Koji frižider odabrati? No Frost vs Neo Frost tehnologija frižidera i zamrzivača

  13

Koliko puta dnevno otvoriš frižider? Da li te svaki put dočeka neprijatan miris, pa bi najradije da zatvoriš vrata pre nego što uzmeš željenu namirnicu?

Problem sa mešanjem mirisa u frižideru nema ko nije osetio (bukvalno osetio), a retko ko zna pravi uzrok nastajanja tog čudnog mirisa. Ako se pitaš kako da se zauvek rešiš ove neprijatnosti, imamo odgovor. Problem rešavaju No Frost i Neo Frost tehnologije frižidera i zamrzivača.

Rešenje su frižideri sa dvostrukim sistemom hlađenja i bez stvaranja ledenih naslaga. Ok, ali kakve to veze ima sa neprijatnim mirisom? U nastavku detaljno objašnjavamo u čemu je tajna, kao i šta znači No Frost i Neo Frost tehnologija.

No Frost i Neo Frost su uređaji nove generacije sa posebnom tehnologijom bez stvaranja naslaga leda. Dakle, kod uređaja sa ovom tehnologijom nema otapanja i skidanja leda sa unutrašnjih zidova. Sa ovim frižiderima zaboravićeš na čekanje da se led otopi. Baš zbog ove mogućnosti ovi frižideri štede električnu energiju.

 

Neo frost tehnologija

No Frost Tehnologija – Bez zadržavanja mirisa i stvaranja leda

Ekonomičnost je velika prednost ovih uređaja jer troše manje energije nego obični frižideri gde su naslage leda prisutne pa je potrebno više energije da se postigne zadovoljavajući stepen hladnoće i pravilno raspoređivanje hladnog vazduha.

Što je deblji “ledeni zid” to uređaj troši više struje i i ima manje prostora za odlaganje namirnica. Kako No Frost i Neo Frost uređaji ne stvaraju naslage leda, zaboravićeš na dugotrajno otapanje istog, a čišćenje je nikad lakše.

Takođe, još jedan bitan aspekt Neo Frost tehnologije je i sprečavanje isušivanje voća i povrća, i čuvanje njihove vlažnosti i do 90% optimizovanom cirkulacijom vazduha između polica i spratova.

Znamo da ti ovo super zvuči. Verovatno znaš kakav je proces čišćenja frižidera i zamrzivača. Nikom ne prija čišćenje po nekoliko sati tokom kojih su namirnice izložene sobnoj temperaturi, pa postoji mogućnost da se pokvare ili izgube prvobitni kvalitet.

Svi volimo da su nam namirnice u frižideru uvek sveže, zbog toga ovi frižideri zaslužuju posebno mesto u svačijoj kuhinji. Kako bi frižider ispunio tvoje kriterijume, donosimo ti sjajne savete koji kombinovani frižider kupiti u skladu sa tvojim potrebama.

Tehnologije kao što su No Frost i Neo Frost omogućavaju strujanje vazduha u frižideru na optimalnom nivou tako da se vlažnost zadržava unutar uređaja što doprinosi da namirnice ostaju sveže. Ovo je posebno bitno u letnjem periodu kada skladištimo veće količine voća i povrća i želimo da zadržimo njihovu svežinu što duže.

Koja je razlika između No Frost i Neo Frost tehnologije?

Neo Frost se razlikuje po naprednijoj tehnologiji hlađenja koja može biti do dva puta brža od No Frost tehnologije hlađenja. Ono što posebno izdvaja Neo Frost uređaje je posebni sistem hlađenja vazduha u delu frižidera i zamrzivača tako da se vazduh ne meša a hlađenje postaje efikasnije. Ovo je glavna razlika i ono što čini Neo Frost tehnologiju za stepen iznad No Frost.

  •   No Frost frižider ima jedan sistem za hlađenje dok Neo Frost ima dva odvojena sistema za hlađenje. Jedan se nalazi u delu frižidera, a drugi u zamrzivaču tako da nema mešanja vazduha.
  •   Odvojen protok vazduha znači da se mirisi ne mešaju. Pored ovog filiteri za prečišćavanje vazduha eliminišu neprijatne mirise, pa se i smanjuje mogućnost da određene namirnice poprime miris drugih.
  •   Sa Neo Frost tehnologijom hlađenje je i do dva puta brže – Brzo hlađenje je svima potrebno u letnjim mesecima kada želimo da se sok ili voda što pre ohlade. Neo Frost tehnologiji potrebno je duplo manje vremena da tvoj omiljeni napitak postane hladan.
  •   Kod Neo Frost frižidera nema dodatnog isušavanja namirnica jer vazduh iz Neo Frost zamrzivača ne dopire do frižidera već se zadržava i kruži u zamrzivaču gde je temperatura niža zbog same prirode uređaja.
  •   Vlažnost vazduha u Neo Frost frižiderima doseže i do 90% vlažnosti, što čini namirnice svežim bez dodatnog isušavanja. Protok vazduha uz specijalnu tehnologiju kruži između polica i kutija tako da dopire u svaki ugao frižidera podjednako.

 

Neo frost Zamrzivac

Ako si u potrazi za novim frižiderom vrlo moguće da ćeš se susresti i sa nazivima Less Frost ili Frost Low. Ove oznake predstavljaju rashladne uređaje koji u delu za frižider ne stvaraju led (isto kao i tehnologija No Forst i Neo Frost) dok u delu zamrzivača stvaraju skoro pola manje leda, otuda i ovakvi nazivi.

Prednosti No Frost i Neo Frost tehnologije

  • Bez stvaranja leda u delu frižidera i u delu zamrzivača – Razlika između ovih i ostalih frižidera je što vremenom ne stvaraju ledenu površinu na unutrašnjim delovima, kako kod frižidera tako i kod zamrzivača. Ove naslage kod tradicionalnih uređaja iste vrste mogu da budu i debljine nekoliko centimetara. Razlikuju se od samootapajućih frižidera po tome što se kod No Frost frižidera i Neo Frost frižidera uopšte ne zadržava led i voda. Samootapajući frižideri regulišu kada je potrebno da se frižider otopi i kod svakog otapanja rastopljene naslage se odlažu u posebnu posudu namenjenu za skupljanje vode. Kod ovih frižidera potrebno je voditi računa da se posuda ne izlije.
  • Štedi energiju  – Upravo prva i osnovna prednost Neo Frost kombinovanih frižidera, tehnologija koja ne stvara led, troši manje energije, pa mesečni računi za struju mogu biti osetno manji.
  • Lakše održavanje – Čišćenje ovih frižidera je olakšano, nije potrebno čekanje da se led otopi već možeš odmah nakon što pražnejnja frižidera i zamrzivača da kreneš sa čišćenjem, pa samim tim je ovaj proces brži.
  • Namirnice ostaju sveže – Dobro upakovane namirnice mogu ostati sveže mnogo duže u poređenju sa standardnim frižiderima. Kretanje vazduha i održavanje vlažnosti sprečava isušavanje namirnica. Ovo se najviše odnosi na voće i povrće, čineći ih svežim kao da su upravo kupljeni. Poželjno je čuvanje u posebnim posudama namenjenim za skladištenje hrane.
  • Bez lepljenja zamznutih namirnica – Verovatno ti je poznata situacija kada se jedna kesa zalepi za drugu pa ih jedva odvojiš ili u još gorem slučaju moraš da izvadiš obe da se otope. Još jedna situacija koja se dešava jeste da se inje nakupi na zamznuto voće ili povrće pa prilikom topljenja izgube ukus kakav želimo da imaju. Ovo se neće dešavati u No Frost ili Neo Frost zamrzivačima jer sistem za hlađenje radi tako da hladan vazduh prodire kroz naređane namirnice i ne dozvoljava njihovo lepljenje i skupljanje ledenih delića na njih.
  • Specijalne posude i pregrade za čuvanje hrane – Obično ovakvi frižideri imaju posebno namenjene pregrade i posuđe za čuvanje namirnica što dodatno doprinosi očuvanju njihovog kvaliteta, ali i uštedi prostora i izbegavanju mešanja različitih mirisa.

 

No Frost tehnojlogija

Princip rada i dodaci samootapajućih frižidera

Cena ovih frižidera jeste veća u odnosu na druge uređaje iz ove kategorije. Mežutim, kod ovih uređaja, kvalitet opravdava cenu, tako da njihova kupovina znači dobra investicija za tvoju kuhinju i bezbrižno čuvanje namirnica.

Izbor ovih frižidera nije lak, postoji mnogo modela različitih proizvođača sa sličnim ili istim performansama. Pre kupovine odredi prvo budžet namenjen za kupovinu frižidera, zatim veličinu, u ovom slučaju zapreminu frižidera itd. Tu je korisno da saznaš koje sve opcije i prednosti donose kombinovani, a koje side by side frižideri.

Naravno, vodi se veličinom svoje kuhinje, ali i količinom namirnica koju skladištiš u ovom uređaju. Za velike porodice svakako su veći frižideri prihvatljivija opcija jer nude više prostora za čuvanje hrane.

Izdvojićemo sada par modela kako bismo vam olakšali izbor.

Jedan od odličnih izbora može biti Beko kombinovani frižider RCNA366K34WN. Ovaj model frižidera pored svih prednosti koje donosi No Frost tehnologija ima i izdržljive staklene police čiji raspored u kombinaciji sa LED lampicama obezbeđuje odličan pregled unutrašnjosti, kao i mogućnost promene smera otavranja vrata za savršeno uklapanje u tvoju kuhinju.

Beko Neo Frost kombinovani frižider

Jedan uređaj iz porodice No Frost je GORENJE kombinovani frižider NRK 612 ORA W. Dakle kombinacija frižidera i zamrzivača koja odiše sofisticiranim dizajnom. Ovaj model će te alarmom upozoriti ako su vrata predugo otvorena, a belim svetlosnim signalom nagovestiće previsoku temperaturu u frižideru.

To nije sve, uz tehnologiju AdaptTech povećavaće ili smanjivati temperaturu kada otvoriš vrata, kako ne bi došlo do naglih promena temperature što može negativno da utiče na namirnice u frižideru.

Uz frižider dobijaš posebne posude za odlaganje sira, maslaca kao i BottleMat prostirku i policu za flaše. Velika prednost su i fioke namenjene za povrće i voće sa CrispZone sa HyumidityControl regulacijom vlažnosti.

Gorenje No Frost frižider

Velikim porodicama treba i veliki frižider, zar ne? Naša preporuka je BEKO NeoFrost Side by side frižider GN162320X jer ga karakteriše velika zapremina, najsavremenija tehnologija dualnog hlađenja.

Ovaj elegantan model poseduje, pored ledomata, i električni displej pomoću koga možeš da podešavaš temperaturu i kontrolišeš rad frižidera.

Još jedna od karakteristika ovog uređaja koja će ti se sigurno svideti jesu vrata od inoxa na kojima ne ostaju otisci prstiju, što dodatno doprinosi sjaju i besprekorno uglačanoj površini ovog frižidera.

Beko side by side Neo Frost frižider

Nadamo se da smo ti dočarali prednost ovih tehnologija hlađenja i predstavili na pravi način razliku između No Frost i Neo Frost uređaja. Njihove zajedniče osobine su odraz savremene tehnologije koja doprinosi zdravijem načinu života, ali i olakšanom održavanju koje svima nama znači.

Znamo da je cena bitan faktor prilikom kupovine, ali kako se ovakvi uređaji ne kupuju svaki dan, njihovo trajenje i kvalitet opravdavaju cenu. Evo i kratke računice: ako podeliš cenu uređaja sa prosečnom godinom korišćenja frižidera, pa taj iznos podeliš sa 12 meseci, dobićeš neočekivano mali iznos koji faktički mesečno izdvajamo za ovakve uređaje.

I ne zaboravi, frižider je uređaj koji gotovo neprestano radi, pa je važno da odabereš onaj koji će ti omogućiti kvalitetnije očuvanje namirnica, lakše održavanje i uštedu energije. A No Frost i Neo Frost tehnologija su pravo rešenje za to.



  1. Горан Обрадовић


    Заинтересован сам за овај Горење нофрост. Интересује ме колико кошта и на колико рата може да се купи? Да ли може преко кредитне картице Интезе?
    Поздрав!


  2. gde da kupim zaptivnu gumu za frizider SNAIGE softline od 290l


  3. Da li se skida slivnik, tj.posuda za vodu sa kombinovanog No Frost Beko uredjaja? Cesto se puni vodom. Hvala.

    • Tehnomanija


      Zdravo Ana, kako bismo precizno odgovorili na pitanje, potreban nam je tačan model uređaja za koji se interesujete. Na našem sajtu možete videti veliki broj Beko kombinovanih frižidera, pa se i njihove karakteristike razlikuju od modela do modela.


  4. Postoji li neka akcija,gde kupovinom 2 veca tehnicka uredjaja , na druge dobijas popust? To se kao “blic “ pojavilo li u reklami Gorenje ili Bosa i nigde nisam mogla naci!I treba mi savet Za kombinovani frizider!! Posto vid da ste aktivmi I imate puno informacija, sta se pokazalo kao dobro? Nista vise nije kao pre, nista! Hvala

    • Tehnomanija


      Poštovana Vesna, preporučujemo da pratite informacije na sajtu i prijavite se na našu Newsletter listu, kako biste dobijali obaveštenja o svim aktuelnim pogodnostima.
      Kada su u pitanju kombinovani frižideri, možete pogledajti ponudu na sledećem linku: https://www.tehnomanija.rs/akcija/frizideri. Tu su izdvojeni modeli na različitim akcijama.
      Nadamo se da smo bili od pomoći. Pozdrav!

  5. Snezana Milosevic


    Da li jos uvek postoji onanopcija da recikliras neki od starih proizvoda bele tehnike i dobijes popust na kupovinu novog.?Unapred hvala


  6. Zašto je kućište frižidera vruće, BEKO , NEO FROST

    • Tehnomanija


      Dobar dan. Hvala Vam na postavljenom pitanju. Da biste uspešno rešili svoj problem, upućujemo Vas na Call centar kompanije “Beko”, kako biste im detaljno izložili problem. Broj Call centra kompanije “Beko”: 0800 800 008.


  7. Sta je to min frost beko i dali se ova tehnologija pokazala kao dobra ili nije

    • Tehnomanija


      Dobar dan, Marina. Hvala Vam na interesovanju. MInFrost funkcija je funkcija koja dovodi do minimalano stvaranje leda.
      Stvaranje leda u statičkim frižiderima dovodi do slepljivanja hrane, a uređaj troši više energije. Zahvaljujući specijalnom sistemu za upravljanje rashladnim fluidom koji ima MinFrost®, stvaranje leda u zamrzivaču je znatno smanjeno. To znači da se zaleđena hrana bolje čuva i troši se manje električne energije i ređe ćete morati da odleđujete zamrzivač.

Ostavite komentar