Pripreme za povratak u školu: Obraduj svoje školarce sjajnim uređajima za početak nove školske godine

  0

Početak nove školske godine kuca na vrata! Ukoliko si student ili ponosni roditelj školarca, verovatno ti je poznato da su pripreme za novu školsku godinu uvek lakše ako ih na vreme i detaljno isplaniraš.

Zato ti donosimo predloge i savete za izbor odličnih uređaja koji će olakšati obaveze školarcima, roditeljima, ali i studentima i ovu školsku godinu učiniti zanimljivijom i produktivnijom.

U nastavku pronađi svoje favorite koji će učiniti da ono dobro poznato uzbuđenje i radost zbog novog početka ne izostane i da, ma kakav raspored da bude aktuelan, novu školsku godinu dočekaš spremno.

Laptop ili tablet za decu za lako praćenje i savladavanje gradiva

Široka dostupnost informacija i korisne veštine koje deca mogu savladati koristeći savremene metode učenja više su nego dovoljni razlozi da svog đaka obraduješ laptop računarom.

Bez obzira da li će gledati edukativne video materijale, pratiti nastavu online, raditi zadatke u određenom program ili uživati u trenucima razonode, verujemo da će se svaki učenik obradovati novom laptopu, kao i sjajnim torbama za laptop, futrolama i ostalom potrebnom opremom.

Nasmejane devojčice se zabavljaju i rade domaće zadatke na laptopu i tabletu

Takođe, ukoliko se spremaš za povratak na fakultet ili planiraš da se usavršavaš uz neki od zanimljivih programa edukacije, laptop računar će ti svakako biti pouzdan saveznik.

Praktičan je i dovoljno lagan da možeš da ga poneseš svuda sa sobom, a zahvaljujući moćnoj bateriji imaćeš dovoljno slobode da odabereš svoju lokaciju ili da obaviš neki brzinski ili hitan zadatak, čak i kada ti utičnica nije pri ruci.

Za izbor modela koji će se najbolje uklopiti u tvoje potrebe, pročitaj korisne informacije u kompletnom vodiču za kupovinu laptopa.

Tablet kao savršeno praktično rešenje za lakšu organizaciju

Pored laptopa, ove školske godine tablet može biti pravi izbor koji će pomoći da se školarci lakše organizuju i da svi budete fleksibilniji kada su obaveze u pitanju. Posebno ako u porodici ima više od jednog đaka, pa je izazov iskombinovati raspored završavanje domaćeg, eventualnog praćenja predavanja, ali i trenutke razonode.

Kompaktan i praktičan, tablet je idealan za praćenje nastave u pokretu, ali i za rešavanje različitih zadataka. Bez obzira na situaciju i eventualna ograničenja, ovi prenosivi uređaji će ti pomoći da organizuješ svoje porodične ili individualne aktivnosti onako kako tebi odgovara. A pritom ih možeš koristiti i za igranje igrica, kao i gledanje omiljenih filmova i serija. Sjajan način za predah, zar ne?

Desktop računari su pouzdani saveznici za online učenje

Ukoliko želiš da imaš odličan kompjuter koji će savršeno odgovoriti na sve zahteve kada su školske obaveze ili razonoda u pitanju, istraži sjajne modela i iskoristi moćne konfiguracije desktop računara.

U ponudi su uređaji koji će se savršeno uklopiti u tvoje i potrebe tvojih ukućana, bilo da se radi o učenju, poslu, komunikaciji ili zabavi.

Počasno mesto desktop računara uglavnom uključuje i prigodan sto i udobnu stolicu, tako da ćeš dobiti i savršen kutak koji može biti namenjen i obavljanju školskih ili studentskih obaveza. Posebno mesto za učenje povoljno će uticati na koncentraciju i produktivnost, pa je deo prostora prilagođen tome uvek dobra ideja.

Mlad čovek sedi za stolom na kome su monitor, tastatura i drugi pribor potreban za produktivan rad

Opremi računar sjajnim dodacima za maksimalne rezultate

Kada rešiš najveću dilemu i odlučiš se za vrstu i model računara, preostaje ti samo da odabereš dodatnu opremu koja će ga savršeno kompletirati. A evo šta ti sve može biti korisno.

Monitori za vrhunsku preglednost

Uz računar, potrebno je da odabereš odgovarajući monitor – pronađi dimenzije, tehnologiju prikaza, način postavljanja koji ti odgovaraju i podesi sve tačno onako kako želiš. Za dodatnu udobnost, možeš odabrati neki od modela sa zaštitom od plavog svetla za bolji fokus i odmornije oči.

Visoka rezolucija i širok ekran doprineće tome da imaš jasan pregled sadržaja i da ti ne promakne nijedan detalj, bilo da se radi o školskom zadatku, omiljenoj igrici ili diplomskom radu. Uz monitor adekvatnih karakteristika, moći ćeš da primetiš i najmanju grešku u kucanju.

Slušalice i zvučnici za maksimalno praćenje na času

Važno je da odabereš i odgovarajuće slušalice i zvučnike za maksimalnu koncentraciju ili uživanje u omiljenoj muzici. Ovi praktični uređaji će olakšati praćenje sadržaja i smanjiti mogućnost nesporazuma, bilo da je u pitanju online nastava ili sastanak. Sjajan izbor mogu biti neki od odličnih slušalica koje neutrališu buku iz okoline.

Dečak ima slušalice na ušima i nasmejano pozdravlja učesnike online poziva

Miš i tastatura – savršeni produžeci tvojih prstiju

Odluči se za mehaničku, bežičnu ili možda gejmersku tastaturu uz koju će pisanje zadataka ići kao od šale. Za dodatnu motivaciju, tu su modeli sa pozadinskim osvetljenjem, naslonima za ruke i ostalim detaljima koji će te oduševiti. Ne zaboravi da nabaviš i odgovarajući miš za kompjuter za lako upravljanje i brzo kretanje kroz programe.

Odličan štampač za učenje na način koji odabereš

Bez obzira da li su u pitaju redovni ili domaći zadaci, originalni crteži ili mozgalice, uz odgovarajući štampač odštampaj sve što poželiš. Uz par jednostavnih klikova imaćeš prizor sa monitora na papiru.

Odlična i korisna stvar za razne formulare, pa čak i kraće e-knjige, priručnike, prezentacije i skripte, posebno ukoliko ti ili tvoj školarac više volite da imate papir ispred sebe i podvučete sve što vam je važno.

Majka i ćerka olovkom podvlače važne informacije na papiru

USB prenosive memorije da svaki podatak poneseš sa sobom

Kako ne bi bilo prepreka da svaki rad, projekat ili dokument predaš na vreme, poneseš sa sobom ili prebaciš na drugi uređaj, odlična opcija su neke od korisnih i praktičnih USB memorija.

Dostupni su različiti memorijski kapaciteti, pa možeš odabrati odgovarajući model, bilo da želiš da ga dete koristi za prenos domaćih zadataka ili da na njemu poneseš svoj obiman poslovni projekat.

Smart sat za decu – praktičan uređaj za bezbrižniju svakodnevnicu

U skladu sa tvojim porodičnim pravilima i načinom organizacije, ali i sa uzrastom tvog deteta, polazak ili povratak u školu može biti idealan trenutak da ga obraduješ pametnim satom za decu.

Mogućnost da budete u kontaktu, dogovorite raspored aktivnosti i na brzinu razmenite bitne informacije, zaista je olakšavajuća okolnost koja će učiniti da se osećaš mirnije. Posebno ukoliko dete tek počinje da ide samo do škole ili provodi određeni period dana bez odraslih članova porodice.

Otac stavlja sinu pametan sat za decu na zglob

Veliki izbor aplikacija i podsetnika koje možeš podesiti kako dete ne bi zaboravilo da uradi domaći zadatak, zaključa vrata ili kako ne bi zakasnilo u školu ili na trening učiniće da rasterećenije i efikasnije obavljaš svoje svakodnevne obaveze.

Sjajna opcija praćenja lokacije i brzine kretanja dostupna kod pojedinih modela smart satova omogućiće ti da u svakom trenutku znaš gde ti je dete, ma gde da se nalaziš. Verujemo da će se i dete oduševiti ovim praktičnim poklonom koji će za njega predstavljati potpuno novo poglavlje na putu ka samostalnosti.

Uživaj u pripremama za novu školsku godinu uz odlične popuste

Svaki novi početak zaslužuje da bude proslavljen, pa čak i oni koji se ponavljaju iz godine u godinu. A jedan od sjajnih načina jeste da obraduješ sebe ili svoje bližnje nekim od uređaja koji će vam olakšati obaveze i učiniti da se radujete novim zadacima.

Za dodatnu uspešnost priprema za školu, možeš uključiti svoje dete u odabir tastature, miša, slušalica i ostalih dodatnih uređaja. Osim što ćeš mu time pokazati da se njegovo mišljenje uvažava, uz naš širok i zanimljiv izbor periferija i ostale potrebne opreme, sjajno ćete se zabaviti u zajedničkom pronalasku modela koji vam najviše odgovaraju.



Ostavite komentar