10 serija za uživanje uz televizore sa vrhunskim tehnologijama prikaza

  0

Hladnije vreme je idealno za opuštanje i ušuškavanje uz kvalitetan program. Ako uživaš u dobrim serijama i stalno si u potrazi za novim sadržajem koji će te zabaviti, opustiti ili podstaći na razmišljanje, imamo pravu stvar za tebe.

Kombinacija kvalitetnog programa i neki od televizora sa inovativnim tehnologijama koji donose upečatljive detalje i okružujući zvuk, otvoriće ti nove horizonte i učiniti da uroniš u priču kao nikada do sada.

U nastavku donosimo par predloga intrigantnih i zanimljivih serija koje će te zabaviti svojim sadržajem, ma u kom žanru da uživaš.

Spremi se jer sezona ušuškavanja i uživanja uz omiljene sadržaje može da počne!

Savršene kombinacije misterije, humora i drame

Ukoliko voliš da se uz dobru priču povremeno i nasmeješ i uživaš u ponekom neobičnom elementu, naslovi iz nastavka mogu biti pravi izbor za tebe.

  • The Flight Attendant

Priča o stjuardesi sklonoj alkoholu koja ne drži baš sve konce svog života u svojim rukama i koja uleće u misteriozne situacije jedna je od serija koja obećava dobru zabavu.

Kada pored svog redovnog posla, počne da radi i za CIA, stvari se dodatno komplikuju.

Povremeno komični momenti, nepredviđene situacije i odličan performans glavne glumice uvućiće te u priču i zaintrigirati tako da jedva čekaš rasplet.

Žena se udobno smestila i gleda TV uz kokice

  • Bad Sisters

Zabavna mešavina ubistva, misterije, zavere i komičnih situacija čini seriju Bad sisters odličnim izborom za gledanje.

Priča prati četiri sestre i muža jedne od njih koji im redom zagorčava živote… Dok ne odluče da ga se reše.

Odlična glumačka postava i priča koja obećava na momente će te zasmejati, a zatim će te navesti da se zapitaš šta je zapravo ispravno i da li je odluka koju su donele opravdana.

  • And just like that…

Iako ovaj naslov nije obavijen misterijom, nastavak kultne serije Seks i grad donosi nove avanture planetarno popularnih junakinja. Sada već legendarne prijateljice imaju dosta više godina, drugačije životne okolnosti, kao i načine sa kojima se suočavaju sa uvek aktuelnim temama.

And just like that… obeležila su brojne spekulacije, a serija se ipak prikazuje u nešto izmenjenoj postavi jer Samanta više nije deo ekipe, a kritike su različite. Ipak, verujemo da svi oni koji su uživali u seriji Seks i grad neće odoleti da ne pogledaju i ovo ostvarenje. Njujork je jednako čaroban, odevne kombinacije upečatljive, a situacija nad kojima ćeš se zamisliti ne nedostaje.

Krimi drame za ljubitelje napetih priča

Ako voliš da pratiš serije sa ivice svog kauča, sledi par predloga koji će te svojom napetošću držati prikovanim za ekran.

Spoj misterije, doza akcije i priče koje zadiru u duboko u identitet likova prikazujući nam ih iz nekog drugog ugla s razlogom su jedan od omiljenijih žanrova.

Uzbuđenje, strah, ali i napetost držaće ti pažnju uz ove zanimljive naslove:

  • The Chestnut Man

Danska serija donosi uzbudljivu i misterioznu priča o serijskom ubici i životima likova koji se prepliću sa tajanstvenim događajima.

Brutalna ubistva i mali čovečuljci od kestenja koje ubica ostavlja trag su koji vodi u dublje u mračne strane ljudske prirode. Karakeristična muzika savršeno doprinosi napetosti.

  • The Old Man

Bivši pripadnik CIA se krije od starih neprijatelja. Lični problemi, duhovi iz prošlosti i život na ivici su dobitna kombinacija kada je ovaj žanr u pitanju.

Očekuj dobar zaplet, dosta akcije i dva velika psa koja prave društvo glavnom junaku.

Fantazije za uživanje u otkrivanju svetova iz mašte

Epske priče, mitska stvorenja, intrige i igre moći donose poseban šarm pričama koje će te uvesti u neke od fantastičnih svetova koji su opčinili publiku širom sveta. Ukoliko ti je cilj da na najbolji način uživaš u svim tehnologijama koji neki od najboljih TV uređaja na tržištu donose, a koje smo naveli niže u tekstu, ove serije su među najboljim izborima.

  • House of the Dragon (Kuća zmaja)

Za sve fanove Igre prestola, ovo je sigurno jedan od naslova koji je željno iščekivan. Kuća zmaja je, kako se sada popularno naziva prequel, odnosno priča koja se bavi dešavanjima koja su se odigrala pre u odnosu na događaje opisane u seriji Igru prestola.

Deo sage o sedam kraljevstva koja je opčinila ceo svet donosi priču o dinastiji Targaryen i ratu među njenim pripadnicima. Zmajevi, specijalni efekti i surove scene su zagarantovane, pa čak i da nisi među armijom fanova Igre prestola, možda će te ova serija zaintrigirati i uvući u čarobni svet intriga i borbe moći.

Zmaj raširenih krila leti iznad snežnih planina

  • The Lord of the Rings: The Rings of Power (Gospodar prstenova: Prstenje moći)

Još jedna od velikih franšiza koja ima armije fanova širom sveta oživela je prvo na filmu. Sada, priča koja se odigrava nekoliko hiljada godina pre dešavanja iz filmskih ostvarenja dolazi na male ili velike ekrane i iznova uvlači fanove u priču koja će ih opčiniti.

Zadivljujući scenski efekti i magija koja je sastavni deo sage o prstenju doneće obilje zabave, napetosti i emocija svima koji odluče da uplove u ovu avanturu. Da li smo pomenuli da je u pitanju najskuplja serija svih vremena?

  • Sluškinjina priča (The Handmaid’s Tale)

Mračna priča smeštena u alternativnu budućnost ne prikazuje raskošne fantastične svetove, ali verno portretira ništa manje raskošnu ljudsku prirodu kada se nađe u nametnutim standardima društva. Mračna, bolna i duboko zastrašujuća, Sluškinjina priča preispituje društvene norme i ulogu žene u budućnosti, kao i klasne razlike i šta je to što nekoga čini ljudskim bićem.

Serija je snimljena na osnovu istoimene knjige koja je postigla planetarni uspeh, a kasnije se radnja kroz sezone razvija i dalje od onoga što je opisano u knjizi. Svakako, veoma zanimljiva priča koja nije laka za gledanje.

Sočne istorijske drame za dozu intriga, misterije i raskošnih toaleta

Raskošne toalete, drugačiji osvrt na opštepoznate istorijske činjenice i intrige od kojih će ti se zavrteti u glavi. Sve ovo možeš pronaći u nekim od trenutno najpopularnijih istorijskih drama, a ovo su naše preporuke.

  • The Crown (Kruna)

Ova popularna i višestruko nagrađivana serija prati britansku kraljevsku porodicu i kraljicu Elizabetu od početka njene vladavine. Prepuna je interesantnih događaja i unosi momenat fantazije u misterije koje okružuju danas najpopularniju kraljevsku porodicu na svetu.

Iako je više puta naglašavano da su zapleti delo mašte i samo inspirisani istinitim događajima, serija ne prestaje da intrigira i otvara pitanja kako su se pojedine stvari zaista odigrale.

Snimanje planirane šeste sezone pauzirano je zbor smrti kraljice Elizabete II, ali ove jeseni možeš uživati u petoj sezoni, ali i u prethodnim ukoliko ovo intrigantno ostvarenje nije do sada bilo na tvom spisku za gledanje.

  • Činija svežih kokica pored daljinskog upravljača u zatamljenoj sobi sa uključenim televizorom u pozadiniThe Serpent Queen

Priča o usponu i misterija koja okružuje Katerinu Mediči, ozloglašenu vladarku, prikazuje mračan svet intriga, misterije i straha koji na momente osvežava poneka komična scena.

Ukoliko si ljubitelj dobre, tajanstvene i zabavne priče, ova serija je vredna tvoje pažnje. Standardno raskošni kostimi i verno prikazan duh prošlosti, ali i neke bolno brutalne scene negde su već karakteristični za ovaj žanr.

Pronađi savršen televizor da verno prenese efekte upečatljivog sadržaja

Za potpuno uživanje u svemu što predložene ili neke druge serije koje su tvoji favoriti imaju da ponude, važno je i na čemu ih gledaš.

Kako produkcija iz sezone u sezonu napreduje i donosi sve neverovatnije scene, odlična ideja je da sebi priuštiš vrhunski ugođaj kada je gledanje u pitanju. Neki od televizora sa savremenim tehnologijama dočaraće ti sve onako kako je zamišljeno – od zvučnih efekata do kristalno jasnih detalja koji će ti omogućiti da ne propustiš nijedan suptilan izraz lica koji dočarava emociju i karakter scene.

Ukoliko želiš da osećaj upletenosti u priču učiniš zaista prožimajućim iskustvom, evo na šta bi trebalo da obratiš pažnju prilikom odabira modela televizora.

Zagrljeni čovek i žena uživaju u omiljenom TV programu

OLED televizori donose samosvetleće piksele

OLED tehnologija prikaza koja podrazumeva samosvetleće piksele omogućava veći kontrast i veran prikaz boja, kao i intenzivnu crnu.

Ova tehnologija donosi piksele sa sopstvenim osvetljenjem što znači da ih ne osvetljava pozadinski panel već je svaki piksel osvetljen posebno. Ovo omogućava da se pikseli po potrebi mogu i ugasiti kada scena to zahteva, što rezultira intenzivnom crnom, fantastičnim kontrastom i realnim prikazom ostalih boja.

Rezolucija i dodatne karakteristike za pravi bioskopski doživljaj

Moćna rezolucija, samoosvetljeni pikseli i Dolby Atmos samo su neke od karakteristika koje će ti dočarati scene na najbolji mogući način.

O tome šta je i koliko je važna rezolucija ekrana smo već pisali, a preporuka je svakako da za gledanje sadržaja poput navedenih u ovom tekstu odabereš što bolju rezoluciju jer popularne streaming platforme proizvode sadržaj koji će pun potencijal prikaza dostići upravo na nekoj od vrhunskih rezolucija.

Kad smo kod kvaliteta slike, HDR je tehnologija koju ne smemo zanemariti. Odličan kontrast i visoko kvalitetne boje karakterišu televizore sa ovom oznakom, ali će svakako ova tehnologija imati efekta samo prilikom emitovanja sadržaja koji je HDR kompatibilan.

Veličina ekrana svakako nije za zanemariti, pa će ti veći ekran odgovarajuće rezolucije ponuditi bolji doživljaj. Međutim, nije sve u inčima, važno je i da se TV savršeno ukopi u tvoj prostor i zbog toga ti donosimo i sjajne savete kako da odabereš odgovarajuću dijagonalu TV-a.

Pored slike, za kompletan doživljaj važan je i zvuk. TV uređaj koji podržava Dolby Atmos je odličan izbor jer ova tehnologija dočarava 3D zvuk koji kao da dolazi iz svih pravaca i smešta te u sedište zbivanja. Ukoliko tvoj TV nema pomenutu tehnologiju, a želiš da uživaš u intenzivnijem zvuku, dobar soundbar zvučnik može biti pravo rešenje.



Ostavite komentar