekat u svom vlastitom domu, čak iako niste profesionalac. U tome vam pomaže obilje naprednih i pouzdanih funkcija koje su, pak, veoma intuitivne i jednostavne za korišćenje. Takođe, one su i prilagođene vašim detaljima i posebnostima.

Svaki od modela se na taj način čini kao da je personalizovan za svakog posebnog korisnika, a sve to bez skrivenih troškova, dokupljivanja dodataka, punjenja, zamenskih delova. Prava stvar i za porodičnu upotrebu.

Ako se odlučite za bilo koji od ovih proizvoda, nećete se pokajati. Čak dobijate višestruku korist: negovanu kosu, glatku kožu, uštedu vremena i sve to sa lakoćom jer aparati praktično rade za vas.



Ostavite komentar